Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי טויוטה קורולה 07 עם 132,000 קמ מטופלת תמיד בזמן במורשה טויוטה עד היום 0 תקלות.

לפני שבועיים צצה תקלה פעם ראשונה, הנעתי את הרכב ומיד הרכב רעד בצורה מוגזמת והנורה check engine הבהבה, שילבתי הילוך הרכב התכבה, חיכיתי מס דקות, שוב הנעתי הרכב הניע רגיל רק שהנורה דלקה רצוף. למחרת חיברתי סורק תקלות שהציג חיישן שקשור להצתה לא תקין(לא זוכר קוד תקלה). ניתקתי את המצבר הנורה לא חזרה במשך שבועיים ו600 קמ, הייתי בטוח שסיימתי עם זה עד שאתמול קרה בדיוק מה שקרה שבועיים קודם רק שהפעם בהנעה השניה גם הנורה לא חזרה.

רק לציין שלפני כחודש הרכב עבר טיפול, לא יודע אם זה קשור אבל המכונאי שטיפל ברכב בסוף הטיפול שתף את המנוע עם לחץ מים, כשהערתי לו על זה הוא אמר שפעם בכמה טיפולים זה לא מזיק, עד כמה שידוע לי זה לא טוב לחשמל של הרכב, תקנו אותי אם אני טועה.

מישהו נתקל במקרה דומה או יודע מה מקור התקלה? והאם כדאי לטפל במורשה או אצל חשמלאי רכב מקצועי?

בתודה מראש, דניאל.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריך להתחבר לסורק תקלות ולראות מה התקלה. ייתכן קשור למערכת ההצתה כלומר סליל הצתה כמו שניכתב. ואני דווקא הייתי חוזר לאותו מוסך שבו המכונאי שטף את המנוע בלחץ מיים ומעיר את עיניו של מנהל המוסך בעניין. רכבים כאלה חדשים שבהם מערכות החשמל כה רגישות לא שוטפים במיים ושייקח לתשומת ליבו את העניין שייתכן והתקלה נגרמה מהשטיפה.

פורסם

תודה על התשובות, יכול להיות שיש קשר לזה שהמצבר בסוף ימיו?

אני באמת אעיר להם על זה כבר באותו רגע לא אהבתי את הרעיון, ביחוד שאין לי הזעות או נזילות שמן והמנוע גם ככה היה נקי.

פורסם

שאתה משלם מכל הלב צריך לתת הצדק לזה אז שוטפים את המנוע..מנפחים אויר שהגלגלים כבר מנופחים, שמים קצת סקאיי שיהיה מבריק... זה המקצוע. בהחלט למצבר שלא מתפקד כמו שצריך יש השפעות על מערכות שונות ברכב ובתור התחלה החלף אותו.

פורסם

הבנתי אז אני לא אכנס מחר למוסך, קודם אחליף מצבר ומקווה שהבעיה תיפתר.

פורסם

לפני כחודש וחצי בטיפול שאלו אותי אם להחליף את המצבר כי הוא ישן, אמרתי להם לא כי עד היום הייתי רגיל לנסוע עם מצבר ישן עד שהרכב לא היה מניע, אבל אם כמו שמאור אומר יתכן וזה יפתור את הבעיה, עדיף לי להחליף מצבר שגם ככה אני אצטרך להחליף ולא חוטי הצתה שהתבררו כהוצאה מיותרת. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם (נערך)

אני עם רכב זהה.,לפי דעתי התקלה שאתה מתאר לא קשורה בכלל למצבר, אני בתור התחלה הייתי מפרק חיישן אויר ומנקה אותו, בטח בחיים לא ניקו, זה 5 דקות נמצא לייד הפילטר אויר 2 ברגים וספריי מגעים ותחזיר, שנית, תפרק מכסה פלסטיק עליון 4 ברגי 10, תנתק קונקטורים שמתחברים לכוהלים ותנקה גם אותם עם ספרי מגעים, חכה שייתנדף ואז תחזיר, לפי דעתי לא מדובר בכוהל שהרי איפוס מתקן את המצב, אם היה כוהל אז אם הוא דפוק אז הוא דפוק, וזה לא משהו אופייני לקורולות בעיות חשמל כאלה., שלישית הייתי פותח מכסה פיוזים ובודק אם כולם במקום מחוזקים כמו שצריך.

