Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לינק למי שזה מעניין אותו - במחיר 14.5$

http://www.ebay.com/itm/5-LED-Brake-Fluid-Tester-Car-Vehicle-Auto-Automotive-Testing-Tool-for-DOT3-DOT4-/271539093308?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f38fdbf3c

פורסם

לא שווה כלום המכשיר הזה. ומי שכתב את הכתבה בקישור שצירפת גם לא מבין בנושא בדיקת נוזל בלמים.

"אבל שימו לב שסקוטי מספר שמהניסיון שלו הנוזל עדיין יכול להיות טוב גם אחרי 10 שנים, בתלות ברכב ובתנאים".

בדיקת תכולת המים בנוזל הבלמים אינו הפרמטר היחיד שלפיו קובעים האם להחליף נוזל בלמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצטער'ת, נמחקה לי ההודעה המלאה.

בקצרה מבלי להכנס לפרטים קח בחשבון שבדיקת נוזל הבלמים הנמצא במיכל אינו אינדקציה טובה למצב נוזל הבלמים הנמצא בצנרת ובמשאבת האופן. בבדיקה מקצועית יש לרוקן נוזל בלמים מהפיטמות ולבדוק אותו בעזרת ציוד מקצועי ולא בעזרת מכשיר ב-10 דולר.

עיקר הבלאי וההתיישנות של נוזל הבלמים הוא בצנרת ובמשאבת האופן הקרובים לאיזור שבו השמן מתחמם ועלול לרתוח במצבי קיצון לכן בדיקה של נוזל הבלמים במיכל גם אחרי 5 שנים עלולה להטעות אותך לגבי מצב נוזל הבלמים.

בבדיקה נכונה בודקים גם את כמות הנחושת הנמצאת בנוזל הבלמים אשר מעידה על מצבם של תוספי מעכבי הקורוזיה הנמצאים בתכולת נוזל הבלמים שלהם יש השפעה ניכרת על יכולת ההגנה של נוזל הבלמים בפני חימצון של הצנרת וחלקי מערכת הבלמים. בדיקה זו הרבה יותר מדוייקת מאשר בדיקת תכולת המים בנוזל הבלמים.

פורסם

אני מבין מה שאתה אומר, אבל דווקא מהדברים שלך נובע שהכי נכון לבדוק דווקא בכוסית המדידה את כמות המים בנוזל, בגלל ששם הנוזל חשוף לאויר וללחות.

דבר שני לגבי הבדיקה בפטמות בנקודות ההתחממות - כשהנוזל מתחמם הוא יעלה למעלה לכוון הכוסית כך שעם הזמן אמורה להיות סירקולציה של הנוזל בכל המערכת עם הזמן.

ולגבי חומרים מעכבי קורוזויה - נחושת הרי לא נעלמת, אז הכמות שלה בנוזל לא אמורה להשתנות לא ?

פורסם

אין צירקולציה של נוזל בלמים במערכת והנוזל הנמצא בצנרת ובאיזור הפיטמות לא עולה למעלה לכיוון המיכל.

ככול שכמות הנחושת בנוזל הבלמים גדולה יותר הדבר מצביע על ירידה בכמות מעכבי הקורוזיה הנמצאים בנוזל הבלמים כלומר הסיכוי להיוצרות קורוזיה במערכת גדל.

כמות הנחושת עלולה רק לגדול במשך השנים.

פורסם

אכן דנידין צודק. לא קיימת דרך אחת פשוטה לבדוק את כול תכונות נוזל הבלמים ללא מעבדה ניידת וגם יש חוסר הסכמה בין ייצרני הרכב או ייצרני נוזלי הבלמים לקבוע תקן אחיד כיצד לקבוע חד משמעית שנוזל הבלמים לא ראוי לשימוש לכן הדרך הנכונה והמומלצת להחליף נוזל כול 2-3 שנים.

פורסם

בעבר הצנרת של מערכת הבלמים הייתה מיוצרת מפלדה עם ציפויי מונע קורזיה בימינו חלק גדול מהייצרנים עברו לשימוש בצנרת עשוייה מנחושת וגם חלקים פנימיים של מערכת ABS עשויים בחלקם מנחושת/פליז.

פורסם

בתיאור של המכשיר הזה כתוב שהוא יודע לעשות רק דבר אחד. הוא מציג כמה מים יש בנוזל, ומתריע כשכמות המים עוברת סף של 3%

אז יכול להיות שיש הרבה פרמטרים לקביעת איכות הנוזל, אבל אפשר להגיד לפחות שמים זה גורם משמעותי בקביעת האיכות של הנוזל ?

פורסם (נערך)

ואם לאחר 4 שנים המכשיר יציג שכמות המים פחות מ-2 אחוז מה תעשה ? אני מבין שכבר רכשת את המכשיר ועכשיו אתה מחפש הצדקה לרכישה :wink:

המכשיר הסיני וכמו מכשירים אחרים המבוססים על בדיקת המוליכות של נוזל הבלמים ולפעמים גם על קיבוליות הם חסרי תועלת לבדיקת כמות המים בנוזל הבלמים. בבדיקה בעזרת המכשיר הסיני ואתה עלול לקבל קריאות לא נכונות גם אם תבדוק נוזל בלמים חדש או אפילו קריאות שונות בין נוזל בלמים DOT3 לעומת DOT 4 עם אותה כמות מים.

אם אתה רוצה לרכוש מכשיר יותר מדוייק חפש רפרקטומטר אופטי לבדיקת כמות המים הנמצאת בנוזל הבלמים.

מכשיר מקצועי בודק באופן מעשי את נקודת הרתיחה של נוזל הבלמים על-ידי הרתחה של דגימה של נוזל בלמים וניטור הטמפ'. למעשה זה המכשיר שנותן את התוצאה הכי קרובה לציוד מעבדתי לבדיקת טמפ' הרתיחה וזו השיטה הנכונה והמקצועית ביותר שכול בעל מקצוע יכול לבצע במוסך.

לסיכום

אם 1000 איש יחפשו באיביי מכשיר לבדיקת כמות האבק בתא הנוסעים למחרת היום הסינים יתחילו לייצר מכשיר כיס לבדיקת כמות האבק וגם ימצאו איזה סקוטי או בריטי משופם שיעלה סירטון ליוטיוב עם חולצה של מכונאי רכב בכדי למכור מוצר חסר התועלת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...