Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים ,

רכשתי לאחרונה רכב כאשר המד אוץ עומד על 111000 אלף קילומטר.

השאלה שלי היא כזאתי, כמה קילומטר נטו המנוע יכול להחזיק עם טיפולים בזמן, ללא אוברול וכאלה.

האם 200 אלף זה הגג של מנועי בנזין 1600, לפני שמתחילות בעיות במנוע ?.

תודה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא.

תלוי בסוג הרכב, בצורת הנהיגה וברמת הטיפולים (נוזלים וחלפים איכותיים מול זולים).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מנוע 1.6 של רנו או של טויוטה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה פתאום, מנוע בנזין 1600 שטופל כראוי יכול להגיע להרבה יותר מזה.

ועכשיו אתן לך דוגמא ממקור ראשון, אבא שלי קנה פורד אסקורט בשנת 95 (חדשה) עם מנוע 1600, עד היום היא אצלנו והיא עדיין נוסעת כשמד האוץ שלה מצביע על 450K .

בכל זמן שהרכב ננהג בהתחשבות ומוטפל בזמן הוא ימשיך לנסוע.

כמובן שיש תקלות קטנות שמופיעות בכל רכב בלי להתחשב בנפח המנוע כמו מכוונים שמפסיקים לעבוד וכו, אבל זה ממש לא בעיה לטפל בהם.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

הודעת פותח השרשור נובעת להבנתי מהאמונה (הלא מעודכנת) של חלק ממכונאי הרכב כי אמינותו של מנוע בנזין פוחתת משמעותית לאחר נסועה של יותר ממאתיים אלף קילומטרים.

בפועל, מנועים חדישים שטופלו כראוי (כולל החלפת צנרת גמישה שהתייבשה) יישארו אמינים גם זמן רב לאחר מכן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ברשותי לנסר 1993, מנוע מקורי, עם כרגע 240,000 ק"מ על מד האוץ, וכוחה עוד במותניה.

משתמש רק בחלפים איכותיים, שמן- לקווי מולי, מי קרור- פרסטון, פלגים -של NKG/DENSO

מטופלת כל 5,000 או שנה (מה שבא קודם, בכל זאת אוטו ישן)

הרכב פשוט מסרב למות (חמסה חמסה חמסה) אין לי ספק שהמנוע המקורי יחצה גם את ה300K, במידה וימשיך להיות מטופל באהבה.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

הפולו שלי עם 280 אלף ועדיין האוטו סוחב יפה ומתנהג יפה לגיל ולקילומטרז' כמו שאמרו פה תלוי ברכב, בצורת הנהיגה הנהיגה ברכב ובצורת הטיפול(חלפים ונוזלים איכותיים כנגד חלפים ונוזלים פחות איכותיים).

אני אישית החלטתי להקטין את טווח הטיפולים מ10 אלף ל9 אלף כדי לנסות לשמור יותר על המנוע והחלקים.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

חד משמעית לא .

אם תנהג רגוע ותטפל בזמן יכול לנשוק ל500,000.

הלנסר שהוזכרה - גם אני מכיר אחת שנת 92 שגמעה בערך 400,000 והיה לה עוד כוח .

(מת על הרכב הזה!)

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם
ברשותי לנסר 1993, מנוע מקורי, עם כרגע 240,000 ק"מ על מד האוץ, וכוחה עוד במותניה.

משתמש רק בחלפים איכותיים, שמן- לקווי מולי, מי קרור- פרסטון, פלגים -של NKG/DENSO

אוקיי עכשיו ברגע שאני מכניס את הרכב למוסך (מורשה , או פרטי)

הרי אתה כמעט לא יודע איזה סוג שמן , נוזל קירור (אם החליפו בכלל ) הם שמו לרכב במסגרת הטיפול.

ברגע שאין לי ליפט בבית אין לי איך להחליף את הדברים האלה לבד .

מה שגורם לזה שאני שם את האוטו במוסך וצריך רק לקוות על החלפה של נוזלי מנוע והחלפתם לאיכותים.

פורסם

אז בטיפול לפי הספר, בלי קיצורי דרך, והחלפת נוזלים כפי שנדרש + בדיקה תקופתית שלך (מים, שמן וכד') מאות אלפי ק"מ בלי שום בעיה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הרי אתה כמעט לא יודע איזה סוג שמן , נוזל קירור (אם החליפו בכלל ) הם שמו לרכב במסגרת הטיפול.

טעות.

אתה רשאי, ואף יותר מכך, לוודא מה נכנס לרכב מא' ועד ת', לפני הטיפול. בין אם בשיחה עם בעל המוסך או אחד המכונאים (במוסך קטן) או בשיחה אם יועץ השירות (במוסך גדול יותר).

יותר מכך - אתה יכול לקבל הצעת מחיר מפורטת בשיחת טלפון, ולרשום לעצמך את הנקודות החשובות. ברגע שאתה מגיע למוסך אתה יכול לקבל הדפסה של הצעת המחיר. כל זאת לפני הטיפול עצמו.

לא חייבים ליפט, ע"ע הכנופייה.

מה שגורם לזה שאני שם את האוטו במוסך וצריך רק לקוות על החלפה של נוזלי מנוע והחלפתם לאיכותים.

התייחסותי למה שכתבת - בכחול

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

קודם כל כמו שאמר קודמי אתה רשאי לקבל פירוט מדוייק לפני הטיפול מה שמים בדיוק.

דבר שני, אם לא בוטחים במאה אחוז במוסכניק שמבצע את הטיפול, אני מעדיף מוסכים שמאפשרים קשר עין רציף שלי עם הרכב בזמן הטיפול.

פורסם

הכל תלוי באיך הרכב טופל ומה היה היחס אליו.

הייתה לנו לנטיס שנת 2000 1.6,כ שהייתה בת 10 מכרנו אותה עם 270,000 קילומטר.

חוץ מבולמים,הרכב היה פשוט כמו חדש. ננהג בכפפות משי ע''י אבא שלי יטופל כמו שצריך כל חיו.

אחרי זה אבא שלי גילה את עולה הרכבים המשתמשים ושוחט אותם אחד, אחד :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...