Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מגיע מהתחום שממנו הסוללות האלה הגיעו ואני יכול להגיד לך שלא צריך לרכוש מטען "מיוחד" כזה ב-400 שקל בשביל להתניע את הרכב, הסוללות האלה נקראת ליפו או ליתיום פולימר בשמם הארוך והיחודייות בהן היא שהן מסוגלות לספק זרמים מטורפים בהשוואה לסוגי סוללות אחרות, סתם כדי לקבל פרופורציה סוללת ליפו 8000 מילאמפר דומה למה שמוצג בקישור שנתת עולה בסביבות ה-30$, תכין קונקטורים קטנים שיתחברו למצבר ויש לך מצבר קטן זמין באוטו וזה עובד מנסיון!

פורסם
אני מגיע מהתחום שממנו הסוללות האלה הגיעו ואני יכול להגיד לך שלא צריך לרכוש מטען "מיוחד" כזה ב-400 שקל בשביל להתניע את הרכב, הסוללות האלה נקראת ליפו או ליתיום פולימר בשמם הארוך והיחודייות בהן היא שהן מסוגלות לספק זרמים מטורפים בהשוואה לסוגי סוללות אחרות, סתם כדי לקבל פרופורציה סוללת ליפו 8000 מילאמפר דומה למה שמוצג בקישור שנתת עולה בסביבות ה-30$, תכין קונקטורים קטנים שיתחברו למצבר ויש לך מצבר קטן זמין באוטו וזה עובד מנסיון!

מה לגבי סוללות ליתיום יון האם גם הם מסוגלות לספק זרמים חזקים לפרקי זמן קצרים?

פורסם

לא סוללות ליתיום יון מצטיינות בצפיפות אנרגיה גבוהה ביחס לנפח ומשקל אבל מסוגלות לתת זרמים נמוכים מאוד יחסית לליפו שלא יתאימו להנעת רכב. בשביל להסביר לך את זה בנתונים פשוטים ניקח סוללת ליפו 8000 מילאמפר וסוללת לייון 8000 מילאמפר, הסוללת ליון בהשוואה לליפו תשקול פחות ותיהיה קטנה יותר אבל מבחינת זרמים הלייון תוכל לספק לך 16 אמפר לכל היותר(תלוי בדגם וביצרן כמובן לרוב זה יהיה פחות) ואילו סוללת הליפו תוכל לספק לך בסביבות ה-200 אמפר ופה לקחתי בחשבון סוללה של 25c יש ליפויים גם של 60c ואז אתה יכול להפיק ממנה בערך 500 אמפר.

מכאן ברור שרק סוללת ליפו תעשה את העבודה בהנעת סטרטר שיכול להגיע ל-70 אמפר בערך

פורסם
לא סוללות ליתיום יון מצטיינות בצפיפות אנרגיה גבוהה ביחס לנפח ומשקל אבל מסוגלות לתת זרמים נמוכים מאוד יחסית לליפו שלא יתאימו להנעת רכב. בשביל להסביר לך את זה בנתונים פשוטים ניקח סוללת ליפו 8000 מילאמפר וסוללת לייון 8000 מילאמפר, הסוללת ליון בהשוואה לליפו תשקול פחות ותיהיה קטנה יותר אבל מבחינת זרמים הלייון תוכל לספק לך 16 אמפר לכל היותר(תלוי בדגם וביצרן כמובן לרוב זה יהיה פחות) ואילו סוללת הליפו תוכל לספק לך בסביבות ה-200 אמפר ופה לקחתי בחשבון סוללה של 25c יש ליפויים גם של 60c ואז אתה יכול להפיק ממנה בערך 500 אמפר.

מכאן ברור שרק סוללת ליפו תעשה את העבודה בהנעת סטרטר שיכול להגיע ל-70 אמפר בערך

מה המשמעות של הנתונים 25c ו-60c ?

אני איש טכני כך שאתה יכול לדבר על מושגים טכניים.

תודה מראש

שמוליק

פורסם

אוקיי אז c הוא נתון שמציין את יכולת הסוללה להתפרק ובעצם זה מה שמייצג כמה זרם ניתן למשוך מהסוללה. בשביל לדעת את הזרם מכפילים את הc בקיבולת הסוללה לפי אמפר שעה ומקבלים מה הזרם שאותו ניתן להפיק מהסוללה.

לדוגמא סוללה בקיבולת 5000 מיליאמפר שעה (שזה בעצם 5 אמפר שעה) ובעלת יכולת פריקה של 30c תוכל לספק זרם של 150 אמפר כאשר החישוב הוא 5 כפול 30

פורסם

הc עצמו הוא לא נתון חישובי אלא פונקציה של ההרכב הכימי של הסוללה והוא משתנה מסוג לסוג ומיצרן ליצרן כמובן שסוללות בעלות c גבוהה יעלו יקר יותר

פורסם

לפי מה שהבנתי, הליפו מאוד רגישות לחום.

אז לשים אותם באוטו אתה לא יכול.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

מעניין מאוד וטוב ללמוד את מה שאתה כותב.

אפרופו הליפו, ראיתי בעבר הלא רחוק שאלו סוללות מסוכנות יחסית ואם הם מקבלות מכה או שמתעללים בהם (או אפילו לפעמים שמטעינים אותם) הן מתפוצצות.

לכן ההמלצה היא לא להטעין בתוך הבית ולא ליד אנשים.

בנושא הצרכני, מדהים איך לוקחים מוצר קיים, עושים לו מעטפת חדשה ופתאום אפשר לקחת עליו פי 4 ממחירו..

פורסם

אני יכול להגיד לכם דבר כזה, אני מתעסק כבר מעל ל-5 שנים עם סוללות ליפו בכל הגדלים והסוגים ואני נמצא בסביבת מי שמתעסק עם סוללות כאלו על בסיס יומיומי ורחב מאוד ואף פעם לא יצא לי לשמוע או להכיר מקרוב חוויה של פיצוץ או התלקחות של סוללה כזו.

אממא, בהחלט יש הרבה דיווחים ברשת על סוללות כאלו שהתלקחו(הם לא באמת מתפוצצות הם פשוט מתלקחות) ולכן בהחלט יש צורך לשמור על משנה זהירות רב בכל מה שקשור לשימוש, הטענת ואחסון סוללות ליפו ומי שמתעסק עם הסוללות הללו צריך לקחת זאת בחשבון.

לצורך העניין אם אני הייתי רוצה לאחסן סוללת ליפו כגיבוי באוטו הייתי דואג שהיא תשב בתוך תא מתכתי אטום דומה לקופסאות אחסון של כדורים(כמו שיש בצבא)

פורסם

מלבד המקום שזה תופס, זה יכול להיות פתרון מעולה למי שחפץ בסוללת גיבוי למקרה חירום והעלות היא כאמור נמוכה מאוד, לגבי הקטע השיווקי, זה לא מהיום שהרבה חברות פשוט לוקחות מוצר או חומר מסויים שהוא בפני עצמו זול ומוכרות אותו ביוקר רק תחת מיתוג שונה או אריזה אחרת

פורסם

אם אתה מדבר על ברוס, הוא קצת גדול מידי ביחס לגודל הסוללה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

למישהו יש קישור למוצר דומה באיביי שיעשה את העבודה במחיר הגיוני יותר ממה שמנסים לגנוב מאיתנו בארץ?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תוכן חדש...