Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני קופר S | נותנת בראש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

SRONIS

אני בדגם הקודם לא נהגתי בכלל(באתי נקי). אבל אחרי שהלהבתי מ אבארט 500 מאוד מאוד ועברתי לקופרS החדשה 2.0 2014

הגעתי למסכנה שהקופר S היא מכונה הרבה יותר פרקטית מ 500 אבארט,מה גם שבקצה העליון של הביצועים ה500 נשארת

מאחור ומודיעה ,עד כאן ופה הקופר ממשיכה עוד יותר לעוד קצה אחד.

רכב מאוד מאוד כפי לטעמי.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרבה פעמים סגנון בא על חשבון תוכן (substance). אתה טוען שלעולם יימצא עמק השווה בין שני אלו? אולי כן, אולי לא..

אני חושב שקשה מאד לנווט בין שני אלו ושזו ככל הנראה פשרה (משחק סכום אפס), משום שאת ההשקעה בסגנון יכול היה היצרן לתעל לטובת ידידותיות למשתמש - סוגייה פשוטה של חלוקת משאבים בתהליך תכנון מוצר.

מקומו של דיון כזה הוא באופ-טופיק לכן אשיב בקצרה: עיצוב הוא לא משחק סכום אפס. עיצוב נכון לא בא "על חשבון" הנדסת אנוש. הנדסת אנוש מיושמת ומשולבת בתהליך העיצוב. דוגמה פשוטה: בחירת צבע סוג וגודל הגופן היא לא רק בחירה עיצובית, היא משפיעה על היכולת של הקורא להבחין בטקסט ולקרוא אותו.

פורסם

אני לא יודע אם נהגנו באותו הרכב הדגמה, אבל אני בהחלט מסכים על כמה נקודות, והן:

- ברכב הדגמה הכתום / צהוב (הראשון) הבלמים היו פשוט דרעק. למיטב זכרוני, הרכב היה אצלנו עם כ-4.5K ק"מ והיה נדמה שאין בכלל בלמים. הרכב סירב לעצור, גם תחת לחיצה הגונה וכבדה על הדוושה. הבנתי שק' ליאני לקח אותה לסופ"ש אחרי שאנחנו נהגנו בה - וטען אותו הדבר (ותשובת היבואן הייתה שהבלמים אכן לקראת סיום. אז רגע, למה לא החלפתם אותם? לא ברור לי בכלל).

- לא מתחבר יותר מידי לתא נוסעים שלה, הוא אומנם איכותי עד מאוד, אך די מצועצע, די מסורבל, לא הכי נגיש ונוח לתפעול וכל תאורות ה-LED השונות (והמשתנות) מסנוורות להחריד בלילה, זה מעיק ואפילו די מסוכן בנהיגה. זה פאקינג אוטו, לא מסיבת דיסקו. לא רוצה שהתאורה תעיק ותסנוור אותי במהלך הנהיגה. כמובן שזה ניתן לביטול - וכפי שאלעד אמר, זה אשכרה "גאוני". מזל שהאופציה הזאת קיימת, אחרת...

- התיבה האוטומטית (ZF6 עדכנית, לפי הידוע לי) התנהגה כמו תיבה רובוטית. בתחילת נסיעה זה הרגיש כמו חד מצמדי גרוע, ועל מצב SPORT זה הרגיש יותר כמו כפולת מצמדים לא רעה. בשום שלב שהוא זה לא התנהל ברוגע ונעימות של תיבה פלנטרית, והיציאה מהמקום מעט מציקה והופיעו רעידות מעיקות משהו. רב הזמן היא בהחלט בסדר, המצב היחיד בו התיבה הזאת מתנהלת בצורה מיטבית - במצב SPORT.

- הסאונד שלה לא מלהיב במיוחד, רק שילוב עמוס של שריקות ופריקות. העקרבים (למשל) נשמעים קרביים הרבה יותר. אם אתם מחפשים הרבה רעשי "פיצוצים" ו-Fart's, אין ספק שתתלהבו ממערכת הפליטה הרעשנית בכל עזיבת דוושה, התעסקות עם ההילוכים.

לזכות הקופר S יאמר שהיא אכן מספקת ביצועים לא רעים, ויש לא מעט כוח. מרגישה "בשרנית" יותר מבעבר (בכל זאת - מנוע 2.0, יותר מומנט).

