Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, התחלתי לבדוק אופציה של קניית רכב זול.

-פרטים:

סטודנט בבאר שבע לשנה וחצי הקרובות. ביום-יום הרכב לא יזוז. חשבתי בעיקר לקניות, סידורים, נסיעות בסופ"שים לטיולים ולהורים(120 ק"מ הלוך חזור). אפשר ידני.

שיקולים כרגע : אמין, חסכוני, בטיחות.

פחות חשוב לי : נוחות, מרווח לנוסעים ובגאז', ביצועים.

מסקנות מהמחקר המצומצם וחיפוש ביד2 : פיאט פונטו ספייס, סביבות 2004 , ידני. זה בעיקר מה שאני רואה ביד2. ??

-שאלת ההוצאות:

אני לא מבין כלום בזה ככה שקשה לי להעריך הוצאות, מכיוון שכרגע אני מסתדר בלי רכב אני מתכנן שלא יהיו הרבה.

מה שלא הצלחתי למצוא מידע עליו זה ירידת ערך של רכבים כאלה, בהנחה שאני לא ידפוק אותו. אם נגיד יעלה לי 8000 ואני ימכור עוד שנתיים או שלוש.

אשמח אם תעזרו לי להבין כמה יעלה לי: טיפולים,ביטוחים.

זהו, יש לי עוד מלא להבין אבל נתחיל מזה.

תודה רבה!!!

פורסם

היי, הייתי בהתלבטות דומה לשלך, עשיתי 6 שנים בבאר שבע בתור סטודנט וחשבתי על לקנות רכב אז. העניין הוא שדווקא בבאר שבע אתה יכול להסתדר מעולה בלי רכב, אפילו מוניות הספיישל זולות אם נתקעת.

כשאתה קונה רכב כזה, קשה מאוד לצפות מה יהיה איתו בעוד חודש/חודשיים ויותר מבחינת בלאי, טיפולים וכאלה, וגם לרוב צריך להוסיף לחישוב יישור קו בקנייה וכו'.

עצתי - אם זה לא משהו שקריטי לך ואתה מסתדר בלי עכשיו - תוותר על רכב בבאר שבע.

אם בכל זאת אתה מרגיש שהוא בכרחי - הפונטו ספייס הידנית היא אופציה פופולרית מאוד. תבדוק גם את ה 206, ואולי יונדאי גטס (רק לא בגרסת GLF).

מבחינת ביטוח זה בעיקר חובה+צד ג', אז זה לא אמור לקרוע לך את הכיס...

פורסם

אריק, אני גר בבאר שבע כבר 22 שנים, מתוכן 5 שנים על הכביש. אפשר להסתדר עם מוניות ותחבורה ציבורית, אבל רכב זה הרבה יותר פרקטי ונוח.

תחשוב שמי שגר באיזור נאות לון/נווה זאב/נווה נוי, וצריך להגיע לאיזור שכונה ד' או רמות צריך לפחות שני אוטובוסים, זה לא פרקטי ומבזבז המון זמן, עם רכב זה הרבה יותר נוח וקל, זמין לך בכל שעה ואתה לא תהיה בחסדיהם של הנהגים הגרועים בתחבורה הציבורית.

רכב זה נטו פרקטיות ונוחות, זה סוג של פינוק, אבל זה חוסך המון זמן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צודק, הנחתי פשוט שמי שסטודנט שם ולא מגיע מהאזור יחפש דירה בשכונות הטבעת מסביב לאוניברסיטה (ד', ו הישנה, ג' וב')

אם באמת הוא גר בשכונה רחוקה יותר אז רכב הוא פיתרון. אגב אצל רוב החברים מהפקולטה זה היה הפוך - למי שהיה רכב חיפש דירה בשכונה רחוקה יותר - בד"כ בשביל להעלות רמת חיים או להוריד שכ"ד.

פורסם
היי, הייתי בהתלבטות דומה לשלך, עשיתי 6 שנים בבאר שבע בתור סטודנט וחשבתי על לקנות רכב אז. העניין הוא שדווקא בבאר שבע אתה יכול להסתדר מעולה בלי רכב, אפילו מוניות הספיישל זולות אם נתקעת.

כשאתה קונה רכב כזה, קשה מאוד לצפות מה יהיה איתו בעוד חודש/חודשיים ויותר מבחינת בלאי, טיפולים וכאלה, וגם לרוב צריך להוסיף לחישוב יישור קו בקנייה וכו'.

עצתי - אם זה לא משהו שקריטי לך ואתה מסתדר בלי עכשיו - תוותר על רכב בבאר שבע.

אם בכל זאת אתה מרגיש שהוא בכרחי - הפונטו ספייס הידנית היא אופציה פופולרית מאוד. תבדוק גם את ה 206, ואולי יונדאי גטס (רק לא בגרסת GLF).

מבחינת ביטוח זה בעיקר חובה+צד ג', אז זה לא אמור לקרוע לך את הכיס...

בתור סטודנט לשעבר בבאר שבע אתה בהחלט יכול להסתדר בלי רכב. הכל קרוב להכל. התחנת רכבת היא צמודה לאוניברסיטה ותחבורה ציבורית זמינה וזולה...

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם
צודק, הנחתי פשוט שמי שסטודנט שם ולא מגיע מהאזור יחפש דירה בשכונות הטבעת מסביב לאוניברסיטה (ד', ו הישנה, ג' וב')

אם באמת הוא גר בשכונה רחוקה יותר אז רכב הוא פיתרון. אגב אצל רוב החברים מהפקולטה זה היה הפוך - למי שהיה רכב חיפש דירה בשכונה רחוקה יותר - בד"כ בשביל להעלות רמת חיים או להוריד שכ"ד.

