Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשביל לתקן צמיג לא צריך ניידת שלמה, מדובר בניידת שיש בה את כל המיכשור הנחוץ להחלפה ואיזון של צמיגים.

לא מובן: מה זו ניידת שלמה? צריך מכשיר איזון, צריך חולץ צמיגים, צריך אמבטיה, צריך מקור כוח חשמלי או פנאומטי , מקום אכסון לצמיגים חדשים וישנים. זה לא טנדר עם ארגז כלים.

פורסם
זה "הגיוני" בערך כמו שיסתובבו משאיות תידלוק ויתדלקו מכוניות פרטיות ברחוב או במגרש חניה.

ונניח שהיה דבר כזה. מה אכפת לך? פעם היו משאיות של נפט מגיעות לבתים וממלאות את מיכלי הנפט והסולר לחורף. אז מה? מה יש?

אין לזה שום קשר לקומוניזם (כנראה אין למי שכתב זאת הבנה מה פירוש כלכלה קומוניסטית).

אם אתה מתכוון אלי, אני לא אמרתי "כלכלה קומוניסטית" אלא "גישה קומוניסטית", כלומר, הגישה שהשלטון המרכזי מחליט בכל דבר וכל ענין.

דני

פורסם (נערך)

אז בוא נעשה קצת סדר במונחים:

קומוניזם דוגל בביטול כליל של הרכוש הפרטי למען בעלות ציבורית ולמען מילוי צרכיו של האדם ללא קשר לתרומתו הכלכלית.

בגישה קומוניסטית, אין שום מניעה שיהיו ניידות שירות לתיקון צמיגים, אבל הן יהיו שייכות למדינה ומופעלות על ידי עובדי ממשלה.

הגישה עליה אתה מדבר היא סוציאליזם שבה הקניין וחלוקת המשאבים נתונים לפיקוח ממשלתי במטרה לצמצם את הפערים החברתיים , וכך להתקרב, ואף להגיע, לשוויון.

בארץ מעולם לא הונהגה השיטה הסוציאליסטית הטהורה - הקניין והמשאבים לא הולאמו והשוק הפרטי פעל במקביל לשוק הציבורי.

מבחינה אידאולוגית - אני תומך ב

מדינת רווחה

סוציאל-דמוקרטית

הדוגלת בעיקר בחיפוש דרכים לשילוב בין שוק חופשי לבין הבטחת קיום מערכת רווחה מפותחת.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

משאיות סולר עדיין מגיעות לבתים. משאיות בנזין [!] מגיעות לתחנות תדלוק וממלאות אותן בבנזין.

אמבולנסים מגיעים לאתר ונוטלים מהמתנדבים תרומת דם, טנקים של מצוות מסתובבים ומעניקים אינדולגנציות,

מובילים מספקים טנקים [של מצוות אחרות] לכל נקודה בארץ ואפילו ניתן להזמין משאית חומרי נפץ לאתרי בנייה למינהם,

אז אולי גם רעיון כה מהפכני ופורץ דרך של פאנצ'ר מאכער נייד יצליח להכות שורש.

The first one to get angry loses

פורסם
זה "הגיוני" בערך כמו שיסתובבו משאיות תידלוק ויתדלקו מכוניות פרטיות ברחוב או במגרש חניה.

ומה בדיוק הבעיה עם זה ?

אם יש לי משאית תדלוק שתסע לאתר של חברה ותדלק להם את הצי , בהנחה , תחסוך לחברת המשאיות תנועה לתחנת הדלק ובחזרה (במקום תנועה של עשרות משאיות על הכביש , יש משאית אחת שנוסעת ) , תבצע את זה בלילה שהמשאיות בחניון.

יש פחות סיכון לזיהום הקרקע , או דליפה ממיכל של תחנת דלק שנוזל ואף אחד אפילו לא יודע עד שיש בדיקת קרקע

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
נו, זה ממשיך את הגישה הקומוניסטית שעליה נבנתה המדינה, לפיה הכל אסור למעט דברים מסויימים שהם מותרים.

לכן אסור לגדל מלפפונים, או ביצים, ללא רשות; אסור לפתוח בית ספר, או בנק; אסור לשפר בלמים, להחליף מידת צמיג או דגם מנוע; וכן הלאה. כמובן שגם זה אסור.

הרי אם החשש היה ענייני, הפתרון כמובן הוא לפקח על הניידות האלו. עצם הרעיון שאוסרים את זה כי אולי תהיה בעיה, הוא זוועתי בעיני.

דני

למה אין אף מפלגה שמציעה לשנות את הגישה המסריחה הזאת?

ואיפה הפליזים שהבטיחו לנו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה שעצוב לי הוא כיצד אנשים בפורום בכלל מאמינים לדברי איגוד המוסכים, אני מקווה כי זה מתמימות או חוסר ידיעה. נראה לי כי כל מי ששהה במדינה בחמישים השנים האחרונות מכיר ויודע את מקור האיגודים/התאגדויות/גופים סמי-ממשלתיים ואת האינטרסים שלהם. אני מאמין להצהרות שלהם באותה מידה של אמון להצהרות מועצת החלב כי היא מונעת את הורדת המכסים כדי להגן עלינו מגבינות גרועות תוצרת חוץ...