- המושבים היו די טובים, אך נתקלתי בטובים מהם. הייתה חסרה לי תמיכה נוספת לצד / גב תחתון. הם הרגישו לי פחות נוחים מאלו שאצלי באוטו - בעיקר לאורך זמן (וביליתי עם הקופר S כשעתיים פלוס של נהיגה / נסיעה).

סיכום, המיני הזאת פחות מדליקה בעיני מהדור הקודם וגם פחות מהנה ממנו. היא כן מרגישה איכותית יותר, מרווחת יותר, פרקטית יותר, מאובזרת יותר ובשרנית יותר בכל הקשור למנוע. היא עדיין אחת מההוט האץ' המהנות יותר לנהיגה שבנמצא, רק שיש טובות וחדות ממנה. המיני התבגרה (באופן די מורגש - לטוב ולרע) ואיבדה חלק מהאופי הקארטי' שלה. איבדה חלק מחדוות הנהיגה וההנאה שנתנה בעבר - וחבל.

המעבר מהקופר S אל הפיאסטה ST של ג' רק חיזק את הטענות הללו, והוכיח ש-ST היא מכונת ניהוג טובה יותר בימינו אלו (אלא שנחותה מהמיני בכל הקשור לאיבזור, פחות איכותית ונעימה בתא הנוסעים וכמובן שאין לה סמל [סטטוס] של מיני...).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מקומו של דיון כזה הוא באופ-טופיק לכן אשיב בקצרה: עיצוב הוא לא משחק סכום אפס. עיצוב נכון לא בא "על חשבון" הנדסת אנוש. הנדסת אנוש מיושמת ומשולבת בתהליך העיצוב. דוגמה פשוטה: בחירת צבע סוג וגודל הגופן היא לא רק בחירה עיצובית, היא משפיעה על היכולת של הקורא להבחין בטקסט ולקרוא אותו.

מקבל את התיקון, עם הסתייגות; כשלמעצב תעשייתי יש אילוץ כמו למשל "עצב מכונית מודרנית ברוחה של מכונית משנות ה-50", זה חייב לבוא על חשבון הנדסת האנוש, מאחר ואתה צריך לשקף במידה מסוימת את הנדסת האנוש הלא מוצלחת של הדגם העתיק..

דוגמא קלאסית: הספידומטר שבמרכז נחשב ללא ידידותי ורק בדור החדש הוא הועבר אחר כבוד למקומו המקובל, כשהוא מותיר אחריו רק את השלד העיצובי שלו. אפשר לראות בזה קידום הנדסת האנוש שלא על חשבון העיצוב, ואפשר שכן - תלוי עד כמה חשוב לך ה"רטרו".

:idea:
פורסם

חובב אלפא יקר,

קראתי את דבריך לגבי המיני החדשה והדברים כל כך אבסורדיים (ולו ברמה האובייקטיבית) עד כי אני סבור שחיבתך הרבה למותג האיטלקי משבשת מעט את הבנתך/התרשמותך.

גילוי נאות:

אני בעלים של 1M ובעברי למעלה מ-15 רכבים ספורטיביים מעניינים מאוד. נוהג על הנעה אחורית כבר למעלה מעשור בשלל רכבים. במקביל, מחזיקים בבית מיני קופר S רמת גימור PURE LED שנת 2014 בשביל האישה.

המיני, לדעתי, היא הדבר הטוב ביותר והקרוב ביותר להפקת הנאה מהנעה קדמית. יש עוד כמה כלים בסגמנט יקר וכוחני יותר (מגאן קאפ וכו') אבל לא נראה שיכולה להיות מחלוקת ביחס ליכולתה הדינמית של המיני ובייחוד של דגם ה-קופר S. השלדה היא לא פחות ממדהימה וכל נסיעה ברכב משדרת טונה של מידע לנהג. המעורבות בנהיגה רבה, הסאונד מעורב והמנוע בהחלט מושך וחזק.

זו לא רק דעתי אלא דעתם של מרביתם של כלל כתבי הרכב בעולם ביחס לרכב הזה.

נדמה שדיון ביחס לסוגיית התמחור, האם הוא "סביר" או גבוה מדי הוא לא רלוונטי למקרא דבריך.

אני מסכים שניתן היה למכור את הרכב במחיר נמוך יותר, אבל הביקורת שלך הייתה כל כך שלילית ביחס לרכב עצמו וליכולותיו שהמחיר כלל לא ISSUE.

לפיכך, אני חולק עליך בלא מובן המילה.

