Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כך, בלי ששמנו לב, עברה חצי שנה מהטיול לאילת.

כמו אחרי שיא, הייתה ציפייה לטיול רגוע, במזג אויר נעים ושקט, אלא שהטבע החליט אחרת...

בשבת שעברה יצאנו מראשון, על השועל, עמוס בכל טוב, במזג אויר סגרירי עם הבטחה לגשמים מקומיים.

גשם מקומי, למתקשים להבין, זה גשם שיורד בערך בכל מקום שאתה נמצא בו... :roll:

כאורח כבוד, הזמנתי את משה מצא לצאת איתי לטיול. העברתי לו "תדרוך" ורשימת ציוד, בדיוק כפי שהייתי עושה לילדיי.

לפני הטיול, "הלך" המנוע של הג'יפ של עופר, כך שהצטרף גם הוא אלי לג'יפ.

השועל מתהדר בגג וקיר אחורי עם חלון בלבד. אין דלתות, אין סגירה צידית כך שלבוש מתאים הכרחי.

0730 בבוקר, משחררים את הקלאצ' ונוסעים צפונה. צריך להגיע לראש פינה ב1100.

בדרך חוברים לעזיזי, על הM38 המשופץ שלו ויחד נוסעים בשירה. גשם מתחיל לרדת ככול שאנו מצפינים אבל למזלינו בלי רוח, כלומר לא מהצדדים הפתוחים.

טוב, בואו נגמור עם זה. אין וישרים בשועל. אני מתקין אותם רק למבחן הרישוי השנתי.

גם אם היו, הם עובדים על "ידני" במקור, או וואקום בדגמים המאוחרים יותר. שני הדגמים לא ממש מציאה... :?

אחרי עצירה לקפה באלונית בכביש שש, שם חוברים לעוד כמה ג'יפים קשישים, מגיעים לנקודת המפגש. 19 ג'יפים! כולם עם שריטה עמוקה...8)

תדרוך על ידי המארגנים ויציאה בשיירה ארוכה, מכשירי קשר פתוחים, עולים לצפת ומשם נכנסים לשטח. הרי נפתלי, מסביב לראש פינה.

הגשם, שעוקב אחרינו, גורם לאדמה להפוך לבוץ ולאבנים להיות חלקלקות מתמיד. מפלס ההנאה עולה. הפסקות לקפה וארוחת צהרים, לפי החלטות של הגשם שפוסק מידי פעם...

כבר אחר הצהריים, אנחנו בתוך או מעל העננים והגשם בהתאם. המארגנים, ניר וזיו, תיאמו ערב קודם לכן מקום לינה עם מחצלות ומזרונים, כך שנושא האוהלים ירד מהפרק. הגשם מתגבר ואנחנו כבר בכוון של מקום הלינה.

הגג של הג'יפ, שנתפר לא מזמן משמשונית צבאית אוריגינאל מתקופת סיסרא... דולף מהתפר ומצא מרים ידיים, כמו שבוי, להחזיק את התפר למעלה, שלא תהיה בריכה מעל ראשו... חוויה בפני עצמה. :?

פתאום המוביל נכנס לתחנת דלק ומכנס את הג'יפים מתחת לגג הגדול. מסתבר שהמקום המיועד אינו בנוי מספיק טוב לחורף ומוצף...:shock::twisted:

טלפונים ועזרה מחברים נוספים מביאה אותנו לחאן במושב אמנון. "חושות" נחמדות, בחלקן דולפות, אך גם מרפסת גדולה עם קמין עצים במרכזה.

בדיוק שם התמקמנו והחלטנו לישון מסביב לקמין.

רגע, לפני כן שוב אוכלים... כל מה שהלך פעם לבד, היה על האש...

תוך כדי ארוחה, אחרי הבירה עם הקבבים, החלטתי להפתיע את מצא לרגל הצטרפותו ויום הולדתו שחל לא מזמן. בעצם, החלטתי את זה עוד בבית והתארגנתי בהתאם.

עוד לפני הארוחה נשלף על ידי מוטי בקבוק וויסקי ובקבוק יין על ידי עזיזי ואני רואה את מצא מתדלק... וחושב על ההפתעה...

מצא נולד ביוון. שלפתי מהקירור בקבוק אוזו קטן, עם כוסיות מתאימות, זיתים שחורים, רק החצילים שהכנתי נשארו בבית... מצא לא מתבלבל, מוזג לכוסיות ביד יציבה ומוהל במעט מים קרים... ואחר כך סיבוב נוסף...

נו, אנחנו כבר נישן היטב. בטח שהיתה מנה אחרונה, מלבי...

למחרת בבוקר, מפציעות השקשוקות... מימין ומשמאל, עם ביצים וחלה בשביל גדוד... טוב, לא רק שקשוקות. גם גבינות, סלט, זיתים, טונה ועוד... רק שלא נהיה רעבים לקראת ארוחת הצהרים. :lol:

התארגנות מהירה ושמים פעמינו למנה העיקרית, שיפולי הרמה ואיזור החולה. עם הכניסה לשטח כבר ברור, הבוץ מאתמול רק היה פתיח...

מי שמכיר את האדמה הסלעית ברמה, מכיר את הבוץ הכהה, החלקלק, שההגה מהווה לו רק המלצה לשינוי כוון. אם יש משהו שקרוב לבלט על הבוץ, זה המקום. עולים בשיירה ארוכה, 19 קשישים ו"ילדים" נוהגים בהם. גדר מימין ומשמאל, עם שילוט של מוקשים...

