Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכנות לטיפול:

-השבתת הרכב ללפחות יומיים, כל המוסיף הרי זה משובח.

-שמן גיר אוטומט ATF (אני השתמשתי במוטוכרפט – שאריות מהחלפת שמן גיר שביצעתי בעבר) יש צורך במילוי של 100- 200 מ"ל לכל בוכנה, במקרה שלי שהיו לי טבעות תפוסות בבוכנה אחת, הנוזל נזל מחלל הצילינדר לגמרי, נאלצתי למלא שוב למחרת לאחר שהרינגים השתחררו והחזיקו את הנוזל בחלל הצילינדר כמו שצריך.

-מזרק למדידת כמות מדוייקת והזרקה לחלל הצילינדר.

-צינור גמיש בקוטר שלא יעלה על 12 מ"מ לשאיבת הנוזל מחלל הצילינדר בסיום התהליך.

(אני השתמשתי בצינור גז באורך 30ס"מ כאשר בצד אחד חיברתי את המזרק לשאיבת הנוזל. ובצד השני פירקתי עט פשוט והשחלתי חלק מצינור העט הדק לתוך צינור הגז).

-שמן מנוע, פילטר שמן ופלאגים חדשים .

(בפורומים מטעמי חיסכון מחליפים לפלאגים החדשים כ 500 ק"מ לאחר סיום התהליך, אני הרכבתי את הפלאגים החדשים מיד בסיום התהליך כך שיש מצב שהם התלכלכו קצת עד שכל השמן התנקה).

-ראצ'ט ובוקסה לסיבוב ידני של הקראנק.

-מצבר תקין של הרכב (באמצע התהליך אני שאבתי את השמן ונתתי קצת סטרטרים לשחרור הרינגים ללא פלאגים כמובן, כמו כן בסיום התהליך בו מניעים את הרכב, דרושים לא מעט סטרטרים עד שיש ניצוץ ובעירה תקינים)

-ספריי קרבורטורים ומיכל לחץ אויר (לניקוי אזור הפלאגים ומניעת חדירת לכלוכים לתוך חלל הצילינדר בזמן התהליך)

-כפפות וסמרטוטים (סמרטוט נקי לכיסוי פתחי הפלאגים בין לבין בזמן הטיפול למניעת חדירת לכלוכים, כמו כן תמיד טוב שיש סמרטוטים לשמור על עבודה וכלים נקיים)

-בקבוק ריק למילוי שאריות שה ATF בזמן ריקון הנוזל מחלל הצילינדרים.

-פנס (על מנת לראות את הבוכנה לפני ואחרי הטיפול)

-מיכל לריקון שמן מנוע ופילטר שמן.

-גליל קרטון במידה המתאימה לצינור המפלט שלכם לארכת צינור המפלט (למניעת הדבקות העשן המסריח ברכב בסיום הטיפול)

תהליך הטיפול:

-ניקוי סביבת הפלאגים ואזור העבודה למניעת חדירת לכלוכים לחלל הצילינדר כשהפלאגים בחוץ, זאת תוך שימוש בספריי קרבורטורים או כל ממיס אחר מתאים, סמרטוט וספריי אויר.

-פרוק הפלאגים כאשר המנוע לא חם על מנת לא לפגוע בהברגות.

-סיבוב ידני של המנוע עד שהבוכנות נמצאות פחות או יותר באותו גובה(ניתן לראות עם פנס לתוך חור הפלאג)

-מילוי 100-200מ"ל עד לגובה תחילת ההברגה( להימנע ממגע של הנוזל עם גומיות ומכלולים ברכב)

-השרייה של לפחות יום אחד אם לא יותר (אצלי בוכנה אחת לא החזיקה את הנוזל בגלל רינג תפוס לכן רוקנתי את הנוזל מכל הצילינדרים, סובבתי מעט ידנית את הקראנק, מילאתי שוב את הצילינדרים ב ATF והפעם הנוזל נשאר בחלל הצילינדר)

-ריקון השמן מחלל הצילינדרים.

-סיבוב ידני של הקראנק לוודא שלא נותר יותר מדי שמן בחלל הצילינדר.

-סיבוב הסטרטר מספר פעמים ללא פלאגים (יש לשים סמרטוטים מעל חורי הפלאגים כי יוצא/משפריץ לא מעט שמן מחור הצילינדר).

-החלפת שמן מנוע, פילטר והרכבת פלאגים.

-חיבור צינור כלשהוא למפלט להרחקת העשן המסריח מהרכב.

-התנעה 10 דקות עד שהרכב מתחמם.

-נסיעה ארוכה בפול גז כאילו השד מאחוריך(גם בגלל שצריך אחרי שחרור הרינגים וגם לברוח מהנהגים ההמומים מכמות העשן שיוצאת מהרכב).

