Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אני מעוניין להתקין שעון חום מנוע בסקודה פאביה 2008, עם חיישן מוצמד לראש ולא למים או שיהיה תלוי מחשב וזקוק לעזרתכם בהמשכים.

אני מעוניין לרכוש את החלק בעצמי ולעשות את העבודה בעצמי ככל הניתן, אך עם זאת לא עשיתי דבר כזה בעבר (פעם ראשונה שאני עשיתי טעות שקניתי רכב ללא שעון חום).

רציתי לשאול ספציפית לגבי הרכב הזה, מהיכן אני מקבל גישה להעברת חוטים מתא הנוסעים לתוך קיר האש ותא המנוע?

השעון יותקן מתחת לרדיו על תושבת דיבורית לטלפון שנשארה ריקה ולא ע"י הצמדה לדשבורד ע"י דבק או ברגים. אבצע חיתוך של תושבת הדיבורית לפי המידה של השעון ע"מ שהוא ייכנס לתוכה. אם אפשר שרטוטים זה מעולה. רק אם אסתבך אפנה לבעל מקצוע, רוצה לעשות גם דברים לבד.

תודה לכם,

גיא.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

מתחת להגה מעל הדוושות, יש גומיה שמכילה את הצמה הראשית, בדרך כלל לידה יש עוד גומיות שבהן אפשר להעביר חיווט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

אוקיי, תודה. אצלם את האזור ההוא מחר ואעלה לפה בתקווה לייעוץ נוסף לפי התמונות.

אם הגישה היא אך ורק דרך שם, תהיה לי בעיה להעביר את החוט דרך הקונסולה המרכזית משמאל לימין, אצטרך לבדוק גם את העניין הזה.

בנוגע לשעון עצמו:

היוניט שמגיעה עם השעונים הנ"ל מתאימה להצמדה לראש המנוע? דוגמאות בשיטוט אקראי:

עולה 33 שקלים:

http://www.ebay.com/itm/52mm-Water-Temp-Temperature-Gauge-Measure-Meter-For-Car-Truck-Boat-Motorcycle-/111467594351?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item19f3fc826f&vxp=mtr

זה כבר כ- 100 ש"ח:

http://www.ebay.com/itm/KUS-Water-Temp-Gauge-Temperature-40-120-C-12V-24V-Electrical-Car-Truck-Boat-New-/140958029891?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item20d1c0d843&vxp=mtr

וזה כ- 85 ש"ח:

http://www.ebay.com/itm/KUS-Water-Temp-Gauge-Temperature-40-120-C-12-24V-Electrical-Car-Truck-Boat-White-/131087514278?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item1e856cbaa6&vxp=mtr

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם
אוקיי, תודה. אצלם את האזור ההוא מחר ואעלה לפה בתקווה לייעוץ נוסף לפי התמונות.

אם הגישה היא אך ורק דרך שם, תהיה לי בעיה להעביר את החוט דרך הקונסולה המרכזית משמאל לימין, אצטרך לבדוק גם את העניין הזה.

לא תהיה לך בעיה, יש מספיק מקום ומרווח להעביר כל חיווט.

המלצה שלי היא להצטייד באזיקון גדול (40 ס"מ) שבעזרתו ניתן להשחיל את החיווט גם דרך מקומות ללא גישה כלל.

פורסם

למה שלא תתקין מד טמפ דיגיטאלי שמצפצף מעל טמפ׳ שאתה קובע?

היה פה שרשור שצירפו קישורים למכשיר כזה.

לדעתי זה ישב יותר יפה בפאביה מאשר שעון.

פורסם

אני התקנתי לאחרונה שעון חום. אמנם השתמשתי ביוניט המקורי של הרכב, אבל אם החוט של החיישן נוגע במנוע/שלדה/כל דבר שהוא מינוס השעון יראה טמפרטורה מקסימלית תמיד.

פורסם
למה שלא תתקין מד טמפ דיגיטאלי שמצפצף מעל טמפ׳ שאתה קובע?

היה פה שרשור שצירפו קישורים למכשיר כזה.

לדעתי זה ישב יותר יפה בפאביה מאשר שעון.

אני לא צריך צפצוף, יש לי כבר נורה וצפצוף בלוח, אני צריך רק את השעון עצמו.

ביררתי בעבר במכון ספודומטרים על שעון VDO אנלוגי, ענו לי 450 ש"ח ללא מע"מ וללא עבודה :shock:.

אז פניתי לידידינו איביי, יש לי 2 מדים שמתוכם אני צריך לבחור אחד. איזה מהם לקנות?

http://www.ebay.com/itm/7-Color-Shift-2-52mm-Auto-LED-Water-Temperature-Car-Temp-Gauge-Sensor-Meter-/291077283240?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43c58edda8&vxp=mtr

או:

http://www.ebay.com/itm/KUS-Water-Temp-Gauge-Temperature-40-120-C-12V-24V-Electrical-Car-Truck-Boat-New-/140958029891?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item20d1c0d843&vxp=mtr

כאמור צריך חיישן שמוצמד לראש ושלא יתחבר למקורי (אלא אם כן ניתן לעשות זאת מבלי להרוס משהו בדרך, נאמר את ההתראה של הנורה בלוח).

