Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטלגרף - תמיד קריאה טובה. יש להם חומר מדהים שם.

כתבה בנוגע למצלמות המהירות הדיגיטליות שנפרשו לאחרונה ברחבי אנגליה, והשלכותיהן על מתן קנסות.

מתוך הכתבה, הקנס האפשרי עבור עבירה על המהירות המותרת בכביש דו כיווני, והחזקת טלפון ביד - כ 1000 יורו.

70 מעל המותר בכביש מהיר - 2,500 יורו!

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/road-and-rail-transport/11312713/Speeding-fines-hit-four-year-high-due-to-new-digital-cameras.html

פורסם

מה אתה מציע כאן? לעלות את גובה הקנסות כאן גם?

אתה שוכח שהמשכורות שם "קצת" יותר גבוהות מפה.

מחירי הרכבים נמוכים יותר.

על יוקר המחיה אין מה לדבר בכלל.

תשתיות כבישים אחרות, מחירי ביטוח ועוד מרכיבים.

אני גם די בטוח שהצבתם של המצלמות שם היא ביחס ישר לכמות תאונות הדרכים באותם מקומות, שלא כמו אצלנו. כאן הם משמשות נטו לתחנות התרמה לקופת האוצר.

לפני כל מצלמה, כמדומני, מוצב שלט אזהרה. וגם אצלנו, אבל לאחר לחץ ציבורי.

אז אנחנו צריכים להתנחם בזה ש" הנה יש מדינות שגובה הקנס הוא גבוה יותר"?

אני מניח ששר התחבורה אצלנו יישמח לקרוא את הכתבה הזו. במיוחד זה שיוצא.

פורסם

אין ספק שצרת רבים היא חצי נחמה. וכן, גם במדינות אירופה ובבריטניה (ובאוסטרליה, ובדרום אפריקה, ובארצות הברית...) יש אכיפת מהירות דראקונית בדרכים פתוחות ומהירות, שמעלה ביקורת דומה למה שאנחנו מעלים כאן. גם שם יש תלונות על תרבות נהיגה של ציבור הנוהגים הרחב, על רמת לימודי הנהיגה, על מצב הדרכים ועל כמות ההרוגים בדרכים.

אז בפעם הבאה שאתם מתלוננים על המצב בדרכים בישראל תזכרו שבסוף סדנא דארעא חד הוא וכל העולם נמצא בערך באותה צרה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
מה אתה מציע כאן? לעלות את גובה הקנסות כאן גם?

אתה שוכח שהמשכורות שם "קצת" יותר גבוהות מפה.

מחירי הרכבים נמוכים יותר.

על יוקר המחיה אין מה לדבר בכלל.

תשתיות כבישים אחרות, מחירי ביטוח ועוד מרכיבים.

אני גם די בטוח שהצבתם של המצלמות שם היא ביחס ישר לכמות תאונות הדרכים באותם מקומות, שלא כמו אצלנו. כאן הם משמשות נטו לתחנות התרמה לקופת האוצר.

אז אנחנו צריכים להתנחם בזה ש" הנה יש מדינות שגובה הקנס הוא גבוה יותר"?

אני מניח ששר התחבורה אצלנו יישמח לקרוא את הכתבה הזו. במיוחד זה שיוצא.

הצעתי לא הייתה להעלות גובה קנסות, אלא אכן כפי שחן כתב - להראות שגם במקומות מפותחים אחרים בעולם, ישנה צרה דומה וכמעט זהה לצרה הזו אצלנו. וגם שם מתלוננים, וגם שם המצלמות מוצבות במקומות שהם משמשות כמנגנון לחליבת כספים מהציבור, כאשר הרשויות המקומיות נהנות מאותם הקנסות.

על זה מדובר בכתבה.

אם לא הייתי קורא פה בכל דיון שני על הנושא "באירופה כזה טוב ופה כזה חרא", "שם אנשים טובים ופה אנשים רעים", "פה הממשלה מתעמרת בתושבים ושם כולם כאלה מלאכים חסרי מניע כלכלי" בהקשר למצלמות מהירות, כנראה שלא הייתי מפרסם פה את הכתבה.

זה לא שלא צפיתי לתגובות כמו שלך, שחוזרות לאותו הניגון שהכל יותר טוב באירופה למרות הכל. אחרי הכל, על טיבו של הדשא של השכן אנחנו נגן עד הסוף...

"אני גם די בטוח שהצבתם של המצלמות שם היא ביחס ישר לכמות תאונות הדרכים באותם מקומות, שלא כמו אצלנו."

בוודאי שאתה די בטוח...

עריכה: בהסתכלות לאחור אני מבין שלא נכנסת לכתבה אפילו, כך שהתגובה שלי היא דיי מיותרת.

עריכה אחרונה על ידי איל לוין
פורסם

בכתבה הם מציגים שמספר הקנסות בשנה האחרונה הוא הגבוה ביותר ב-4 שנים האחרונות, יש לציין שלפני כן היה תהליך ארוך של פירוק מצלמות המהירות כיוון שהוכח שאין להם תרומה לבטיחות.

פרות חולבות יש גם בחו"ל? בוודאי:

However, the Association of British Drivers said there was little evidence that speed cameras actually reduced road accidents and suggested that speeding tickets were now simply being used as a “cash cow”.

כמובן יש להוסיף לכך את העובדה שברוב התחומים, ברוב המדינות מעתיקים מה שקורה במדינה אחת למדינה שנייה, מבלי לבדוק כמה הצליח במדינת המקור.

זה לא מוגבל רק לתחבורה, ואחת השאלות הראשונות בתחומי חקיקה ו/או אכיפה זה "מה המצב במדינות אחרות?".

וככה יוצא שכל המדינות מחפשות את המטבע מתחת לפנס, אותו פנס, ועשרות שנים מאוחר יותר מתפלאים למה אין ירידה בתאונות הדרכים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בכל מדינות המערב קיימת כיום אותה בעייה: החלק הפרודוקטיבי של הציבור צריך לשלם בשביל טפילים כאלו ואחרים והפתרונות זהים פחות או יותר. השאלה היא רק עד כמה אפשר למתוח את החוט.

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

יותר מכך.

המצלמות שם צבועות בצהוב בוהק וזוהר ואסור להסתיר אותן כך שממש אי אפשר לפספס.

פורסם

איל לוין- סליחה על הבורות ,אבל באמת שלא הצלחתי להבין . הצגת כתבה על מצלמות מהירות באנגליה+גובה קנסות שם:

1-או שאתה מסכים שזה טוב שיהיו בארץ מצלמות כאלה וכן יירבו וגם הקנסות,{כי מה לעשות, אם לאחרים יש אז חובה גם אצלנו וזה לא נורא כל כך},

2-או שאתה מסכים שמוצצים לנו את הדם נם ככה מכל הכיוונים והעניין מיותר אצלנו, כי הוא לא תורם במאומה להורדת תאונות הדרכים.

מהי תשובתך בנידון?

פורסם

לא נסיתי לתת לגיטימציה למצלמות.

לאחר שנתקלתי באין ספור טענות שזו חלמאות שהמציאו בישראל, בניגוד לאירופה המושלמת והנאורה, החלטתי לשתף איתכם בכתבה.

פורסם

גאטסו היו פושטים את הרגל אם היו תלויים בישראל בלבד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...