Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוג דלק לקטנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באמת קשה לחפש בגוגל...?

....The Unites States and most other countries switched from leaded to unleaded

fuel years ago. The lead additive, tetraethyllead, retarded "preignition"

in gasoline engines. Preignition causes engines to run rough, and to not

shut off when the key is turned off. The suppression of preignition is

measured by the gasoline's "octane rating". A good high-octane gasoline

allows a standard engine to run smoothly. Leaded gasoline also protected

some older car engines from wearing down by covering soft engine parts with

lead-containing material.

--------------------------------------------------------------

....Lead was used in fuels as a lubricant and octane (energy level) booster.

However, we have developed other less dangerous chemicals to use in it's

place in fuels. Gasoline still includes a tiny amount of lead because of

the natural processes under which oil formed in the ground, but we no longer

add lead to fuels in the United States.

-----------------------------------------------------------------

Lead has not been in gasolines for use for years mainly because lead

pollution affects living cells and health, especially in children. Lead

was added to gasoline as a liner for cylinder walls in a compression

engine to smooth the effects of metal rubbing metal. It is abundant and

cheap. Now other chemicals are used.

-----------------------------------------

והרי לך התשובה המלאה.

עריכה: אני מניח עכשיו שאתה מסוגל להניח למה מנוע שתי פעימות צריכים דלק עם עופרת(פעולה יותר אלימה של המנוע ופחות ידידותית לצילינדר)

בשום מקום במאמר שהבאת לא מוזכר מנוע דו"פ, ואינני מוצא התשובה מתוך המאמר.

זאת בהחלט הפעם הראשונה שבה אני שומע שדלק רגיל מומלץ יותר לדו"פים מאשר נטול עופרת, ואני ממש לא מסכים עם זה.

שלד, אם אתה כל כך חזק בGOOGLE, חפש סימוכין טובים יותר לטענה שלך.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בשום מקום במאמר שהבאת לא מוזכר מנוע דו"פ, ואינני מוצא התשובה מתוך המאמר.

זאת בהחלט הפעם הראשונה שבה אני שומע שדלק רגיל מומלץ יותר לדו"פים מאשר נטול עופרת, ואני ממש לא מסכים עם זה.

שלד, אם אתה כל כך חזק בGOOGLE, חפש סימוכין טובים יותר לטענה שלך.

אני זוכר שרשור ב8, כאשר הייתי מבקר שם.

אם אני זוכר את המסקנה הרי שהעופרת נועדה לשמן תושבות שסתומים שאינם קיימים בדו"פ.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
אני זוכר שרשור ב8, כאשר הייתי מבקר שם.

אם אני זוכר את המסקנה הרי שהעופרת נועדה לשמן תושבות שסתומים שאינם קיימים בדו"פ.

:mm_yeah:ידוע

בעבר, כשמובילי השסתומים היו עשויים יצקת ברזל והיו חלק מראש המנוע, העופרת היתה נדרשת לסיכוכם.

כיום כשיש מובילי שסתומים מפלדות קשות עם שחיקה אפסית, העופרת אינה דרושה עוד.

הכוונה שלי היתה שמתוך קטע המאמר שהביא שלד, אינני מוצא כל תשובה לשאלה מדוע דלק עם עופרת עדיף יותר למנוע דו"פ מאשר דלק נטול עופרת.

פורסם

"Lead

cheap. Now other chemicals are used"

וכידוע שחיקת צילינדר בדו"פ גבוהה בהרבה משחיקה ב-4 פעימתיים...

פורסם
"Lead

cheap. Now other chemicals are used"

וכידוע שחיקת צילינדר בדו"פ גבוהה בהרבה משחיקה ב-4 פעימתיים...

אבל פה מדובר על מנועים בעלי יחס דחיסה גבוה (כך אני מבין זאת), ומנועים דו"פים לא בדיוק עונים להגדרה הזאת...

עדיין לא מבין איך הסקת שדלק בעל תוספי עופרת יעיל יותר לדו"פים מאשר נטול

תצטרך להסביר טוב יותר..

פורסם

Octane Rating

A gasoline's ability to resist detonation is called its "octane" or anti-knock rating. Gasoline from asphaltic base crude oil produces less knock than one from paraffinic base crude. Cracked gas has less tendency to knock than straight run gas. All marketed gasolines are a blend of straight run and cracked gasolines, so unless their blending is controlled, the anti-knock qualities will vary.

