Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפילה באוטובוס בדרך מהעבודה לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

ביום רביעי חזרתי מהעבודה וכרגיל נסעתי בקו שלוקח אותי קרוב לבית.

לקראת הירידה מהאוטובוס נפלתי בתוך האוטובוס וקיבלתי מכה חזקה ברגל.

לא דיווחתי לנהג וירדתי מהאוטובוס כי חשבתי שהמכה לא רצינית אבל מאז אני בקושי דורך על הרגל, הלכתי לרופאה שהפנתה אותי לאורטופד ואמרה לי למלא טופס ב.ל 250 ורק אחרי שביטוח לאומי יאשר ישלמו לי את החופש מחלה.

האם יש עוד דברים שצריך לעשות? מה התהליך?.

תודה רבה,

איתמר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה שלך אתה יכול לפעול או כתאונת עבודה דרך בט"ל או כתאונת דרכים מול הביטווח של האוטובוס.

פנה אליהם ופתח תביעה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדר"כ יש את אותם נוסעים באותם שעות, אם תוכל לתפוס את אחד מהנוסעים שראה את נפילתך ולקחת את פרטיו זה יכול לעזור, יש בטופס התביעה לביטוח לאומי מקום להכניס שמות של עדים.

אם היית היום אצל הרופאה, זה נשמע קצת בעייתי ליחס משהו לנפילה שהייתה לפני חמישה ימים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי אצל הרופאה יום לאחר הנפילה. אני מקווה שהכל בסדר, קצת כואבת לי הקרסול ויד שמאל, בכל מקרה אני אלך להמשיך בבדיקות הרפואיות ומילאתי טופס ב.ל 250 וחתמו לי עליו ממקום העבודה, הבנתי שעכשיו עם הטופס הזה אני צריך לחזור לרופאה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל איתמר תהיה בריא!

ברפרוף מהיר באינטרנט מצאתי את האתר הבא http://www.shalhevet.co.il/Info.asp?pageID=1468 שכתב"

את מי תובעים?

ישנם מספר גורמים אותם ניתן לתבוע במקביל ולקבל פיצוי בגין כל נזקי תאונת עבודה:

תביעה למוסד לביטוח לאומי

כל זכויותיך כנפגע תאונת עבודה מוגדרות בחוק המוסד לביטוח לאומי (נוסח משולב) ובין היתר הינך זכאי להגיש תביעה לדמי פגיעה, תביעות לקבלת קצבת (או מענק ) נכות, תביעה לשירותים מיוחדים וכיו"ב.

חשוב לציין, כי במידה ותאונת העבודה הינה גם תאונת דרכים אף חובה היא לתבוע את המוסד לביטוח לאומי ולקבל מהמוסד את כל הפיצוי המגיע לך עפ"י החוק. במידה ולא הגשת תביעה לביטוח לאומי, חברת הביטוח תנכה מהפיצויים המגיעים לך את הסכום שיכולת לקבל מהמוסד לביטוח לאומי.

התביעה למוסד לביטוח לאומי מתבצעת באמצעות מילוי טפסים מתאימים והגשתם בסניף הקרוב לעיר מגוריך.

זכויותיך מובטחות ללא כל קשר לאשמתך בתאונה, אך תלויות בתשלום סדיר של דמי ביטוח לאומי אשר שולמו ע"י המעביד למוסד לביטוח לאומי.

תביעה מהמעביד

מאחר ולעיתים קרובות מתרחשות תאונות עבודה עקב הפרת הוראות בטיחות, ו/או אשמתו, ו/או רשלנותו, ו/או מחדליו של המעביד, הינך רשאי להגיש תביעה נגד המעביד וזאת כמובן ללא כל קשר לתביעות מהמוסד לביטוח לאומי.

אחריותו של המעביד אינה מוחלטת ובמסגרת התביעה תידרש להוכיח את אחריותו לתאונה ולנזקיה, לדוגמה: התאונה נגרמה כתוצאה ממשטחי עבודה מלוכלכים או חלקים.

נדגיש כי אם הועסקת ע"י חברת כוח אדם, תוכל לצרף גם אותה לתביעה המוגשת נגד המעביד, למשל בטענה כי חברת כוח אדם אחראית שלא להפנות עובד למקום עבודה שאינו מקפיד על הוראות בטיחות בעבודה. "

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, אבל שמרתי את כרטיס הנסיעה.

אתמול ניגשתי לאורטופד שבדק אותי ואמר שמדובר במכות יבשות ולדעתו לא צריך לבצע צילום כדי לא להיחשף לקרינה...

הוא הביא לי טופס "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה ע"פ חוק הביטוח הלאומי".

השאלה מה הלאה? לאן אני צריך לפנות עם זה? הייתי רק ביום אחד מחלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למיטב ידיעתי לא תקבל פיצוי עבור יום מחלה בודד. אם אינני טועה התשלום עבור שני הימים הראשונים יינתן רק אם ההיעדרות היא של יותר מ-12 יום. מציע שתבדוק זאת בביטוח לאומי לפני שתגיש תביעה.

על פי חוק דמי מחלה גם המעסיק שלך אינו מחויב לפצות אותך עבור היום הראשון של ההיעדרות. עבור הימים השני והשלישי תקבל 50% שכר ותשלום מלא רק החל מן היום הרביעי (עד לתקרה של 91 יום). יש מקומות עבודה בשירות הציבורי בהם תנאי התשלום שונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלנו משלמים 100% מהיום הראשון למחלה...השאלה אם זה קשור?.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שכתבתי

שגם בביטוח החובה שחל על האוטובוס וגם בביטוח הלאומי תהיה תביעה לשם הרקורד , לרבות המסמכים המוכיחים את קרות האירוע, גם אם לא תדרוש /תקבל כסף היום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל מי שכתב לך כאן צודק, כדאי לך להתייעץ עם עורך דין אחי. אם אתה מכיר יש עו"ד בשם איתן פרגו הוא מומחה בכל הנושא הזה של התאונות דרכים.. שווה לך לחפש אותו באינטרנט. בכל אופן אני יודע מהביטוח הלאומי שיש באתר כל מיני טפסים ואז צריך להגיש להם בצירוף טפסים מהרופא שבאמת זה קרה ואולי גם צריך לצרף עדי ראיה. אני בטוח שהעורך דין יעזור לך אחי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי פשוט תמשיך עם החיים שלך, מבלי לחשוב איך להוציא כסף מאחרים ואת מי לתבוע ובפעם הבאה, כשאתה יוצא מהאזור הבטוח של ד' אמותיך, פשוט תחזיק בשתי ידיים, במיוחד שאתה משתמש בתחבורה ציבורית.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ארז

הבחור לא מחפש כסף

שיהיה רישום על התאונה גם בחברת האוטובוס גם בבט"ל just in caSE

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים