Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים עמדתי ברמזור. כרגיל עם הגיר הרובוטי, אנ מקפיד להעביר לניוטרל. הסל"ד פתאום צונחים ומנוע דומם. מתניע מחדש, מאותו רגע יש לא מעט רעידות גם כשהאוטו עומד במקום בניוטרל וגם בזמן העברת הילוכים, בעיקר מניוטרל לראשון. אם נותנים גז תוך כדי ההעברה היא מתבצעת באופן חלק יותר.

היום ירדתי עכשיו לעשות סיבוב בדיקה ברכב. בהתחלה הרעידות כרגיל. אחרי כמה דקות הבעיות נעלמו כלא הלחלוטין. זיהיתי שבזמן הבעיה המנוע עובד בסל"דים נמוכים מאוד, 500 סל"ד בעמידה על ניוטרל. זה כל כך נמוך שהאוטו מתחיל לרעוד עוד בניוטרל. זו כנראה גם הסיבה שהאוטו נכבה תוך כדי עמידה במקום.

כשהבעיות הפסיקו האוטו היה על לפחות 600 סל"ד בעמידה אם לא 700.

אני אומנם לא מכונאי אבל נראה לי שכל הבעיות, נובעות מהסל"ד הנמוך. כולל שילוב ההילוכים שגם הוא מתבצע בסל"ד נמוך מדי.

התיאוריה שלי נשמעת הגיונית?

מה הסל"ד הסביר בעמידה על ניוטרל ברכב הזה? (אני יודע שכשלמדתי נהיגה לפני המון שנים דובר על 700 ומעלה)

האם רעידה של הרכב במצב עמידה יכולה להיות קשורה לסל"ד נמוך?

איך מטפלים בבעיה? תוכמה או מכניקה?

רעיונות איך זה הסתדר פתאום אחרי מספר דקות?

פורסם (נערך)

בוא ונתחיל פרה פרה.

הסל"ד אצלי ביאריס 2009 הוא 700-900 בעמידה בניוטרל.

אם הסל"ד צנח והמנוע נכבה, יתכן ויש לך בעיה בבית המצערת, שדורש ניקוי. האם ניקוי שכזה בוצע אי פעם?

האפשרות השניה היא שהמצבר שלך לא תקין וגורם לבעיות במחשב ניהול המנוע. מתי הוחלף מצבר? האם הרכב עם המצבר המקורי או מצבר בן 3 שנים בערך? בשני המקרים אני חושב שכדאי להחליף מצבר. המצבר אצלי (ורטא BLACK) החזיק (משום מה) שנתיים בדיוק לפני שעלה בבדיקה שמתח העבודה שלו גבולי והוא הוחלף.

רעידה של רכב בניוטרל בעמידה יכולה להיות קשורה להרבה גורמים, ביניהם סל"ד נמוך עקב בית מצערת מלוכלך, או תושבת מנוע בלויה.

איך מטפלים בבעיה?

1. מבצעים פירוק וניקוי בית המצערת.

2. בודקים את מתח המצבר בעבודה.

3. בדיקה של פילטר האוויר במנוע (יתכן והוא סתום ומונע כניסה של אוויר).

4. לגבי רעידות חזקות בניוטרל: בדיקה של תושבות מנוע.

עריכה: מה זאת אומרת "שילוב הילוכים בסל"ד נמוך מדי"? האם בנהיגה במצב E מחשב הגיר מעביר הילוך בסל"ד 1000-1500 במקום ב2000-2500 פלוס?

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

מצטרף לסריקת תקלות.

יחד עם זאת, במידה וזה היה קויל אז היו לו בעיות שממשיכות הלאה והרכב לא היה מניע בהנעות נוספות.

מכיוון שיש לו רעידות בסל"ד נמוך ולא נדלקת נורת check engine הייתי הולך לכיוון בית מצערת דווקא ו/או מצבר לא תקין.

היו לי סימפטומים דומים לשלו לפני כמעט שנה (רעידות בסל"ד נמוך) ופרוק בית מצערת+ניקוי יסודי שלו פתרו לי את הבעיה.

