Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין בקניית רכב סופר מיני שזה תכלס יהיה הרכב הראשון בבעלותי עד 80 אלף ש"ח (אין לי את הכל במזומן ד"א).

אני די בגישה של ללכת על רכב חדש ואף פעם לא יצא לי לקנות רכב יד שניה אבל בוא נגיד שלא יהיה אכפת לי יותר מדי לנהוג על רכב שהוא לא חדש אבל משנתון מתקדם (לפחות 2011). לשם הדיון בוא נתמקד כרגע ברכבים חדשים.

אופי השימוש שיהיה ברכב:

- לא היה לי אף פעם רכב פרטי משלי אז לא יודע מספרים מדוייקים אבל אפשר להגיד שהיא שזה בעיקר נסיעה לעבודה בדרך עירונית רובה (יש פקקים) + עוד נסיעות בעירוני. אני גר במרכז אז בגדול אין עליות אבל הייתי רוצה רכב שמסוגל לסחוב אם אני אעשה איזה טיול פעם ב- בארץ (לצפון, דרום).

כמעט ולא יהיו נוסעים במושב האחורי אבל כן אשמח שיהיה נורמלי לשני אנשים לשבת מאחור כשנוסעים עם חברים וזה.

מה אני מחפש ברכב לפי סדר חשיבות (פחות או יותר):

- רק אוטומט. (למרות שיש לי רשיון גם על ידני).

- אמינות, ללא תקלות \ כמה שפחות תקלות.

- חיסכון בדלק

- נוחות ואיבזור.

- טיפולים ואחזקה זולים.

מבחינת אבזור. יש כמה דברים שהם חובה כמו שלפחות יהיה כניסת AUX שאני אוכל לשמוע מוזיקה נורמלי ברכב אבל דברים כמו מראות חשמליות באמת שלא חובה.

דגמים שהסתכלתי עליהם אבל תשמח אם יש לכם עוד הצעות:

1. קיה פיקנטו - נהגתי על הרכב הזה כמה וכמה פעמים (יש לאחותי). תכלס חוץ מזה שהוא לא פנינת יופי, הוא די מרגיש סבבה. רמת אבזור טובה והכל. החסרון המרכזי שלו מבחינתי, ממש מרגישים את הכביש וכל פגם קטן בכביש שזה די מעצבן.

2. סיאט איביזה AM5 - הם יצאו עכשיו במבצע שלהם אבל אני שומע הרבה תלונות על הDSG ולא יודע כמה הדברים אמת. וגם הביטוח די יקר. רמת אבזור לא וואו אבל היא יחסית יותר מרווחת משאר האופציות ברשימה.

3. מיצובישי ספייס סטאר - נשמעת מפתה מבחינת רמת אבזור וחסכון בדלק. לא יצא לי לנהוג עליה אבל הנתונים שלה פחות טובים משל הקיה אז אני תוהה אם תהיה לה חווית נהיגה פחות טובה. גם המשקל שלה עוד יותר קל משל הקיה, אז איך היא בקטע של להרגיש כל שטות בכביש?

4. יונדאי i10 - העיצוב של החדשה ממש סבבה, הקודם היה ממש מכוער. אך נראה שמבחינת ביצועים היא עוד יותר גרועה. אני עדיין צעיר רווק ורוצה אוטו נורמלי במיוחד בהאצות בתחומי מהירויות הביניים.

אלו האוטומטיות שמצאתי במסגרת התקציב. האלטו ד"א אמנם בתקציב אבל היא עוד יותר קטנה ולכן נפסלה.

דברים שאני רוצה להוסיף, שמירת ערך. אני לא לגמרי מבין בנושא הזה אבל מתוך הרכבים הנ"ל לדוגמה, מי לדעתכם ישמור ערך הכי טוב והאם יש שוק טוב להם.

תודה לעוזרים!

פורסם

בין הקיה ליונדאי לדעתי היונדאי עדיפה,הסלון יותר נעים בשילוב 2 צבעים,המושבים יותר תומכים באזור הרגליים,מאוד מאובזרת,לא הכי חסכונית

הספייס סטאר בעיר נוחה עקב מתלים רכים,החיסרון שמנוע שלה רועש יותר לעומת היונדאי אבל הכי חיסכונית יותר ומאוד מאובזרת יותר מהיונדאי אפילו.

לדעתי תסע נסיעת מבחן על שניהם ותחליט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסיאט הוא רכב מיני בעוד שאר הרכבים דרגה אחת פחות בגודל והם סופר מיני, כאשר הספייס סטאר נמצאת באמצע.

מבחינת תמורה לדעתי הסיאט הכי משתלמת. אי אפשר לדעת אבל הבנתי שפתרו את הבעיות עם הגיר האוטומטי ויש לי חברים שמאוד מרוצים ממנה ולא היו להם אף פעם תקלות. המינוס הוא שהטיפולים והחלפים שלה יותר יקרים והיא גם עולה הכי הרבה.

הספייס סטאר לדעתי היא במקום השני מבחינת התמורה והיתרון הגדול שלה הוא החסכנות בדלק. ושאר הרכבים שציינת נמצאים דרגה אחת מתחת.

אני לא הייתי מתייחס יותר מידי לאיבזור, תמיד תוכל להוסיף בעתיד מערכת מולטימדיה לבד אם זה כלכך חשוב לך, אבל זה לא משהו שבגללו הייתי רוכש רכב.

פורסם

אתה מתבלבל,

הסיאט היא סופר מיני,השאר הם מיני למעט הספייס שהיא בין לבין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תראה אתה צריך לחשוב מה בא לך להוציא מאוטו, אם אתה לא מתלהב ולא סוחט תגז בכל הזדמנות וחשוב לך צריכת דלק לך או על הספייס סטאר, אם אתה לא נוסע הרבה ק"מ בשנה לך על היונדאי כי ההפרשים בדלק כנראה לא יהיו משמעתיים.

אבל אם חשוב לך רכב שיודע להאיץ כל הרכבים שציינת די עגלות, חוץ המאיביזה שכמו שציינת יש לה בעיה קצת באמינות. לדעתי אולי עדיף לך רכב יד 2 גדול יותר וחזק יותר, אבל אתה צריך להבין שחסכון בדלק והאצות לא עובדים טוב ביחד.

פורסם

מבין כולן הייתי בוחר ב-i10. בשבילי היא הייתה הכי נוחה, הגיר חלק ולא מציק, תא מטען קטן אבל זה רכב מיני, מאובזרת אבל קצת קופסתית {אם יש מילה כזאת}.

אם לא היונדאי הייתי לוקח את הספייס סטאר, אני אוהב את המראה שלו, חוץ מזה שהמנוע קצת מרעיש הרכב אחלה, עכשיו הוא מגיע מאובזר מאוד.

האיביזה לא עושה לי את זה, משום מה היא היחידה מבין כולן ברשימה שהיא סופרמיני אבל היא לא מרווחת בשיט. לא נעימה והמנוע שלה מרעיש מאוד ביחס לפיאסטה שלי.

הפיקנטו לא חסכונית, לא אהבתי את איכות החומרים שלה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...