Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

היום, כמו בכל יום, נסעתי במורדות כביש בגין, בירושלים, שהוא כביש עם ירידה לא קטנה בכלל.

במהלך הנסיעה, על מנת להגביל את מהירות הנסיעה, העברתי את הגיר האוטומטי למצב ידני, מה שגרם לי להבין שהרכב בהילוך שלישי.

לאחר מכן, כשראיתי שהרכב עדיין מהיר לי מידי (או כך לפחות היה נראה לי), הורדתי להילוך שני. ופה היתה הטעות. הרכב היה במהירות 52 קמ"ש, והסל'ד קפץ כמובן למעלה לתחום האדום.

אחרי כמה שניות שהבנתי שטעיתי, העברתי אותו בחזרה להילוך אוטומט.

יש לציין, שהסיטאוציה הנ"ל קרתה לי בעבר, אומנם במצב של העלאת מהירות. הייתי בהילוך ראשון במצב ידני, ונתתי גז, ללא שינוי הילוך, והסל"ד קפץ כמובן לתחום האדום, העיניין נמשך לשני שניות ומייד העברתי בחזרה למצב אוטומט.

שאלתי היא כדלהלן:

האם כתוצאה ממה שעשיתי יכול להיגרם נזק? איך לדעת האם נגרם?

אני דיי בלחץ מהסיפור.:-(

מדובר על רכב חדש (1000 ק"מ) מסוג שברולט קרוז טורבו.

בנוסף, אשמח לקבל טיפים לנסיעה נכונה בכבישים עם ירידה משמעותית, על מנת להגביל את מהירות הנסיעה בעזרת המנוע ולא בעזרת הבלמים.

תודה רבה.

פורסם

לא נגרם נזק, אין מה לפחד מהתחום הגבוה. מומלץ להמנע ממנו בכלל בק"מ הראשוני של הרכב, אבל עברת כבר 1000 קמ אז מצבך בסדר.

לא הגיוני שהילוך שני יעלה לאדום על מהירות 52, הילוך שני צריך להספיק עד מהירות 70-80 בערך תלוי ברכב.

לא הגיוני בכלל שיעלה לאדום, אם הגיר מזהה סכנה הוא לא יוריד הילוך גם אם תקפוץ על הראש. הוא בטח קפץ ל 4-5K סל"ד, אתה יכול להיות רגוע.

פעם הבאה הורד קודם מהירות עם הברקסים, שלב להילוך נמוך (נאמר שני) ואז השאר על גז קבוע או ללא גז בכלל תלוי במהירות המבוקשת שלך.

פורסם

למרות שבשני המקרים שמעתי את המנוע ממש צועק? ממש כמו הרעש שקורה כשמעלים ברכב ידני את המהירות יותר מידי בלי להעלות הילוך.

זה היה נראה משהו רציני כשזה קרה לי.

פורסם

סלמנוע יש טווח עבודה גם אם הוא צורח, אם היצרן היה חושב שמשהו היה גורם לנזק הוא היה חוסם אותו.

אם יש סכנה לגיר/מנוע ההילוך לא ירד, אתה יכול לנסות לסוע על 120 ולהוריד להילוך L או ראשון, הרכב יוריד הילוך לשלישי בלבד.

תקין לחלוטין.

פורסם
סלמנוע יש טווח עבודה גם אם הוא צורח, אם היצרן היה חושב שמשהו היה גורם לנזק הוא היה חוסם אותו.

אם יש סכנה לגיר/מנוע ההילוך לא ירד, אתה יכול לנסות לסוע על 120 ולהוריד להילוך L או ראשון, הרכב יוריד הילוך לשלישי בלבד.

תקין לחלוטין.

בגיר ידני אין שום חסימה או הגנה והורדת גיר נמוך מידי כאשר הרכב נוסע מהר עלול לגרום לנזק מאוד גדול למנוע

יש גם תיבות הילוכים אוטומט ללא שום מגבלה או הגנה ואם תעביר לשני במהירות גבוהה אז התוצאה תהיה זהה

עם זאת בהחלט שבחמישים קמש בהילוך שני הטורים לא אמורים להעבור את הסף הקריטי של אובר טורים

פורסם

אני מנצל את הת'ראד הזה לשאלה נוספת.

במהלך הנסיעה (וגיליתי שזה קורה גם אחרי שעצרתי את הרכב) אני מרגיש שיוצא אוויר חם מפתחי המיזוג, למרות שהמזגן עצמו מכובה לחלוטין.

האם זה נורמלי?

קראתי איפה שהוא שזה אוויר חם שנכנס לתא המנוע, ויוצא דרך פתחי המיזוג. האם זה נכון?

פורסם

זה נכון במידה ובורר הטמפרטורה נמצא על על חימום, או לפחות לא עד הסוף על קירור.

אלא אם כן יש לך בקרת אקלים ואז זה עובד אחרת.

מעבר לזה בעקרון אם תכניס אוויר מבחוץ ותבחר אוויר חם הוא יכנס דרך תא המנוע כדי שיגיע חם לתא הנוסעים.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

כן, זה מה שקרה לדעתי. הבורר טמפרטורה היה על חום.

לגבי המשפט האחרון שלך, לא הבנתי. מה הכוונה ב"להכניס אוויר"? יש דרך כזאת? למה שאני ייעשה כזה דבר?

פורסם

יש ברכב באיזור פיקוד מזגן/בקרת אקלים כפתור שמעביר בין יניקת אוויר מבחוץ לבין מחזור אוויר שנמצא בתוך הרכב.

אם הכפתור נמצא על מצב יניקת אוויר מבחוץ ובורר טמפ' על חום, בנסיעה אתה תרגיש זרימה קלה של אוויר חם מפתחי המיזוג.

האוויר החיצוני זורם דרך מערכת חימיום ומתחמם בה.

אם אתה לא רוצה שזה יקרה, תעביר את הכפתור למצב מחזור אוויר.

פורסם (נערך)

אני מכיר את הכפתור הזה של הסירקולציה.

הבעיה שהכפתור שאתה מדבר עליו פעיל לי רק במידה ואני מדליק את המזגן לפי מה שזכור לי, אבל במצב שהמזגן מכובה אני לא יכול ללחוץ עליו. גם אם אני לוחץ הוא נשאר מכובה ללא סימן הדלקה (הכפתור דיגיטאלי).

ככה זה נראה אצלי פחות או יותר:

33-2012-chevrolet-cruze-eco-review.jpg

עריכה אחרונה על ידי urix
פורסם

תיקון טעות:

הכפתור אכן עובד לי גם כשהמזגן מכובה.

אני יבדוק האם העניין אכן נפתר כשאני משתמש בו.

תודה רבה על העזרה.

• תוכן חדש...