לא יודע על איזה רכב אתה נוהג, אבל בהנחה ומדובר בג'ולייטה, אזי אין לי אלא לצטט מן התלמוד - מקרה קלאסי של הפוסל במומו פוסל.

אגב, הדברים לא נכתבו באופן אישי או פוגעני כלפיך, אל תיעלב בבקשה.

---

פורסם

סילבר - saying is does't make it so, מבלי לפגוע כמובן בעברך המוטורי המכובד. עם זאת ולמרות שגם אני חולק על התרשמותו של פות"ש לעניין ההנאה מהנהיגה ולעניין תת-ההיגוי והורדות ההילוכים, לא הבאת כל טענה אובייקטיבית, פרט לפוסט שנראה, על פניו, רגשי מדי.

כמו כן, מהיכרות, לא מאמין שפות"ש משווה את המיני לג'ולייטה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השרשור הזה הוא עוד הוכחה קלאסית לכך שהתרשמות מנהוג ויכולת של רכב הם מאוד סובייקטיבים והתחושות משתנות מנהג לנהג. למרות שכאן בהחלט מדובר בביקורת קיצונית משהו אינני פוסל אותה ואני מקבל את רשמיו של פותח השרשור ,אם זאת התרשמותו אז סבבה. למי שלא נהג במיני ועלול לקחת החלטה מהתרשמות זאת אני ממליץ לעצור, לגשת לסוכנות ולהתנסות בעצמו.

אני נוהג היום במיני ,אומנם עם כמעט חצי מההספק ורק בשלושת רבעי סכום מהאס ,הגיר הוא בכלל ידני (לדעתי יתרון ,האוטומטית לא טובה מספיק) ואני חושב שמדובר באחת ממכוניות ההנעה הקדמית המהנות ביותר שכסף יכול לקנות היום בכל הקשור לניהוג והתנהגות. כמובן שיש לזה מחיר מסוים בדמות הנוחות היומיומית אבל מבחינת חבילה בהחלט נשאר כאן אפקט הקארטינג המיתולוגי משהו ברכב של הותקנו חישוקים ומידות צמיגים כמו בs,בעניין המחיר מי שמחפש זול אין לו מה להכנס לאולם של ב.מ.וו או מיני למרות שגם דעתי היא שהמחיר הוא בצד הגבוה של הסקאלה צריך לקחת את העניינים בפרופורציה ולראות איך מתומחרות המקבילות עד כמה שיש כאלו.

בעניין הבטיחות צריך לקחת בחשבון על מה המיני לא קיבלה את הציון המירבי וזה לא על תוצאות מבחני הריסוק אלה על עזרי נהיגה חסרים כמו מערכת התראת סטייה מנתיב וכו וכו השוואה של רכב אפילו בן שנתיים עם ציון מלא בעבר לרכב שנבחן במבחנים היום היא שגויה ומטעה כי המבחנים הופכים קשים משנה לשנה וכך גם הקריטריונים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

speedsecret - האם לטעמך המיני קופר S עדיפה על, נאמר, 208GTI? אני בכוונה לא מקצין ואומר קורסה OPC, כי היא לא עומדת בשום תחרות מבחינת נוחות, עיצוב פנים ואיכות חומרים, אבל ה-208 כן, והיא מתנהגת טוב מאד וגם מהנה (אם-כי ההתרשמות שלי ממנה קצרה יותר).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ספיד סיקרט, מסכים איתך לחלוטין בעניין נסיעות המבחן - אני בכלל לא חושב שיש אופציה אחרת, למה זה לא הגיוני לקנות ג'ינס ב300 ש"ח בלי למדוד, אבל רכב ב150,000 זה כן הגיוני בלי נסיעת מבחן?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

Rk

רשמתי שהמיני היא מהטובות שיש (לא הכי טובה) בכל מקרה מבחינת התנהגות אני מעדיף אותה על כל האופציות שהזכרת שוב כחבילה. אני יעיד על עצמי שלא פעם אני מוכן לשלם מחיר של פרקטיות או נוחות בשביל להיות שונה מהכלל ולהנות מהשלם שגדול מסך חלקיו. המיני שונה הפיג'ו והקורסה לא. אני מאוד אוהב את הפיגו היא בטוח נוחה יותר ובעברי גדלתי על מכוניות צרפתיות שהיום ההגה שלהם הוא משהו שנעים להתרפק עליו אני עדין חושב שהמיני יושבת במשבצת שהפיגו לא תשב גם בגרסת ה30 שנה עם הצביעה המוזרה והיחידה שמתקרבת היא ה500 על שלל גרסאותיה רק שהיא הרבה פחות רכב מהמיני.