תודה!

פורסם

חבל שאתה לא מקשיב.

אם תצמיד את החיישן לגוף המנוע השעון יראה תמיד טמפרטורה מקסימלית!

נוסה על ידי עם שעון מאיביי.

לדעתי אם אתה מתעקש לשים על ראש המנוע תשתמש בשעון מכאני

פורסם

אני לא מזלזל בדעתך חלילה, אבל זה לא נשמע לי הגיוני. כל מכוני הספידומטרים נוקטים בגישה זו של הצמדה של החיישן לראש המנוע, אפשר לסדר שהחוט פיזית לא ייגע בברזל. אם זה נוסה על ידך עם שעון ייתכן שהיה תקול?

וזה שעון מכאני, אלא אם התכוונת לדיגיטלי ורשמת מכאני בטעות. בכל אופן, מהי ההמלצה שלך? להתחבר ליוניט המקורית? ואם לא ניתן ברכב הזה?

פורסם
אני לא מזלזל בדעתך חלילה, אבל זה לא נשמע לי הגיוני. כל מכוני הספידומטרים נוקטים בגישה זו של הצמדה של החיישן לראש המנוע, אפשר לסדר שהחוט פיזית לא ייגע בברזל. אם זה נוסה על ידך עם שעון ייתכן שהיה תקול?

וזה שעון מכאני, אלא אם התכוונת לדיגיטלי ורשמת מכאני בטעות. בכל אופן, מהי ההמלצה שלך? להתחבר ליוניט המקורית? ואם לא ניתן ברכב הזה?

השעון שלי לא היה תקול בזמן הבדיקה. הבדיקה שלי בוצעה עליו ביום שהוא הגיע אלי בדואר והוא משמש אותי כיום.

ואתה מתבלבל במושגים.

שעון חשמלי יכול להגיע עם תצוגה אנלוגית או דיגיטלית, אבל הוא עדיין יהיה חשמלי כיוון שהוא מקבל מתח מהיוניט ומפרש את זה לטמפרטורה.

שעון מכאני היוניט שלו מחובר עליו קבוע עם צינור ארוך שבתוכו זורם נוזל, ולפי הטמפרטורה שהיוניט בסוף הצינור מקבל ומעביר לנוזל בתוכו ככה תראה את הטמפרטורה. בלי שום קשר לחשמל. ולכן אמרתי לך להשתמש בשעון כזה אם אתה מתעקש שהחיישן ישב דווקא על הראש מנוע.

אני לא יודע איך זה בפאביה, אבל אני חושב שחיבור שעון חיצוני על היוניט בכל רכב לא אמור להיות סיפור מסובך.

פורסם

בכל המכוניות המודרניות יוניט החום, זו שאחראית על הפעלת המאוורר ועל החיווי (שעון או נורת אזהרה) מחוברת למחשב ניהול המנוע, ומשם מגיעה הפקודה.

ראשית, אתה חייב לבדוק היכן ממוקמת היוניט אצלך - ברדיאטור או על צנרת המיים, ושנית אתה חייב לבדוק אם אפשר לחבר אליה יציאה נוספת לשעון המאולתר שאתה מתכוון להרכיב.

האמת שקמת לא הצלחתי להבין מה ההיסטריה שלך לשעון חום, שגם כך ברוב המכוניות הוא לא לינארי, ובעצם מהווה נורה בצורת מחוג.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בכול רכב מודרני קיים מפסק טרמי שמפעיל את המאוורר במהירות אחת או שתי מהירויות המותקן על הרדיאטור בהתאם לטמפ' נוזל הקירור. בנוסף לזה מותקן חיישן טמפ' אשר מדווח למחשב לוח השעונים על הטמפ' נוזל הקירור.

כול מה שכתבתי נכון לגבי הרכב של STIO.

יישנם רכבים שקיימים גם שני חיישני טמפ' כאשר אחד מדווח על הטמפ' למחשב הרכב והשני ללוח השעונים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
השעון שלי לא היה תקול בזמן הבדיקה. הבדיקה שלי בוצעה עליו ביום שהוא הגיע אלי בדואר והוא משמש אותי כיום.

ואתה מתבלבל במושגים.

שעון חשמלי יכול להגיע עם תצוגה אנלוגית או דיגיטלית, אבל הוא עדיין יהיה חשמלי כיוון שהוא מקבל מתח מהיוניט ומפרש את זה לטמפרטורה.

