Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי נסיעה של 10 דקות (טמפרטורת עבודה) יצאתי מהרכב ושומע את הרדיאטור נכנס לעבודה, שמתי לב שהרדיאטור פועל הרבה זמן (2:50דקות).

-מה זמן הממוצע של פעולת הרדיאטור עד הכיבוי שלו?

-מה יכול להיות הבעיה כאשר זמן פעולת הרדיאטור מוגזם?

(מיצובישי קולט 1.6 ידני, מים חדשים ברדיאטור zerex, הוחלף לפני 7אלף)

פורסם

מה שאתה שומע זה כניסת המאווררים לפעולה (מאווררים את הרדיאטור, בנסיעה הרדיאטור פועל ללא מאווררים).

במנוע קר, 10 ד' לכניסת המאווררים לפעולה, נשמע לי קצת מוקדם, בטח לפרק זמן כל כך ממושך, אם כי זמן עבודת המאווררים האופייני משתנה מדגם לדגם (יש כאלה שכלל לא פועלים אחרי נסיעה).

האם ביצעת ניקוז אוויר לאחר החלפת המים?

פורסם

בהמשך ובתוספת לדבריי קודמי, גם אני סבור שזמן של 10 דקות (מרגע הנעת מנוע קר) ועד לפעולת מאוורר הרדיאטור הוא קצר מדיי.

אני מניח גם שאינך מפעיל מזגן (כי ברכבים מסויימים, אוטומטית - הפעלת מזגן תפעיל את מאוורר/אחד ממאווררי הרדיאטור).

ממליץ לך גם לבצע את הבדיקה הבאה: בהנעת בוקר (הנעה ראשונה של הרכב ביום) - תניע את הרכב ופתח מכסה מנוע.

המאוורר אינו אמור להסתובב במצב זה (אא"כ - עשו קומבינה).

alfa 156 2.5.

פורסם

כניראה לא ניסחתי טוב את השאלה,

התכוונתי לאחר 10דקות שהרכב כבר היה בטמפרטורת עבודה, בערך 15-20דקות נסיעה.

מה שמציק לי זה שהמאווררים של הרדיאטור פועלים הרבה זמן 2.5דקות,

זה באמת הרבה או סביר?

ואם הרבה ממה זה יכול לנבוע?

והמאווררים של הרדיאטור לא פועלים עם ההנעה, כמובן שהמזגן פועל אז שתי המאווררים פועלים.

פורסם

יש גם ב-ZEREX דגמי נוזל מוכן לשימוש ודגמים מרוכזים שצריכים לערבב עם מים (רצוי ביותר מים מזוקקים) ביחס 50/50 %. (מינימום 30% מים - מקסימום 70% מים)

יכולת הובלת חום של נוזל קירור מרוכז נמוכה בהרבה מזה של המים.

זאת אומרת: אם ממלאים 100 נוזל קירור מרוכז הוא לא יספיק לקרר את המנוע כמו שצריך.

תיבדוק האם לא היתה תעות כזאת.

פורסם
אחרי נסיעה של 10 דקות (טמפרטורת עבודה) יצאתי מהרכב ושומע את הרדיאטור נכנס לעבודה, שמתי לב שהרדיאטור פועל הרבה זמן (2:50דקות).

-מה זמן הממוצע של פעולת הרדיאטור עד הכיבוי שלו?

-מה יכול להיות הבעיה כאשר זמן פעולת הרדיאטור מוגזם?

(מיצובישי קולט 1.6 ידני, מים חדשים ברדיאטור zerex, הוחלף לפני 7אלף)

אתה מדבר על פעולת מאוורר לאחר דימם המנוע או בזמן שהרכב מונע בסרק ?
פורסם

*פעולת המאוורר כאשר הרכב מונע בסרק.

כאשר משאירים מנוע מופעל בסרק 10 דקות זה טבעי שייכנס המאוורר לפעולה.

אם אין איוורור מאולץ על ידי הנסיעה חייב להיות מאולץ על ידי המאוורר.

פורסם

טבעי שהמאוורר יכנס לפעולה, אבל השאלה שלי אם 2דקות ו50שניות זמן סביר או חריג? (ברכבים שראיתי המאוורר פועל 20-40שניות ומפסיק את פעולות האוורור)

אלי- אם זה ממש חשוב לך לדעת חבר שלי היה ברכב (במושב של הנהג).

פורסם

כל עוד המאוורר ניכנס לפעולה וגם מפסיק המצב בסדר (אפילו אם לא ידאלי)

במצב נהיגה ללא פקקים המאוורר לא מופעל בכלל.

אתה נוהג הרבה בדרכים, פקוקים?

קצת היסטוריה: בעבר (עד שנות ה-70) בכל הרכבים המאוורר היה על אותו ציר של משאבת מים מופעל כל הזמן.

הראשון (שאני יודע) עם מאוורר חשמלי היה פיג'ו 404 (רכב שיצא לשוק באמצע שנות ה-60) (מישהו יתקן אותי עם יודע יותר פרטים או יכול לדייק יותר)

פורסם

לפיז'ו 404 לא היה מאוורר חשמלי. היה לה מאוורר שישב על הציר של המשאבת מים והיה פועל ומפסיק ע"י אלקטרומגנט (לדגמים מסויימים היה מאוורר שהיה מסתובב באופן קבוע).

פורסם

אתמול התחיל לטפס לו חום המנוע לקצת יותר מחצי, מאוורר לא הפסיק לעבוד, מיכל עיבוי מלא עד הסוף ואין לחץ בצינור שמתחבר לרדיאטור.

אחרי חצי שעה שהרכב עמד הנעתי אותו והכל חזר לקדמותו, מיכל עיבוי ריק (מים עד למינימום), מאוורר לא פעל תמיד, אבל עדיין לא היה לחץ בצינור שמתחבר לרדיאטור(בפעם הראשונה בכלל לא היה לחץ, פעם שניה היה קצת).

ממה נובעת התקלה הזאת?

אשמח לתשובות ותודה לכולם על העזרה!

• תוכן חדש...