Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב כחול לבן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני יודע שרבות נכתב על האם זה אפשרי או כדאי שתהייה כאן תעשיית רכב כחול לבן

אבל זה לא השאלה

מי יודע מה התהליך שצריך לעשות בשביל לקבל אישורים

איך לעשות רישוי לרכב שנבנה עצמאית

- בבקשה רק מאנשים שיש להם ידע

- ושוב חשוב מאוד לא האם זה כדאי ומה העליות, איך עושים את זה

אשמח גם למידע בפרטי

אור

פורסם

בשתי מילים - תשכח מזה.

גם את תאורטית היה ניתן, התהליך היה עולה לך פי כמה מהרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בוקר טוב גם לך

כבר המשפט הראשון כתבתי שאני יודע שרבות דובר על העניין...

והכי חשוב ביקשתי תגובות פרקטיות ועזרה בנושא

לא שאלתי על הכדאיות או המחיר

אני מבקש תגובות כאלה, נא לשמור לעצמכם

פורסם

אתה מתכוון לרישוי מירוצים או כביש?

אישור מירוצים הוא תהליך יחסית פשוט. כל שנדרש הוא לבנות את הרכב בהתאם לתקינה הרלוונטית. בסיום הבניה הרכב נדרש לעבור בחינה שהוא אכן עומד בתקינה (מתבצע בטכניון, אאל"ט) וניתן להתחרות איתו. חפש בג'יפולוג כמה וכמה פרוייקטים כאלו שעברו תקינה כזו.

רישוי כביש הרבה יותר מורכב - אתה נדרש להיות רשום כיצרן רכב.

עד היום שמעתי רק על אדם פרטי אחד שהצליח להירשם בארץ כיצרן רכב (אחפש לך את הכתבה עליו באחד ממגזיני האופנועים ששוכבים אצלי בבית).

הבחור היה (או שעדיין, אני לא יודע אם הוא עדיין פעיל) סוכן של יצרן אופנועי קאסטום במתכונת רכבי קיט - החברה סיפקה שלדות, מנועים וכל היתר לפי קטלוג. הבחור היה בונה מפרט לפי דרישת הלקוח, מזמין את החלקים ומרכיב אותם בארץ. הרישום שלו כיצרן אפשר לו לרשות את האופנועים בארץ במקום לשלוח אותם לחו"ל לצורך רישוי וייבוא חוזר שלהם לארץ.

אבל - וכאן הדגש - הבחור זכה לתמיכה, הכרה וגב מקצועי מהיצרן. בלי יצרן מאחוריו אני מתקשה להאמין שמישהו יצליח לבנות רכב שיעמוד בכל התקנים הנדרשים לרישוי כביש.

מלבד זאת - בשום שלב לא היה כאן תכנון רכב מאפס. תכנון כזה דורש עמידה באין סוף תקני בטיחות, זיהום אוויר, הנדסת חומרים, תכנון הנדסי ועוד מאות אספקטים שיש לקחת בחשבון בעת בניית רכב לכביש. ליצרנים בקנה מידה עולמי עם עשרות שנות נסיון פיתוח רכב אורך שנים. כמה זמן נראה לך שייקח לאדם פרטי?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

חפש את אלן לובינסקי.

יש עליו כתבות בהן הוא מתואר כאדם שניסה להקים פה תעשיית רכב. (יש כתבה בטמקא משנת 2007)

פורסם

לא מצאתי התייחסות ברורה לנושא, אך לפי מיטב הבנתי, יש צורך בשלביםהבאים :

1. קבלת הסמכת יצרן רכבמאושר מאת משרד התחבורה

2. לאחר תכנון הרכבויצירת אב טיפוס - בדיקה של מעבדת רכב מורשית (לפי אתר משרד התחבורה, יש 3 מעבדותכאלו בארץ).

3. העברת דגם אב טיפוסלמחלקת תקינה במשרד הרישוי לצורך בדיקת התאמה לדרישות החובה בישראל.

פורסם

תודה רבה לכול העונים

אני מתכוון רישוי כביש ולא תחרויות מוסריות

לגבי אלן לובנסקי

כן שמעתי וקראתי את הכתבה אבל זה לאנרגיות מה שאני חושב עליו

אם יש עוד רעיונות או אנשים/מקורות שצריך לבדוק אשמח לשמוע

אור

פורסם

אין כאן תעשיית רכב, כי לא כלכלי להקים כאן תעשיית רכב.

מדובר בהשקעה מאוד גדולה שלא תצדיק את עצמה, בגלל שהשוק הפנימי קטן מדי, רכב מתוצרת מקומית לא יקבל הנחה משמעותית במס כאן, יצטרכו לשלם משכורות גבוהות יחסית לפועלים, אין הרבה מקומות שאפשר לייצא אליהם, ואלה שיש, השוק שלהן כבר ממזמן מחולק, ומאוד קשה לשחקן חדש להיכנס אליו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
רכב מתוצרת מקומית לא יקבל הנחה משמעותית במס כאן

לא יקבל בכלל - על חלק ניכר מכלי הרכב הנמכרים אין מכס בכלל. על כלי רכב תוצרת יפן ודרום קוריאה יש מכס של 7% בלבד.

אם אתה מתכוון לבדוק ברצינות אפשרויות של הסמכה כיצרן ותקינה - מציע לך לפנות לגורם המתאים במשרד התחבורה, מנסיון הם די יעילים במתן תשובות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

שוב תודות רבות לכל העוזרים ונותנים כיוונים

גם תודות יותר קטנות לכל המביעים את דעתם

מישהו מקודם הזכיר גם את אלן ו... (חסר לי שם) אז נגיד שאני מייבא kit שלם

כולל שלדה ומנוע ... קומפלט

יש אפשרות לרשום כזה רכב בארץ?

עריכה אחרונה על ידי sianyor
טעות כתיב
פורסם (נערך)

התשובה כבר ניתנה לך -

אתה צריך להיות רשום כיצרן רכב ולהעביר את הרכב רישוי.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
שוב תודות רבות לכל העוזרים ונותנים כיוונים

גם תודות יותר קטנות לכל המביעים את דעתם

מישהו מקודם הזכיר גם את אלן ו... (חסר לי שם) אז נגיד שאני מייבא kit שלם

כולל שלדה ומנוע ... קומפלט

יש אפשרות לרשום כזה רכב בארץ?

בוודאי שניתן - למעט סוסיתא על דגמיה לדורותיהם כמעט כל המכוניות שיוצרו בארץ יובאו כקיטים להרכבה.

להבנתי הסמכה כיצרן רכב היא תהליך מורכב, יקר וכמעט בלתי אפשרי גם כשמדובר בפונטציאל הרכבה של מאות או אפילו אלפי קיטים.

יבוא קיט אחד? בוודאות לא משתלם.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
התשובה כבר ניתנה לך -

אתה צריך להיות רשום כיצרן רכב ולהעביר את הרכב רישוי.

בהצלחה.

אוקיי איפה צריך להיות רשום כיצרן רכב?

משרד התחבורה הוא הכתובת שאמור לתת את כל המידע

כנ"ל לגבי העברת טסט ורישום של רכב קיט בהרכבה?

פורסם
לא יקבל בכלל - על חלק ניכר מכלי הרכב הנמכרים אין מכס בכלל. על כלי רכב תוצרת יפן ודרום קוריאה יש מכס של 7% בלבד.

אז מאיפה מגיע כמעט 120% מס על רכבים חדשים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...