Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אתה מדבר על אדם פרטי או עסק ששם תמרור ברשות הרבים בניגוד לחוק. אם זו לא עבירה אז למה זה לא חוקי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל אין עבירה!

התמרור לא חוקי? אין עבירה.

אם יש מפגע כמו תמרור שמוצב לא נכון או בצורה לא חוקית, אני פונה לרשות האחראית ומבקש שיתקנו זאת אז על מה אנחנו מתווכחים?

ואם התמרור לא חוקי אבל הוצב כמו שצריך ע"י העבריין וכנ"ל הצביעה וכל מה שצריך.

איך השוטר יודע באמת שמדובר בחניית נחים "מזוייפת"?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
אני ממש לא מגן על הבבון וגם אני הייתי מתעצבן אבל אם התמרור לא חוקי, אז על מה רוצים שיאכפו?

נאתכו, בקריון בוודאות התמרורים לא עברו אישור של ועדת התמרור העירונית ולכן יצאה ההנחיה החד משמעית וביחד איתה ההנחיה שלא לאכוף חניה במתחמים שכאלה.

לא תפקיד השוטר לדעת ואפילו לחשוב האם התמרור במקום חוקי או לאו, יש תמרור? יש עבירה לכאורה, מוציאים דו"ח או זימון לדין לפי העבירה, כאן נגמר תפקיד השוטר.

ברגע ששוטר לוקח לעצמו (לפי הנחיה או על דעת עצמו) תפקיד של שופט (התמרור חוקי או לאו), של תובע (יתבטל או לא יתבטל) ושל ממשלה (לא אוכפים עבירה מסוימת? למה? ככה) שלא יתפלאו שהדימוי של המשטרה בתחתונים ושאין מספיק כוח אדם לטפל במשימות, איך יהיה מספיק כוח אדם אם המשטרה צריכה גם כוח אדם של בתי המשפט, של הפרקליטות ושל הממשלה?

כל עוד אין אישור של ועדת התמרור, הדו"ח לא תקין ודינו להתבטל.

יש אישור של ועדת התמרור? אפשר לרשום דוחות חוקיים.

ממתי זה התפקיד של השוטר לברר בועדת תמרור אם התמרור עבר אישורים או לא?

עריכה: נהג לילה, איך בדיוק שוטר יכול לתת דוח על חניה שהוא יודע שמבחינה חוקית אין כל מניעה להחנות בה בגלל שתמרור לא חוקי? ובאותה נשימה, אין כל סיבה להזיז רכב שחונה בחניה שהיא חוקית למעשה.

שוב, אינני יודע האם התמרור המדובר באילת אכן עבר אישור ועדת תמרור אבל הכי קל זה לבוא ולכתוב בפורום כמה השוטרים חארות. צריך להבין שלא הכל שחור-לבן, לא כל מה שרשום ב-YNET הוא נכון ולעולם לא נדע את כל הנסיבות שהובילו את השוטר לא לרשום דו"ח (אלא אם אתה קצין בודק).

יש תמרור? יש עבירה לכאורה, מנפיקים דו"ח או זימון לדין, מפה והלאה זה לא תפקיד השוטר, תפקיד התובע לבדוק האם התמרור חוקי או לא, תפקיד השופט לקבוע האם הייתה עבירה או לא, תפקיד הממשלה לקבוע למשטרה איזה עבירות ייאכפו ואילו לא.

שכחת שדה פקטו עבודתם גם כוללת את תפקיד העבריינות!

כן, אמרתי נלך על המכנה המשותף הנמוך ביותר.

נניח שיש מצוקת חניה ברחוב ואין חניות פרטיות. מחר בבוקר ניגש אדם A לחנות וקונה תמרור של חנית נכים וצבע לבן. מגיע הביתה, ומסמן את החניה הכי קרובה לבניין כחניית נכים עם הצבע הלבן, ותוקע את התמרור לאדמה עם מס' הרכב שלו. התמרור לא חוקי, הסימון לא חוקי והוא עבריין כי השתלט על שטח ציבורי.

