Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מת על הפורום הזה, שרשורים מעניינים!

לא היה לי מושג שהדעות כ"כ חלוקות בנוגע לנושא הזה. כשאני מכרתי רכב, ביקשתי לראות רשיון נהיגה ווידאתי (עד כמה שאפשר) שהבחור עומד בקריטריונים של הביטוח.

הוא היה היחיד והוא קנה את הרכב. הסתובב סביב הרכב בדק הכל לפני שבכלל הסכים לעלות (אני אספתי אותו).

סתם שאלה: יש פה מישהו שיקנה רכב ידני משומש בלי לבדוק בעצמו איך מרגישה העברת הילוכים בנסיעה? אני לא מתכוון לתקינות, אלא להרגשה והנוחות שהיא אינדיבידואלית.

עריכה אחרונה על ידי Stone
הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לא מבין למה לעזעזאל אני צריך לקחת סיכון על עצמי ולאפשר למישהו זר לנהוג ברכב שלי, אפילו אם הוא נראה רוכש רציני?

הרי סבירות לא נמוכה שאם תתרחש חלילה תאונה יקרה אחד מהבאים:

1.הוא יגיד סליחה, יפתח את הדלת ויתחפף.

2. יקח אחריות ויבקש שאפעיל את הביטוח שלי והוא ישלם השתתפות עצמית ואני אתקע עם פרמייה יקרה לשנים הבאות.

אף אחד לא נוהג ברכב שלי ואם הרוכש כזה רציני אין לי בעיה שיבחר איזה מכון בדיקה שיתחשק לו ונבדוק שם את הרכב והבוחן יבצע נסיעת מבחן תחת הביטוח של המכון שיכסה נזק כזה או אחר שיגרם במהלך הנסיעה.

רוכש רכב רציני לדעתי אמור להעריך את זה, זה מראה שלבעל הרכב אכפת מרכבו.

ברכב הראשון שמכרתי רוכש הרכב הגיע מלווה באבא שלו שהגיע לראות את הרכב כשהוא נוהג בלא פחות ולא יותר- סוואנה משטרתית (קצין חבלנים בירושלים).

כשהבן ביקש סיבוב להתרשם התנצלתי ואמרתי שאף אחד לא נוהג לי ברכב האבא חייך ושאל אם זה בסדר שהוא (האבא) יעשה נסיעת מבחן קצרה.

התנצלתי ואמרתי שהתשובה שנתתי לבן שלו זהה גם אליו אבל אשמח לנסוע אחריהם לאיזה מכון בדיקה שהם יבחרו.

האבא חייך, אמר לי שמעולם לא נתקל במוכר רכב כל כך עקשן לגבי אי קיום נהיגת מבחן ופשוט ביקש שניסע לסניף הדואר להעביר בעלות.

כששאלתי אם הוא לא רוצה לבדוק את הרכב במכון הוא ענה שלאור הפדנטיות וההתעקשות שלי הוא מרגיש שזה פשוט מיותר.

חצי שעה מאוחר יותר הועברה בעלות.

מסקרן לדעת איך החלטת שאתה מתחבר לאוטו שקנית בהונג קונג, טרם הקנייה כמובן. יותר מכך, אם גם אתה ויתרת על הבדיקה של האוטו הזה, איך בעצם הבנת שאתה לא קונה strobe ?

פורסם

ב-3 רכבים שמכרתי על כולם עשיתי לקונה סיבוב תוך כדי הסברים על האוטו בציר שאני מכיר כלא בעייתי ונתתי להם לנהוג חזרה.

ככה הם ואתה מכירים את המסלול ואין הפתעות ויש.

אני לא הייתי קונה רכב של נתנו לי לעשת ליו נסיעה.

פורסם

במכירה האחרונה דרשו שני בחורים צעירים נראה לי בסביבות 22 (הגי שלהם) לצאת לסיבוב.

אבי (לא הייתי נוכח) לא נתן להם והוא נהג בנסיעה, לאחר מכן הם (אבי והבחורים)

נסעו לדואר להעברת הבעלות ברכב שהיה לאחד מהם והם נכנסו באין כניסה, נסעו מהר כאילו אין מחר.

בקיצור עדיף לא לתת לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הם היו נוהגים בנסיעת מבחן והיו עושים תאונה.

רועי

פורסם

סה"כ מכרתי רכב אחד (והיחיד שהיה בבעלותי) והקונה נסע לידי. זה נראה לי הכי הגיוני, אין שום סיבה שמישהו יסע על הרכב שלי, אפילו אם זו גרוטאה מתפרקת.

פורסם

בדרך כלל אני מביא לאנשים לנהוג ולא מהרהר יותר מדי, והם גם נוהגים בצורה סבירה ללא בעיה.

אבל לאחר הפעם האחרונה, שבה האחד הקונים האידיוט, נכנס לכיכר מצד שמאל שלה, אני לא אתן לנהוג אפילו דקה למישהו שקצת לא ניראה לי בעין.

