Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דויד, ממש לא הבנתי מאיפה הוצאת את החישוב הזה ומה בכלל הנקודה שלך. אשמח אם תבהיר. (מעבר לנקודה שאדם עם משכורת של 10 לא יקבל הלוואה לרכישת רכב עם תשלום חודשי של 5, וגם לא של 3, ובמיוחד כאשר המשכנתה היא 5).

אם אתה יודע שאתה יכול לחסוך כסף אם במקום רכב יקר תקנה רכב זול יותר ותגדיל את ההחזר החודשי של המשכנתא, ואתה לא עושה את זה.

מה אתה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התגובות בכלכליסט... פרייסלס.

תחסוך לעצמך את עוגמת הנפש...

טוקבקים של ״עיתונים יומיים״ מאז ומעולם שיקפו את תחתית המיץ של פח האשפה האנושי.

בכל נושא. בכל תחום. בכל כתבה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הדור של ההורים שלנו, רובו, נכנס לבנק, לקח שפיצר ויצא. כולם היו טיפשים ?

חוסר ידע בהתנהלות כלכלית הוא משהו שמאפיין את האנשים במדינה הזו ואת זה בדיוק (למיטב הבנתי) אור בא לתקן.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כמובן, ומשם התגובה שלי נולדה ;)

התגובות בכלכליסט... פרייסלס. יש שם כמה שממש דוחפים את זה שמדובר ב'כתבת יח"צ', כאילו שיש לי משאבים לממן יח"צ מהעלות האפסית שאני מבקש עבור הוצאות התפעול. לולז.

הכי מדליקים אלה שחושבים שעם התשלום המגוכח שאתה גובה אתה מתעשר או לפחות סוגר את המשכנתא שלך. בהחלט תגובות לפנתיאון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הבנת נכון.

לקרוא לאנשים עם בורות בתחום מסוים "מטומטמים", מעיד יותר על המלעיז מאשר על מושא הביקורת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היוזמה יפה ומבורכת

טוקבקים לא נועדו בשביל שיקראו אותם

ואם משתמש פורום אחד יצא מהפורום לעולם האמיתי, לכל הערים בהם זילזל כשחיפש דירה, ויראה את רמת ההשכלה והידע של האנשים שם - אולי היה מבין שחסרה הבנה בסיסית אצל הרבה אנשים. אבל תמיד אפשר פשוט לזלזל, להעביר ביקורת, ולא לנקוף אצבע. אבל לא בזה באנו להתעסק.

כל הכבוד ליזם

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
הכי מדליקים אלה שחושבים שעם התשלום המגוכח שאתה גובה אתה מתעשר או לפחות סוגר את המשכנתא שלך. בהחלט תגובות לפנתיאון.

אכן...

כאילו שאם אני מחפש לעשות מקסימום REVENUE, זו הדרך. מי ישמע אני יושב בבית מגרבץ כל היום ומחפש תעסוקה >.

בסדר, לזרוק חרא על אדם זר לא עולה כסף, ויש אנשים קטנים מספיק שזה גורם להם להרגיש טוב עם עצמם - אז יאללה שיהנו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יוזמה מבורכת, הייתי גם פותח בלוג בנוסף.

אנשים בורים ברוב תחומי הפיננסים, לרוב זה בא ממחשבה שמספרים משעממים וקשים. במציאות זה לא קח.

חינוך פיננסי זה דבר שצריך ללמד עוד בגן לדעתי. וחשוב ברמה של חשבון ועברית.

ואם כבר פתחנו בואו נרחיב קצת. מה עם אומר לכם שלקחת משכנתא גרוע יותר מלהשכיר דירה ובשאר ההון להשקיע בשוק ההון? בלי מאמץ מיותר חצי שעה בחודש.

עכשיו גם סמירו יהיה בור? :lol:

מתלוצצים כן (לא בעניין ההשקעה)

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)

aka77 - מכיר אנשים לא כל כך טיפשים בלשון המעטה, שלמרות כל הונם עדיין לוקחים משכנתה. מסיבותיהם. לא שוכרים דירה, זה בטוח. כך שאולי יש פה משהו שנשגב מבינתי, אולי גם מבינתך, שאולי לא כדאי לשכור דירה. שאגב, לא הכול שיקול כלכלי. יש גם שיקולים אחרים.

ההבדל הוא שאותם האנשים לא מודעים למה שהם עושים. סתם לוקחים הלוואה על עיוור. וזה טיפשי. שאם אותו אדם היה אומר אני מודע שאני, סתם לדוגמה, אשלם 100 אלף יותר על פני 20 שנה אבל בזמן הזה אשלם פחות בחודש ואשתמש בכסף כדי לקנות מכוניות או לא יודע מה. שזה גם שיקול לגיטימי. הוא מודע לבחירה שלו. זה גם מה שאני עושה, גם עם המשכנתה וגם עם האוטו. קונה אוטו רק עם הלוואה, כי לי משתלם לשלם את הריבית הזאת ולהשתמש בכסף לצרכים אחרים. כנ"ל לגבי משכנתה. אני יכול לקצר משמעותית את התקופה. ואולי אעשה זאת, כשאראה לנכון.

