Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סמירו אתה מדבר שטויות.

רק לפי כמות האנשים שמגיעים להרצאות האלה, זה כבר מספיק כדי להוכיח שהטענה שלך לא שווה כלום, יש המון אנשים שלא מבינים את המונחים והמושגים סביב עולם המשכנתאות, ואני ביניהם.

זה שהדברים האלה ברורים לך, לא אומר שהם ברורים לאחרים.

כנראה שכתבת את זה כדי לצאת גב-גבר ולהראות לכולם שאתה כבר יודע הכל. תגובה קצת מתנשאת לדעתי.

אגב, אני גם די בטוח שאם תלך להרצאה שלו, תגלה שגם אתה לא יודע הכל. השאלה אם תהיה מספיק גב-גבר להודות שהוא כן לימד אותך משהו שלא ידעת.

הייתי פעמיים כבר בהרצאה של אור, וחוץ מהעובדה שהוא מצליח להפוך נושא די משעמם למשהו מעניין ומצחיק, הוא אשכרה מנגיש את העניין לאנשים שבאמת מפחדים מהמילה משכנתא.

דעתך היא שכתבתי שטויות, דעתי היא שכל אדם שלוקח משכנתא צריך להבין שבנק הוא גוף עסקי שמטרתו הוא רווח. הוא מוכר לך כסף, לכסף יש מחיר. המחיר במקרה הזה מורכב היות והוא מגיע בכמה מסלולים וכו' וכו'. אתה צריך לדעת את זה, ולדעת כמה אתה משלם.

שנית, כל אדם בר דעת יבין שככל שאתה משלם יותר זמן ככה אתה משלם יותר. דה. גילית את אמריקה.

שלישית, אם לקחת הלוואה לתקופה ארוכה, מן הסתם שתבדוק אחרי כמה זמן, אולי יש תנאים טובים יותר? אולי הריבית השתנתה לטובתך/לדעתך? אולי שווה לך לעשות שינויים בהלוואה?

תסלח לי אבל לקחת הלוואה של סכומי עתק ולא להיות מודע לה, זה לא שאני "גבר גבר שיודע הכול" מי שלא יודע -טיפש.

וכך אוכל לעבור על כל הנושאים. אור, עם כל הכבוד, הוא לא איזה מדען שגילה לנו את האטום פתאום, הוא סך הכול מציין את הברור מאליו. מי שלא מודע לברור מאילו - טיפש. זה שכמות האנשים שבאים אליו גדולה - זה מעיד על כך שיש כמות גדולה של טיפשים במדינה. דה. זה לא היה ידוע עד כה?

אם אתה הולך להרצאות שלו בשביל סטנד אפ אז סבבה לך. אם כי קצת מפספס את העיקר.

אגב, אני ממש לא נגד אור. הוא לדעתי אחלה בן - אדם לפי התגובות שלו בפורום, וכל הכבוד לו על היוזמה והאלטרואיסטיות הזאת של caring for others. אבל זה שכמות האנשים שמגיעים היא ענקית זה רק מעיד על המצב העגום של המדינה הזאת (ואולי לא רק של המדינה).

הודעה מתנשאת? זכותך לחשוב ככה. אבל זה פורום וזכותי להביע דעתי פה. שוב אני מדגיש שזה שאני "יודע" את הדברים האלה, זה לא משהו מעבר. זה המינימום. זה כמו הבדיחה של כריס רוק במופע ישן, על גברים אפרו אמריקאים שמשוויצים שהם לא היו בכלא מעולם - אתה לא אמור להיות בכלא. זה לא משהו להשוויץ בו. זה לא מעבר, זה הרגיל. מי שנמצא בכלא הוא זה שלא בסדר. לא הופך אותך למשהו מיוחד. כנ"ל פה.

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סמירו, אתה שופע חוכמה היום עם המחמאות שאתה מחלק לאנשים.

אתה יודע את הדברים וכך אולי עוד 15-20% מהאוכלוסייה אבל הרוב המכריע של האנשים די בור בנושא ריביות, המשמעות של הריביות ואיפה ניתן לחסוך. אל תשכח שרוב נוטלי המשכנתאות מתחייבים כשהם עדיין לא משופשפים ולא בעלי ניסיון אלא די ילדים.

אני מבטיח לך שיותר מ 90% מהאנשים שתשאלו אותם את השאלה הבאה יתנו לך תשובה לא נכונה: מציעים לך לקנות משהו במזומן ב 1000 ש"ח או לקנות אותו ב 10 תשלומים של 110 ש"ח. מה אחוז הריבית המגולם בתשלומים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סמירו לך לפורום משכנתאות בתפוז תראה כמה אנשים מטומטמים, ואלה עוד העידית שבעידית שאשכרה מחפשים בגוגל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

זה לא תקין. אני פשוט מלין על המצב העגום במדינה, זה הכול. גם אני "ילד" ורוב הסיכויים יותר הרבה ילד מאותם הילדים שציינת בהודעתך. ועדיין, מחובתי לדעת את הדברים הללו.

