Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב:

סובארו xv 2.0i

אוטומט CVT

ינואר 2015

צבע לבן פנינה

ריפודים בז'

מד אוץ נוכחי: 3000קמ

תוספות:

מערכת מולטימדיה אנדרואיד + אינטרנט לשנה

חלונות כהים מאחורה

מובייל איי

חיישני רוורס

מגן פגוש אחורי

שטיח גומי לתא מטען

מראות בצבע הרכב

כספת למחשב רכב

המחיר:

רכב 145k (מבצע של חבר).

אגרת רישוי 2100.

ביטוח מקיף 1840. חובה 1250 (ביטוח ישיר).

עיצוב ומרחב פנים

עיצוב זה טעם אישי, אבל אני מאוד אוהב את העיצוב של הxv. המראה המחודד של החלק האחורי צעיר ורענן. מקדימה העיצוב די משעמם, אך מהצד הxv שומר על פרופורציות ונראה הצ'בק מודרני וצעיר. את הגובה של הxv אפשר לפספס אלא אם חונים ליד משפחתית רגילה. מבפנים העיצוב סימטרי ולטעמי יפה. שילוב הצבעים בפנים (שחור - בז') הולם את העיצוב ומקנה לxv מראה יוקרתי. את עיצוב וצבע הגלגלים אני מאוד אוהב ולדעתי מתאים בייחוד עם צבע מרכב לבן.

מרחב פנים סביר+. מבדיקה לא מדעית (העמסת המשפחה באולמות תצוגה) הייתי אומר שהxv מרווחת כמו הקורולה החדשה או האוקטביה החדשה, אך התחושה טובה יותר עקב מרווח ראש עדיף. תעלת ההינעה גדולה יחסית. בכל אופן לשלושת הילדים המתבגרים שלנו יש מספיק מקום מאחור. מקדימה המרווח מצויין. הייתי שמח אם היו מדביקים את המראה הפנימית קצת יותר גבוהה כדי שלא תחסום את הראות קדימה יותר מדי.

תא המטען לא גדול מאוד, אך נוח להטענה ופריקה. הכיסאות האחוריים מתקפלים בקלות ונותנים מרחב מצויין להובלות.

איכות חומרים

באופן כללי איכות החומרים טובה, אבל יש כמה פאשלות. הפלסטיקים רכים למעלה, וקשים יותר ככל שיורדים. איכות ההרכבה מצויינת. אבל ממש למטה אפשר למצוא פלסטיקים דקים ופחות איכותיים. ישנו בד זול ופשוט שמכסה את המרווח שנותר כשמנמיכים את ההגה.

משענות הראש מתכווננות קדימה ב"קליקים" (נחמד אבל לא שימושי). שטיח גומי מקורי לתא מטען נשרט בקלות (גומי קשיח), ולא מכסה את תא המטען באופן מושלם. הריפודים נראים יוקרתיים ואמורים להיות רחיצים (כתמים ירדו מצויין עם מגבון). אבל ריפודים בהירים מצריכים עודף תשומת לב לשמירה על ניקיון.

מלבד כבישים מאוד משובשים לא נשמעים קרקושי פלסטיקה כמו למשל בקורולה החדשה. בכלל איכות ההרכבה מרגישה רמה מעל לקורולה החדשה.

בשטיפת הרכב הרגשתי שהפח גמיש ומתעוות בקלות (דק מדי?) וגם הפגוש האחורי לא קשיח כמו שציפיתי בחלקו התחתון. זה אולי יתרון בכך שלא יתעוות במכות קלות, אך מרגיש מוזר.

מתלים

המתלים של הxv קשיחים במהירויות איטיות ובייחוד ללא נוסעים נוספים. ככל שהמהירות עולה המתלים טובים יותר, באופן כללי לטעמי הxv הוא רכב נוח. נסיעה מהירה בכיכרות לא מוציאה את הxv משיווי משקל ולא מורגשת הטיית מרכב יותר ממשפחתית רגילה. ולמעשה מזכירה לי את המזדה 3 הישנה שהxv החליפה, ולבטח הרבה יותר טוב מהקורולה 2007 שעדיין ברשותי. גם בבלימה הxv לא רוכן באופן יוצא דופן לפנים (הרבה יותר טוב ממה שזכור לי מנסיעת מבחן על xv שנת 2013). לסיכום, הביקורת היחידה שלי היא בעיקר על מעבר באמפר מסויים ליד הבית שלי שגורם לxv לקפוץ. חוצמיזה לטעמי טוב מאוד.