רק להזכיר, היו היה פעם רק ערוץ אחד בטלוויזיה ושודרו בו "תשדירי שרות" (בעצם פרסומות סמויות לגופים שונים). כדי לפרסם מוצרים שונים כגון ביצים, תפוזים או אגוזים פנה האיגוד המתאים לרשות השידור ושלח לה את ה"תשדיר שרות" המבוקש, אם לא היה קיים גוף כלשהו לשיווק המוצר המסויים אז הפלא ופלא הוא הוקם מיידית (אאל"ט משהו עם מועצת האגוזים?)

ובנושא שלעצמו, מתפלפלים פה בפירוש משמעויות שונות במקום הנושא כשלעצמו.

בהעדר תקינה ופיקוח - החשש של איגוד המוסכים מוצדק.

השימוש בניידות שירות כפי שהוצג בכתבה (במרכזי רכב של חברות ליסינג) לא מייצג את כל אפשרויות השימוש בניידות כאלה.

כך למשל הניידות יכולות להפוך למרכזי מכירה ותיקון ניידים ("בבית הלקוח"), אשר עוקפים את ענף הצמיגאים ופועלים כרוכלים. הגדרת מכירה כרוכלות משמעה היא פנייה של ה"רוכל" ללקוח ולא כפי המתואר כאן.

בהעדר קריטריונים ברורים לרמת הציוד, הבטיחות וההסמכה , כמו גם הגבלות על מיקום ביצוע התיקונים באופן שלא יהווה סכנת בטיחות בכביש או מטרד רעש בסביבת מגורים - אני שותף לחשש של איגוד המוסכים. וגרר שממלא דלק/מתקן פאנצ'ר עומד בקריטריונים האלה?

חוסר הבנת הנקרא, תידלוק היא פעולה קבועה המתבצעת בתדירות גבוהה וידועה מראש. להבדיל, תיקון פאנצ'ר או החלפת צמיגים בשעת חרום אינה כזו. מה שהיית צריך לכתוב הוא: 'זה "הגיוני" בערך כמו שיסתובבו שירותי גרירה ויגררו מכוניות פרטיות ברחוב או במגרש חניה.'
לא מובן: מה זו ניידת שלמה? צריך מכשיר איזון, צריך חולץ צמיגים, צריך אמבטיה, , מקום אכסון לצמיגים חדשים וישנים. זה לא טנדר עם ארגז כלים.
לא מובן: לא מדובר כאן על גנן עם טנדר עם ארגז כלים. איך הסקת זאת? מכשיר איזון, חולץ צמיגים ואמבטיה יכולים לשכון בתא המטען. מקור כוח פנאומטי הוא טריוויאלי. מקום אכסון לצמיגים חדשים וישנים? אני מניח כי ניתן למצוא במשאית קלה מקום לכך.:? מכל בחינה שהיא מטרדי הרעש והמקום יהיו דומים למשאיות לחלוקת גז, משאיות לחלוקת דלק או מובילי דירות.

אחרי שהתפלפלנו מספיק באו נחשוב קצת על יתרונות/חסרונות.

יתרונות:

-ניתן לבצע את החלפת הצמיגים אצל הלקוח לנוחותו, דבר יחודי לניידות השירות שימנע מצבים של נסיעה על צמיגים בעתיים כתוצאה מחוסר זמן להגעה ללפאנצ'רייה רגילה.

-ניתן לבצע את החלפת הצמיגים גם בשעות שאחרי שעות העבודה המקובלות. שוב, אותו היתרון שנרשם קודם (מן הסתם זה יהיה אחד מהדברים הראשונים שניידות השירות ינסו להתמקד בו כדי להוות תחרות לפאנצ'ריות המקובלות.)

חסרונות:

-כתוצאה ממקום איחסון מצומצם עלול להווצר מצב בו הלקוח נאלץ לרכוש צמיג שאינו אופטימלי (כן, צמיג סיני שמהווה רווח גדול יותר לניידות השירות)

-ניידות השירות עלולות לחנות באופן קבוע לייד מכוני הטסטים (מסיבות מובנות מראש) ולהוות מטרד.

לדעתי התחרות תהווה יתרון אדיר ללקוח, גם מבחינת זמינות וגם מבחינת מחיר. מי שמפקפק בזה יכול לנסות להזכר כיצד ובכמה נמכרו צמיגים/מצברים לפני כ 10 שנים, לפני TIRE4YOU ודומיהם.

פורסם

חסרונות:

-כתוצאה ממקום איחסון מצומצם עלול להווצר מצב בו הלקוח נאלץ לרכוש צמיג שאינו אופטימלי (כן, צמיג סיני שמהווה רווח גדול יותר לניידות השירות)

נראה לי שלהיפך - זה יקטין את הסיכוי לדבר כזה. הסבר:

לקוח שלא מבין יקנה את מה שהמוכר יתן לא, בין כך ובין כך. אז בשבילו זה לא משנה.

לקוח שמבין יקבל פתאום הרבה יותר אפשרויות לקניה, ולכן יקנה אך ורק ממי וממה שיתאים לו בדיוק. כי אם לניידת צמיגים ג' אין את הצמיג שאני רוצה, מיד אפנה לניידת ד'. הרי כל העניין הוא שזה יותר זול להחזיק ניידת, ולכן יהיו יותר ניידות.

דני

• תוכן חדש...