Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני קופר S | נותנת בראש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד - מה שאתה אומר זה שהמיני הישנות, מאמצע שנות האלפיים עם גיר ידני, הופכות לקלאסיקה כבר עכשיו?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנקודות שלי, לאחר שנהגתי ברכב הספציפי:

לגבי הבלמים, קודם כל. לדעתי ומניסיוני הרפידות לא עברו הרצה רצויה וטוגנו על ההתחלה על ידי מישהו נלהב, או סתם אחד שלא יודע לנהוג. חבל שאצל היבואן לא שמו לב לזה כי כפי שנראה היטב, זה הורס את כל ההתרשמות מהמכונית. בכל מקרה אני התעלמתי מהבלמים בהתרשמות שלי.

ההתנהגות נהדרת, ממש אולד-סקול. תשאיר את הבלם טיפה לחוץ עם הפניית ההגה והתחת בחוץ. לא מקדם אותך לשום מקום, אבל תענוג. מה שכן, כמו שאמר אחי - זה אשכרה אוטו שצריך להיות ער בכדי לנהוג. על מנת לנהוג אותו טוב ומהר, צריך לנהוג אותו נכון. תענוג! הגיר היה בסדר גמור, כולל הורדות והעלאות ומה לא. הבקפיירים והפצפוצים משעשעים ומוסיפים לתחושת האטרף בסה"כ.

היתר - לא כוס התה שלי. oe300 - לא יודע מה משרה אווירה של 200K ברכב הזה. איכות החומרים לא להיט בכלל, לא טובה יותר מזו של ה-S1 (וגם היא רחוקה מפרימיום כמרחק אטראז' מסדרה 5). הנדסת האנוש מתחת לכל ביקורת - שום דבר לא אינטואיטיבי. לוח המחוונים מתוכנן דפוק - מד הסל"ד לא בשדה הראיה וצג ההילוך מחייב משקפת 20/120 במקום משקפיים. ביג נו-נו.

לחיוב - מושבים, מרווח (גם במושב האחורי). תא המטען פצפון כמובן.

הנוחות היא בדיוק מה שאתה מצפה ממיני, כלומר לא בשמיים.

עוד משהו - המיני הזאת שוקלת טון ורבע לפני אקסטרות. בדיוק כמו ה-156 שחיכתה לי בחניה ושארוכה ממנה באיזה חצי מטר. הזוי.

לסיכום - חוץ מהתנהגות באמת מהנה (אפילו מאד) אין שום דבר ברכב הזה שיצדיק את המחיר שלו. מכיוון שלא מגרזנים כל יום, היתר פשוט לא מספיק טוב לדעתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יבגני,

אני מבין שקהל הקונים יהיה חיתוך של קבוצה A "אלה שרוצים" עם קבוצה B "אלה שיכולים" ואולי גם חיתוך מורחב עם קבוצה C "יש לי אבא שיכול" וקבוצה D " יש לי תומך/תומכת שיכול".

אני לא מזלזל בחובבי רכב שיכולים לממש את אהבתם ללא פשרות כלכליות ויש לי פינה חמה למיני המקורית, אבל אני לא אוהב את השימוש הציני שנעשה במותג "מיני" המקורי וגם לא את הכוון העצובי שאליו מוליכים את המותג, אני מעדיף את ה- understatement והפשטות שאפיינו את המקור, ובמידה קטנה גם הדור הראשון של המיני "החדש".

אני כמובן לא לקוח פוטנציאלי ולא מתווכח עם איש האם ה- Cooper S "נותנת בראש" [למי? למה? של מי? בהשוואה למה?], הסקירה של Cuore Sportivo כתובה היטב כהתרשמות אישית של אוהב רכב אבל ליבו כנראה צבוע בירוק-תלתן.

פורסם

סא"ל (בהתחשב בדרגה ובעוגן כמובן) - לבי צבוע ירוק תלתן גם כן, אך אני מספיק אובייקטיבי בשביל לדעת שבתחום הניהוג, דווקא המדחף נותן בראש עכשיו. עם זאת, חוץ מאותו ניהוג, המיני פשוט מתומחרת ביתר. בגדול - כמו אבארט, רק שאבארט זולה יותר ובשיעור ניכר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

commander, אני לא יודע אם השימוש הוא ציני. המיני של היום מכוונת להיות גם מוצר אופנתי והיא בהחלט צעצוע לעשירים, לפחות בגרסת ה-s. בתוך זה נכללים כמובן כל מיני אנשים, חלקם גם חובבי נהיגה שמתחברים לעיצוב שהוא קצת "מעבר".