מערכת הנעה וביצועים

בהנעה כאשר המנוע קר, הxv מייצר כמות רעש מנוע כמעט כמו מנוע דיזל. בעיקר בגלל רמת סלד גבוהה. שילוב לD והתחלת נהיגה והרעש נחלש באופן ניכר למצב נורמלי. כאשר המנוע חם אין תופעה מטרידה שכזו.

ב xv מותקן גיר רציף, עם מאפיינים קצת שונים מגיר אוטומט רגיל, ולאחר תקופה קצרה התרגלתי לאופן הפעולה של הגיר. למי שרוצה יש אפשרות לתפעול ידני ע"י מנופים בהגה.

רעש מנוע הxv שונה מרעש מנוע בנזין רגיל ומאופיין ב"גירגור" של מנוע בוקסר. לטעמי רעש המנוע נוכח מידי במהירויות עירוניות. במהירויות גבוהות לא שומעים את המנוע, אך רעשי רוח וצמיגים נוכחים. ב 120 קמש המנוע עומד על 2000 סלד.

אופי הנהיגה שלי נמרץ ומהיר אך לא באופן קיצוני, כך שאם אני לא מגזים הxv מתנהג כמו אוטומט רגיל. אין הרגשה של חוסר כוח מנוע, אך לא מדובר ברכב מהיר הרבה יותר ממשפחתית יפנית 1.6 ליטר רגילה על אף המנוע הגדול. אבל ההרגשה היא שהxv מבצע 90 אחוז ממה שאני דורש ממנו בסלד נמוך ובזריזות.

מערכת עצור וסע מכבה את הרכב בעצירות אלא אם כן לוחצים חלש על הבלם או מבטלים את המערכת ע"י כפתור בדשבורד. ההנעה נעשית אוטומטית בעזרת הסטרטר (ולא באופן מתוחכם יותר ולכן מורגשת ההנעה יותר מדי) כאשר עוזבים את הבלם. לפעמים הרכב מניע כחצי דקה לאחר שדמם ללא סיבה נראית לעיין.

מצב שמן המנוע כיום עומד באמצע הטווח בין מקסימום למינימום. לא בדקתי מצב בקנייה.

נהיגה בשטח לא יצא לי עדיין לעשות. סובארו נותנים לכל רוכש xv קורס נהיגת שטח (חצי יום). בקרוב.

צריכת הדלק: http://www.fuelly.com/car/subaru/xv_crosstrek/2015/avido/346046

אביזרים

מערכת המולטימדיה נחמדה מאוד, הכוללת הפעלת waze בלחיצת כפתור, מצלמת רוורס וכמובן רדיו ומוזיקה מכרטיס זיכרון. אין לי צורך באפליקציות נוספות, שכמובן אפשר להתקין. קיבלתי גם אינטרנט לשנה דרך ראוטר אלחוטי ברכב. מהירות הגלישה לא טובה דייה כדי לשמוע רדיו אינטרנטי באופן חלק (זה כמובן פתיר עם הוט ספוט מהסלולרי) אבל מספיקה להורדת מפות וניווט עם waze.

הרמקולים ברכב בינוניים מינוס ובקרוב יוחלפו.

מובייל איי ואני למדנו לחיות בשלום, היא צועקת ואני מתנצל.

346046.png
פורסם (נערך)

תודה על הסקירה.

בדיוק אתמול ביקרתי בסוכנות סובארו והתעניינתי בXV. מס' שאלות ברשותך

איך קיבלת מחיר של 145K עבור גרסת 2.0 עם כל התוספת שציינת? הכי נמוך שהציאו לי זה 155K, לאחר הנחה של כ5K? איזו סוכנות רכשת?

ב145K הציאו לי את ה1.6 ,על הכביש, כולל מולטמדייה בלבד.

אשמח לקבל כמה טיפים.

נושא צריכת הדלק, בפועל, באמת מעניין. בוקסר ו4X4, עם נתון אופטימי למדי,על הנייר. תעדכן, אני עוקב :-)

תודה

עריכה אחרונה על ידי Bersi
פורסם

תתחדש אחלה סיקור, יתרונות לצד חיסרונות כמו שצריך להיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על הסקירה, מאוד עניינית ונוחה לקריאה.

המחיר:

רכב 145k (מבצע של חבר).

אגרת רישוי 2100.

תודה על הסקירה.

בדיוק אתמול ביקרתי בסוכנות סובארו והתעניינתי בXV. מס' שאלות ברשותך

איך קיבלת מחיר של 145K עבור גרסת 2.0 עם כל התוספת שציינת? הכי נמוך שהציאו לי זה 155K, לאחר הנחה של כ5K? איזו סוכנות רכשת?

ב145K הציאו לי את ה1.6 ,על הכביש, כולל מולטמדייה בלבד.

אשמח לקבל כמה טיפים.

