Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

 

דבר ראשון- סופסוף אני מגשים חלום לתת כותרת מטופשת שלצערי מתאימה לנושא וכאלה

 

דבר שני- אני הזמנתי היום את החומרים הבאים:

- אופטיקוט 2.0

- ג'יטכניק סמארט גלאס G1

- ג'יטכניק פאנל וואיפ

 

 

אני מתכנן לעשות ציפוי לכל הרכב!

שלבי העבודה (כתב מקוצר)

- שטיפה עם סיטרוס (בריכוז רגיל, ההגנה הקיימת תרד בשלבים הבאים)

- פלסטלינה (ספוג עדין של ננו סקין)

- פוליש ידני עם ג'יטכניק P1

- פוליש ידני עם מג'ס סוירל X (או אולטימייט פוליש... כבר לא זוכר איזה מהם קניתי בסוף)

- ניקוי עם פאנל וויפ

- יישום הציפוי

 

בגדול השירשור הזה לצורך כמה שאלות:

- האים שכחתי משהו?

- עם איזה שמפו מומלץ לשטוף את הרכב אחר היישום של הציפויים? (חוץ מONR. יוצא יקר מידי)

 

תודה לעוזרים!

 

אא, ושכחתי לציין שאני מתכוון לעשות את זה בחלקים- כל שבוע\ שבועיים אני מתכוון לעשות 2-3 פאנלים- יקח לי איזה חודשיים לסיים כנראה (אמור להחזיק שנתיים+ אז לא אכפת לי)

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני חושש שהסיטרוס בדילול עדין לא יהייה אפקטיבי מספיק ובדילול הרגיל שלו (1:4000) יפגע בציפוי לאורך זמן

 

ידני כי אין לי מכונה ואני לא רוצה להתעסק עם השכרות, אין לי זמן לכל הטיפול ביום אחד (אני מתכוון לעבוד משעות הבוקר המאוחרות בצל ועד אמצע הצהוריים- אחרי 3 כבר מתחיל להווצר לחות על הרכב וזה לא טוב לציפוי) ןאני צריך לעשות תיקון סוירלים עדין (הרכב בן שנה וחצי עם סוירלים עדינים של שטיפות ידניות, חיכוך של אבק, סימני גליצ'ים של חתולים וכל מיני חכמים ששיפשפו לי את הרכב כשהוא היה מלוכלך כדי לראות את הברק של הוקס)

 

ועכשו שמתי לב ששכחתי לדחוף "נאנו" בכותרת :(

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

לגבי הG1, יישמתי אותו לפני כשבוע ואני מצטער לאכזב אותך אבל אני לא כל כך מרוצה ממנו (במעט הגשם שחוויתי ויצא לי לראות אותו בפעולה).

אומנם לא יצא לי לנהוג בגשם חזק כל כך אבל עדיין, קיוותי שהוא יפנה מים בקלות ממש ויחסוך שימוש במגבים אבל קורה הפוך הטיפות נוחתות על השמשה, ויוצרות הרבה מאוד "פנינים" קטנות שנשארות שם (מדובר על גשם חלש) ומפריעות יחסית, בנוסף הפעלה של המגב משאירה קו בסוף המהלך שלו (ייתכן בגלל מגבים מלוכלכים מעט).

בגשם חזק מאוד לא יצא לי לנסוע אבל בנסיעה מהירה הציפוי עושה את העבודה, החל מ-85 קמ"ש המים ממש עפים מהשמשה ונראה שלא יורד גשם כלל.

לטעמי הציפוי מתאים יותר לאנשים שנוסעים בכבישים מהירים.

אגב, בסוף הנסיעה המהירה על השמשה הקדמית היו מעט טיפות בעיקר בחלק העליון ובחלונות צד לא היו בכלל מים.