בהצלחה(אעדכן כשאזכר בפרטים נוספים)

אשמח לחוות דעת נוספת.

עריכה אחרונה על ידי arieltan6370
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא אמרתי שיש להחליף טבעות תפוסות, התהליך נועד לנקות את חלל תא השריפה משאריות פיח/קרבון ושחרור גמישות טבעות הבוכנה.

במקרה שלי בוכנה אחת הייתה צריכה "שחרור" על מנת לתפקד היטב, לאחר יום של soaking אותו צילינדר כן הצליח להחזיק נוזל בחלל הצילינדר.

עריכה אחרונה על ידי arieltan6370
פורסם
אשמח לראות את המצלמה שלך בוחנת את חלל הצילינדר של המנוע של הרכב שלך.

ניסים נפלאות זה שייך לספרי ילדים.

20141213_235507.jpgלמען הסר ספק,זה האנדוסקופ שלי, אני אמנם לא מאמין בניסים, אך בהחלט יש בחיים דברים נפלאים !

פורסם

אתה מייחס לטיפול שביצעת והתוצאות שקיבלת כאילו מדובר על החזרת הנעורים למנוע שלך.

אני אישית לא הייתי ממליץ לאף אחד לבצע את הטיפול שעשית בעזרת נוזל הידראולי אלא הייתי ממליץ על חומרים מוכחים לטיפול בבעיה הנמכרים באיביי.אולי תוכל למצוא אותם גם בחנויות לאספקה טכנית לענף הרכב.

לא חסר בפורומים שונים המלצות שונות לגבי חומרים כמו נוזל בלמים, נוזל הידראולי, טינר לדלול צבעים, סולר ושמן נחשים...

איזה כייף לי :)

פורסם

על סמך ההתנסות שלי וגם חוות דעת של פורומים בחו"ל, אני יכול לומר לך בודאות כי להחזיר את המנוע לימי נעוריו, הלואי ויכולתי בטיפול כזה פשוט.

מה שכן הוא שאני בהחלט מרגיש וגם רואה שמצב המנוע השתפר, המנוע יותר ב"כושר", הרכב נוסע יותר טוב באופן ודאי לעומת קדם הטפול,( צריכת שמן השתפרה, המנוע ניעור לחיים בעליה לסל"ד גבוה, מהירות נסיעה מקסימלית עלתה במעט, בעבר בסרק כאשר הייתי לוחץ לחצה הגונה על הגז, היה ממש ממש טיפונת עשן שחור, כעת זה נעלם).

אין לי ספק כי הטיפול הנ"ל על סמך התנסות שלי, יאריך את תיפקוד המנוע לאורך שנים בצורה טובה יותר.

דבר נוסף שציינתי הוא שביצעתי סואקינג עם שני חומרים שונים, הראשון עם נוזל בלמים שלא ניקה כלום מחלל הצילינדר אך יתכן ותרם לשחרור הרינגים, לאחר מכן ביצעתי סואקינג עם atf ששם הבחנתי בודאות איך משקעי הטינופת מומסים, ובסיום ראשי הבוכנות קיבלו צורה של מתכת מעובדת.

אותי מעניין יותר מכל לדעת איך טיפול כל כך כל כך פשוט, מאוד שכיח בחו"ל, מאוד יעיל למנועים שאוכלים שמן עקב טבעות תפוסות, לא מוכר/פופולרי בארצנו הרגועה.

נזכרתי בדבר נוסף שרציתי לציין, קיים סיכון קטן בסואקינג שאם הטבעות שלך תפוסות/מכווצות אך גם קיים בהם סדק, הטיפול לא יעזור, אלא עלול אפילו להחמיר.

פורסם

יופי של טיפול. רק שתדע שגם לנוזל קירור יש תכונות ניקוי מעולות. תעדכן לגבי תצרוכת שמן בכמות לק"מ ולא מ"מ במדיד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לנוזל קירור יש גם יופי של תכונה לפגוע בחומרים שונים.

בפעם הבאה טיפול להסרת פיח בעזרת נוזל קירור מקורי G13 או FL22 :-o

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

עשיתי ניקוי רינגים בעזרת חומרים ייעודים.

לכול חומר כימי יש תכונות ניקוי מסויימות כמו למים וגם לשתן יש תכונות ניקוי. האם ניסיתי לנקות בעזרת שתן או מים רינגים התשובה לא.

פורסם

לפני כמה שנים עזרתי לגיסי לשפץ מנוע של טרקטורון והשתמשנו בחומר בשם ST-60 לניקוי פיח ממתכות אשר רכשנו אצל ז. את ג. באיזור התעשיה בחולון.

החומר עשה עבודה מצויינת בניקוי חלקי מנוע שונים.

• תוכן חדש...