A mixture of iso-octane, which has a very high anti-knock rating, and heptane, which makes a pronounced knock, is used as a reference fuel to establish an anti-knock standard. The anti-knock value or octane number is represented by the percentage of volume of iso-octane that must be mixed with normal heptane in order to duplicate the knocking of the gasoline which is being tested. These ratings range from 50 in third grade gasolines to 110 in aviational fuels. The rating of 100 means a fuel having an anti-knock value equal to that of iso-octane. If the octane rating of a gasoline is naturally low, the fuel will detonate as it burns and power will be applied to the pistons in hammer-like blows. The ideal power is that which pushes steadily on the pistons, rather than hammer against them. The octane rating of a gasoline can be raised by treating it with a chemical which is not a fuel. The best chemical known is tetra-ethyl lead compound, which is added to the gasoline.

Tetra-ethyl lead is a liquid which mixes thoroughly with gasoline and vaporizes completely. Ethylene dibromide prevents the tetra-ethyl lead from forming lead oxide deposits on spark plugs and on valve seats and stems. Red dye is added to identify an ethyl treated gasoline and to warn against its being used as anything but an engine fuel. In 1975, it became illegal to use a leaded gasoline except in cars built prior to this time. With the addition of the catalytic converter, it is undesirable to burn leaded fuel, because leaded fuel will clog the converter and increase the back-pressure of the exhaust.

פורסם
Octane Rating

A gasoline's ability to resist detonation is called its "octane" or anti-knock rating. Gasoline from asphaltic base crude oil produces less knock than one from paraffinic base crude. Cracked gas has less tendency to knock than straight run gas. All marketed gasolines are a blend of straight run and cracked gasolines, so unless their blending is controlled, the anti-knock qualities will vary.

A mixture of iso-octane, which has a very high anti-knock rating, and heptane, which makes a pronounced knock, is used as a reference fuel to establish an anti-knock standard. The anti-knock value or octane number is represented by the percentage of volume of iso-octane that must be mixed with normal heptane in order to duplicate the knocking of the gasoline which is being tested. These ratings range from 50 in third grade gasolines to 110 in aviational fuels. The rating of 100 means a fuel having an anti-knock value equal to that of iso-octane. If the octane rating of a gasoline is naturally low, the fuel will detonate as it burns and power will be applied to the pistons in hammer-like blows. The ideal power is that which pushes steadily on the pistons, rather than hammer against them. The octane rating of a gasoline can be raised by treating it with a chemical which is not a fuel. The best chemical known is tetra-ethyl lead compound, which is added to the gasoline.

Tetra-ethyl lead is a liquid which mixes thoroughly with gasoline and vaporizes completely. Ethylene dibromide prevents the tetra-ethyl lead from forming lead oxide deposits on spark plugs and on valve seats and stems. Red dye is added to identify an ethyl treated gasoline and to warn against its being used as anything but an engine fuel. In 1975, it became illegal to use a leaded gasoline except in cars built prior to this time. With the addition of the catalytic converter, it is undesirable to burn leaded fuel, because leaded fuel will clog the converter and increase the back-pressure of the exhaust.

ושוב אתה מצטט מאמר שבו אין כל אזכור למנועי 2 פעימות.

המאמר שהבאת מדבר על מספר האוקטן ומשמעותו במניעת דטונציות והצתות מוקדמות.

ושוב אני שואל:

איפה הקשר למנועים דו-פעימתיים ומהיכן הבאת את ההמלצה שלדו"פים עדיף דלק עם עופרת ולא נטול עופרת?

אני לא רוצה פרשנות (מעוותת...) לטקסט, אלא לראות במפורש התייחסות למנועי 2 פעימות.

קשה לי להאמין שתמצא התייחסות כזאת בטקסט כלשהו, אבל אתה מוזמן להמשיך לנסות...

פורסם

אנשים יקרים

כבר כמה שנים מטעמי איכות סביבה הפסיקו להשתמש בדלק עם עופרת בארץ

כיום בתי הזיקוק מוסיפים תוסף על בסיס אשלגן שעוזר בשימון הפנימי שזה היה המטרה העיקרית של העופרת , לא העלאת האוקטן.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=363&msgid=26668207

בנוסף בקובץ המצורף מהאתר של בתי הזיקוק בארץ http://www.orl.co.il/index.html תראו שכתוב במפורש "בנזין עם תחליף עופרת"

b019.doc

אדום! רק אדום!!!!

מה אין במלאי?

רק Kתום !! רק Kתום !!!!

