Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום ,

לפי כמה ימים הייתי בחזור מהקניון בעיר , בדרך לרמזור הייתי עסוק לשניה ברדיו דיסק ולכן לא שמתי לב לחילוף הרמזור לאדום , לא הספקתי להסתכל ולא ידעתי אם יש מישהו מאחורי. לא היה לי זמן לעצור ועל פי שיקול דעת שלי אם הייתי עוצר הייתי נעצר באמצע הצומת (50 קמ"ש).

לאחר המעבר באדום מאחורי היה רכב אזרחי אשר עשה לי אורות גבוהים , הבנתי שהיית פה טעות שלי - נעצרנו ברמזור והוא היה מאחוריי במראה ראיתי שיש לו מצלמת דרך והיא צילמה את המקרה , לאחר מכן הסתכלתי שוב במראה וראיתי אורות אדומים כמו של מצלמה , אני משער שהנהג צילם את המספר שלי.

קראתי באינטרנט שצילום על ידי מצלמת תנועה באור אדום זהו קנס 1000 ש"ח + 10 נקודות.

האם דין צילום אזרחי הוא דין צילום מצלמת תנועה ?

יש אפשרות שאקבל שלילה ? או העמדה לדין ? ותוך כמה זמן אדע אם קיבלתי משהו ? ובמה זה תלוי כדי שאקבל ?

בהסתמך על זה שאני נהג צעיר , וברשותי דוח על תמרור עצור מלפני משהו כמו שנה ו10 חודשים +- (שהייתי נהג חדש)

תודה מראש !

עריכה אחרונה על ידי izon
פורסם

לא נותנים דוחות ממצלמות של אזרחים.

אם זה היה שוטר היתה מקבל את הדוח במקום .

יצאת בזול מאוד מהמקרה הזה , אם עברת באדום - יכול להיות שהולך רגל היה בדיוק חוצה את הכביש (יש לו ירוק) ואתה היית מעיף אותו קיבינימט.....

כשמתקרבים לצומת לא מתעסקים בשום דבר ! - כל הזמן סורקים לראות שהדרך פנוייה (הולך רגל /מישהוא שגנב רמזור/רוכבי אופניים /אופנועים...) , גם כשיש לך ירוק !

פורסם

לא בהכרח. אותו אזרח יכול ללכת לתחנת המשטרה, ולהגיש תלונה ועותק של הסרטון למשטרת התנועה במקום.

השוטרים יכולים להנפיק דו"ח.

פורסם

פוציניו, אתה קצת טועה.

קיים דבר שנקרא "תלונת אזרח" התלונה מועברת לאגף התנועה הרלוונטי למקום האירוע והשוטרים שם מחליטים האם להגיש כתב אישום או לא.

קרה לי יותר מפעם אחת ואני יודע בוודאות כי הופקו דוחות ואפילו זומנתי למשפט להעיד. הנהג הורשע.

לא בטוח שכך גם יקרה עם הנהג האחר שצילם.

סעו בזהירות

פורסם

קודם כל, לא מקבלים דו"ח על תמונה, מקבלים דו"ח על עבירה.

הצילום הוא ראיה לביצוע העבירה.

כל אזרח יכול לדווח על עבירת תנועה שראה, בין שצילם ובין שלא, כאמור הצילום הוא ראיה, שתובא נגדך אם תשפט.

על עבירה של כניסה לצומת באדום בנסיבות רגילות מקבלים דו"ח ברירת קנס של 1000 ש"ח ו-10 נקודות, אין סנקציות נוספות (מלבד השפעה של צבירת נקודות קודמות אם יש).

בנסיבות מחמירות (היה רכב שנאלץ לסטות, כמעט פגיעה וכו') מקבלים זימון למשפט.

אם הנהג יחליט להתלונן, תקבל דו"ח בדואר בחודשים בקרובים.

(הרוב מצלמים ומתעצבנים אבל בסוף לא עושים דבר, יש כאלה שאצלם זה "תחביב")

פורסם
לא נותנים דוחות ממצלמות של אזרחים.

אם זה היה שוטר היתה מקבל את הדוח במקום .

יצאת בזול מאוד מהמקרה הזה , אם עברת באדום - יכול להיות שהולך רגל היה בדיוק חוצה את הכביש (יש לו ירוק) ואתה היית מעיף אותו קיבינימט.....

כשמתקרבים לצומת לא מתעסקים בשום דבר ! - כל הזמן סורקים לראות שהדרך פנוייה (הולך רגל /מישהוא שגנב רמזור/רוכבי אופניים /אופנועים...) , גם כשיש לך ירוק !

ברור , החיים זה בית ספר אחד גדול כל יום לומדים משהו חדש ואיך להשתפר.

לא בהכרח. אותו אזרח יכול ללכת לתחנת המשטרה, ולהגיש תלונה ועותק של הסרטון למשטרת התנועה במקום.

השוטרים יכולים להנפיק דו"ח.

אוקיי , תודה.

פוציניו, אתה קצת טועה.

קיים דבר שנקרא "תלונת אזרח" התלונה מועברת לאגף התנועה הרלוונטי למקום האירוע והשוטרים שם מחליטים האם להגיש כתב אישום או לא.

קרה לי יותר מפעם אחת ואני יודע בוודאות כי הופקו דוחות ואפילו זומנתי למשפט להעיד. הנהג הורשע.

