Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק על עצמי לספר יכול:

אם אני נתקל במודעה שבה מצויין שמוכר הרכב הוא בעל מוסך, מגיע אליו למוסך, המוסך נראה טוב (לא אפרט), והרכב רשום זמן רב אישית על שם בעל המוסך (לא תו ולא סוחר, נניח שנתיים ומעלה) ובעל המוסך מעיד שטיפל בו בעצמו, ויודע לענות על כל השאלות (סוג השמן, מצב רפידות וכו') - אין מבסוט ממני.

וזאת בהנחה שמוסכניק יודע לעבוד הכי טוב, ואף אחד לא יעבוד על הרכב שלך יותר טוב ממך.

לדעתי הכוונה היא לסלילי ההצתה.

נשמע יותר הגיוני.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאתה בא לקנות רכב מאיזה צעיר בגיל ה20 והוא אומר שהוא מטפל בעצמו אני אומר חשדני.

כשאתה בא לקנות מבן אדם שבעברו היה מוסכניק או בעל רקע טכני כלשהו והא מראה קבלות או סוג הנוזלים שהוא משתמש מדוע לא לפחות לקחת לבדיקה לראות אם הרכב שווה משהו?

פורסם

מארק, גם אם הבנאדם הוא מוסכניק, הוא יכול להביא לי סתם קבלות שחבר שלו קנה באוטודיפו שמן מנוע וכו'.

ואם זה בסדר לא לקנות עם היסטוריה מסודרת של מוסך, אז למה בן 20 לא? כי הוא צעיר? מי אמר לך שהוא לא מטפל טוב ברכב?

בסופו של דבר אני מחזיק רכב מודרני, זה לא שאני מחזיק איזה רכב ב4000₪ שלא יותר מדי אכפת לי, זה רכב שאני צריך למכור מתישהו, בדרך כלל אחרי 3-4 שנים, ככה שלא שווה לי לחסוך את ה1500-2000₪ שילכו לי על תחזוקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן כשמודבר בילד בן 20 אפילו אם הוא תיקן מכוניות מגיל 8 לא משתווה לאדם בגיל מבוגר שיש לו קצץ יותר פזם.

אל תשכח שפעם שנות ה-80 אפילו עד שנות 90 רוב האנשים היו מטפלים בתקלות בעצמם מן הסתם ייעוץ של מוסכניק לגבי תקלות.

פורסם

אתה מאותו סוג האנשים שמעדיף לא לקנות רכב מצעירים כי "הם קורעים אותו"?

כי ברמת העקרון זה הכול סטיגמות.

אני מכיר מספיק אנשים מבוגרים שקורעים את הרכב, לעומת זאת קח את הרכב שלי, לא קורע אותו, נוסע איתו רוב הזמן מחוץ לעיר, לא עושה פתיחות/חארקות/צלחות וכאלה שטויות, נטו נסיעות מנהלתיות רגועות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חלק מהאנשים כתבו פה שבמכירה הקונים רוצים לראות היסטוריית טיפולים וזה בסדר,

רק שלי כבר יצא למכור מספר רכבים שלי ושל משפחתי ואף אחד לא התעניין בהיסטוריית

טיפולים בכלל, אז זה לא תמיד נכון וכמו שאמרו לפני אם הרכב שמור אז יימצא הקונה שירכוש

אותו, לפותח השרשור כל הכבוד על עבודה אני גם פועל כך עם הרכב שלי.

פורסם

חברה, מי שלא מעוניין לטפל בעצמו מכל מיני סיבות מוזמן לטפל במוסך.

מטרת השרשור היא להראות לחברי הפורום שיש אלטרנטיבה זולה יותר לטיפולי הרכב שלא בטוח שכולם מודעים לה וכמובן לעזור לחברי פורום הרוצים גם לבצע את הטיפולים בעצמם.

פורסם

אני חושב שאם תראה לקונה העתידי את הקבלות של השמנים והפילטרים וכדומה, זה אמור להיות בסדר.

אם מישהו מעקם את הפרצוף שילך לקנות אוטו חדש.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

שבת שלום דני - דין,

לפני קצת יותר משנה קניתי אקסנט 99 לבחור לא היה היסטורית טיפולים רק קבלה על החלפת ברקסים שבוצעה לפני הטסט.

אז ביצעתי בעצמ לאחר הקנייה החלפה של: פלאגים,מסנן אוויר ודלק,שמן מנוע,ושמן גיר,את הקבלות הכנסתי למחברת ורשמתי גם באיזה קילומטר הוחלפו הדברים, גם עשיתי טבלה ב word.

כשמכרתי את הרכב סיפרתי למעונינים לקנות שאת הטיפול ביצעתי בעצמי והראתי להם אץ הקבלות על החלפים,לא היה להם בעיה כלל

עם זה ואפילו כמו שמאור רשם שמחו ככה הם ידעו שהרכב טופל באהבה ובזמן.

רועי

פורסם

רועי, ההודעה שלך הפילה אצלי אסימון קטן.

צריך להפריד בין מקרים שונים: ברכב בן 3-5 שנים, הקונה מצפה לקנות רכב יד ראשונה עם מספר ק"מ שלא יעלה על 20K בשנה כי ככה כתוב אצלו בתנ"ך (לוי יצחק) ומצפה לקבל ספר טיפולים מדוייק כשעון שוויצרי, ובלי פחחות חלילה. שריטות זה בסדר, אבל כל מה שיותר משריטה מוריד מיד במחיר. הקונה מוכן לשלם גם מחירון על רכב כזה. רכב כזה תמיד ילקח לבדיקה במכון. שים לב שגם אצלנו בפורום ממליצים לטפל ברכב חדש רק אצל היבואן (בתקופת האחריות שעליה אנחנו מדברים).

