Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן מעקב - פיג'ו 3008 שנת 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבוגר שנתיים וכ-55,000 ק"מ עם ה-5008 (מנוע וגיר זהים) צריכת הדלק אכן הייתה מהנושאים המאכזבים שלו. הממוצע עמד על כ-1:9 על פני כל התקופה כשהרכב בעיקר היה על קו יומי של מבשרת ציון-רחובות. קסארה פיקאסו בנזין, אוטומטית, באותו המסלול עשתה כ-1:10.

נסיעה בין עירונית מאוד עדינה הצליחה להוציא מהרכב כ-1:14, אבל מדובר היה על נסיעה לצפון (אזור קרית שמונה) ולמחרת לאילת. זאת אומרת נסיעה על טהרת הבין עירוני נטול פקקים. בנסיעה עירונית באיזור ירושלים הצריכה היא כ-1:8.

האשם העיקרי בצריכת הדלק הגבוהה הוא, ככל הנראה, משקל עצמי גבוה של כ-1500 ק"ג.

ותיקון קטן, לרכב מיכל דלק של 60 ליטרים ולא 45.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעל אותו רכב, שנתון זהה. אני גם יודע על נתון ה60 אבל מצליח "רק" 45. בכל מקרה רכב מאוד מפנק.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אתה מוזמן לראות באתר הרשמי של פיז'ו (אני חושב שזה הרשמי):

http://public.servicebox.peugeot.com/dtt/ddb/#/4

אל תשכח לבחור באנגלית (אלא אם אתה דובר צרפתית). בחלון החיפוש להקליד Fuel tank.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מצד אחד בספר רכב כתוב באמת 60 ליטר ומצד שני לא נכנס יותר מ45 ויותר מזה טווח הנסיעה המקסימלי במחשב רכב בתדלוק מלא עומד על 400 ק"מ

פורסם

כתבתי כבר שה-5008 היא אחות כמעט תאומה של ה-3008 וגם בה נפח המיכל הוא 60 ליטרים. המקסימום שהגעתי אליו בתדלוק הוא כ-55 ליטרים.

אגב, אנחנו התלבטנו בין שתי המכוניות וה-3008 נפסלה בגלל שלילדים קטנים,אבל כאלו שכבר יצאו מבוסטר, המושב האחורי נמוך מאוד וסף החלונות גבוה ואז הם בקושי רואים החוצה בזמן הנסיעה (למרות שבאופן אישי העדפתי את ה-3008 כממשיכה של הקסארה פיקאסו). אפילו טרחתי והגעתי לאולם התצוגה עם שני הילדים והושבתי אותם בשתי המכוניות בשביל לוודא.

פורסם (נערך)

אני נוסע ב 5008 בדר"כ נסיעות מנהלתיות (50:50) בגוש דן.

מאז שהמנוע מטופל במוסך פרטי הוא יותר טוב וצריכת הדלק שלו בהתאם סביב 1:11 . בכביש מהיר הצריכה משתפרת כמובן. אני נהג עם רגל עצבנית.

אה: הוחלפה משאבה מזריקת דלק (כשל ידוע).

במיכל דלק יש אכן 60 ליטר ולכן אמור להספיק ל 600 ק"מ.אני לא ממתין שירד למינימום אבל כבר הגעתי למילוי של 55 ליטר בטעות. תבדוק אם אין לך חתול מת במיכל דלק כי זה מאד מוזר.

בכל מקרה הנה תמונות מהבוקר: אני קרוב לחצי מיכל ונסעתי כ 300 ק"מ.

IMG_20150420_091840.jpgIMG_20150420_091902.jpgIMG_20150420_091943.jpg

דרך אגב : בדגם הדיזל ידני גם כן יש מיכל 60 ליטר ושם הגעתי כמעט ל 800 ק"מ למילוי. המחשב הראה צריכה של 1:17 במנהלתית.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
מוזר... אני אמצה את מיכל הדלק עד תום השבוע ואז אגש לתדלק ואעדכן.

אפשרות קלושה: שינו לך את תוכנת ניהול מנוע כדי להעלות הספק ל 175 או 200 סוסים ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אפשרות קלושה: שינו לך את תוכנת ניהול מנוע כדי להעלות הספק ל 175 או 200 סוסים ?