עוד אציין בכללי שלדעתי האישית נהיגה של שעתיים לא מספיקה באמת כדי להתרשם מיכולות של רכב בעיקר בפאן הדינאמי אבל שוב אולי לכל אחד מאיתנו ישנה עקומת התרשמות שונה

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
סיקור מצויין.

אחת הבעיות שלך ;-) זה שנהגת לאחרונה במכוניות ממש טובות. מיני ממש הפסידה מזה.

חייב להגיד שחשבתי שהיא קצת יותר טובה ממה שמשתקף כאן. לא נהגתי בה, ועכשיו גם לא בא לי...

לא ציפיתי למצוא שם "M הנעה קדמית", אבל אודה שלאור כל ההייפ סביב המיני, הציפיות לא היו נמוכות.

בנוגע לשאלתך השנייה, רכב ההדגמה היה 3 דל' אוט'.

בוקר טוב, כיף לפתוח את הבוקר עם סיקור כזה,תודה.

אפשר לשאול איך אתה מקבל נסיעות מבחן כאלו?

בעקרון שאלתך זכתה למענה, אוסיף רק שאני מחפש מחליפה לג'ולייטה שלי. אני ממש לא לחוץ להחליף עכשיו ולכן אני מרשה לעצמי לבחון את כל מה שזז ומעניין (בשבילי).

מה שאכן מעלה ספק בקשר למצב רכב המבחן.

בייחוד תיאור הבלמים הוא לא משהו שמתאים ל-BMW.

מצב הצמיגים?

מצב הצמיגים היה בסדר גמור. הרכב היה יחסית טרי, בסה"כ 3,000 וקצת ק"מ טרם היציאה מהחניון. גם אם הרכב עבר לפני כן אונס ברוטלי, כנראה שהבלמים זו נקודת חולשה שם. סתם בשביל קבלת פרופורציה, הג'ולייטה תלתן שנהגתי (עוד רכב הדגמה שעובר התעללות מתמדת) בלמה הרבה יותר טוב למרות רפידות גמורות ברמה של התראה בלוח המחוונים.

אני כמובן לא לקוח פוטנציאלי ולא מתווכח עם איש האם ה- Cooper S "נותנת בראש" [למי? למה? של מי? בהשוואה למה?], הסקירה של Cuore Sportivo כתובה היטב כהתרשמות אישית של אוהב רכב אבל ליבו כנראה צבוע בירוק-תלתן.

מודה. אני מאוד מחבב את מותג אלפא, זה לא סוד. יחד עם זאת, מה הקשר? באותה מידה שלא התחברתי למיני הזו, ב.מ.וו 235 כבשה אותי בקלות.

מעניין. לא נהגתי על הקופר S מהדור החדש, אבל הדור הקודם השאיר עלי חותם חזק עד כדי כך שעד היום אני זוכר בחיבה את הנהיגה בו בכביש סדום ערד - אחת המכוניות שהכי נהנתי מהן בכביש הזה, באופן מפתיע (כי זה כביש שפשוט דורש 250+ כ"ס).

רוני

שמעתי כבר ממספר אנשים שהדור החדש זה לא זה. יכול שזו הסיבה.

חובב אלפא יקר,

קראתי את דבריך לגבי המיני החדשה והדברים כל כך אבסורדיים (ולו ברמה האובייקטיבית) עד כי אני סבור שחיבתך הרבה למותג האיטלקי משבשת מעט את הבנתך/התרשמותך.

גילוי נאות:

אני בעלים של 1M ובעברי למעלה מ-15 רכבים ספורטיביים מעניינים מאוד. נוהג על הנעה אחורית כבר למעלה מעשור בשלל רכבים. במקביל, מחזיקים בבית מיני קופר S רמת גימור PURE LED שנת 2014 בשביל האישה.

המיני, לדעתי, היא הדבר הטוב ביותר והקרוב ביותר להפקת הנאה מהנעה קדמית. יש עוד כמה כלים בסגמנט יקר וכוחני יותר (מגאן קאפ וכו') אבל לא נראה שיכולה להיות מחלוקת ביחס ליכולתה הדינמית של המיני ובייחוד של דגם ה-קופר S. השלדה היא לא פחות ממדהימה וכל נסיעה ברכב משדרת טונה של מידע לנהג. המעורבות בנהיגה רבה, הסאונד מעורב והמנוע בהחלט מושך וחזק.

