Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב המדובר הינו אופל קורסה מודל 1995. אקדים ואומר שנכון שהרכב שווה בקושי את 3000 השקלים שאקבל עליו מהגריטה (אם בכלל..), אבל מדובר ברכב עמיד מאוד מבחינה מכנית; מלבד הסיפור הנוכחי (מזגן) ומתכלים למיניהם - השנה למשל קלאץ׳ - פשוט אין שום בעיות/הוצאות. כנראה בין השאר בגלל טיפול קבוע ולא מתפשר אצל מוסכניק שאני סומך עליו.

אבל - המזגן. לפני כ-3-4 שנים הוחלף המדחס, ומאז המזגן אמנם עובד אבל בתחילת כל קיץ מתברר שאין גז במערכת, אני משלם על מילוי גז וממשיך. בשנה שעברה שוכנעתי לנסות חומר שמתפשט בצנרת וסותם את כל הדליפות מבפנים. אמנם שילמתי ״רק״ כ-150 ש״ח בנוסף על הגז אבל לא עזר - גם השנה (הקיץ הגיע מוקדם) אין גז.

החלטתי הפעם להשקיע את השעה וחצי נסיעה והגעתי לעמוס שקראתי עליו מספר המלצות בפורום. הרכב נבדק והמסקנה שלו היתה - דליפה מהמדחס עצמו, לדבריו יתכן שיש קשר לשימוש בחומר הנ״ל שעושה שמות במערכת. אמנם הבדיקה היתה קצרה אבל אין לי שום סיבה להטיל ספק באבחון שלו (הם עשו עלי רושם של אנשים רציניים). קיבלתי ממנו הצעת מחיר של 2000 ש״ח (!) להחלפת מדחס ובינתיים מילאתי גז ״ע״ח הבדיקה״. ההנחה הפסימית שלי היא שהגז יגמר לפני תום הקיץ - אחרת נדחה את ההחלטה בעוד שנה.

רציתי להתייעץ אתכם - מה עושים? מצד אחד, להוציא 2000 ש״ח על הרכב, ועוד בלי הבטחה שזה לא יחזור על עצמו (להזכירכם, החלפתי כבר מדחס לפני 3-4 שנים!) - ממש לא בא לי. מצד שני, חבל לי לוותר על הרכב שרואה מוסך פחות מכל הרכבים במשפחה הצעירים ב-15 שנה. האם יש איזו דרך למצוא את החלפים בעצמי ולהחליף אצל מישהו אחר - אבל אמין - במחיר נמוך משמעותית? האם כדאי לבקש (ולהשקיע כסף ב)חוות דעת נוספת? ואם כן, איפה?

תודה מראש - וקיץ קריר לכולנו...

פורסם

תודה על התשובה. אבל איך אני יכול לדעת שהמדחס מפירוק לא דולף גם כן? או בכלל אם הוא תקין?

האם יש אפשרות לקנות עצמאית מדחס משופץ במחיר סביר? ואם כן - איפה?

• ספונסר פורום
פורסם

כעיקרון אם אתה קונה מדחס מפירוק אז יש עליו אחריות. כלומר אם תגלה שיש לו דליפה בשלושת החודשים שלאחר הרכישה תוכל להחזיר אותו ולקבל מדחס אחר (בתקווה שהפעם יהיה תקין). הבעיה היא במקרה הזה - מי ישלם על פירוק והרכבה חוזרים? מי ישלם על מילוי גז מחדש?

יש אפשרות לקנות עצמאית מדחס משופץ. פנה אל עופר קצב במושב גנות, הוא מוכר כאלו. רק שאני לא בטוח שזה לא ישתלם, אבל תנסה.

פורסם

האם אין שום דרך לגלות האם המדחס (מהפירוק) דולף (או בכלל תקין) לפני שמתקינים אותו? בכל אופן, אם יש למישהו המלצה על מישהו אמין ולא יקר באיזור ירושלים להתקנה של מדחס אשמח מאוד לשמוע אותה.

לגבי עופר קצב - תודה רבה על הטיפ, אני אפנה אליו ואברר.

פורסם

דיברתי עם עופר והוא אומר (ובצדק) שאין טעם לעסוק בנושא כל עוד הדליפה יחסית זניחה ומילוי הגז מחזיק זמן סביר (קיץ שלם). בינתיים המזגן עדיין מקרר, באם יהיו התפתחויות נוספות אעדכן כאן.

תודה לכל מי שהשתתף בדיון.

• תוכן חדש...