Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני ואישתי מחפשים רכב משפחתי שעיקר הנסיעות שלו יהיו עירוניות, שתינו נוסעים ברכבת לעבודה ורוב הסידורים הם בעיר ומן הסתם פעם ב נסיעות מחוץ לעיר. לדעתי הפילוג יהיה 80% נסיעה עירונית 20% מחוץ לעיר.

אני כבר חודש וחצי מתלבט ובוד וקורא ומתרשם וככל שאני נכנס לזה יותר עמוק ככה אני מבלבל את עצמי יותר אז החלטתי לפנות אליכם ובתקווה לקבל עזרה בקבלת החלטה מאנשים שמבינים (והתנסו) ברכבים יותר ממני.

בעיקרון התקציב שלנו הוא סביבות 80K אך אני לא פוסל את האפשרות לגרד קצת כסף בשביל רכב חדש.

הרכב לדעתי יסע לא בין 10000 ל 12000 ק"מ בשנה (אולי אפילו לא).

דברים שחשובים לי ברכב:

-קודם כל שהרכב יהיה אמין ולא יראה מוסך הרבה, הטיפולים לא בשמיים וחלקי חילוף שלא דורשים למכור כליה כדי לממן

-כמה שיותר מערכות (שימושיות , אקטיביות ופסיביות) שקשורות לבטיחות

-במידה והרכב לא מגיע עם אבזור מי יודע מה שיהיה אפשרות להזמין מערכות מולטימדיה ופאנלים מחו"ל כדי לגרום לרכב ישן יותר להשתדרג

-שבבג'ז יהיה מקום לא רק לעגלה אלה גם לכל לכל מה שמסביב ואפילו אולי לקניות

-כן חשוב לי צורה מודרנית יחסית (לא כמו I30CW מלפני 2013)

-צריכת דלק פחות חשובה כי בעיר לכל הרכבים מהקטגוריה זה פחות או יותר אותו דבר וב10000 ק"מ בשנה לא שובר שיוויון

-מאוד חשוב לי לא לממן יריד ערך, הייתי רוצה רכב שלא הכי קשה למכור אותו שיחסית שומר על הערך שלו

האופציות שחשבתי עליהם בחות או יותר הם:

*טויוטה COROLLA 2011

*קיה פורטה 2011-20122

*פורד פוקוס 2011-2012 סאדן/סטישן

*I35 2010

*שברולט קרוז 2012-2013

כמו כן רציתי להתייעץ ולשאול לגבי אתר www.motodeal.co.il שמציעה קניות קבוצתיות של רכבים 0ק"מ (אני אהיה יד שנייה) מליסינג במחירים מאוד יפים את האמת כמו לדוגמא:

*פורד פוקוס 1.6 טורר סטיישן ב 97000

*שברולט קרוז סטיישן 1.8 ב 91000

*שברולט קרוז טורבו 1.4 ב 100000

נכון שזה לא כולל אגרת רישוי שעולה עוד אלפיים+ ושאתה מאבד ערך מהיותך יד שנייה מליסינג והכל אבל מצד שני מרוויח רכב חדש לא משומש באחריות יצרן ל 3 שנים הקרובות ( ככה שלא יהיו הוצעות בלתי צפויות רבות ) ומפני המחיר הנמוך גם ככה אולי לאחר 3-5 שנים שארצה למכור את הרכב לא יצא מצב שבו מימנתי ירידת ערך מטורפת אלה מצב די תקין למעשה של ירידת ערך. בעיקר עם הדגמי הסטיישן של פורד וקרוז (שהרכבים שלהם היום זה לא כמו הזבל שהם היו עושים פעם ומה שנשאר בהם רע זה בעיקר הסטיגמה) שיותר קל למכור לפי הבדיקה שעשיתי.

אשמח לחוות דעת והסברים מנמקים בנושא ( למרות שראיתי המון נושאים כאלו בפורום ועברתי על הרוב לא מצאתי לעצמי פתרון ולכן אני מעלה את הסוגייה הספציפית שלי )

תודה מראש,

אלי.

פורסם

ירידת ערך זה דבר שקשה לצפות, תשכח מהימים של שנות ה 80' שמכוניות עלו כאן יותר מדירות.