זו לא רק דעתי אלא דעתם של מרביתם של כלל כתבי הרכב בעולם ביחס לרכב הזה.

נדמה שדיון ביחס לסוגיית התמחור, האם הוא "סביר" או גבוה מדי הוא לא רלוונטי למקרא דבריך.

אני מסכים שניתן היה למכור את הרכב במחיר נמוך יותר, אבל הביקורת שלך הייתה כל כך שלילית ביחס לרכב עצמו וליכולותיו שהמחיר כלל לא ISSUE.

לפיכך, אני חולק עליך בלא מובן המילה.

לא יודע על איזה רכב אתה נוהג, אבל בהנחה ומדובר בג'ולייטה, אזי אין לי אלא לצטט מן התלמוד - מקרה קלאסי של הפוסל במומו פוסל.

אגב, הדברים לא נכתבו באופן אישי או פוגעני כלפיך, אל תיעלב בבקשה.

האמת שהדברים כן נכתבו באופן אישי, אבל אני זורם. נניח שהרכב שלי היה גולף GTI? האם אז היית מסוגל להתייחס לתוכן הדברים?

נסעתי בה לילה שלם במגוון רחב של תנאים ולא, לא חשבתי תוך כדי על אלפא בכלל. אולי הרכב מתאים לאישתך, אבל אני די בטוח שאתה לא היית קונה אותו לעצמך.

-----------------------------------------------------------------

עוד הבהרה כללית קטנה:

אמנם הדבר מופיע בטקסט המקורי, אך ייתכן שראוי לחזור/להדגיש. אם נניח לרגע את המחיר בצד, הרכב לכשעצמו לא רע אבל רק עד שלב מסויים. בנסיעה ספורטיבית בקצב ביניים, ביניים פלוס, אפשר להנות ממנה. ברגע שרוצים לעלות קצת, הרכב מתחיל להתפזר. המיני הזו איננה ראויה לשבחים שזכו להם הדגמים הקודמים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני יעיד על עצמי שלא פעם אני מוכן לשלם מחיר של פרקטיות או נוחות בשביל להיות שונה מהכלל ולהנות מהשלם שגדול מסך חלקיו. המיני שונה הפיג'ו והקורסה לא.

עוד אציין בכללי שלדעתי האישית נהיגה של שעתיים לא מספיקה באמת כדי להתרשם מיכולות של רכב בעיקר בפאן הדינאמי אבל שוב אולי לכל אחד מאיתנו ישנה עקומת התרשמות שונה

כנראה שאתה ואני משתייכים לאותה קטגוריה, יחד עם עוד כמה חברים כאן. מסכים לחלוטין שגם במיני (ובטח באבארט, אבל פה אני משוחד :) ) יש משהו שהוא מעבר וזה מה שקונה לא מעט אנשים.

שעתיים של נסיעת מבחן זה אכן ממש קצת, יחסית. לי השעתיים הספיקו כדי לשים לב לבעיות בבלמים (ואני נהגתי בגרסת ה-5 דלות, כך שלא נהגנו באותו הרכב), שלא התאימו כ"כ לקצב שהרכב איפשר לפתח. מנגד, כדי להתלהב מההגה גם של הקופר וגם של ה-s, הספיקה לי "גי'מקאנה" של 4 הקפות בכל אחת מהן, בחניון בפתח תקווה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כאחד שנהג בשלושת דורות הקופר S(מהראשון עם מגדש העל ועד לרכב המבחן הצהוב) ובקופר מקוריות וקלאסיות(שהן לא האישיו כאן), מצאתי את הדור השני כמוצלח ביותר לנהג יודע הגה, שאוהב לקחת את הרכב שלו לכיוון הקצה.

הדור הנוכחי יאכזב את אותם "מתגרזנים" אך יספק את השאר, שלא באמת רוצים או יודעים להגיע לפינות האלו.

מעבר לסגנון הכתיבה המקורי והמהנה, אני מסכים במידה רבה עם הביקורת. קופר S החדשה היא קצת כמו דייט עם בחורה סקסית שהשתוקקת לצאת איתה, ניפחה לך את החזה כשצעדה לצידך, הדליקה אותך והתמזמזה איתך ברכב, אבל כשעליתם אליה הביתה, הזיון היה לא משהו...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...