נושא צריכת הדלק, בפועל, באמת מעניין. בוקסר ו4X4, עם נתון אופטימי למדי,על הנייר. תעדכן, אני עוקב :-)

תודה

הוא כתב, מבצע של חבר

פורסם

צריכת הדלק מתועדת ב:

http://www.fuelly.com/car/subaru/xv_crosstrek/2015/avido/346046

לפי פורומים בחול, צריכת הדלק והביצועים בכלל משתפרים לאחר כ5-7 אלף קמ.

את הרכב קניתי בשטראוס חיפה. מבצע של חבר. לפני המבצע, גם לי הציעו את ה2 ליטר ב155k ו1.6 ליטר ב142k.

אגב חיסרון נוסף בסעיף העיצוב - משענת היד בין המושבים הקדמיים נמוכה ואחורה מדי. הפריע לי יותר בתחילה, ופחות עכשיו.

אם אני מנטרל את כל הדברים הקטנים שבכל רכב קימים בצורה כזו או אחרת (ולפי טעמו האישי של כל נהג), הדבר היחיד המהותי שהייתי שמח לשפר זה רעשים - מנוע במהירויות עירוניות ורוח/צמיגים בגבוהות.

346046.png
פורסם

תתדש גסינו! רכב מדליק.. מבחנתי מהווה אופציה לרכישה כמשומש.

איזה גרסה זו? הפשוטה??

ולמה אני שואל? כי חסרים לחצני בקרת שיוט בזרוע הימית של ההגה, פנסי איתות בדפנות הקדמיות ולא במראות (כמו בגרסה הפשוטה).. מצד שני, הזכרת שקיימים משוטים להחלפת הילוכים- אביזר שנמצא רק בדגם הפרימיום המאובזר יותר.

לגבי השמן, משיטוט בפורומים בחו"ל, מסתבר שלמנועי בוקסר FB (שהחליפו את ה EJ) יש נטיה לצרוך שמן. במוסכים טוענים ששמן 0-20 המקורי שמגיע עם הרכב לא מצאים לאקלים, ושהחלפתו פותרת את הבעיה.

אשמח לעדכון בנושא!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

רכשתי את הדגם הפשוט. הדבר היחיד המשמעותי שחסר מול הפרימיום זה בקרת השיוט. מנופים קיימים גם בדגם הפשוט.

צריכת שמן בעייתית אמורה היתה להעלם בדגמים מ 2014. בפורומים מחול לא שמעתי על תלונות שמן משנתונים 2014.

בסוכנות עידכנו אותי לגבי השמן הדליל המקורי וצריכה מוגברת שלו עד הטיפול הראשון ואם נדלקת נורה יש לגשת למוסך ויוסיפו ללא תשלום.

לאחר החלפת השמן לא אמורה להיות בעיה. נקווה לטוב.

346046.png
פורסם
הרכב:

סובארו xv 2.0i

המחיר:

רכב 145k (מבצע של חבר).

אגרת רישוי 2100.

מקיף - 1840 ש"ח וחובה 1250 ש"ח???

נראה לי יותר מידי זול או שאני מפספס משהו.

פורסם
תודה על הסקירה, מאוד עניינית ונוחה לקריאה.

הוא כתב, מבצע של חבר

אכן... חוסר ריכוז.

צריכת הדלק מתועדת ב:

http://www.fuelly.com/car/subaru/xv_crosstrek/2015/avido/346046

לפי פורומים בחול, צריכת הדלק והביצועים בכלל משתפרים לאחר כ5-7 אלף קמ.

את הרכב קניתי בשטראוס חיפה. מבצע של חבר. לפני המבצע, גם לי הציעו את ה2 ליטר ב155k ו1.6 ליטר ב142k.

אגב חיסרון נוסף בסעיף העיצוב - משענת היד בין המושבים הקדמיים נמוכה ואחורה מדי. הפריע לי יותר בתחילה, ופחות עכשיו.

אם אני מנטרל את כל הדברים הקטנים שבכל רכב קימים בצורה כזו או אחרת (ולפי טעמו האישי של כל נהג), הדבר היחיד המהותי שהייתי שמח לשפר זה רעשים - מנוע במהירויות עירוניות ורוח/צמיגים בגבוהות.

תודה שוב פעם

פורסם
מקיף - 1840 ש"ח וחובה 1250 ש"ח???

נראה לי יותר מידי זול או שאני מפספס משהו.

מחיר הביטוח אכן זול. כבר הציעו לי מ3400 ועד 6000 שח למקיף בלבד.

אני לקוח של ביטוח ישיר כבר 17 שנה, ומבטח שם שני רכבים ודירה. המחיר לפני ההנחות היה בסביבות 2400 שח.

346046.png
  • תוכן חדש...