התשובה לשאלה: למה לא להמשיך להחזיק את הרכב שטופל בכזאת דייקנות, עוד 3-5 שנים, נמצאת בשרשור אחר (או שלא).

רכבים שאתה ואני קונים ומוכרים הם בני 8-12 שנים לערך, כמות הקילומטרים שגמאו גדולה בסדרי גודל, ואצל יותר ידיים. לא ניתן לדעת היסטוריה מלאה, אלא כמה זמן היה אצל היד האחרונה ואיך טופל. במקרה הזה הקריטריונים גמישים יותר, ואולי מכאן נובע ההבדל. יש מקרי אמצע וגם מקרי אספנות (שחזור).

עם מספיק סבלנות אפשר "ליפול" על רכב שתוחזק כראוי (נדיר מאוד!) ולהנות ממנו שנים רבות. המחיר אגב, נמוך משמעותית מהקטגוריה הראשונה, ועם מזל ובשתי ידיים - המחיר הכולל (תחזוקה) גם נמוך משמעותית.

פורסם

מנסיוני האישי, כלי הרכב שהיו ברשותי, כחדשים טופלו במורשה לטובת האחריות ולאחר מכן לבד בעצמי. כשמכרתי את רכביי והיו לא מעט, כל רכב נחטף במחיר מחירון או קרוב לכך. אני מתעד באקסל מה בוצע ברכב, בהתאמה מציג קבלות רכישת חלפים, לא נראה וגם לא מתנהג כמו מאכר, מה שחשוב הוא שהרכב מתוחזק ברמה נאותה.

יש מגוון רחב של אנשים, צריך קודם לזהות ממי קונים את הרכב, אח"כ מצב הרכב.

אני באופן אישי מעדיף לרכוש משני סוגי אנשים, האחד שלא מבין כלום ברכב ופונה למוסך מורשה בכל פסיק או טיפול, השני הוא אדם פדנט ורציני המדבר ומציג את היסטוריית הרכב לפרטי פרטים ובהתאמה רכבו נראה טיפ טופ (לא רק צבע), בנוגע לדוגמא הראשונה,זה שטיפל במוסך מורשה לא מחייב שהוא במצב טוב כי בדרך כלל אנשים כאלה לא מרגישים אם הרכב סוחב פתאום ימינה, מה אמור לעבוד ומה לא, רעשים בנסיעה וכדו'.

שבת שלום...

פורסם (נערך)
ומה עם רכבים בקבוצת 6-7 שנים?

שואל ברצינות? רשמתי שיש מקרי אמצע.

את ה-6 תוכל לחבר לקטגורית 4-6 (רק חברות הליסינג באמת מקפידות למכור אחרי 3 שנים) ואת ה- 7 אם תרצה אני בטוח שתדע לאיזו קטגוריה לחבר. זה מאוד תלוי גם במצב שבו הרכב נראה, ורשמתי כבר על הנסועה.

רכבים בני פחות משנה נחשבים למחשידים במכירה, ניתן למכור אותם על ידי הורדה ניכרת במחיר, ורכבים בגיל מתקדם יותר גם ככה המחיר שלהם ברצפה. למצוא להם קונה זה עניין של מזל. אני בדרך כלל משתדל להעביר אותם בתוך המשפחה.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם
החסכון אולי שווה עכשיו,

אבל כשתרצה למכור את הרכב, איזו היסטוריית טיפולים תהיה לו בדיוק?

אני לא אאמין לשום מוכר שיגיד לי "טיפלתי בו בבית" או "טיפלתי במוסך של חבר", למרות שזה יכול להיות נכון, אין הוכחות והכול בסימן שאלה.

מסכים איתך,

יש לי חבר שמכר ממש לפני כמה זמן גולף שאיך לומר... טופלה רק במדרכה מול הבית (לא מוסך אלא רק במדרכה) , אני מעריך אנשים שאוהבים לעשות לבד, ויש להם ידיים לזה, אבל אם לקנות מהם את הרכב לאחר מכן ? לא בשבילי.

מיותר לציין כי הרכב שלו נמכר לבחור צעיר שאפילו לא בדק את הרכב במכון אלא ויזואלית בלבד. אישית? מאמין שפרייארים לא מתים הם רק מתחלפים. גם אם הרכב במאה אחוז תקין, לא הייתי קונה כך בעיוורון מוחלט.

מבחינתי אם אין מסמך רשמי על ביצוע טיפולים - זה לא קרה. גם לא קבלות על חלקים וחלפים שנקנו.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

בדיוק הנקודה שלי

מכרתי לפני כמה שנים מגאן טורבו דיזל בן 5 שנים

3 שנים שהרכב אצלי שלי אין שום טיעוד לטיפול כי הכל עשיתי לבד ואני לא מוסך מדרכה

הבנאדם מגיע אלי למוסך רואה רכב מטופל ומתוקתק אבל כששמע שיש היסטוריה רק של שנתים ראשונות עזב בכעס

הרכב כמובן נמכר אבל זה שאין היסטוריה זה מפריע להרבה אנשים ויוצר בעיית אימון של הקונה בפוטנציה במוכר

• תוכן חדש...