Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות חפירה!

מחפש רכב שני לבית.

נסיעות לעבודה/סידורים לרוב נסיעות עירוניות.

רוב הנסיעות זה נהג יחד ו/או פלוס נוסע. נהיגה פחות מהממוצע השנתי.

הרכב חייב להיות חדש!

חשוב לי אמינות, בטיחות (כמה שיותר כוכבים) וקופסא שיהיה כיף לשבת בה - איכות.

נתחיל עם הסופר מיני:

איביזיה/מזדה 2/פיסאטה - צריכות לקבל מחליפות משמעותיות בשנת 2015

יאריס - לא אטרקטיבית

ספייס סטאר - מצטער לא בשבילי

פיקנטו וקליאו - בסדר

יונדאי I10 - בסדר ואני דווקא פוזל ל - I20 אבל גם היא צריכה לקבל מחליפה

כן אני יודע יש עוד אבל כרגע לא רלוונטי מבחינתי אבל יכול להיות שאבדוק אותן ביום המיוחד (בסיור מכוניות)

ואולי בגלל המבצעים של סוף השנה כדאי לפזול למשפחתיות?

סיאט לאון או מאזדה 3 מאוד קורצות. (DSG קצת חושש האמת).

או לחכות למרץ שיגיעו דגמים חדשים של סופר מיני ואז תהיה תחרות חדשה בין כולם.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

כהרגלי אני אמליץ על הפיאסטה.

הרכב אמין, נוח, חומרים איכותיים ואני לא בטוח שהרכב יוחלף ב-2015 בצורה משמעותית, אני יודע שיש מנוע אקו בוסט שלא הגיע לארץ הגרסה הנ"ל, הוא עם 3 צילינדרים.

מה שכן תהיה פיאסטה סדאן ב-2015 שאולי תתאים לך.

המאזדה 2 אכן תוחלף ולפי מאמרים ותמונות, היא תהיה לא פחות טובה מהקודמת בתקווה גם יותר חסכונית בדלק.

הקליאו רכב מאוז זריז עם ביצועים טובים אבל לא הכי נוח לנסיעה עם בולמים קצת קשיחים ומושבים לא נוחים {לטעמי, אולי צריך להתרגל}.

האיביזה גם עם ביצועים טובים אבל הרכב רק נראה גדול, בפנוכו הוא די קטן ומי שגבוה או שמן הרכב לא בשבילו.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

שחכתי לציין שלצערי מדובר על אוטומט...

פורסם

לדעתי לנסיעות עירוניות של אדם אחד או שניים עדיפה סופר מיני על פני משפחתית.

הבעיה היא שכרגע פשוט אין סופר מיני מאוד אטרקטיבית בשוק. יש אופציות חביבות, אבל לא מאוד אטרקטיביות.

טויוטה יאריס היא דווקא כן אפשרות חביבה למדי, חבל שפסלת אותה על הסף.

אבל חוץ מזה, כדאי לחכות לדגמי 2015 החדשים של מאזדה 2, יונדאי i20 וסקודה פאביה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הפיאסטה החדשה היא רובוטית וצריך להתרגל אליה

לפיאסטה תיבת הילוכים עם מצמד כפול כמו בפוקוס. אז אין מה להתרגל. בכל מקרה אני מסכים. פיאסטה זו בחירה מצוינת. הייתי ממליץ גם לבדוק את פיג'ו 208.
פורסם

איביזה רק ב 2017 תקבל מחליפה (במהלך 2016 תוכרז החדשה ועד שיגיע לארץ יש זמן).

בקשר להמלצה שלי, לדעתי סופר מיני כמובן עדיפה בגלל החסכון בדלק ממשפחתיות, יש לך המון אופציות למשל, פאביה, פיאסטה, איביזה, פולו, אאודי A1, יונדאי i20 ועוד...בקשר לסיאט לאון, גם אני קניתי אחת, אין לך מה לפחד מה dsg הגיר עבר המון עידכונים ושיפורים ומאז 2012 הוא תוקן ועובד מעולה כנל חסכוני ביותר (רק שהלאון היא משפחתית ולא סופר מיני ולדעתי נותנת את התמורה הכי טובה במחיר הזה לרכב מבין המתחרות שלה).

פורסם

אני לא מסכים עם הקביעה המוחלטת שאין מה לפחד מDSG,הסיפורים על זה שהגיר עבר עידכונים מזכיר את הסיפורים שהיו על הAL4 עם העדכונים,שניהם חרא של גירים,הDSG שהוא תקין הוא עובד טוב,הבעיה שהוא כל הזמן מתקלקל,לראיה התלונות של בעלי רכבים עם הגיר הזה,גם במודלים חדשים.

לפחות בפיגו אפשר להגיע ל4 שנות אחריות על הגיר,ובכל מקרה בקרוב הם יפסיקו להשתמש בו,לעומת פולקסווגן שלא ירד להם האסימון לגבי האמינות הירודה שלו והם ממשיכים להתקין אותו בהווה וגם בעתיד.