ממש לא... זה היה רכב ליסינג...

מה גם שהוא לא מרגיש כמו 175 סוסים (:

פורסם

אגב, אנחנו התלבטנו בין שתי המכוניות וה-3008 נפסלה בגלל שלילדים קטנים,אבל כאלו שכבר יצאו מבוסטר, המושב האחורי נמוך מאוד וסף החלונות גבוה ואז הם בקושי רואים החוצה בזמן הנסיעה (למרות שבאופן אישי העדפתי את ה-3008 כממשיכה של הקסארה פיקאסו). אפילו טרחתי והגעתי לאולם התצוגה עם שני הילדים והושבתי אותם בשתי המכוניות בשביל לוודא.

הגג הפנורמי הוא פתרון מעולה לבעיה :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון מהיום:

נתחיל בחוב ישן שהבטחתי... עניין מיכל הדלק.

אז כן, אתם צודקים, במיכל 60 ליטר, מה שהטעה אותי זה מחשב הדרך. משום מה גם אחרי תדלוק מלא הוא מראה לי שיש לי עוד 400 ק״מ לנסוע עם הרכב, הקטע הוא שזה מתעדכן בשלב מאוחר יותר.

ד.א.

בעקבות כמה דברים קטנים שהציקו לי מאוד, הכנסתי הבוקר את האוטו למוסך ליטל לבדיקה וסבב יישור קו משלי.

הדבר הראשון היה בלם היד החשמלי - שעבד לסירוגין. הוא כן היה ננעל אוטומטית ומשתחרר בנגיעה בגז, אבל התפעול הידני שלו היה עובד לסירוגין עד כדי הדלקת תקלה והבהוב של נורת בלם היד. בנוסף - רעידות קלות בהנעת בוקר (יותר כמו סל״ד לא יציב), כשהאוטו היה מתחמם טיפה זה היה נעלם.

הגעתי למוסך סביב השעה 10 בבוקר, למרות הלחץ קבלו אותי מהר מאוד. התחברות למחשב זיהתה תקלה במתג בלם היד, שהוחלף לחדש יחד עם הידית עצמה שהיתה שרוטה ומכוערת כבר. בנוסף, בוצע עדכון גרסא למחשב הניהול שאמור לפתור את עניין הרעידות.

תוך כדי זוהה גם זיוף קל בנתונים של חיישן טמפרטורה, בוצע איפוס וקבענו שאגיע בעוד תקופת מה לבדוק אותו שוב ואם יהיה צורך, יוחלף במסגרת האחריות ואולי גם יבוצע ניקוי פיח (למרות שבוצע לא מזמן)

על הדרך, בקשתי לבדוק את מצב המזגן וכמות הגז, נמצא חוסר קטן מאוד, בוצע וואקום ומילוי גז מחדש - ההבדל בקירור משמעותי מאוד. היום היה יום חם מאוד, ורוב היום המזגן היה על 17 מעלות והוונטה על רבע והאוטו היה ממש נעים.

כמה שילמתי אתם שואלים? כלום! - החברים שם התעקשו שהאוטו אצלי רק חודש ואין סיבה שאני אשלם! יצאתי מבסוט עד השמיים.

לסיכום - חודש וקצת, 2000 ק״מ ומלבד צריכת (צריחת) דלק שערורייתית משהו (כבוגר דיזל שרגיל ל1000 ק״מ למיכל) האוטו עושה עבודה לא רעה בכלל.

כמוביל משפחתי הוא נעים במיוחד והאשה והילדים מאושרים עד לב שמיים.

לי חסר טיפה כוח וטיפה מומנט - עניין של יחס כוח משקל - אבל בהחלט לא האחרון שיוצא מהרמזור.

עדכונים נוספים - כשיהיו...

פורסם

יפה לך. בלם חשמלי חדש לבדו זה 2000₪ .... מומנט אפשר להוסיף אבל גם לשבור את האחריות... המנוע מסוגל ליותר ומסורס רק על ידי התוכנה.

פורסם

אתה רציני?? 2000 שח על המתג בלם יד? וואוו מאוד יקר. לגבי ניהול, האמת קצת מפחיד אותי כרגע, אולי בהמשך נעז להגיע לזה.

• תוכן חדש...