שעון מכאני היוניט שלו מחובר עליו קבוע עם צינור ארוך שבתוכו זורם נוזל, ולפי הטמפרטורה שהיוניט בסוף הצינור מקבל ומעביר לנוזל בתוכו ככה תראה את הטמפרטורה. בלי שום קשר לחשמל. ולכן אמרתי לך להשתמש בשעון כזה אם אתה מתעקש שהחיישן ישב דווקא על הראש מנוע.

אני לא יודע איך זה בפאביה, אבל אני חושב שחיבור שעון חיצוני על היוניט בכל רכב לא אמור להיות סיפור מסובך.

תודה על ההבהרה במושגים. איך אני מוצא דווקא שעון כזה? לא ראיתי כאלו באיביי (או שפיספסתי). אני מניח ששני השעונים שנתתי בקישורים הם חשמליים ולא מכאניים.

לא פוסל את האפשרות של חיבור ליוניט המקורית, אך אם זה לא יהיה ניתן אתחבר בהצמדה לראש המנוע - יותר טוב מכלום. מעבר לזה תראה הודעה של מכון ספידומטרים למטה.

בכל המכוניות המודרניות יוניט החום, זו שאחראית על הפעלת המאוורר ועל החיווי (שעון או נורת אזהרה) מחוברת למחשב ניהול המנוע, ומשם מגיעה הפקודה.

ראשית, אתה חייב לבדוק היכן ממוקמת היוניט אצלך - ברדיאטור או על צנרת המיים, ושנית אתה חייב לבדוק אם אפשר לחבר אליה יציאה נוספת לשעון המאולתר שאתה מתכוון להרכיב.

האמת שקמת לא הצלחתי להבין מה ההיסטריה שלך לשעון חום, שגם כך ברוב המכוניות הוא לא לינארי, ובעצם מהווה נורה בצורת מחוג.

קודם כל כתבה יפה עשו עליך ב'טסט ראשון', יש לך רכב יפה.

דבר שני, הפחד נובע מניסיון העבר עם הפיאט אונו 70S, פעמיים הצלתי אותה מראש מנוע לכל הפחות בעקבות מבט על שעון חום. אני לא מאמין שעם נורה הייתי מצליח בצורה כזאת.

גם במכוניות עם שעון מקורי תלוי מחשב אני אדע יותר פרטים מנורה מסכנה.

בכול רכב מודרני קיים מפסק טרמי שמפעיל את המאוורר במהירות אחת או שתי מהירויות המותקן על הרדיאטור בהתאם לטמפ' נוזל הקירור. בנוסף לזה מותקן חיישן טמפ' אשר מדווח למחשב לוח השעונים על הטמפ' נוזל הקירור.

כול מה שכתבתי נכון לגבי הרכב של STIO.

יישנם רכבים שקיימים גם שני חיישני טמפ' כאשר אחד מדווח על הטמפ' למחשב הרכב והשני ללוח השעונים.

השאלה היא האם אני יכול להתחבר ליוניט המקורית עם שעון כזה, או שזה בלתי אפשרי?

stio - אני בדיוק אתמול הזמנתי גם שעון בשביל פרויקט כזה, את השעון - הבא "לחץ"

העדפתי ללכת על דיגיטלי אני מקווה שלא עשיתי טעות.

אשמח אם תעדכן בהמשך בפרטי אודות הפרויקט.

בעבר ביררתי על התקנת שעון חום במכון ספידומטרים, זה המידע שנמסר לי:

"היי גיא

יש אפשרות להתקין שעון חום חיצוני וכבובן שהשעון זקוק גם לאלמנט חום אשר בסוג מכוניות כמו שלך מורכב כאלמנט יבש. ז.א. לא מוברג לתוך הראש מנוע, אלא הוא חיצוני וצמוד לראש מנוע.

ההבדל בין אלמנט טבול לבין יבש הוא 2-3 מעלות

דווקא בגלל שהטמפ' עולה ויורדת, מראה את החום האמיתי של המנוע.

אנחנו מרכיבים רק שעונים באיכות טובה מסוג VDO.

עלות השעון+אלמנט 450 שח ללא מע"מ. עלות הרכבה תלויה בסוג ההרכבה.

אשמח לענות לעוד שאלות"

דעתכם?

לא חושב ששעון חום אמור לעלות 450 ש"ח לפני מע"מ ולא כולל עבודה.

שאלה חשובה לא פחות: כל השעונים באיביי מגיעים עם היוניט הזאת. מה אתם יכולים לספר לי עליה?

0.jpg

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אל לך להתחבר לחיישן הטמפ' הקיים. עברו הזמנים שהיה ניתן לעשות קומבינות.

כאשר אתה מחבר רכיב במקביל לחיווט החשמלי של חיישן הטמפ' הקיים אתה משנה את התנגדות הכללית והקיבוליות בגלל הוספת חיווט חשמלי ודבר שבהחלט עלול לבלבל את מחשב הרכב.

קצר שעלול לקרות כתוצאה מהתקנה לקוייה של השעון הנוסף עלול לגרום נזק למחשב הרכב שאליו מחובר החיישן המקורי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...