מגיע אדם B שעתיים אח"כ וחונה בחניה הנ"ל. מגיע שוטר שמכיר את האזור אחרי 3 שעות ויודע שהתמרור לא חוקי בוודאות. האם הוא צריך לתת דו"ח לאדם B שחנה בחניה?! לא, הריי העבריין הוא מי ששם את התמרור ולא מי שחנה בחניה שמוגדרת ע"י העירייה כשטח ציבורי.

כן! צריך לתת דו"ח לאדם B!

אם אדם B אינו מכיר את האיזור - למיטב ידיעתו חנה בחניית נכה ועשה עבירה.

אם אדם B מכיר את האיזור - יודע שהחנייה אינה חוקית ויבקש להישפט.

ככה או ככה הדו"ח צריך לצאת, זה לא תפקיד השוטר להכיר את התמרורים, כן יודע או לא יודע, כן מכיר או לא מכיר, העירייה הייתה בבוקר ותקעה עמוד או שלא.

ברגע שאתה נותן את האחריות הזו לשוטר - מבחינתו כל תמרור יכול להיות בספק והוא יכול לא להנפיק דו"חות בכלל.

תפקיד השוטר במקרים כאלה מתמצה בשאלה - האם יש לכאורה עבירה, לא האם התמרור חוקי, לא האם הרמזור תקין ולא האם אכלת חמין אתמול.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כנראה שאנחנו לא משדרים על אותו גל ונראה לי שלא משנה מה אגיד, תמצאו דרך לתקוף את זה כי זה במודה בפורום ובכל הארץ לתקוף את המשטרה.

עשית - לא טוב.

לא עשית - לא טוב.

אתם לא מבינים ששוטרים, לטוב ולרע, ידיהם כבולות בכל מה שנוגע לאכיפה ושמירת החוקים וצריכים לשחק לפי כללים ברורים.

אם שוטר יודע בוודאות שתמרור הוא לא חוקי, אוי לו אם יתן שם דו"ח ויטרטר אזרח שיצטרך להפוך עולמות ולהוכיח שהתמרור לא חוקי.

אם מסתכלים על המקרה שגיא הביא, אז אותו אדם B שידע שהתמרור שהוצב שם ע"י השכן לא חוקי וחנה שם וקיבל דוח, היה מגיע לפורום להתייעצות, הייתם נכנסים במשטרה. אם היה מגיע למקום שוטר ולא היה רושם דו"ח, הייתם נכנסים במשטרה.

אז תמשיכו לנגח את המשטרה אם זה מה שעושה לכם טוב. יש אנשים שאי אפשר לרצות.

MX, זה לא תפקיד השוטר להכיר תמרורים באזור בו הוא עובד, זה לא תפקיד השוטר להכיר עבריינים פעילים באזור שלו, זה לא תפקיד השוטר להכיר זולות בהם נערכת פעילות סמים וכו'. בקיצור, זה לא תפקיד להיות שוטר. אפשר לסגור את המשטרה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

איך שוטר קובע את רמת הדציבלים במסיבה כאשר הוא מבקש להנמיך/להשתיק/להפסיק מסיבה?

איך שוטר קובע את רמת הדציבלים כאשר הוא נותן דו"ח לבחור עם מערכת ואייל גולן בקולי קולות בעונדה שלו?

איך שוטר קובע את רמת הדציבלים בדוד אחורי פתוח?

אין סוף דו"חות שקריים ולא חוקיים כל יום ופתאום נהיו לי צדיקים.

אבל עניינית למקרה הזה, אתה מסכים איתי שהשוטר יכל לגשת לחדר ולבקש בצורה נימוסית ותקיפה מבעל הרכב להזיז את הרכב? דו"חוחת זה לא מלוא הווייתה של משטרת ישראל ולא עפ"י אפשרות לתת או אי אפשרות לתת דו"ח נפתרת בעיה (לפחות ככה הציבור היה רוצה שיהיה).

ולסיום, בנוגע לאופנה לרדת על המשטרה, המשטרה במו ידיה (תרתי משמע) זכתה בכל אחד ואחד מהסיבות ללעג עליה.