לא בטוח שכך גם יקרה עם הנהג האחר שצילם.

סעו בזהירות

בוודאי , תודה.

קודם כל, לא מקבלים דו"ח על תמונה, מקבלים דו"ח על עבירה.

הצילום הוא ראיה לביצוע העבירה.

כל אזרח יכול לדווח על עבירת תנועה שראה, בין שצילם ובין שלא, כאמור הצילום הוא ראיה, שתובא נגדך אם תשפט.

על עבירה של כניסה לצומת באדום בנסיבות רגילות מקבלים דו"ח ברירת קנס של 1000 ש"ח ו-10 נקודות, אין סנקציות נוספות (מלבד השפעה של צבירת נקודות קודמות אם יש).

בנסיבות מחמירות (היה רכב שנאלץ לסטות, כמעט פגיעה וכו') מקבלים זימון למשפט.

אם הנהג יחליט להתלונן, תקבל דו"ח בדואר בחודשים בקרובים.

(הרוב מצלמים ומתעצבנים אבל בסוף לא עושים דבר, יש כאלה שאצלם זה "תחביב")

גם במידה ויש לי דוח על עצור כמו שרשמתי למעלה , הברירת קנס עדיין תיהיה 1000 ש"ח ו-10 נקודות ?

פורסם

אין שינוי בנוסח האישום הנוכחי, עקב אישום קודם.

בכל מקרה תצטרך לעבור קורס נהיגה מונעת.

הדו"ח על העצור זה מינימום 4 נקודות (אם הואשמת לפי סעיף 6626, 10 נקודות+הזמנה לדין בסעיפים האחרים). יחד עם הרמזור, אתה כבר ב-14.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לא הבנתי כל כך , למרות העצור (4 נקודות) לא יהיה שינוי בקנס הנוכחי ? הוא יישאר 1000 ש"ח + 10 נקודות ללא שום עונשים אחרים כמו שלילה.

אגיע ל14 נקודות זאת אומרת בחידוש הרישיון אצטרך לעשות קורס נהיגה מונעת , הכל במידה והנהג שצילם יגיש תלונה על פי מה שרשום כבר למעלה.

פורסם
אין שינוי בנוסח האישום הנוכחי, עקב אישום קודם.

זה לא נכון במקרה של רמזור אדום עם עבר של רמזור אדום - יש סעיף מיוחד 6742 של נהיגה ברמזור אדום בצומת בנסיבות מחמירות אחרות, שהן במקרה שלאותו נהג יש הרשעה קודמת על רמזור אדום ב-3 השנים האחרונות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

תמרור עצור (בהנחה שדו"ח אמיתי) ורמזור אדום תוך שנתיים... בחור, לך ללמוד לנהוג. מדובר בשתיים מהעבירות המסוכנות ביותר.

אתה לא צריך לדאוג לרשיון, גם לא לקנסות או לטסט הנוסף. אתה צריך לדאוג לבריאותך ולבריאות משתמשי הדרך בסביבה, כיון שנהיגתך מסוכנת!

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין לי עבר ברמזור אדום...או שרשמת את זה לידע כללי לבחור.

לידע כללי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תמרור עצור (בהנחה שדו"ח אמיתי) ורמזור אדום תוך שנתיים... בחור, לך ללמוד לנהוג. מדובר בשתיים מהעבירות המסוכנות ביותר.

אתה לא צריך לדאוג לרשיון, גם לא לקנסות או לטסט הנוסף. אתה צריך לדאוג לבריאותך ולבריאות משתמשי הדרך בסביבה, כיון שנהיגתך מסוכנת!

זה פורום ייעוץ או חינוך ? ברור שזה מסוכן ולא טוב אך אנחנו לא רובוטים , הייתי מבין תגובה כזאת אם הייתי מצדיק את עצמי אך אני מתחרט בתוקף על המעשים הנ"ל.

תחנך את הילדים שלך אולי הם יצאו מושלמים.

ועוד יותר אני בטוח שאני נוהג הרבה יותר זהיר ממך למרות שני התקלותת האלה , שוב פעם אנחנו בני אדם לא רובוטים.

אם לא יקרו תקלות לא יהיה לנו ממה ללמוד , לשפר ולהשתפר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העיקר שהבנת שזה יכול ליצור מצבים מאד מסוכנים, זה מה שחשוב.

בכל אופן, במידה והאזרח מגדיל ראש ומחליט להגיש תלונה, איך קובעים אם הסרטון אמין או לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה פורום ייעוץ או חינוך ? ברור שזה מסוכן ולא טוב אך אנחנו לא רובוטים , הייתי מבין תגובה כזאת אם הייתי מצדיק את עצמי אך אני מתחרט בתוקף על המעשים הנ"ל.

תחנך את הילדים שלך אולי הם יצאו מושלמים.

ועוד יותר אני בטוח שאני נוהג הרבה יותר זהיר ממך למרות שני התקלותת האלה , שוב פעם אנחנו בני אדם לא רובוטים.

אם לא יקרו תקלות לא יהיה לנו ממה ללמוד , לשפר ולהשתפר.

זה אכן פורום ייעוץ

ואת העצה שקיבלת ממנו קבל בהבנה.

הכותב יש לו עבר בנהיגה שגבוה מגילך.

ואני מצטרף לעצה שקיבלת.

החוכמה היא ללמוד מנסיונם של אחרים ולא לעשות טעויות לבד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...