Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פורד פוקוס שנת 2000 1.6 160Kק"מ אוט', שמורה כחדשה ומטופלת ברמה גבוהה מאוד (שמן מוטוכרפט וכדו'),הרכב משמש כרכב שני כבר 10 שנים אצלי, וגם לפניי.

ב5 השנים הראשונות הרכב היה נוסע כ5K קמ בשנה. ובין טיפול לטיפול (שנתי) מפלס השמן במדיד היה יורד מעט מאוד אם בכלל, ללא צורך במילוי.

ב5 השנים האחרונות הרכב נוסע 1500 קמ בשנה בנסיעות קצרות מאוד, כמובן ללא ירידת שמן כלל בין טיפול לטיפול פעם בשנה.

בשנה האחרונה החלפתי טיימינג וביצעתי אינפוזיה ששיפר את תצרוכת הדלק ב5%, הרכב עבר לשימוש כרכב העיקרי בבית לחצי שנה. בזמן זה אני מופתע לראות כי צריכת השמן גבוהה מאוד, פעם אחת הוספתי ליטר שמן ל2000 קמ, ופעם נוספת חצי ליטר לאחר ל1500קמ.

בדיקת כל הפלאגים מראה כי החרסינה מעט אפורה אך בודאות אין רטיבות של שמן.

בבדיקת שסתום PCV מראה כי הוא נקי ללא משקעים כלל, בבוקר בהתנעה אין טיפת עשן המעיד על גומיות שסתומים. בנסיעה כשהמנוע חם אין סימני עשן בלחיצה על הגז, אין בוצה במכסה מילוי שמן, בהצצה פנימה במכסה שסתומים נראה נקי ,מתכת משומנת עם מעט מאוד צהוב חום וכמובן הרכב ללא נזילות שמן וכדו'.

לאחר התייעצות עם מכונאי שאני מכיר ומעריך (מומחה בצרפתיות) המכיר את רכבי, דעתו היא שהרינגים מחזירי השמן תפוסים ויש לשחרר אותם בתהליך של כמה ימים - מילוי חלל הצילינדר בשמן גיר אוטומט דרך חורי הפלאגים השארתם מספר ימים תוך סיבוב ידני של המנוע כל כמה זמן, אח"כ ריקון שמן הגיר, הח' פילטר שמן ומילוי שמן מנוע חדש.

רציתי לשאול ולקבל חוות דעת נוספת.

תודה מראש

אריאל

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשט את השאלה שלי, מה עדיף? פלאש למנוע 10 דק כשהוא חם, או המלצת המכונאי ב

תהליך של כמה ימים - מילוי חלל הצילינדר בשמן גיר אוטומט דרך חורי הפלאגים השארתם מספר ימים תוך סיבוב ידני של המנוע כל כמה זמן, אח"כ ריקון ושטיפת שמן הגיר מהצילינדרים, הח' פילטר שמן ומילוי שמן מנוע חדש.

פורסם

השיטה השנייה נשמעת לי חאפרית לתפארת. אני מבין את הרעיון שבבסיסה, אבל הדרך לא מוצאת חן בעיני.

אם הרכב טופל באופן סדיר כל חייו והשתמשת בשמן מנוע מתאים ופילטר שמן מקורי אז אין סיבה שתקרה התופעה שתוארה לעיל.

האם הרכב היה על ליפט? בדקו נזילות?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על המענה, כפי שציינתי הרכב במצב נדיר, מוחזק ומטופל ברמה הגבוהה ביותר.

כמובן שהיה על הליפט הכל יבש לגמרי, המנוע עובד עגול וחלק, סוחב נהדר יחסית ליכולות הרכב, מעולם לא צורך הוספת מי קרור מנוע, צבע המים כחול שקוף ללא סימני חלודה או שמן וכדומה.

המכונאי אמר לי שמכיוון שהרכב במשך שנים, נסע נסיעות קצרות מאוד בלבד, זאת כשהמנוע עוד לא הספיק להתחמם. גרם לכך שיש צורך לשחרר את הרינגים. כשהעליתי בפניו את נושא הפלאש הוא אמר שזה הדבר האחרון שהוא יעשה במנוע ישן זה.

פורסם
השיטה השנייה נשמעת לי חאפרית לתפארת. אני מבין את הרעיון שבבסיסה, אבל הדרך לא מוצאת חן בעיני.

אם הרכב טופל באופן סדיר כל חייו והשתמשת בשמן מנוע מתאים ופילטר שמן מקורי אז אין סיבה שתקרה התופעה שתוארה לעיל.

איתמר

איתמר, האם תוכל לפרט למה למלא שמן גיר בתוך הצילינדרים? מה ההיגיון מאחורי זה?

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם

שלום אריאל

אני מבין שבוצעו מספר פעולות.

ממליץ

בד' נזילות שמן ביחוד אטם למכסה שסתומים בד' נזילת שמן ממחזיר שמן אח' במנוע.