הרי לא תבוא לילד בן 18 שקיבל רישיון, בעת עבירה על החוק, ותגיד זה בסדר כי הוא ילד, נכון? הרי זה שילד בן 18 חוצה באור אדום שקול לאדם בן 50 שחוצה באור אדום. אז אותו דבר כאן.

מחובתך מעת קבלת רישיון נהיגה, להיות מודע לחוקים. מחובתך בעת נטילת משכנתא לדעת מה התנאים שלה ולמה אתה מתחייב.

מזכיר לי את אותם האנשים שחותמים על דברים בלי לקרוא אותם. בעת רכישה מחנות, התחייבות לספק אינטרנט, טופס בבנק וכו'. חברים, תתעוררו (קריאה לעם ישראל).

אנשים בעת קניית אייפון מחפשים חנות לחסוך 200 ש"ח, אבל בעת לקיחת משכנתא של מאות אלפים או כמה מיליונים, לא. הזוי.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
אחרי שקראתי את התגובות בכתבה בכלכליסט, המשפט הראשון שעלה לי לראש הוא: No good deed goes unpunished.

אנשים בטוחים שעובדים עליהם.

אני מבין שלא קראת את השרשור מההתחלה הא? :\

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סמירו, אתה טוען שמי שלא יודע שהוא יכול לחסוך כסף על החזרים בלנק/יודע אבל לא חוסך הוא טיפש נכון?

בוא ניקח מצב כזה:

מישהו מרוויח 10K בחודש.

משלם החזר חודשי על הדירה שהוא קנה ששווה 5K

וב5K האחרים הוא קונה רכב יקר במימון.

אם הוא היה משלם החזר חודשי של 7K וקונה רכב זול יותר ב3K, הוא הרי היה חוסך כסף על המשכנתא לא?

עצם העובדה שהוא לא עושה את זה, לטענתך, הופכת אותו לטיפש.

המממממ

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לעניות דעתי אתם מבלבלים בין חוסר ידע לטיפשות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

דויד, ממש לא הבנתי מאיפה הוצאת את החישוב הזה ומה בכלל הנקודה שלך. אשמח אם תבהיר. (מעבר לנקודה שאדם עם משכורת של 10 לא יקבל הלוואה לרכישת רכב עם תשלום חודשי של 5, וגם לא של 3, ובמיוחד כאשר המשכנתה היא 5).

אמיר - יש מקרים שבהם חוסר ידע נובע מטיפשות. זה שלמשל אני לא יודע שפת C, לא הופכת אותי לטיפש כי אין לי שימוש בשפה.

אבל כמו שציינתי דוגמה, אם למשל אתה מקבל רישיון נהיגה, מן הראוי שתדע את החוקים החלים עליך בתור משתמש בכלי ממונע.

או דוגמה אחרת - אם תטוס לחו"ל. אתה לא תבחר באופן עיוור מדינה, בלי לדעת עליה כלום ואז תנחת שם ותחפש את עצמך, נכון? אתה תברר מה יש לעשות, מחירים וכו' וכו'. אחרת זה סתם בזבוז כסף.

אם אתה לוקח משכנתה שזה סכומים גבוהים מאוד של הלוואה, ואתה לא מברר מה קורה שם ואיפה אתה נמצא, ולמה בעצם אתה מתחייב, זה מצב שבו אם אתה לא צובר את הידע הנדרש לך אתה טיפש. כי יש דברים שאתה צריך לדעת לפני שאתה עושה צעד כזה.

אומרים לך במדינת X לא נדרסים הולכי רגל. אתה תחצה את הכביש בלי להסתכל לצדדים? לא. אתה צריך לדעת שאין רכב שמתקרב.

פורסם
לעניות דעתי אתם מבלבלים בין חוסר ידע לטיפשות.

סמירו בלבל. דויד לא.

פורסם

סמירו, כל אחד לוקח הלוואה יקרה כשהוא קונה בתשלומים. תענה לשאלה ששאלתי ונראה אם אתה חכם.

פורסם

להוציא סכום שיקח לך 30 שנה להחזיר בחוסר ידע - זה בדיוק אבל בדיוק ההגדרה של טפשות!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
להוציא סכום שיקח לך 30 שנה להחזיר בחוסר ידע - זה בדיוק אבל בדיוק ההגדרה של טפשות!

זו לא טיפשות אלא בורות.

פורסם
אור, שמת לב שהוא כתב על התגובות שהופיעו בכתבה בכלכליסט?

כמובן, ומשם התגובה שלי נולדה ;)

התגובות בכלכליסט... פרייסלס. יש שם כמה שממש דוחפים את זה שמדובר ב'כתבת יח"צ', כאילו שיש לי משאבים לממן יח"צ מהעלות האפסית שאני מבקש עבור הוצאות התפעול. לולז.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...