פורסם
מעבר להמלצה על הפיג'ו 208 (דגם יפה!) תבדוק VW פולו TDI (אם לא סולד מדיזל). גרמניה וחסכונית (במיוחד הדגם החדש).

אתה יודע שאין כזה רכב בארץ, נכון?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לפיאסטה תיבת הילוכים עם מצמד כפול כמו בפוקוס. אז אין מה להתרגל. בכל מקרה אני מסכים. פיאסטה זו בחירה מצוינת. הייתי ממליץ גם לבדוק את פיג'ו 208.

אתה צודק אבל עדיין תיבה רובוטית ותיבה אוטומטית לא מתנהגות אותו הדבר, יש למנהל שלי פוקוס כזאת ואני מקלל את הרכב כל תחילת נסיעה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
אני לא מסכים עם הקביעה המוחלטת שאין מה לפחד מDSG,הסיפורים על זה שהגיר עבר עידכונים מזכיר את הסיפורים שהיו על הAL4 עם העדכונים,שניהם חרא של גירים,הDSG שהוא תקין הוא עובד טוב,הבעיה שהוא כל הזמן מתקלקל,לראיה התלונות של בעלי רכבים עם הגיר הזה,גם במודלים חדשים.

לפחות בפיגו אפשר להגיע ל4 שנות אחריות על הגיר,ובכל מקרה בקרוב הם יפסיקו להשתמש בו,לעומת פולקסווגן שלא ירד להם האסימון לגבי האמינות הירודה שלו והם ממשיכים להתקין אותו בהווה וגם בעתיד.

קצת עוול, בלשון המעטה, להזכיר באותה נשימה את הDSG וה-AL4 אבל עזוב. פה ושם ישנם אנשים שמתעקשים להחיות את הבעיות בDSG וסיבותיהם עמם אבל בתכלס העובדות בפורום מראות שהבעיות כבר לא קימות בדגמים החדשים מהשנתיים האחרונות, חוץ מאשר אצל כמה אלמונים פלונים שיודעים לספר על "חבר ששמע שלמישהו שמכיר מישהי הייתה בעיה בגיר" ולא נותנים לעובדות לבלבל אותם. הכי מצחיק זה שאותם אנשים ממליצים על הגיר הכפול של פורד...

פורסם

החלטתי לחכות למרץ או מוקדם יותר תלוי מתי יגיעו הדגמים.

פיאסטה רכב נהדר, אבל גם הגיר שם לא הכי אמין, יש מספיק בעיות שקראתי גם בפורום הזה. אני קצת חושש אבל אני לא פוסל אותה. גם מנוע אחר צריך להגיע ואם אני לא טועה צריך להגיע שיפור קל ברכב (מתיחת פנים קלה בלבד).

איביזיה - בוודאות מקבלת מתיחת פנית ואני כרגע מחכה.

פיגו 208 - חשבתי עלייה גם אבל משהו שם לא מסתדר לי בדשבורד ולוח המכוונים, אני מניח שצריך להתרגל לזה, בטח שעל דבר כזה לא פוסלים רכב. אגב האוטו משרת את כל המשפחה ואני אחד נגד שלושה שם, מנסה להסביר להם את הסטיגמות אבל כרגע מפסיד (קשה לשנות דעות קדומות). מעבר לזה הפיגו לא מצטיינת באף פרמטר... מזכירה לי קצת את הקורולה בעניין הזה ואולי שילוב כזה הינו מנצח.

קונצרן הגרמניות מעבר לגיר שמאוד מכעיס - פחות שנות אחראיות, הרבה בעיות שירותיות עם היבואן. והבטחתי לעצמי וגם בפורום שאותם אני פוסל על הסף. (הנה עוד סיבה ליבואן לשנות גישה). למזלי המתחרים של הקונצרן נותנים יותר במחיר נמוך.

כרגע לא דחוף, גם אין בעיה של תקציב אבל אין כוונה לקנות משהו יקר (לא אטרקטיבי ויוקרתי).

פורסם

מבחינת נוחות ה-208 מצטיינת לדעתי וגם מבחינת בטיחות היא לפחות בין המצטיינות (לפי ה-ENCAP), לגבי מנוע וגיר,בנתיים סבבה והתמורה למחיר לא רעה, 104K ואתה מקבל מכונית מאובזרת לעילא (חוץ מהקליאו-באותו מחיר), חזקה, לא הכי חסכונית אבל 12.5 ק"מ לליטר עם 4 הילוכים זה לא רע(וזה עוד מנוע אטמוספרי), בטיחותית,נוחה ומהנה יחסית לנהיגה ואפילו הבגאז' שלה לא רע. אבל כמו שאמרת בעצמך, אין סיבה שלא תחכה עד מרץ כדאי לחכות להתחדשות התחרות.

• תוכן חדש...