Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש רכבים שיש להם נרות חימום במערכת הקירור או מחממי PTC בתוך יחידת המיזוג ואתה מקבל אויר חמים כבר אחרי חצי דקה.

פורסם

אם אני לא טועה גוף חימום חשמלי קיים בקיה סיד ופורטה החדשות.

כמן כן בחלק מרכבי פיז'ו דיזל במפרט לארצות קרות קיים גוף חימום חשמלי 1KW בנוסף למערכת חימום רגילה.

פורסם

אצלי בייטי מתקבל אויר חמים מאד מהר, ובבקרים האחרונים זה מ-א-ד נעים [emoji4]. זה מאד שונה ממכוניות קודמות שהיו לי (בהם הייתי רועד מקור עד שהמנוע היה מתחמם). אני מניח שיש ביחידת בקרת האקלים גוף חימום כלשהו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אצלי בייטי מתקבל אויר חמים מאד מהר, ובבקרים האחרונים זה מ-א-ד נעים [emoji4]. זה מאד שונה ממכוניות קודמות שהיו לי (בהם הייתי רועד מקור עד שהמנוע היה מתחמם). אני מניח שיש ביחידת בקרת האקלים גוף חימום כלשהו.

האם ברכבך בפנל בקרת אקלים קיים כפתור להפעלת auxiliary heating כמוצג בתמונה המצורפת ?

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

לשאלתך אין לי את הכפתור המתואר בציור, אך החימום אצלי עובד במיידי בתלות בהפרש הטמפרטורות חוץ/פנים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ליאב, אתה בטוח?

ממה שאני מוצא ניתן ללחוץ על בורר מהירות המאוורר כדי להדליק ולכבות המזגן.

[ATTACH=CONFIG]409276[/ATTACH]

נראה לי שזה תקין אחרי 5 דקות , לא צריך להפעיל את ה מזגן , שים על החימום וזהו (על האדום)

תודה שחידשת לי משהו במערכת המיזוג של הרכב, לא היה לי מושג :p

אגב אכן זה גורם לאוויר מהמזגן להיות חמים יותר.

Opel Adam S 2017

פורסם

לא רק זה, זה גם חוסך בדלק.. עם בוא החורף יש ללחוץ על בורר המהירויות על מנת לנתק את המדחס באופן קבוע. בחורף הקודם נסעתי עם המדחס דלוק - ובזיבזתי דלק תוך כדי כך - כי פשוט לא ידעתי על העניין ולא הרגשתי הבדל בסחיבה.

ליאב, לא הרגשת הבדל לטובה בסחיבה עכשיו כשניתקת את המדחס?

:idea:
פורסם

תודה שחידשת לי משהו במערכת המיזוג של הרכב, לא היה לי מושג :p

אגב אכן זה גורם לאוויר מהמזגן להיות חמים יותר.

בחורף הקודם נסעתי עם המדחס דלוק - ובזיבזתי דלק תוך כדי כך - כי פשוט לא ידעתי על העניין ולא הרגשתי הבדל בסחיבה.

חברים מה נסגר איתכם?!

קצת RTFM

יום טוב גם לך

פורסם

האמת שלא הרגשתי הבדל בסחיבה כלל וכלל (פיאט 500 1.4), אולי יש מיניאטורית ולא שמתי לב, הכוונה על מצב ספורט.

ברכב ישן שהיה הרגשתי ועוד איך (סופר לנסר 97)

יכול להיות שברכב ישן כמו של פותח השרשור אימפרזה 1.6 הוא ירגיש פחות סחיבה

יגאל - קראתי אבל לא את החלקים המשעממים :p

Opel Adam S 2017

פורסם

למה לנתק את מדחס המזגן? להפעלת המזגן בחורף יש שורת יתרונות:

הפעלת המזגן והחימום ממתנת את עוצמת החימום. גם ככה החימום מספיק חזק בשביל לנהוג בשוודיה ולהרגיש שאתה ליד אח מבוערת.

ייבוש האוויר והפשרת אדים על שמשות הרכב.

הפעלת המזגן מאריכה את חיי הגומיות והמדחס. בשימוש לסירוגין במזגן בחורף צריכת הדלק הנוספת מתקזזת בחסכון שנובע מכך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, אף אחד לא אמר לכבות את המזגן באופן מוחלט ותמידי בחורף.

אנחנו מדברים על מה ניתן לעשות בתחילת נסיעה כדי לחמם את חלל הרכב לטמפ' נוחה במהירות האפשרית.

אחרי זה מבצעים התאמה לפי הנדרש. אם יש אדים על החלון זה סיפור אחר והתייחסתי גם לכך.

שים לך בחתימה שאתה מ"בית שמאי" :wink:

פורסם

אז רגע, להפעיל שוב את המדחס אחרי שהושגה הטמפ' הרצויה, או להסתפק בהפעלת המיזוג אחת לכמה שבועות (כמו שידוע שיש לעשות בחורף על מנת לתת למדחס לעבוד)?

:idea:
פורסם

גישתי האישית היא שאם אין אדים על החלון, ניתן לכבות את המזגן ולכוון את הטמפ' פשוט לרמה נוחה.

אם באמת לא יצא לך להדליק את המזגן לפחות פעם בשבוע, הייתי עושה לו הרצה קטנה מדי פעם.

זה גם נכון לענין סיחרור האוויר. ניתן להתחיל בסירקולציה פנימית, ואח"כ לפתוח אותה לאוויר חיצוני, גם זה ימתן את החום.

פורסם

אני אישית נוסע עם מדחס דולק כמעט תמיד. במצב קירור (כמובן) וגם במצב חימום.

כשאני מכבה את המדחס במצב חימום, האוויר היוצא מתחיל להיות לא נעים לי אחרי כמה דקות, ואז כמעט באופן אוטומטי מפעיל את המדחס בחזרה.

• תוכן חדש...