Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת לא מנורת לד קטנה זאת מנורת דרך גדולה.

זה מחמם את הפנס יתר על המידה.

ולהחליף פנסים זה עסק יקר מאוד

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהודעות שלי התייחסתי לאור מעבר ולא לנורת יום ייעודית.

כפי שניתן להיווכח, גם במקרה זה העלויות קיימות ומורגשות - אך לא משמעותיות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עדיין לא נעשה שום מחקר פיזית בישראל הכולל תצפיות ממושכות התומך בהדלקת אורות מעבר בעוצמה של 110W, הדלקת נורות תאורת לוחיות רישוי, נורות חניה אחוריות ותאורת לוח שעונים ומתגים פנימיים בשעות היום במזג אוויר נאה כמשפר נראות מפני תאונה חזיתית. כל עוד לא נעשה מחקר כזה, בישראל, מדובר בספקולציות.

מדובר בשטיפת מוח שעשו לנהג הישראלי המצוי שלא מכיר את תנאי האקלים של המזרח התיכון, זוויות השמש, קרינת ה- UV שלה וכ', שמסיק אוטומטית שתנאי מזג האוויר בארץ זהים למדינות עם אקלים בעייתי, ששם חייבים להדליק אורות תמיד.

תומך במיליארד אחוז בבעלי סיאט איביזה עם בעיית האורות - ההחלטה להפעיל תמיד את התאורה ההיקפית של הרכב נובעת מחיסכון בעלויות ייצור של נורות DRL ייעודיות של יצרן הרכב ישירות על חשבון הלקוח, שנאלץ להתעסק עם החלפת נורות בתדירות גבוהה ותשלום עליהן, משלם יותר לתחנת הדלק כי צריכת הדלק גבוהה יותר (ולא מעניין בכלל שהיא "קצת" יותר גבוהה. היא יותר גבוהה נקודה), האלטרנטור מספק יותר חשמל למצבר, החום שפולטות הנורות מגיע ישירות לעדשת הפלסטיק המסכנה ובקיצור מדובר בשרשרת של רכיבים שהולכת ונשחקת לשווא.

לבעלי הרכב עם הבעיה - אתם צודקים בהחלט, אם יש מפסק הוא אמור לתפקד. אתם לא אמורים לנסוע עם אורות - תתעקשו על פתרון לבעיה. אין גם צורך להשאיר את נורות החניה דולקות, גם זה מיותר.

כל מי שרוצה לנסוע עם אורות ביום שייסע, רק תעשו טובה, אל תכתבו שזה תורם לכאורה לבטיחות כי זה לא מוכח. ההשערה שלכם לא אוששה. אפשר לרשום "לדעתי", "אולי" וכ' - זה הרבה יותר מדויק.

פורסם (נערך)
עדיין לא נעשה שום מחקר פיזית בישראל הכולל תצפיות ממושכות התומך בהדלקת אורות מעבר בעוצמה של 110W, הדלקת נורות תאורת לוחיות רישוי, נורות חניה אחוריות ותאורת לוח שעונים ומתגים פנימיים בשעות היום במזג אוויר נאה כמשפר נראות מפני תאונה חזיתית. כל עוד לא נעשה מחקר כזה, בישראל, מדובר בספקולציות.

היו מחקרים בישראל וכן במדינות נוספות באגן הים התיכון, כמו ספרד, ואיטליה שהתקנות בה זהות לאלו שבישראל. היו מחקרים במדינות בארצות הברית שנהנות ממזג אוויר בהיר בדומה לישראל וכן באוסטרליה.

הממצאים הם שבמדינות כאלו היעילות היא כשליש מאשר במדינות צפון אירופיות, שזה משמעותי. ועדיין, השיטה בכל זאת מפחיתה התנגשויות מכל הסוגים (למעט פגיעת חזית-אחור ישרה) ואת חומרתן, בכל סוגי כלי הרכב ובכל סביבות הנהיגה.

לא קשה למצוא סיבות לכך: הפרעות שדה ראיה קצרות כמו צללים (של בתים, הרים, עצים) ואבק, השתקפות הסביבה על הרכב (היוצרת הסוואה), רכב בצבע הנטמע ברקע הסביבה, הגדלת הניגודיות בנסיעה עם משקפי שמש, ועוד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

איפה המחקרים?