בד' אחוזי דליפה מהמנוע בד' צינור נשם מנוע (קרוע)

יש ליבדוק עם המנוע עבר ארוע חימום קיצוני

בברכה

יעקב

פורסם

איתמר

שיטה זו דווקא די מקובלת בפורומים בחו"ל, ניתן לחפש piston soaking. לא מכיר את רמת היעילות בפעולה, אבל דווקא הגישה לדעתי נכונה ומועילה יותר מפלאש.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

שמן גיר? למה דווקא שמן גיר? צריך חומר עם תכונות המסה ופירוק משקעים, אז למה שמן גיר?

בכל מקרה קשה לי להאמין שנתפסו טבעות בוכנה ברכב שטופל בזמן ולא הוזנח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על המשוב,

הרכב שלי תמיד טופל בזמן, על פי הוראות יצרן הכל מקורי, ללא שום סימני הזעה/נזילות שמן מחוץ למנוע (ממעל או מתחת).

הרכב לא התחמם מעולם - להיפך, המכונאי שלי טוען שמכיוון שרכב נסע בחמש השנים האחרונות לא יותר מ4 ק"מ ביום וגם זה 4 פעמים בשבוע גרם לכך שהטבעות "נדבקו" ויש לשחררם בתהליך שלא יגרום נזק לשאר מכלולי המנוע כגון מחזירי שמן, קראנק וכו' ע"י שימוש בפלאש.

החשש שלי שאם אעשה את הפלאש האם זה יאיץ בלאי במנוע, אם כן עד כמה? לפי שידוע לי שמן גיר דליל יותר משמן מנוע ובעלל יכולת לפרק משקעי שמן מהסוג שגורמים לרינגים להיתפס, וזאת ללא שחיקה מסויימת כללית למכלולי המנוע בשימוש בפלאש.

מה דעתכם?

פורסם

יעקב,

בדקתי את הPCV של הנשם והוא נקי ומחליק בקלות, כמו כן ניקיתי את הספוג של הצינור הממוקם בקופסת הפילטר אויר שהיה מעט מאוד מלוכלכך ללא כמות שמן רצינית כפי שראיתי בעבר במנועים עייפים וגמורים.

הדבר הבא הוא אולי לבדוק שצינור הנשם לא סתום או קרוע כפי שציינת.

פורסם

ייתכן מאוד שהשמן כן זולג לצילינדרים דרך גומיות השסתומים ובהחלט ייתכן גם שלא תראה עשן המעיד על כך. הרבה פעמים כמויות העשן בעיקבות זליגה דרך הגומיות הם מיזעריות עד כלא ניראות.

פורסם

נקודה נוספת

נזכרתי שהתופעה של צריכת שמן גבוהה מאוד ללא סימנים חיצוניים כגון עשן נזילות וכו' החלה מיד לאחר שעשיתי אינפוזיה לרכב.

יכול להיות שחומר האינפוזיה גרם לנזק לגומיות השסתומים או לגורם אחר הקשור לצריכת השמן הגבוהה בפתאומיות.

פורסם
שמן גיר? למה דווקא שמן גיר? צריך חומר עם תכונות המסה ופירוק משקעים, אז למה שמן גיר?

בכל מקרה קשה לי להאמין שנתפסו טבעות בוכנה ברכב שטופל בזמן ולא הוזנח.

דווקא לשמן גיר אוטומט יש תכנות ניקוי מעולות ומוריד לכלוך קשה בקלות (פען הבאה שיש לך ידים מלוכלכות מאוד נקה ידיים עם שמן דקסרון ותווכח בעצמך)

הייתי מנסה את זה כי נזק לא תגרום אם יעשו זאת בזהירות המתבקשת

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון משמעותי!

פיניתי קצת זמן ועשיתי pistone soaking פעם אחת עם נוזל בלמים שלא ניקה יותר מדי אם בכלל(המלצת המכונאי שלי), ופעם עם שמן גיר אוטומט (המלצת פורומים בחו"ל), התוצאות מדהימות !!!! פנים המנוע התנקה ממשקעים שחורים שציפו את הבוכנה (מה שאני ראיתי דרך חור הפלאג) אני מניח שגם במקומות אחרים אותם לא ראיתי כמו הרינגים אינג'קטורים ושסתומים, המנוע חזק יותר משמעותית, שיפור במשיכה לטורים גבוהים, צריכת השמן אפסית לעומת קודם הטיפול.

אציין שתחילה שמסתבר שכן היו לי טבעות בוכנה תפוסות כי במילוי הראשון בוכנה אחת מתוך הארבע לא החזיקה את הנוזל בחלל הצילינדר.

• ספונסר פורום
פורסם

חברים יקרים

אם טבעות האטימה או טבעת הדימון תפוסות הפלגים היו יצאים עם סימני שמן לכן אני חושב שצריך ללכת כיוון אחר

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

• תוכן חדש...