Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

יש לי סוזוקי אלטו 2015 אוטומטית.

היא בת כמה חודשים ובנסיעה בין עירונית הצריכת דלק שלה

היא 1-10 לפעמים אפילו 1-8.

קראתי שצריכת הדלק השלה בעיר אמורה להיות 1-16, אבל את הצריכה הזו

הצלחתי לקבל רק בנסיעות בין עירוניות (ירושלים תל אביב).

יש למישהו עיצה?

פורסם

1/16 בעיר לרכב מיני עם גיר אוטומט רגיל תהיה בעיה,זה יותר נכון לבין עירוני או משולב מעט עם עיר.

דבר נוסף,איך אתה מחשב צריכת דלק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התשובה !

אז אתה אומר בעצם שצריכה של 1/10 זו צריכה סבירה?

כי מבירורים שלי זו צריכה דיי רגילה של רכב לא הכי חסכוני...

אחרי כל תדלוק אני מאפס את המונה, בתדלוק הבא אני מחלק את הקילמטרים שעשיתי

בליטר דלק שמילאתי ומקבל את התשובה.

לרוב זה נע ב 10, לפעמים מגיע ל-8.

פורסם

אצלי בפנדה הייתי מקבל בעיר בערך 1/15 אבל היא הייתה ידנית.

אצלך גיר אוטומט פלנטרי שהוא לא חיסכוני ופוגע בחיסכון של האלטו שהיא לעצמה רכב מאוד חיסכוני עם גיר ידני.

האם לחץ צמיגים תקין?

האם רוב הנסיעות שלך בעיר עם מזגן?

האם הרכב עם כמה נוסעים בעיר?

האם בעיר יש פקקים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אינדיקציה נכונה להעריך אם הרכב תקין הינה לבדוק בנסיעה בינעירונית ארוכה במהירות גבוהה. היות וציינת שבתנאים כאלו רכבך עושה 1:16 הרי נראה שהכל תקין. אך תשכח שהאלטו האוטומטית בעלת גיר אוטומט "בזבזן" - פלנטרי רגיל. מעבר לכך שימוש במזגן במנוע קטן ולא חזק מקלקל די משמעותית את התצרוכת.

לגבי תצרוכת בעיר:

אי אפשר להשוות בין נהג לנהג . האחד נוהג בדרך פנוייה יחסית והשני בדרך פקוקה. גם אם תקח את הרכב החסכוני ביותר בעיר לכל הדעות הרי אם הנהג שורף זמן ממושך בעמידה או בזחילה בפקקים הרי יקבל תוצאה לכאורה מאכזבת.

אם תגיד שבדיוק בתנאי נסיעה דומים רכב בזבזן בהרבה צרך גם כן במידה שווה הרי ייתכן שיש מקום לבדיקה נוספת של התקינות, או שפשוט זה מאפיין הדגם ויש להסתגל לכך.

פורסם

תודה לכולם על התשובות - אני מבין מכך שאין לי מה לדאוג?

כן לרוב הנסיעות הן עם מזגן ופקקים :)

בדרך כלל אני נוסע לבד, או עם אישתי והכלב. אבל לרוב לבד.

בנוגע לצמיגים - אני דואג שיהיה להם לחץ של 34 מקדימה ו 32 מאחורה, יש המלצה אחרת?

פורסם

א. צריכה של 1/16 בעיר היא מאוד אופטימית, יותר מידי אופטימית אם תשאל אותי.

ב. למושג "צריכה בעיר" אין הגדרה חד משמעית למעט היות הנסיעה בשטח עירוני - הרי ברור לך

שתושב גוש דן חווה נסיעה עירונית שונה ב 7:30 בבוקר מאשר חברו בפריפריה השקטה.

ג. את לחץ האוויר המומלץ לרכבך תוכל למצוא בצד הדלת:

Tire_Pressure_Guide.jpg

כמה ק"מ עבר הרכב?

• תוכן חדש...