לגבי ההשוואת - כן, מסכים עם מה שאתה כותב. אפשר גם לראות שההתרשמות של רומן, אלעד ולב ספורטיבי היא שונה. מהניסיון הדל שלי (שעתיים וקצת לבד + שני מקצים ביום מסלול שהיבואן ארגן בפתח תקווה), אני הכי מתחבר למה שרומן כותב.

על הצדקת המחיר אפשר להתווכח (מניח שזה פחות פקטור למי שמוכן להוציא סכום כזה על רכב). לגבי התנהגות ו-fun - למי שהחליט על סמך הביקורת של לב ספורטיבי שהרכב הוא לא לחובבי נהיגה - אני בכל זאת מציע לקרוא מה שכתבו גם אנשים אחרים. כן, גם עיתונאיי רכב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מסכים עם COMMANDER .

סקירה/קטילה לא יודע ,אני נסעתי ונהגתי על הרכב. לא נתקלתי בבעיות בלימה ברכב הכתום הקודם.

לא ארשום את כל הבלה בלה,אגיע לעיקר ממה שאני לא מסכים. אני נהגתי ברכב כן מתקשר ומהנה מאוד מאוד,

ההגה אצלי (אצלו) לא היה אילם לחלוטין, אדגיש עוד פעם''לא היה אילם לחלוטין'' ולא היה חולה וגם לא היתה לו צרבת באותו

בוקר יום ולילה לפני ! ההגה היה נהדר לטעמי (לדוגמא :לא כמו באבארט 500 ).

נראה שאני נהגתי ברכב אחר לגמרי.

כפי שאפשר לראות בהמשך גם את שאר החברים שנהנו יותר מהרכב מפותח שירשור ונראה (נקרא) כאילו הרכב לא שווה אפילו

נסיעת מבחן והתרשמות,אני כן מקבל את דברו של פותח שירשור (זכותו)אבל לחלוטין לא מסכים אם מה שנרשם.

פורסם
אלעד - מה שאתה אומר זה שהמיני הישנות, מאמצע שנות האלפיים עם גיר ידני, הופכות לקלאסיקה כבר עכשיו?

קשה לי להתייחס למשהו שלא התנסיתי בו, אבל על פניו אני נוטה לענות שכן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בתור פריק של בטיחות רק אציין שלא מתאים לרכב שיוצא תחת ידיה של במוו לקבל פחות מ-5 כוכבים. אפילו שזה כמעט 5. מבחינתי סיבה מספיק טובה לא לרכוש אותו (גרסה רגילה לצורך העניין ולא S) כרכב שני במשפחה לאישתי בעתיד כיד שניה.

פורסם

יבגניפ, השימוש הוא ציני כי לקחו מותג עממי ונגיש (אני כולל ברשימה גם את החיפושית החדשה וגם את ה-500) ובאופן מודע ומכוון מיצבו אותו כאביזר אופנתי ("רטרו") המיועד לפלח שוק אחר.

RK, לא פותח חזית שנייה עם הלומברדים, הלב שלכם במקום הנכון.

פורסם (נערך)

יש ראשית דבר להחליט האם התרשמות אישית מתיימרת להיות מבחן רכב "אוביקטיבי" או לא. אם בראשון עסקינן, הרי שאין לי ביקורת למתוח. אם בשני עסקינן, הרי שיש גם יש.

על אף הקושי להתעלם מהאפשרויות המוצעות בתקציב דומה שאינן נמנות על אותה קטגוריה, על כתב רכב להתעקש על התעלמות זו. הרכב צריך להיבחן על סמך יכולתו לענות על הקריטריונים של קהל היעד - הקריטריונים שהוצבו בפני מתכנניו. גרסאת הקופר S אמנם עולה כמו גרסאת הכניסה של סדרה 3 כמדומני, אבל היא עדיין בבסיסה אותו רכב כמו שלי, שעולה מחצית מכך. התיאורים שעולים מהכתוב עושים עוול לרכב, כי הוא נותר והיה רכב קטן שנשען על פלטפורמה של סדרה 2 אקטיב טורר, גם כשהוא מגיע בגרסא מחוזקת ומשודרגת שלו. על רקע זאת יש להתחיל במלאכת הכתיבה.

באשר למתחרים, אלו לא אבארט'-ים למיניהם, אלא דווקא מיטו, DS3 ו-A1 בגרסאותיהן החזקות אבל לא החזקות ביותר (כלומר, לא S1!).

לגבי הבלמים, אכן קראתי באחת מכתבות הרכב על רכב המבחן שהוא סבל מבעיה זו. אבוי לדלק מוטורס שלא טיפלו בנידון וממשיכים להוציא את הרכב למבחנים במצבו זה.