פורסם
אנשים יקרים

כבר כמה שנים מטעמי איכות סביבה הפסיקו להשתמש בדלק עם עופרת בארץ

כיום בתי הזיקוק מוסיפים תוסף על בסיס אשלגן שעוזר בשימון הפנימי שזה היה המטרה העיקרית של העופרת , לא העלאת האוקטן.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=363&msgid=26668207

בנוסף בקובץ המצורף מהאתר של בתי הזיקוק בארץ http://www.orl.co.il/index.html תראו שכתוב במפורש "בנזין עם תחליף עופרת"

אמנם לא כמה שנים, אלא רק כמה חודשים, אבל אתה בהחלט צודק.

פורסם

הנושא נטחן עד דק כאן בעבר. שאלו את סיני. :-P

שלד... ממליץ לך בחום לעשות שיעורי בית באמת, ולא רק לטעון שאתה עושה אותם.

אם אתה רוצה תקציר...

לא חשוב איזה דלק תשתמש בקטנוע דו"פ. נקודה.

עופרת כבר לא קיימת... לא ב-95 ולא ב-96. (ואני בטוח, שלד,

שתעלה על העניין הזה בשיעורי הבית שלך).

יש תחליף לעופרת שמצוי במינון גבוה יותר ב-96 מאשר ב-95, עד

כמה שידוע לי. לא העופרת ולא התחליף נזקקים, ככל הידוע לי, במנועי

הדו"פ של הקטנועים.

לשואל השאלה המקורית.. לך על 95, ולו רק בשביל הסביבה.

ד"ר.. רשמת מובילי שסתומים. התכוונת לזה, או שמא לתושבות שסתומים ?

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
הנושא נטחן עד דק כאן בעבר. שאלו את סיני. :-P

שלד... ממליץ לך בחום לעשות שיעורי בית באמת, ולא רק לטעון שאתה עושה אותם.

אם אתה רוצה תקציר...

לא חשוב איזה דלק תשתמש בקטנוע דו"פ. נקודה.

עופרת כבר לא קיימת... לא ב-95 ולא ב-96. (ואני בטוח, שלד,

שתעלה על העניין הזה בשיעורי הבית שלך).

יש תחליף לעופרת שמצוי במינון גבוה יותר ב-96 מאשר ב-95, עד

כמה שידוע לי. לא העופרת ולא התחליף נזקקים, ככל הידוע לי, במנועי

הדו"פ של הקטנועים.

לשואל השאלה המקורית.. לך על 95, ולו רק בשביל הסביבה.

תודה רבה.

אני תמיד שומר על ראש פתוח.

יום טוב

פורסם

אני מפספס משהו...

האם גם לאופנוע לא חשוב איזה דלק לשים ?

הומלצתי ל 96 ב KTM שלי - האם 95 גם יתאים ?

תודה מראש,

אהוד

KTM 400 SXC 1999 עבור סופי שבוע :multi:

פורסם
הומלצתי ל 96 ב KTM שלי - האם 95 גם יתאים ?

אולי תשאל את מי שהמליץ לך... למה הוא המליץ לך....

אולי לו הפתרונים.

אני מתקשה להאמין שעבור כלי רכב מודרני יש צורך ב-96.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

התכוונתי למובילי שסתומים.

נראה לי שאנחנו מדברים על אותו הדבר.

פורסם

כיום בית הזיקוק מוציא לשוק דלק 95 אוקטן ו96 אוקטן עם אותה כמות עופרת בשניהם,(כן תתפלאו), הקטע הוא שלמה ל95 קוראים נטול עופרת, אם הכמות עופרת בו זהה לכמות עופרת ב96, קצת מוזר , אבל ב96 יש היום תוספת אשלגן שבאה לעשות את עבודת העופרת שהורידו מה96 , מפני שהעופרת רעילה ומזיקה לאוזון ובלה בלה בלה, אבל הרבה חברות או תחנות דלק מוהלות דלק, ומוסיפות עופרת ועוד כמה חומרים להעלאת אוקטן(ראו עיתון ידיעות, או Y-NET רשימת תחנות דלק),אילו שלא מופיעות ברשימה חסכו קצת:wink: ,לעניות דעתי למנוע 2 פעימות, אוקטן 96 עדיף, דשנו בזה עד אבק, מי שחושב אחרת יכול תמיד לשים 95, כעיקרון,למנועי 50 2פעימות, אין השפעה מאוקטן הדלק בגלל הקומפרסיה הנמוכה, האוקטן מתחיל להשפיע מקומפרסיה 200 PSI ומעלה, אז לדעתי תשימו מה בא לכם,לא עקרוני.:type:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

• תוכן חדש...