Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משנה כי:

1. תצטרך לבדוק אם יש במערכת הזרקה הזו את החיבור למתג הזה.

2. בסימנס יש בוודאות (בברלינגו הולך חיישן כזה [צבע התקע - אפור]) והוא שייך למודלים 2005 עד 2007. זה כמובן מתג שמתאים לדוושה של ברלינגו.

אם אני זוכר נכון, דווקא המודלים הראשונים שהגיעו לארץ (בברלינגו\פרטנר עם מנוע HDI) היו BOSCH, וזה היה ב 2004, כאשר ב 2005 כבר נכנסו לאט לאט הסימנסים (שהיו יותר מדוייקים בגלל שימוש במזרקי פיאזו ולא מזרקים רגילים מגנטיים).

שים לב שמדובר בדגמים עם מנוע HDi והספק של 90 כ"ס (מנוע RHY). אצלך זה RHZ למיטב זכרוני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
משנה כי:

1. תצטרך לבדוק אם יש במערכת הזרקה הזו את החיבור למתג הזה.

2. בסימנס יש בוודאות (בברלינגו הולך חיישן כזה [צבע התקע - אפור]) והוא שייך למודלים 2005 עד 2007. זה כמובן מתג שמתאים לדוושה של ברלינגו.

אם אני זוכר נכון, דווקא המודלים הראשונים שהגיעו לארץ (בברלינגו\פרטנר עם מנוע HDI) היו BOSCH, וזה היה ב 2004, כאשר ב 2005 כבר נכנסו לאט לאט הסימנסים (שהיו יותר מדוייקים בגלל שימוש במזרקי פיאזו ולא מזרקים רגילים מגנטיים).

שים לב שמדובר בדגמים עם מנוע HDi והספק של 90 כ"ס (מנוע RHY). אצלך זה RHZ למיטב זכרוני.

איציק

אוקיי, אתה צודק בנוגע לrhz.

מכל הצרות שהייתי צריך להתאים אז את זה אין בכלל.. לא שקע ולא כבל ולא צמה.. אני ממש צריך למצא את התקע שאליו מתנקזת צמה רצינית שהמתג הזה הוא חלק ממנה ובעצם להוסיף את זה.

אני גם בטוח חייב להיות כזה כפתור כי תחשוב על קרוז קונטרול.. במצב הנוכחי ברגע שאלחץ על הקלאצ׳ אז הטורים יקפצו למעלה כי הרכב לא מרגיש את הקלאצ׳ ולא יבטל את הקרוז קונטרול.

בקיצור, צריך לחפש לאן נכנס הכפתור, לפי ebay זה מתאים ל: קסרה, קסנטיה, c1, c2,c3,c4,c5,c6 ברלינגו ועוד ועוד...

אין c6 עם מנוע 2000 בכלל.. זה 2700 hdi עד כמה שאני זוכר ויש גם בנזין בסגנון.

פורסם

עזוב מה רשום באיביי, לא תמיד זה נכון (מפרט הרכבים שזה מתאים להם).

בנוגע לקרוז קונטרול - ברכבים שזה עובד בהם כמו שצריך (לרבות ברלינגו\פרטנר שהוסיפו להם באופן מקומי כאן בארץ, לא באישור היבואן) המערכת לא נכנסת לעבודה אם המתג מקולקל. במילים אחרות - מערכת הקרוז קונטרול ברכבים ידניים עובדת כאשר היא מקבלת "אישור" מדוושת הבלמים ודוושת המצמד (בכפוף למהירות הרכב וההילוך).

למיטב זכרוני המערכת עובדת החל מהילוך שלישי ומעל 40-50 קמ"ש כמדומני (!!). אם הרכבת ואת רוצה לבדוק את הקרוז קונטרול, צא לנסיעה ובדוק בהילוך 3-4 מעל 60 קמש בשביל להיות בטוח אם זה עובד או לא.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
עזוב מה רשום באיביי, לא תמיד זה נכון (מפרט הרכבים שזה מתאים להם).

בנוגע לקרוז קונטרול - ברכבים שזה עובד בהם כמו שצריך (לרבות ברלינגו\פרטנר שהוסיפו להם באופן מקומי כאן בארץ, לא באישור היבואן) המערכת לא נכנסת לעבודה אם המתג מקולקל. במילים אחרות - מערכת הקרוז קונטרול ברכבים ידניים עובדת כאשר היא מקבלת "אישור" מדוושת הבלמים ודוושת המצמד (בכפוף למהירות הרכב וההילוך).

למיטב זכרוני המערכת עובדת החל מהילוך שלישי ומעל 40-50 קמ"ש כמדומני (!!). אם הרכבת ואת רוצה לבדוק את הקרוז קונטרול, צא לנסיעה ובדוק בהילוך 3-4 מעל 60 קמש בשביל להיות בטוח אם זה עובד או לא.

איציק

אוקיי, ברכב שלי אין מחשב גיר לגיר הידני ואין כל חיבור למחשב בכלל. הרכב לא יודע באיזה הילוך הוא נמצא - וזה לא שחסר שקע - פשוט אין כזה. מה שנשאר זה עניין הברקס, קלאצ׳ ומהירות.

