Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנו גרים בבית פרטי ישן (רעפים הוחלפו לפני החורף]. לאחרונה התחילו נורות "רגילות" מכל הסוגים להישרף ואחת אף התפוצצה (!!). מדובר על 60W ו- 100W, נורה רגילה, נורת פטריה, נורת כדור (גדולה יחסית) - יצרנים שנים, מורכבות למשך תקופות זמן שונות, אחת ממש חדשה.

מה יכול להיות ההסבר?

בשימת לב: לא נשרפות, ככל שאני יכול לראות, נורות פלורסנט ו/או מה שמכונה נורות חוסכות אנרגיה בסגנון הזה https://www.nurot.com/catalog/products.aspx?cid=22.

רעיונות? :?:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מחברת חשמל. לי ולשכנים, היה משהו דפוק בקו ועל הדרך גרם נזק לנורות שזה שטויות, אבל גם למוצרי חשמל. אם אני זוכר נכון הנורות דלקו גם יותר חזק מהרגיל לפני שנשרפו במקרה הזה.

כמובן שזה יכול לקרות מעוד דברים, אבל זו אופציה.

פורסם

~

תופעה מוכרת, קיימת כבר שנים רבות בדירה של אמי בנתניה (בניין שיכון בן שלושים פלוס מינוס). כשהותקן בסלון גוף תאורה פשוט של איקאה, החלו להתפוצץ נורות אחת לתקופה. כשעברתי דירה לקחתי את גוף התאורה הישן וקניתי לה אחד חדש - התופעה נשארה. לאורך השנים עמדו שם נורות של לוקסלייט, אוסרם, פיליפס ואחרות, שקופות, מט, גדולות וקטנות - התופעה הייתה עקבית בכולן. עד ששמנו נורת פלורסנט והסיפור נגמר.

למה זה קורה לא לגמרי ברור. האינטואיציה שלי אומרת שהחיווט בין חדרי הבית כנראה בוצע במספר גיחות (או על ידי מספר קבלנים שונים) ולכן האיכות משתנה בין החדרים. עם השנים חלקו מתחיל להתפורר או לפתח הפרעות וזה גורם לנחשולי מתח נקודתיים אשר נורות ליבון יותר רגישות אליהם.

הצעות לפתרון: במישור התיאורטי הייתי מתייעץ עם חשמלאי טוב, אבל הם נדירים כמו חדי קרן ולך תמצא אחד כזה. במישור המעשי הייתי מנצל את ההזדמנות ובודק היתכנות להעביר את כל הבית לתאורת LED. יש לזה עלות התחלתית מסויימת, אבל כנראה שזה עדיין יהיה יותר זול מלהתחיל להתעסק עכשיו עם תקלת חיווט לא ברורה בבית מזדקן.

פורסם

מכיר בית שהיה בשכנות לבאר מיים. בכל התנעה/הפסקה של המשאבה היתה קפיצת מתח שהיתה ניכרת בעוצמת המנורות (נורות ליבון) שאכן היו נשרפות בקצב.

:turn-l:
  • תוכן חדש...