אור - לקחת צעד שהוא בעל משמעות ענקית על חייך, מבלי להיות מודע למה זה הצעד הזה בכלל, זה טיפשות. לא חושב שזה מעיד עליי שום דבר. זה שאתה מרחם על אנשים כאלה ומציע להם עזרה, זה אחל'ה אולי בשביל חשבון הנפש שלך, אבל זה עניין שלך. אני במקומך הייתי גובה על כך כסף. (שאגב, חלק ניכר מהאנשים לא היו באים בכלל במידה וזה היה עולה מעבר לסכום מינימאלי, ולא בגלל שהם מועטי יכולת אלא כי הם פשוט לא יראו בזה כמשהו שהם צריכים).

אמיר - הדור של ההורים שלנו? יש פה הורים בגילאים שונים שהם מתקופות שונות, עם תנאים מאוד מאוד מאוד שונים.

דוד32 - אם זו המחשבה שלך, אז קח אוטובוס ותחסוך עוד יותר. יתרה מכך, תחיה אצל הורים, תחיה על פחיות שימורים ותעבוד ב-3 עבודות, כך תחסוך כסף ולא תצטרך לקחת משכנתה בכלל. ואז חסכת את הריבית. הלכת לקיצוניות לא קשורה בכלל.

נהג לילה - אני לא חכם, אני פשוט לא טיפש.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

דוד32 - אם זו המחשבה שלך, אז קח אוטובוס ותחסוך עוד יותר. יתרה מכך, תחיה אצל הורים, תחיה על פחיות שימורים ותעבוד ב-3 עבודות, כך תחסוך כסף ולא תצטרך לקחת משכנתה בכלל. ואז חסכת את הריבית. הלכת לקיצוניות לא קשורה בכלל.

הקיצוניות הנוראית של מאזדה שלוש. פאקינג שיט עדיף כבר למות.

אם קראת לכול מי שמשלם לבנק יותר כסף ממה שהוא יכול והוא מודע לזה / לא יודע בכלל שיש אופציה כזאת טיפש.

ואתה מחליט לשלם יותר כסף לבנק, אז אתה לפי דעתך - טיפש.

אני לא חושב שצריך לנסוע בתחצ בארץ (כפי שהוא נראה כיום) , לא חושב שצריך לחיות על פחיות שימורים, לא חושב שצריך לעבוד ב3 עבודות, כן חושב שצריך לחסוך כסף וכן חושב שאם אתה יכול לחיות עם ההורים כדי לחסוך ולא מפריע לך העיניין הזה - אז תחסוך.

אני לא קראתי לאף אחד טיפש, גם לא הלכתי לקיצוניות. אתה לעומת זאת כן קראת לאנשים טיפשים והלכת לקיצון עם השימורים שלך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אנשים בורים ברוב תחומי הפיננסים, לרוב זה בא ממחשבה שמספרים משעממים וקשים.

לא, זה בא מזה שבהרבה בתים עד היום לדבר על כסף שווה ערך ללדבר על סמים וזנות, וזה נושא קשה וכואב.

וגם מזה שבבתי ספר מלמדים שירי ביאליק ופסוקים מהתנ"ך, אבל לא כלכלת בית.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נהג לילה - אני לא חכם, אני פשוט לא טיפש.

לפי אותו ההיגיון אתה כן.

אתה קורא לאדם שמשלם 100-200 שקל לחודש יותר ממה שהיה יכול למשך 30 שנה טיפש אבל אתה שאתה בסך הכל מתווך קלדניות בוחר להמשיך בעיסוק הזה במקום ללכת וללמוד כלכלה ומנהל עסקים ולהגדיל את הרווחים שלך בסכום הרבה יותר גדול ולמשך 40 שנה.

אם הראשון טיפש מה זה אומר עליך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אמיר - הדור של ההורים שלנו? יש פה הורים בגילאים שונים שהם מתקופות שונות, עם תנאים מאוד מאוד מאוד שונים.

אתה צודק ההגדרה שלי הייתה רחבה מדי.

רוב האנשים בני 50 ומעלה אין להם מושג קלוש בנושא משכנתאות. מסלול/ תמהיל/ ריביות, זה לא משהו שהם יודעים להסביר. הם נכנסו לבנק, אמרו לפקיד אני צריך משכנתא, הפקיד דחף להם הלוואה ל-20-30 שנה הקרובות (שפיצר כברירית מחדל) והם היו מאושרים. הדבר היחיד שהם ידעו להגיד זה אם ההחזר החודשי שלהם קבוע או משתנה.

בתקופות של קטסטרופה כלכלית הם היו שמחים שהוא נשאר קבוע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...