Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי כמה טיפים שנכונים לכל רכישת רכב, בודאי במחירים הללו:

מצבר, צמיגים וטסט. בעלויות של הרכבים הללו ככל שהשלישיה הזו המצב יותר טרי אז זה משפיע על הכדאיות של הרכישה במידה לא מבוטלת. זאת להבדיל מרכב יד שניה בו משקיעים 80 אלף ואז כמה אלפים לכאן או לכאן זו לא דרמה. ברכבים ב 11 אלף זה שיקול כבד משקל.

מזגן. יותר קשה לבדוק בחורף. אבל מדובר במערכת מועדת לתקלות ברכבים ישנים. תיקון עלול להיות לא זול.

כמה זמן החזיק ברכב הבעלים שמוכר. לדעתי זה אחד השיקולים המכריעים ברכבים במחירים הללו. אם הרכב היה בבעלות המוכר 5-6 שנים אז זה סימן מצויין. אם רכב כזה נמכר אחרי שנה-שנתיים (או פחות....) אז זו נורה אדומה מאוד מטרידה. לעיתים רבות עומד מאחורי מוכר שקנה וגילה שהרכב מביא לו רק צרות.

קח בחשבון שרכבים כאלו ידניים זו סחורה מבוקשת. אל תחשוב שהעובדה שהם ידנייים מקשה על המוכר.

היתה לי איביזה 1.6 שנת 1998 שקניתי ב 2000. היתה זהב טהור 5 שנים ועד 120,000 ק"מ ואחרי זה התחילו ים צרות. ולא זולות. לא מכיר את ה 206 בעצמי. ממשפחה ומהפורום כאן אני לומד שזה רכב מאוד אמין.

20 ק"מ ביום זה מעט מאוד, גם אם מדובר ב 365 ימים בשנה. צריכת הדלק לא צריכה להיות עבורך שיקול משמעותי (לפחות לא בהיבט הכלכלי).

ההבדל בין רכב שעושה 1 ל 12 או 1 ל 14 זה 2-3 מיכלים בשנה. זניח בהשוואה לענייני אמינות וכו.

מסכים מאוד. בסה"כ מסכים עם כל מה שאמרת. אחרי התלבטות החלטתי להוריד את התקציב ל15 ואז ראיתי את הגולף והפולו במצב חדש. רכב יד 1 בבעלות פרטית 15 שנה. החלטתי לבדוק.

פורסם

מנסיון עם גולף 2002 ידנית שאני מאמין שיש בה את אותו מנוע שיש באוטו שאתה בודק אני יכול לומר שאני מאוד ממליץ!

אם אתה מעוניים בסקירה יותר מקיפה תחפש אחת שעשיתי אבל בכל מקרה הרכב אצלי בסביבות החצי שנה ונסע כ-15k ק״מ.

עד כה לא היו בעיות אמינות והאוטו נוסע יפה מאוד.

בנוגע לצריכת דלק אצלי אני מעריך שבבין עירוני אני מגיע ל-1/13 אבל אני לא נוסע חסכוני כל כך.

בכל מקרה לפי מיטב הבנתי מאוד חשוב לבדוק שהרכבים טופלו כמו שצריך ובפרט לבדוק אם יש במערכת הקירור מים אדומים שכן היא מאוד רגישה למי ברז.

בהצלחה!

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
מנסיון עם גולף 2002 ידנית שאני מאמין שיש בה את אותו מנוע שיש באוטו שאתה בודק אני יכול לומר שאני מאוד ממליץ!

אם אתה מעוניים בסקירה יותר מקיפה תחפש אחת שעשיתי אבל בכל מקרה הרכב אצלי בסביבות החצי שנה ונסע כ-15k ק״מ.

עד כה לא היו בעיות אמינות והאוטו נוסע יפה מאוד.

בנוגע לצריכת דלק אצלי אני מעריך שבבין עירוני אני מגיע ל-1/13 אבל אני לא נוסע חסכוני כל כך.