בינתיים היו מחקרים בחו"ל שאזכרו את ישראל כדוגמה למדינה חמה שטופת שמש והשערה שאורות עוזרים, אך לא מחקר שבוצע פה בפועל, ועוד "מחקר" של אור ירוק שלא שווה את המצגת עליה הוא כתוב - לא היתה ברורה לי בכלל שיטת הדגימה ואיך הם הגיעו למה שהגיעו.

כשיהיה מחקר אמיתי שנעשה כאן בנושא הזה אשמח לדעת מזה ואולי אשנה את דעתי. עד אז, האורות על 0.

פורסם

המחקר שהזכרת הוא אחד המרכזיים בתחום וכשהזכירו שם את ישראל - זו תוצאה של בדיקה ולא ניחוש גרידא. גם בצבא נמצאה ירידה של מספר אחוזים בהתנגשויות עקב הדלקת אורות.

בנוסף, אין שום הבדל בין מחקר שנערך בישראל לבין מחקרים שנערך במדינות אחרות באגן הים התיכון כמו איטליה וספרד, וגם במדינות דרומיות יחסית בארצות הברית וכן באוסטרליה, ובכל הללו נמצאה ירידה מהדלקת אורות במזג אוויר נאה.

פורסם

איפה רשום שזו תוצאה של בדיקה בישראל? באיזה כביש בוצעה הבדיקה? באיזה תאריך בוצעה הבדיקה? מה מזג האוויר היה בעת ביצוע הבדיקה? במקרה של בדיקה בחודשי החורף, האם יש תמונת מכ"ם שמ"ט לשלול אפשרות לעננות ממטירה מעל הכביש הנבדק? אשמח גם לראות צילום לוין ע"מ לשלול אפשרות של עננות גבוהה לא ממטירה. מהי שיטת הדגימה, האם תצפית ואם כן למשך כמה זמן? מהי קרינת ה- UV שנמדדה מעל הכביש הנבדק ומהי זוית השמש או שעת הבדיקה?

נכון לעכשיו דעתי בעינה נשארת - האורות עדיין על מצב 0.

פורסם

תראו, אני לא נגד DRL נראה לי שזה דבר מצוין, אבל באיביזה אין DRL.

DRL צריך להיות מורכב מכמה לדים בולטים בשביל להבליט את הרכב.

פורסם

כשאין נורה ייעודית - זה מה שעושים. היעילות במניעת התנגשויות היא דומה (ואם כבר עוד יותר טובה) אך העלויות מעט יותר גבוהות. בעיני, ובעיני כל איש מקצוע שפגשתי, זה שווה את זה.

פורסם

רותם , אני מסכים איתך בהחלט , עזוב אותם מהמחקרים שלהם .

ברוב הרכבים שמצויידים באור סקנדינבי (שזה בעצם ה-DRL) , מותקנים אורות יעודיים לזה , לדים , שצורכים מעט מאוד חשמל , לא מתחממים ולא יפגעו בפנסים ובתצרוכת הדלק , וזה הגיוני שאלו יהיו לדים כי האורות האלו דולקים כל הזמן , בשביל זה המציאו אותם . באיביזה החליטה , טוב נו , ברכב אין אורות יעודיים לזה , אז בואו נעשה קומבינה , נפעיל אורות רגילים שידלקו קבוע כאורות יום .

לדעתי , לא בא בחשבון ! , אין לדים , אז אין גם אור יום , המקסימום שאפשר לעשות מצידי , זה שאורות החנייה יפעלו תמיד ולא שום אור דרך , נקודה .

אני גם בטוח שאפשרי לנתק את האורות האלו ולסדר אותם שהם יעבדו באמת לפי המפסק , אפס זה אפס - זה אומר שלא יפעלו , וכשצריך להדליק אתה לבד תדליק אותם .

אז פשוט תמצא דרך , תמצא מקום שיעזרו לך בזה וזהו .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

לא רק שהדלקת אורות ביום לא תורמת, היא גם מסכנת את הנהג הממוצע. כולנו נוסעים בלילה ורואים את העצלנים שמחליפים נורות רק לפני הטסט. הדלקת אורות מיותרות ביום מקצרת את החיים של הנורות ואז הן נשרפות לעיתים קרובות יותר.

פורסם

לא רק באיביזה, זאת תופעה בכל רכבי ואג שלא מגיעים עם לדים.. וזה די דבילי

מעבר לזה שהחלפה לביקסנון מאוד יקרה

• תוכן חדש...