כן, יש בהחלט מחלקות שלמות משובחות במשטרה אבל בפרפראזה על המשפט הידוע על עוכרי דין, זה ה 90% המושחתים שיוצרים שם רע ל 10% הצדיקים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בגירה, השוטר יכול היה לעשות גם את מה שאתה אומר ואולי זו היתה הדרך הנכונה לפתור את הסכסוך אבל בעל הרכב לא היה חייב להקשיב לו (בהנחה כמובן שהתמרור אכן לא חוקי) והשוטר לא היה יכול לעשות לו כלום בעניין זה.

עריכה:

בנוגע למה שאתה אומר ש-90% מוציאים שם רע ל-10% הנותרים - זו דמגוגיה לשמה בדיוק כמו חלקים מהעם שטוענים שמדובר רק במזרחים שעושים בלאגן בטיסות ותוקפים נותני שירות. חרטא.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אה, עכשיו גם האורח במלון יודע שהתמרור לא חוקי?

באהבה ובידידות (ובהרבה הערכה אליך כשוטר) אני אומר לך צא, צא מהסרט, המשטרה כמו כ"כ הרבה מקרים אחרים עשתה פה פאדיחה ולא יקרה שום אסון שבעולם אם תגיד שהשוטר שהגיע למקום הארוע כשל בפתרון הבעיה.

כמו שכבר אמרתי, הייתי מתנדב בבילוש ואני מכיר היטב את התנהגות האזרח הממוצע (והממש לא ממוצע) כשפתאום דופק לו שוטר על הדלת, "אחי, תעוף מפה או שאני מפוצץ לך את הראש" הוא לא היה אומר לשוטר, הוא היה לוקח מפתחות וניגש להזיז את האוטו.

אם לא, מספיק להוציא פנקס דו"חות ולבקש תעודת זהות בכדי לגרום לו לרוץ למפתחות.

פורסם

כל מה שאני אומר כבר שרשור שלם זה שלא אני ולא אתה היינו במקום ואף אחד מאיתנו לא יודע מה באמת קרה שם מצפייה בסרטון של ארבע דקות וכתבה ב-YNET אז תפסיק לבנות בניינים באוויר ולהאשים את כל העולם ואשתו ללא הוכחות לגיבוי.

פורסם

אני שופט רק עפ"י פרמטר אחד, מבחן התוצאה.

גם השוטר כשל בפתרון (וממש לא מעניין אותי למה) וגם במו ידיו הניח את היסודות לתקרית האלימה שבסרטון.

בדיוק כמו במקרה החטיפה של שלושת הנערים, מה אכפת לי בכלל מה השוטרים/ מוקדנים חשבו לעצמם, במבחן התוצאה יש רק עובדה אחת שאין עליה עוררין, השלישיה נחטפה, התקשרה 100, הודיע שנחטפו והמוקדנים והשוטרים לא עשו כלום חוץ מאשר באיחור של יום לגמגם תשובה אינפנטילית כמו "חשבנו שעובדים עליינו".

פורסם
כנראה שאנחנו לא משדרים על אותו גל ונראה לי שלא משנה מה אגיד, תמצאו דרך לתקוף את זה כי זה במודה בפורום ובכל הארץ לתקוף את המשטרה.

עשית - לא טוב.

לא עשית - לא טוב.

אתם לא מבינים ששוטרים, לטוב ולרע, ידיהם כבולות בכל מה שנוגע לאכיפה ושמירת החוקים וצריכים לשחק לפי כללים ברורים.

אם שוטר יודע בוודאות שתמרור הוא לא חוקי, אוי לו אם יתן שם דו"ח ויטרטר אזרח שיצטרך להפוך עולמות ולהוכיח שהתמרור לא חוקי.

אם מסתכלים על המקרה שגיא הביא, אז אותו אדם B שידע שהתמרור שהוצב שם ע"י השכן לא חוקי וחנה שם וקיבל דוח, היה מגיע לפורום להתייעצות, הייתם נכנסים במשטרה. אם היה מגיע למקום שוטר ולא היה רושם דו"ח, הייתם נכנסים במשטרה.