 

טיפ קטן, (בכל יישום של חומר אבל הרבה יותר קריטי ביישום חומרים שקופים) לעבוד במקום עם אור ובנוסף פנס, זה מאפשר (בזווית הנכונה) לראות את החומר המיושם וכך אפשר לבדוק ולהיות בטוחים יותר שעל הכל יש חומר.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אוקי תודה. האמת שעכשו אני קצת מודאג- כי אצלי גם בלי ציפוי ב85 קמ"ש המים עפים (בגשם חלש). אני שם קצת דודו ג'וס low on eau (חומר דמוי ONR) במים של הוישרים ומידי פעם מרסס ("יישום" כזה מחזיק לי בערך יום של גשם)

אני בונה על החומר הזה יותר בחלונות הצד והמראות האמת שממש מתלכלכים לי כל הזמן

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

במהירות גבוהה הם ממש עפים - כמעט ולא ניתן לראות מים, אלא טיפות בודדות שטסות למעלה (היה קטע קצר שהיה גם גשם קצת יותר חזק גם שם הפינוי היה טוב).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

בנוגע לציפוי שמשות אני משתמש בחומר הנקרא PROKLEAR שיש באיביי, עלה לי 35 ש"ח ועשה עבודה מצויינת, יש בידינג של מים על השמשות, אבל במהירות מעל 50-60 קמ"ש הן עפות במהירות ונראות כמו נמלים במנוסה :p ומשאירות שמשה נקייה.

הבנתי שיש את החומר GLACO של חברת SOFT99 שלטענתם מ 40 קמ"ש ומעלה מעיף את המים. טרם התנסיתי כיוון והפרוקליר עושה עבודה טובה עד כה (כבר חודשיים+-).

 

SCIPOPO - זה אכן עוזר אבל חומר דוחה מים תמיד עדיף, אגב מצאתי ששימוש ב ONR נותן את אותו האפקט לזמן מה, אמנם קצר אבל עוזר.

Opel Adam S 2017

פורסם

צריך להבין שהחומר הנ"ל הוא סה"כ דוחה מים, לא דוחף מים, חייב התנגדות של רוח כדי שהמים יעופו מהשמשה בזמן נסיעה כלומר במהירות גבוהה בלבד התוצאות יתקבלו לטובה.

במהירויות נמוכות מ 50 קמ"ש להשתמש במגבים באופן רגיל, אני אישית דואג לשים חומר גם על המגבים והניגוב בעצם קל יותר, לא מורח את המגב על גבי הזכוכית והמים יורדים טוב יותר.

בשמשה ללא חומר כזה המים מתגלגלים בחופשיות ונותנים מראה של "עין רטובה".

אם תשים לב כשאתה מפעיל מגב כל המים אמורים להדחף מהשמשה להשאיר אותה חלקה, וטיפות שנשארות "גולשות" מהחלון לרוב.

אם לא אולי היישום לא היה תקין, צריך לנקות את החלון טוב טוב וגם עם פלסטלינה לפני היישום.

Opel Adam S 2017

פורסם

bsd ממש לא מתאים לשימוש על השמשה, אבל ממש.

לא אגזים אם אגיד שזה החומר האחרון שהייתי מיישם על שמשה.

pl, איכשהו סבבה, יש לו איכויות שיטינג (הגלשה - מה שעוזר לייבוש בשלב ה-rinsing).

 

אישית, הייתי נמנע מליישם על השמשה חומר שהוא לא ציפוי ייעודי, הדבר האחרון שרוצים זה חומר שמייצר המון בידינג.

 

אגב ליאב, אני מוסיף בערך 20 מ"ל onr כחול לבערך ארבע ליטרים מים מזוקקים לוישרים כבר כמה שנים טובות, אכן הגביר מאוד את האפקט של "דחיפת" המים אחורה במהירויות גבוהות יותר.

"יאללה בירי".

פורסם

תודה על האזהרה[emoji15] .

בגלל ביצועי המים שלו הנחתי שהוא יהיה מוצלח אך לא מניסיון(בגלל זה ההסתייגות).

עם המנזרנה ישלי ניסיון ולא צריך להדליק וישרים במהירות גבוהה.

 

אגב, אם מעניין אותי הגנה וביצועי שיטינג, אז למה הbsd מומלץ כלכך אם ביצועי השיטינג שלו לוקים בחסר? בקיצור מה הוא מוסיף על המנזרנה, ברק?

 

אשמח לשמוע גם המלצות לנוזלים יעודיים לשמשות(הכיוון של השרשור במילא).

 

לפותח השרשור, לאחר שתי ניסיונות של פוליש ידני, קשה מאוד להוריד מפגעים, ממליץ לשקול שוב השכרת מכונה.

×
×
  • תוכן חדש...