נגמרו ימי הסובארו DL, ימי המאזדה לאנטיס שהיו נמכרות מעל המחירון וכו'.

כמו כן אי אפשר לצפות את העתיד. סובארו פעם היתה היתה מבוקשת והיום לא, כנ"ל מאזדה.

קנה את הרכב שאתה מתחבר אליו הכי הרבה ושהוא נוח לך.

לדרישות שלך, אני הייתי מתמקד בקיה פורטה ויונדאי I35.

פורסם

היי איתמר ותודה על התגובה המהירה.

יש סיבה מסויימת מדוע לדעתך אלו עדיפות מהסטיישנים? והאם השנתונים של הרכבים שציינת שבתקציב שלי עדיפים מלנסות למשוך עוד 10000 שקל ולקנות קרוז סטיישן חדשה?

פורסם

אני הייתי מציע ללכת לכיוון אחר לגמרי.

משפחתיות בתצורת סדאן ועם מנוע 1.6 ליטר הם בחירה מיושנת שהייתה נכונה בשנות ה-90. כמו שהיום אתה ואשתך כבר לא הולכים לקפולסקי - אין סיבה שתישארו מקובעים על תצורת הרכב.

מיקרו-וואנים כמו טויוטה ספייס ורסו, אופל מריבה או קיה סול יתאימו כמו כפפה למשפחה עם ילד אחד שנוסעת בעיקר בעיר. הם קצרים יותר ממכוניות הסדאן, גבוהים יותר ובעיקר זולים יותר.

אהה, ותכיר אתר נוסף למבצעי 0 קילומטר - motori.co.il

זול יותר ממוטודיל ולא דורש רכישה של קופון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על האתר, באמת נראה לא רע בכלל.

יש סיבה לחשוש מלקנות רכב בדיל כזה. נראה טוב מידי לקנות רכב חדש 2014 כמו פורד FOCUS STATION או אחר באחריות יצרן ל3 שנים ב 10 -15 אלף יותר מטויוטה קורולה 2011 נגיד. נראה הזוי. גם ירידת הערך שלו לא תהיה גדולה כל כך (לא כמו ההנחה בכל אופן)

פורסם

אין סיבה לחשוש, אתה מקבל רכב חדש לגמרי, פשוט אתה יד 2 (מופיע ברישיון בעלים קודמים 01 ולא 00 כמו ברכב חדש מהיבואן).

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב שנתיים - 3 שנים זה עשוי להקשות במכירה, אם אתה מתכוון להחזיק לפחות 4-5 שנים, זה לא קריטי, ואם יותר אז אין בעיה בכלל.

מה שכן לא הייתי בוחר בפוקוס, האמינות של הגיר בסימן שאלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באופן עקרוני אתה צודק,

אבל אני באופן אישי מראש הייתי נמנע מרכב שידוע שיש בו תקלות כאלו שעשויות להשבית אותו. אחרי הכול לא מדובר באיזו תקלה קטנה כמו חיישן ESP שכושל או רכב ששורף מנורות כל חצי שנה, אלא בתקלה מרגיזה מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

החלטתי שהדגם שאני רוצה הוא טויוטה קורולה והחלטתי שאין מצב שאני סופג ירידת ערך כפי שהיא במדינה שלנו (לצערי) ככה שאסתפק ברכב מיד שנייה.

ראיתי טויוטות קורולות 2010 יד ראשונה פרטי בקלומטרז'ים של ביון 30-50 אלף גם ככה שנראה לי לא רע להתחלה.

אני לא ממש בעד גיר רובוטי ואשמח לאוטומט.

כמה שאלות אחרונות:

איזה שנה לדעתכם בין 2008-2011 אולי 2012 בלחץ הייתה קפיצת מדרגה של טויוטה קורולה וכדי לשים לב לשנים האלו???

כמה לדעתכם יעלה לי לאבזר טויוטה ישנה במערכות חדשות של מולטימדיה ומערכות בטיחות אקטיביות וכו'??

אם כבר שנתונים האלו יש רבים שתמליצו עליהם במקוםת ראיתי VOLVO S40 ו60 באותו טווח מחירים כמו טויוטה מהשנים האלו או אפילו פורד מונדאו ועוד..??