אני אישית, לא מוצא את הנדסת האנוש כסובלת מפגמים מהותיים. בהתחשב בצורך לעצב את תא הנוסעים בסגנון רטרו מובהק, לצד נגיעות סגנוניות כאלו ואחרות אשר מטבען באות על חשבון הנדסת אנוש מוקפדת, נדמה לי שהתוצאה משביעת רצון. בנוגע לקרקושים, אין רמז לכאלו ברכב שלי - ייתכן והדבר נעוץ בהתעללות שעבר רכב המבחן?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם
בתור פריק של בטיחות רק אציין שלא מתאים לרכב שיוצא תחת ידיה של במוו לקבל פחות מ-5 כוכבים. אפילו שזה כמעט 5. מבחינתי סיבה מספיק טובה לא לרכוש אותו (גרסה רגילה לצורך העניין ולא S) כרכב שני במשפחה לאישתי בעתיד כיד שניה.

זה דומה להתעקשות על שעון חום.. רכב הוא חבילה של פשרות, כמו כל מוצר. יש לבחון כל מקרה לגופו גם בעניין הבטיחות. למשל, ה-5 כוכבים של הגרנדה שלך שנבחנה לפני עשור שווים היום אולי 3. אולי. כמו כן, לעיתים נופל כוכב על סמך ענייני זוטא (כמו התראה על חגורת בטיחות וכו') - שווה לבחון בעיון מעמיק את הנימוק של ה-ENCAP לציון בדו"ח המפורט שהם מנפיקים לכל רכב שעובר ריסוק.

פורסם

מעניין. לא נהגתי על הקופר S מהדור החדש, אבל הדור הקודם השאיר עלי חותם חזק עד כדי כך שעד היום אני זוכר בחיבה את הנהיגה בו בכביש סדום ערד - אחת המכוניות שהכי נהנתי מהן בכביש הזה, באופן מפתיע (כי זה כביש שפשוט דורש 250+ כ"ס).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני אישית, לא מוצא את הנדסת האנוש כסובלת מפגמים מהותיים. בהתחשב בצורך לעצב את תא הנוסעים בסגנון רטרו מובהק, לצד נגיעות סגנוניות כאלו ואחרות אשר מטבען באות על חשבון הנדסת אנוש מוקפדת, נדמה לי שהתוצאה משביעת רצון.

גילוי נאות: אני מעצב תעשייתי.

זו בחירה של המתכנן, זה לא "טבעי" שהעדפה סגנונית תפגע בהנדסת אנוש. אם BMW לא עושים זאת במכוניות הסלון שלהם - אין סיבה שיעשו זאת במיני. אפשר להשתמש בשפה עיצובית "רטרו" (כמו למשל המגנים של המפסקים שנלקחו מעולם התעופה) באופן מושכל שלא פוגע בהנדסת אנוש.

mPFvOltjk23rjnkUeAnW7Xg.jpg

פורסם

הרבה פעמים סגנון בא על חשבון תוכן (substance). אתה טוען שלעולם יימצא עמק השווה בין שני אלו? אולי כן, אולי לא..

אני חושב שקשה מאד לנווט בין שני אלו ושזו ככל הנראה פשרה (משחק סכום אפס), משום שאת ההשקעה בסגנון יכול היה היצרן לתעל לטובת ידידותיות למשתמש - סוגייה פשוטה של חלוקת משאבים בתהליך תכנון מוצר.

פורסם (נערך)
זה דומה להתעקשות על שעון חום.. רכב הוא חבילה של פשרות, כמו כל מוצר. יש לבחון כל מקרה לגופו גם בעניין הבטיחות. למשל, ה-5 כוכבים של הגרנדה שלך שנבחנה לפני עשור שווים היום אולי 3. אולי. כמו כן, לעיתים נופל כוכב על סמך ענייני זוטא (כמו התראה על חגורת בטיחות וכו') - שווה לבחון בעיון מעמיק את הנימוק של ה-ENCAP לציון בדו"ח המפורט שהם מנפיקים לכל רכב שעובר ריסוק.

אני בדרך כלל מסתכל בעיקר על ציורים שלהם, כי זה הדבר הקבוע לאורך השנים - שיטת הריסוק עצמו. מה שמתווסף עם השנים מהבחינה הזאת זה מבחנים נוספים, למשל ריסוק צד לנוסע מה שלא היה בעבר. אז כאשר הריסוק החזיתי בסדר גמור, בפגיעת צד הרכב בינוני. לגבי הגרנדה, זה רכב מהעבודה שלא בחרתי (ולמזלי יצא שהוא בכל זאת עם 5 כוכבים), השנה הוא אמור להיות מוחלף בפוקוס דור קודם אחרי מתיחת פנים (זו כבר העדפה שלי שנענתה בחיוב), זה כבר רכב שקרוב לשלמות בסגמנט שלו מבחינת בטיחות.

עריכה אחרונה על ידי Arco

• תוכן חדש...