דבר אחרון תבדוק את ההדקים של המצבר, אם הם מקוריים אני הייתי מחליף אותם בעלות של שקלים בודדים, שים את הסוג הטוב, תתפלא אבל להדקים של המצבר יש השפעה חזקה על כלל תיפקוד כל המערכות החשמליות ברכב. מנסיון!

אם המצבר בסוף ימיו(מעל 3 שנים), גם אותו הייתי מחליף בלי שום קשר רק צרות זה יכול לגרום.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לי היה בעיה כזאת ברכבים אחרים ומה שפתר את הבעיה היה החלפת כוהל . פעם אחד זה היה שהפלאגים היה בהם שמן והוחלפו והבעיה נפתרה.

פורסם

תודה רבה על התשובה אני אנסה לעשות את זה מחר ואעדכן, לגבי ההדקים של המצבר כשאיפסתי אותו שמתי לב שהקוטב החיובי מחובר בלי בורג, רק מונח על המצבר. לזה התכוונת להחליף?

פורסם

תודה אם זה לא יפתר בצורה שסובארו הציע, כנראה שאכנס למוסך ואלך על הפתרון שהצעת.

פורסם (נערך)

אם תעשה כל מה שרשמתי לך גם טוב כפעולה ואחזקה מונעת.

הקוטב החיובי בלי בורג=בינגו.

להחליף התכוונתי לפרק את 2 ההדקים ולקנות חדשים מנחושת ולא הזולים ב 5 שקל מברזל. אם כבר מחליפים אז מחליפים, לשים אותם במקום המקוריים ולסגור את הברגים על ההדקים כמו שצריך.

יש גם חיישן נוסף בסמוך לבית מצערת. צריך לנתק קונקטור. 2 ברגים והוא בחוץ. ספריי מגעים ותחזיר.

אם לא ניקית אף פעם חיישנים אתה תפרק אותם אתה תראה גוש שחור. בכל אופן לא לגעת עם היד רק ספריי מגעים חשמלי והוא יבריק לך.

כל הדברים שכתבתי אולי בלחץ זה חצי שעה עבודה כולל הכל.

אם עדיין תהיה לך בעיה(מה שלא נראה לי) תכתוב. אנסה לכוון אותך.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שמע, ממש תודה רבה, לא חושב שתהיה בעיה, אחזור לעדכן.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: כמו שסובארו המליץ החלפתי את הקוטב החיובי של המצבר באחד איכותי וכבר הייתי בטוח שנפתרה הבעיה גם ההנעה הפכה להיות קלה יותר, רק שהשבוע שוב התקלה חזרה ובתדירות גבוהה יותר. בהתחברות עם סקנר לרכב יצא שקויל 2 ו3 לא תקינים.

בירור קצר חשף אותי להפרשים גדולים במחיר מ130 שח לסיני דרך 250 לגרמני או 300 שח ליפני תואם ועד 550 שח למקורי טויוטה לפני מעמ. המחירים לקויל אחד, את ההחלפה אני עושה עצמאית.

אני מבין שיש חשיבות גבוהה שהקוילים יהיו מקוריים אבל מה דעתכם על היפני או הגרמני שלפי מה שהבנתי גם איכותיים?

אגב, לגבי ניקוי חיישנים המליץ לי מכונאי לא להתעסק עם זה כי לטענתו זה רק יעשה צרות וכל עוד זה תקין עדיף לא לגעת. כרגע נמצאה התקלה אז מקווה שבאמת לא אצטרך להתעסק איתם.

• תוכן חדש...