פורסם (נערך)
מה זאת אומרת "שילוב הילוכים בסל"ד נמוך מדי"? האם בנהיגה במצב E מחשב הגיר מעביר הילוך בסל"ד 1000-1500 במקום ב2000-2500 פלוס?

מתן, לצערי אני לא יודע להגיד ברמת פירוט כזאת. אני פשוט מרגיש שכל הנסיעה מתבצעת בסל"ד נמוך מדי. ספציפית כשעוברים מניוטרל לראשון שזהו ההעברה הבעייתית ביותר, היא מתחילה ב- 500 סל"ד - נמוך מדי.

עריכה אחרונה על ידי bantalon
פורסם (נערך)
היו לי סימפטומים דומים לשלו לפני כמעט שנה (רעידות בסל"ד נמוך) ופרוק בית מצערת+ניקוי יסודי שלו פתרו לי את הבעיה.

הרעידות היו רק בעמידה במקום על ניוטרל או שהיו רעידות גם בזמן שילוב להילוך ראשון?

אצלך הבעיה גם באה והלכה או שהייתה קבועה?

עריכה אחרונה על ידי bantalon
פורסם (נערך)

רוב הסיכויים שניקוי מצערת וסוג של "מנוע צעדים" -IAC. ייפתרו את הבעיה .אחרי הניקוי צריך לאפס את המחשב.

עריכה אחרונה על ידי גוגלוב
פורסם

הרעידות היו בעמידה בניוטרל ובשילוב להילוך ראשון והיו מלוות בסל"ד נמוך יחסית (500 בערך). לא נדלקה נורת check engine. הבעיה היתה באה והולכת כמה פעמים בשבוע.

ניקוי בית מצערת פתר את הבעיה של הסל"ד הנמוך.

קח בחשבון שרעידות בהתחלת נסיעה בהילוך ראשון יכולות להיות גם בגלל קלאץ' מחליק ו/או תושבות מנוע פגומות. אבל זה כבר סיפור אחר.

לכן אני אומר-בצע קודם סריקת תקלות באמצעות מחשב. אם אתה רוצה יש ברשותי סורק תקלות גנרי שעובד ביאריס שלי ואני יכול לבצע לך את הסריקה. לאחר מכן נתקדם הלאה בהתאם לתוצאות.

עריכה: תיקון למה שרשם הבחור מעלי-לא צריך לבצע איפוס מחשב, הוא ילמד מחדש את הערכים. הרכב בהתחלה יעבוד בקפיצות סל"ד גבוהות מהרגיל (בעיקר במתן גז) שיסתדרו תוך יום-יומיים.

פורסם
הרעידות היו בעמידה בניוטרל ובשילוב להילוך ראשון והיו מלוות בסל"ד נמוך יחסית (500 בערך). לא נדלקה נורת check engine. הבעיה היתה באה והולכת כמה פעמים בשבוע.

ניקוי בית מצערת פתר את הבעיה של הסל"ד הנמוך.

קח בחשבון שרעידות בהתחלת נסיעה בהילוך ראשון יכולות להיות גם בגלל קלאץ' מחליק ו/או תושבות מנוע פגומות. אבל זה כבר סיפור אחר.

לכן אני אומר-בצע קודם סריקת תקלות באמצעות מחשב. אם אתה רוצה יש ברשותי סורק תקלות גנרי שעובד ביאריס שלי ואני יכול לבצע לך את הסריקה. לאחר מכן נתקדם הלאה בהתאם לתוצאות.

עריכה: תיקון למה שרשם הבחור מעלי-לא צריך לבצע איפוס מחשב, הוא ילמד מחדש את הערכים. הרכב בהתחלה יעבוד בקפיצות סל"ד גבוהות מהרגיל (בעיקר במתן גז) שיסתדרו תוך יום-יומיים.

בפעם האחרונה שבצעתי נדלקה המנורה ,ולכן אפסתי אותה -פעולה קצרה.

במצב שאתה מתאר המנורה לא נדלקת כלל ? או שנכבית אחר כך לבד?

פורסם

המנורה לא נדלקה כלל. היו רעידות ב500 סל"ד. אחרי ניקוי בית מצערת היה משחק עם הטורים אך זה הסתדר אחרי יום-יומיים.

הסל"ד חזר ל700-900.

• תוכן חדש...