אם הוא מתרחק מהאוניברסיטה אז הוא מעלה את רמת החיים, שכר הדירה יעלה. דירה בנווה זאב או ט' עולה יותר מדירה בג' או ד'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני גר צמוד לאוניברסיטה. אמרתי: לקניות, ולסופשים.

אני מתלבט לגבי השקעה, כי הציעו לי אוטו של בן משפחה של חבר:

ב3000, רנו מגאן 97. רק יודע כרגע שהחליפו גיר בדיוק.

וגם איזה אוטו 2000 שח אבל איתו צריך לחכות לקיץ.

אז אני לא יודע מה יתן לי שקט נפשי ופחות הוצאות, השקעה של בערך 7-8K כמו שתכננתי קודם או השקעה של בערך 3K באוטו ישן יותר.

תודה!

פורסם

אוטו זו לא השקעה אלא שקיעה. ביטוח, טסט, טיפולים שוטפים, תיקונים ותקלות לא צפויות = עסק בכלל לא זול.

לדעתי אם אין לך עבודה מסודרת, כדאי לוותר על הרכישה. אפשר למצוא רכבים שמורים עם הרבה מאמץ אבל עדיין, לקנות רכב זו לא בעייה. לתחזק אותו - זו הבעיה.

פורסם

אין שום השקעה ברכב.

אם יש לך כסף לשלם ביטוחים, אגרות ודלק - אני ממליץ לקחת הלוואה ולרכוש לעצמך פיאט פנדה ידנית. מודל 2011 עולים כ-30 אלף ש"ח.

זה בערך 550 ש"ח בחודש החזר הלוואה ויש לך משמעותית פחות סיכוי לסבול מתקלות חוזרות ונשנות שיהיו לך עם רכב ישן. כמו כן לא תצטרך לשים 10K מהכסף האישי שלך על הרכב, מה שאומר שבערך שנה וחצי של תשלומים כבר יש לך. בעוד שנה וחצי תעשה חשבון אם מתאים לך להישאר עם האוטו או לא. תצטרך להחזיר בערך 20K להלוואה וזה גם מה שיהיה שווה פלוס מינוס הרכב - מה שאומר ש"הפסדת" את הכסף שלך.

מהצד השני - רכב ישן ב-10K בסביבות גבוהה יכניס אותך למוסך, שם תצטרך לשלם הרבה כסף שלא חוזר לעולם, תבזבז זמן שלא יחזור לעולם, תיסע ברכב שפחות נעים לנסוע בו וכו' וכו'.

פורסם

אני מצטרף לאלה המצדדים - בויתור על הרכב.

בקלות תוכל למצוא את עצמך עם בור בלי תחתית.

כשאתה צריך ללכת לקניות וזה קצת רחוק, פנק את עצמך במונית - זה הרבה יותר זול מלהחזיק רכב.

ד"ר סובארו - הלוואות קל לקחת לא כ"כ פשוט להחזיר, במיוחד אם מדובר בסטודנט שאין לו הכנסה מסודרת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תודה לעונים, ברור שאם מוניות היו תחליף לא הייתי צריך אוטו,

אבל ציינתי את נושא הסופ"שים, זה יחסוך לי זמן (שני אוטובוסים וטרמפ) ויאפשר לי חופש תנועה בשבתות שאין לי כרגע.

חח לא השתכנעתי, גם כולם אומרים לי שזה שווה את זה ולא כזה סיפור גדול,

אין לי עבודה אבל עוד יש לי כסף ככה שאשמח להבין באמת קצת את נושא ההוצאות ולחשוב בעצמי אם זה שווה לי.

השאלה היא יותר מה דעתכם על משהו כמו: רנו מגאן 97 ב3K . או משהו כמו: פיאט פונטו 2004 ב8K כזה.

אשמח לשמוע ממישהו שהיה לו משהו בסגנון ויתן את דעתו, ואולי גם טווח הוצאות בכללי כזה.

שוב תודה!

עריכה אחרונה על ידי ini4
פורסם

השאלה הגדולה פה מה המצב שלהן. מפאת המחיר שלהן הבעלים אולי בחרו לוותר על תיקון פה ותיקון שם. המגאן קרובה להגדרה של רכב מיושן (עוד שנתיים) שדורש שני טסטים בשנה.

פורסם

בתור סטודנט שמחזיק רכב, אם אתה לא חייב רכב - אל תקנה רכב.

אני אמנם מסתובב בחיפה, ופה הכל קצת יותר רחוק מב"ש, אבל גם עם השתתפות בדלק בנסיעות הארוכות הבייתה - זה עדיין מלא כסף.

4500 בשנה רק טסט, ביטוח וטיפולים שוטפים.

ויותר מזה, אני מזמין חלקים מאיביי וחבריו, וחלק לא מבוטל מהדברים עושה בעצמי, אם הייתי מטפל ברכב באופן 'רגיל' - הייתי כבר נאלץ למכור אותו כי הייתי שותה את כל חסכונותיי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני עשיתי את הטעות הזאת לפני שנה וחצי. אולי לי באמת לא היה ברירה אלא לקנות רכב, אבל - העלויות היו קטסטרופליות בהחלט.

• תוכן חדש...