אז תמשיכו לנגח את המשטרה אם זה מה שעושה לכם טוב. יש אנשים שאי אפשר לרצות.

זה, לפחות לגביי, פשוט לא נכון, תפקיד השוטר הוא לעשות, לעשות לעשות.

הכוונה היא כמובן לא לשוטרים שממציאים דברים שלא ראו, ממל"זו 31 מעל המותר כשהממל"ז זרוק בצד, כן עצר או לא עצר.

אני מדבר על דברים שאין עליהם עוררין, יש תמרור נכה, יש רכב בחנייה המסומנת, אין לו תו נכה, פה נגמר תפקיד השוטר.

התמרור חוקי או לא חוקי - לא בדרישות התפקיד משוטר, מה גם שאין לו את הכלים לקבוע את זה.

אתה חושב שהשוטר יכול לדעת האם באותו בוקר העירייה הציבה תמרור חניית נכה חוקית או לא? מה ההיסטוריה של כל אחד מעשרות אלפי התמרורים באיזור שלו?

זה התפקיד של תובע לבחון את מכלול התיק, לו יש את הכלים, לו יש את הזמן ללכת ולנבור בהיסטוריה של התמרור.

וגם כשמגיע מישהו להתייעצות לגבי תמרור - העצה הראשונה - לך לעירייה או המועצה המקומית ותברר את ההיסטוריה החוקית שלו.

אגב ברור לי שידיהם של השוטרים כבולות, הבעיה במקרה הזה היא לא בשוטר הבודד, אלא בריקבון כללי במערכת שגרם להעברת סמכויות שיפוטיות לשוטר בשטח.

MX, זה לא תפקיד השוטר להכיר תמרורים באזור בו הוא עובד, זה לא תפקיד השוטר להכיר עבריינים פעילים באזור שלו, זה לא תפקיד השוטר להכיר זולות בהם נערכת פעילות סמים וכו'. בקיצור, זה לא תפקיד להיות שוטר. אפשר לסגור את המשטרה.

וואלה, זה לדעתך תפקיד השוטר לדעת האם בדיוק באותו בוקר העירייה שמה תמרור חדש? או מע"צ בלילה שמו עצור וכו'?

יש לשוטר את הכלים בזמן אמת לקבוע חד משמעית האם התמרור חוקי או לא?

ההשחתה של המושגים פשתה כל כך עמוק בישראל שאתה, בתור שוטר, פשוט מקבל את זה שהתפקיד שלך כולל להיות שוטר, שופט, תובע, שר אחראי ומהנדס תנועה עירוני!

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

התפקיד שלי הוא לאכוף את החוק ולשמור על הסדר הציבורי.

אם אני יודע שתמרור הוא לא חוקי, אין לי חוק לאכוף ולכן אני לא ארשום דו"ח אלא אפעל לסילוק המפגע או להסדרתו.

פורסם

מעניין אם משטרת ישראל גם נמנעת ממתן דו"חות על תמרור עצור שהוצב שלא עפ"י חוק.

פורסם
התפקיד שלי הוא לאכוף את החוק ולשמור על הסדר הציבורי.

אם אני יודע שתמרור הוא לא חוקי, אין לי חוק לאכוף ולכן אני לא ארשום דו"ח אלא אפעל לסילוק המפגע או להסדרתו.

ומאיפה אתה יודע שבדיוק שבוע לפני כן התמרור לא עבר בוועדת תמרור? בבית שמש היו כמה כאלה שהוכשרו בדיעבד.

אני אשאל שוב, האם יש לשוטר בזמן אמת יכולת לדעת ב-100% האם תמרור חוקי או לא?

האם במסופון אתה יכול לבדוק האם התמרור אושר או לא?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אל תתעצבן ואל תיפגע, הויכוח שלנו הוא לא איתך אישית אלא עם הרציונל שאתה מציג בשם משטרת ישראל.

• תוכן חדש...