לאן תמליצו לקחת את הרכב לבדיקה מקיפה ומה בערך טווח העלות??

פורסם

אם אתה מחפש בטיחות אתה לא בכיוון הנכון, רוב הקורלות מהצורה הזאת הגיעו עם 4 כריות אוויר בלבד, מה שלא מקנה את הציון של 5/5 כוכבים במבחני הריסוק (שכן שם נבחנה עם 7 כריות אוויר), לקראת סוף הדגם הביאו אותה עם 7 כריות אוויר.

מעבר לכך מדובר ברכב פשוט מאוד, לא מאובזר במיוחד, לא הכי נוח, ריקולים על ימין ועל שמאל בטויוטה זה לא בדיוק אמינות יפנית.

ירידת ערך אתה בכל מקרה תספוג.

פורסם

וואי אני מרגי לרגע מבולבל יותר ויותר. אני איש היי-טק, מבין מחשבים והכל אבל ברכבים אני 0. היה לי רק רכב מליסינג מגיל 18 מעבודות שונות.

כבר נראה לי כדאי לקנות איזה רכב יוקרה כמו מרסדס או איזה ביואיק טובים משנתון 2006+ במחיר זה ולהנות מנהיגה על הדרך גם ככה לא יהיה לי הבדל מעותי בדלק במרחקים שאני נוסע

פורסם (נערך)

אתה רק חושב רק שלא תספוג ירידת ערך. רכבים כאלו ש"שומרים" על המחירון דווקא הם נמכרים הרבה מתחת למחירון כי אנשים כבר לא טיפשים.אני מכרתי סיויק 2006 שהמחירן שלה היה 53 אלף הרבה פחות, עוד לפני שסיפרתי לאנשים שהרכב עבר תאונה אף אחד לא דיבר איתי על מחיר של לפחות 20-25 אחוז מערך הרכב עוד לפני שראו אותו בכלל וכשסיפרתי על התאונה בכלל קיבלתי ניתוקים (אנשים אוהבים לא לשמוע את האמת ולקבל רכב שאנסו אותו עם בדיקה מוזמנת ונקייה).

בסוף היגיע הקונה, קיבל את כל המידע וקנה את הרכב במחיר של משהו כמו 32% פחות (ירידת הערך מהתאונה היתה 6% וזו לא היתה תאונה קשה אלא מכה קלה מאחור שכמעט כל רכב מקבל מכה כזו).

ולמען הסר ספק, הרכב היה במצב מושלם, מבריק כמו מראה ומטופל כמו שעון.

כמה שאני אוהב את ההונדה ולא מצטער על הקנייה (יש לה יתרון של מנוע חזק שמשלב צריכת דלק טובה מאוד הרבה יותר טובה משל מאזדה 3 למשל ושאר המשפחתיות) אבל עובדה שברגע שיש שפע בשוק המחירים יורדים ואם יש חוסר המחירים עולים בדיוק כמו בעגבניות בשוק, בתפוחי אדמה, בבשר ודירות.

רוצה סחירות? חפש רכב שאין אותו בליסינג והשוק לא מוצף בו, כזה שקשה למצוא למכירה והוא מבוקש מאוד. זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

תוספת: אתה לא צריך להסתבך יותר מדי. אם אתה איש הייטק אז אתה לא טיפש מן הסתם. עשית מאמץ והגעת לפורום הזה, קיבלת כאן עצות טובות, כמו שאתה חוקר על בעיות בעבודה שלך בגוגל ומנועי חיפוש נוספים עד שאתה מגיע לפתרון, ככה גם כאן תלמד את הנושא עד שתגיע להחלטה הנכונה.

בגדול זה לא מסובך יותר מדי: אתה עושה רשימת קניות של "מה אתה צריך" כמובן בסדר עדיפות, בודק אפשרויות ומבצע את הקניה המתאימה ביותר.

אחרי שקיבלת המלצות כאן בפורום, תתמקד ב 3-4 רכבים, לא יותר כי אז זה יבלבל אותך עוד יותר. תעשה עליהן נסיעת מבחן ותבחר את הרכב שאתה מתחבר אליו יותר.

בהצלחה,

איתמר.

• תוכן חדש...