בכל אופן, אפתור את הדבר המציק עם האובר גז ואז נמשיך לקרוז.

פורסם

בגיר רגיל אין מחשב גיר, נקודה.

המחשב ניהול מנוע יודע באיזה הילוך אתה נמצא לפי מהירות הרכב והסל"ד של המנוע (אחרי שעזבת קלאץ').

במפות הצרובות בזיכרון שלו, הכניס היצרן את הנתונים הרלוונטיים וככה הוא יודע (נניח: אם הוא מזהה שאתה נוסע ב 50 קמ"ש והסל"ד הוא 2000, הוא יודע שאתה בהילוך שלישי).

בהצלחה בחיפושים, תחזור לעדכן אחרי שפתרת את העניין.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בגיר רגיל אין מחשב גיר, נקודה.

המחשב ניהול מנוע יודע באיזה הילוך אתה נמצא לפי מהירות הרכב והסל"ד של המנוע (אחרי שעזבת קלאץ').

במפות הצרובות בזיכרון שלו, הכניס היצרן את הנתונים הרלוונטיים וככה הוא יודע (נניח: אם הוא מזהה שאתה נוסע ב 50 קמ"ש והסל"ד הוא 2000, הוא יודע שאתה בהילוך שלישי).

בהצלחה בחיפושים, תחזור לעדכן אחרי שפתרת את העניין.

איציק

חידשת לי עכשיו...

חשבתי שיש חיבור לגיר וככה הוא יודע.

טוב, כל החיים לומדים.

בינתיים אחפש את הסרטוט.

פורסם

לדעתי ללא שינוי תוכנה של מחשב ניהול מנוע לדגם ידני אתה תשאר עם הבעיה הזאת גם אם תמצא חיבור של מיקורסוויץ לקלאץ'

פורסם

יש על הגיר הידני חיישן מהירות, שמראה את מהירות של הרכב בלוח שעונים לנהג, אלא גם שולח אות למחשב מנוע לציין באיזה מהירות הרכב נמצא

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
יש על הגיר הידני חיישן מהירות, שמראה את מהירות של הרכב בלוח שעונים לנהג, אלא גם שולח אות למחשב מנוע לציין באיזה מהירות הרכב נמצא

תשמע, ממה שכתבת אין לך היכרות אישית עם הc5.. בסופרו איפרזה הייתי עד לכזנ חיישן, אבל אצלי הוא לוקח מהabs.

פורסם
לדעתי ללא שינוי תוכנה של מחשב ניהול מנוע לדגם ידני אתה תשאר עם הבעיה הזאת גם אם תמצא חיבור של מיקורסוויץ לקלאץ'

יש מצב.. אם לא אנסה לא אדע..

מה שכן זה שבתוכנת הבקרה הכל שונה.

בקיצור צריך למצוא לאן לחבר את הכפתור ואז נראה.

פורסם

אני מצרף הסבה לגיר ידני אשר בוצעה לרכב של VAG - מיקום הפינים שונה אבל הרעיון דומה, אולי זה יעזור לך.

ראה כיצד הוא שינה את מיקום חיבורי הפינים ו התאמת צמת ה ECU

http://www.autosport.co.il/viewtopic.php?f=45&t=11291&start=75

הסר מחשב הגיר.

הסר מחבר ל ECU.

פרק את מחבר גדול של ECU (ראה להלן).

מצא את הפין עם המשכיות לצמה של המחשב גיר (במקרה זה, זה היה אפור חוט על ההצמדה 9 בבית ECU ו 16 PIN על TCU,

(אבל זה אמור להיות צהוב / חוט אדום) שיש לו המשכיות עם PIN ב 19 הגדולה מחבר ECU). גזור את החוט על TCU.

ישנו פין מזויף שלא מחובר אליו שום כבל ( PIN 66 ).

יש לשלוף את הפין המזויף מפין 66 בצמה של ניהול המנוע.

העבר האפור או צהוב / אדום ל PIN 66, ושתול את הפין המזויף מהמקום שהעברת ממנו את החוט.

שלוף את רליי 175 מהלוח בפנים הרכב, פזר את החוטים מאחור.

חתוך את החוט הירוק / שחור מן החלק האחורי של שקע 175 (אמור להיות 5 PIN, ישירות במרכז של שקע) ולחבר אותו לסוויץ של הקלאץ' התחתון.

חתוך את החוט האפור / אדום (צהוב / ירוק ב 2000 + מספר 9).

בדוק המשכיות החוטים של האפור / אדום או צהוב / ירוק עם מחבר TCU .

חבר האפור / אדום או צהוב / ירוק בחיבור השני של הסוויץ של הקלאץ'.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני מצרף הסבה לגיר ידני אשר בוצעה לרכב של VAG - מיקום הפינים שונה אבל הרעיון דומה, אולי זה יעזור לך.

ראה כיצד הוא שינה את מיקום חיבורי הפינים ו התאמת צמת ה ECU

http://www.autosport.co.il/viewtopic.php?f=45&t=11291&start=75

אייל.

מדריך של בחור תותח!!

עוד הוכחה שצריך את הכפתור של הקלאצ׳.

• תוכן חדש...