מצא, יותר נכון, סא"ל מצא, איש צוות אוויר בעברו הצבאי, מוצא את עצמו בערמת פחים נוסעת, בין שני שדות מוקשים... ותוהה, מה יהיה אם אחד הג'יפים הישנים יתקע? אי אפשר לעקוף?! לכולנו יש וו גריריה והג'יפ שלפניו יגרור אותו בלי בעיה, אני עונה וממשיך בעליה הבוצית כאילו כלום.

הגשם מתגבר מידי פעם, להזכירינו מי כאן קובע ואחד הג'יפים מחליק יותר מידי ונזקק לג'יפ נוסף שיתמוך בו מהצד, לפני שיגיע לשיפוע מסוכן מידי.

כאן אני נזכר בקומפיוטסט. אין כל קשר בין מידת הצמיגים שרשומה ברשיון הרכב, למידה המורכבת על הג'יפים. לא, לא מה שאתם חושבים, אלא שהבוץ הדביק הגדיל את הקוטר והרחיב את הצמיגים לממדי ענק. בג'יפים אחדים התמלא הרווח בין הכנפים לגלגל עד כדי תפיסת הגלגל והעברת כל הכוח לגלגל הנגדי... בדיוק בשביל זה יש את חפירה מתקפל...

קפה, בטח קפה ומתחילים לרדת בחזרה למטה, לחניון לקראת ארוחת צהריים.

בחניון כל הג'יפים עומדים ישר בשורה ורק הג'יפ של עזיזי קורץ, כלומר עקום. לא, לא הנהג המצוין, אלא קפיץ שבור.

"היי ליפט" שזה אומר ג'ק גבוה במיוחד נשלף, הג'יפ הסורר מורם וקרש בריא נתקע במקום של הקפיץ השבור. אפשר לנסוע הביתה.

ארוחת הצהרים מתבשלת בנוהל חפוז, מצא מקפיץ, אני מטגן וערן מחמם... הגשם הקל מתערבב באוכל אבל לא מפריע מידי. קיפול מהיר ואחרי סריקה כראוי מתחילים בנסיעה ממחנים הביתה, דרך כביש 6. כן, עצירה לקפה באלונית, שם פגשנו את השר יעקב פרי. אחרי שראה את הג'יפים העמוסים והמלוכלכים מבוץ, אמר: "אני מקנא בכם". אני מאמין לו...

שורה תחתונה, עם שני קצינים בג'יפ, גם עופר קצין שריון בעברו, יוצא שאני בסך הכל נהג בוס...:oops:IMG-20141031-WA0049.jpgDSC03498.jpgIMAG0676.jpgIMAG0677.jpgIMAG0678.jpgIMAG0680.jpgIMAG0681.jpgIMAG0684.jpg:lol:

עריכה אחרונה על ידי דורון סגל

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

עוד תמונות...[ATTACH=CONFIG]403027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403029[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403031[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403032[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403033[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403034[/ATTACH]

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

תודה על השיתוף והכתיבה המרתקת !

תענוג לראות את הג׳יפים הקשישים מדלגים בשטח כאיילים צעירים, את האחווה המיוחדת במינה והחברות האמיצה.

יישר כוח !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ועוד צילומים. חלקם אני צילמתי, חלקם חברים יקרים מהקבוצה המופלאה של הקשישים.

IMG-20141031-WA0040.jpgDSC03482.jpgIMAG0692.jpgIMAG0693.jpgIMG-20141031-WA0009.jpgIMG-20141031-WA0036.jpgIMG-20141031-WA0037.jpgIMG-20141031-WA0039.jpg

פורסם

כייף לקרוא את החוויות כל הכבוד על הטיולים המשותפים שלכם מרגש לראות שהתחביב קיים והחוייה רק מעצימה את זה :)

עופר בן צבי

פורסם

ועד תמונות...

IMG-20141031-WA0035.jpg

DSC03531.jpg

DSC03534.jpg

DSC03549.jpg

DSC03570.jpg

DSC03578.jpg

IMAG0686.jpg

IMAG0687.jpg

פורסם

ועוד תמונות...IMG-20141103-WA0014.jpgDSC03571.jpgDSC03652.jpgDSC03663.jpgDSC03667.jpgDSC03730.jpgIMG-20141101-WA0020.jpg

פורסם

כולי קינאה, תשיגו לי גיפ "ומהר".

תודה על השיתוף, כל הכבוד

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

איזה חבורה מדהימה (אני מתכוון לג'יפים:))...סתם, לא להעלב.

דורון,

תודה על הכתיבה המרתקת והשיתוף ושאפו על המסלול והטיול.

אתם גורמים להצטער שמכרתי את הווילס 54 של לפני 30 שנה!!

וגם קצת נוסטלגיה מהתקופה שהדרכתי טיולי גי'יפים בחברה הגיאוגרפית בחו"ל(בשביל הנפש) .

איתמר

F1050007.jpgF1030027.jpg

פורסם

נראה שהיה לכם טיול מקסים, מלא בוץ וחברה טובה.

ולאיתמר, אולי בקרוב גם יתחילו הסמוראים לעלות כאן כקשישים, אז יש למה לחכות.

פורסם

ראוי לצין, 19 ג'יפים יצאו לטיול זה. איש לא הסס , ואיש לא ביטל את השתתפותו עקב מזג האוויר הצפוי. 19 ג'יפים, הזקן שבחבורה בן 70 והצעיר בן ארבעים (הג'יפים כמובן) רובם יצאו מאיזור המרכז, הצפינו עד שיפולי הרמה וחזרה. אפס תקלות.טפו טפו טפו...

אריה

• תוכן חדש...