בכל מקרה לפי מיטב הבנתי מאוד חשוב לבדוק שהרכבים טופלו כמו שצריך ובפרט לבדוק אם יש במערכת הקירור מים אדומים שכן היא מאוד רגישה למי ברז.

בהצלחה!

איזה שנה הגולף שלך?

פורסם
תראה, אני נתתי לך כאן כמה עצות מנסיון של הרבה שנים במיוחד עם רכבי VAG.

תעשה את השיקולים שלך, אני חושב שעדיף רכב כמה שיותר חדש.

בהצלחה,

איתמר.

אחרי התלבטות ובאמת גם שיחה קלה עם ההורים הגענו למסקנה שבאמת כדאי ללכת כמה שנים קדימה ומצאתי 2 אלטרנטיבות:

206 שנת 2008 יד 3 עם 100K קילומטר

אני אסע לראות אותה כבר מחר כנראה.

פורסם

החלטה נבונה ואני אכתוב לך עוד נקודה מרכב של חבר ילדות:

בשנת 2002 הם רכשו סיטרואן C5 מנוע 2000 דגם מפואר מהחברה. הם יד ראשונה, פרטית ומטפלים ברכב כמו שעון. חבר שלי, שהוא גם חבר פורום כאן משוגע על הרכב. היום הרכב עומד על משהו כמו 200000 ק"מ והרכב נוסע כמו חדש. חוץ מטיפולים במוסך המורשה לא היו בעיות מיוחדות, אם אני לא טועה היה רק תיקון של שסתומים בגיר וזהו, במשך 200000 ק"מ הרכב רואה את המוסך מטיפול לטיפול. וזה סיטרואן, C5, שהרבה אנשים אוהבים להשמיץ שהוא סובל מבעיות אמינות אבל המקרה הזה לימד אותי שאם אתה מטפל ברכב לפי הוראות יצרן, נוסע רגוע ולא קורע את הרכב ודואג לתחזוקה שוטפת - גם סיטרואן יכולה להציג אמינות שלא תבייש אף יפאנית/קוריאנית.

הפיג'ו 206 הרבה יותר פשוטה יש בה פחות אלקטרוניקה מאשר ה C5 ככה שהסבירות לתקלות לעניות דעתי לא גבוהה אם מטפלים כראוי.

אגב, ממליץ לך לקרוא את השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

פורסם
החלטה נבונה ואני אכתוב לך עוד נקודה מרכב של חבר ילדות:

בשנת 2002 הם רכשו סיטרואן C5 מנוע 2000 דגם מפואר מהחברה. הם יד ראשונה, פרטית ומטפלים ברכב כמו שעון. חבר שלי, שהוא גם חבר פורום כאן משוגע על הרכב. היום הרכב עומד על משהו כמו 200000 ק"מ והרכב נוסע כמו חדש. חוץ מטיפולים במוסך המורשה לא היו בעיות מיוחדות, אם אני לא טועה היה רק תיקון של שסתומים בגיר וזהו, במשך 200000 ק"מ הרכב רואה את המוסך מטיפול לטיפול. וזה סיטרואן, C5, שהרבה אנשים אוהבים להשמיץ שהוא סובל מבעיות אמינות אבל המקרה הזה לימד אותי שאם אתה מטפל ברכב לפי הוראות יצרן, נוסע רגוע ולא קורע את הרכב ודואג לתחזוקה שוטפת - גם סיטרואן יכולה להציג אמינות שלא תבייש אף יפאנית/קוריאנית.

הפיג'ו 206 הרבה יותר פשוטה יש בה פחות אלקטרוניקה מאשר ה C5 ככה שהסבירות לתקלות לעניות דעתי לא גבוהה אם מטפלים כראוי.

אגב, ממליץ לך לקרוא את השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

כן קראתי את הדוח שלה. עוד סיבה שעזרה לי לחשוב פעמיים.

תודה על התגובה

• תוכן חדש...