פורסם
מסקרן לדעת איך החלטת שאתה מתחבר לאוטו שקנית בהונג קונג, טרם הקנייה כמובן. יותר מכך, אם גם אתה ויתרת על הבדיקה של האוטו הזה, איך בעצם הבנת שאתה לא קונה strobe ?

הרבה מחקר באינטרנט והיכרות מוקדמת.

עוד לפני שרכשתי את הסדרה 3 היתה ברשותי סדרה 3 מאותו דור במשך מעל חודש.

גם עם ה-E קלאס היתה לי הכרות מוקדמת בגרסתה הרגילה כך שידעתי לקראת מה אני הולך.

האם ויתרתי על הבדיקה של הרכב- חס וחלילה!

שלחתי אותו למוסך שיבצע לו בדיקה כמו שצריך.

למרות שיש לי ידע די רחב איני מוסכניק ומעדיף לתת את מלאכת הבדיקה למי שזה מקצועו.

אבל אני אלך איתך צעד קדימה כי אני יודע שלא קיבלת ממני את התשובה שציפית לקבל אז הנה:

בכל הרכבים שרכשתי ביצעתי נסיעת מבחן קצרצרה.

אז תגיד שאני צבוע או לא הוגן שכן אם אני מבקש נסיעת מבחן ראוי שגם אתן כזאת.

אז לא, זה לא מחייב אותי ואני בנוח עם זה מסיבה פשוטה:

אני רוכש המון כבוד לרכושם של אחרים ומעצם היותי אדם עם יושר עצמי ללא רבב אני יודע שגם אם חלילה קרתה תאונה במהלך נסיעת המבחן שביצעתי אני לוקח אחריות מלאה- אני לא אבקש מבעל הרכב שיפעיל ביטוח אלא אפצה אותו מכספי שלי.

אז אני מרגיש בנוח לבקש נסיעת מבחן כי אני מכיר את עצמי.

מאידך אני לא מכיר את זה שעכשיו מבקש לעשות נסיעת מבחן על הרכב שלי ואני לא יודע אם אמות המוסר שלו תואמות את שלי.

לסיכום, גם אם מישהו יסרב לתת לי נסיעת מבחן אני אקבל זאת בהבנה גמורה וזה לא יהיה deal breaker מבחינתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בדרך כלל אני מביא לאנשים לנהוג ולא מהרהר יותר מדי, והם גם נוהגים בצורה סבירה ללא בעיה.

אבל לאחר הפעם האחרונה, שבה האחד הקונים האידיוט, נכנס לכיכר מצד שמאל שלה, אני לא אתן לנהוג אפילו דקה למישהו שקצת לא ניראה לי בעין.

''אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו'' יכול להיות נראה אחד בן אדם שנוסע הכי טוב אבל נוסע כמו משוגע

ולהפך.

רועי

פורסם (נערך)

חברים באמת די לצביעות. הפוסט הבא שיפתח כאן על ידי אדם שקנה רכב בלי נסיעת מבחן יכלול סקילות באבנים והטחת האשמות בדמות " אתה מפגר". זה לא שמדובר על מפלצת עם הנעה אחורית ו700 כס שצריך ניסיון כדי להשתלט עליה. סהכ רכב בסיסי.

הרי גם כשאתה קונה רכב חדש אתה רוצה להרגיש איך זה לנהוג בו. על אחת כמה וכמה רכב יד שנייה שלאו דווקא עדיין נמכר כחדש. כן אני רוצה להרגיש את האחיזה של ה206xs 2002 שקניתי. אולי העברת ההילוכים לא נוחה לי? אולי תנוחת הישיבה לא אופטימלית? אולי ההגה בכלל מסתיר את השעונים? כל אלו צריך לבדוק. אף אחד לא צריך לקנות רכב לפי מבחני דרכים של לפני 12 שנים. נסיעת מבחן היא דבר הכרחי. קשה לי להאמין שמישהו יגיע עד אלי הביתה, יראה את הרכב סתם בשביל לעשות נסיעת מבחן. אם אני בטוח ברכב שלי אין לי שום בעיה.

ואם בכל זאת אתם לא רגועים? תחתימו אותו על טופס לקיחת אחריות במקרה תאונה. זהו.

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם

בחיים לא קניתי רכב בלי שאנהג בו (ואם זה רכב עם נטיה ספורטיבית, שומו שמיים אולי אפילו מהר ואולי אפילו בפניה. כפי שאכן היה עם כל האלפות שרכשתי) ואין לי, מן הסתם, בעיה שרוכש פוטנציאלי ינהג באוטו. אדרבא, ירד לו תירוץ אחד. אין לי מושג איך אנשים פה קונים רכב משומש בלי שנהגו בו ולו כמה מטרים, זה בסיסי. גם אם זה הרכב הכי נדיר שבעולם - אם הוא במצב נסיעה, בודקים איך הוא נוסע. אם לא - לא קרה כלום, אבל העברת בעלות לא תהיה פה.

לגבי נזקים - אף פעם לא החתמתי על טופס, מצד שני לא מכרתי רכב בעידן המצלמות אז בהחלט אשקול את זה בעתיד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לנהוג ברכב לפני קניה זה דגב בסיסי.

לא קראתי את השירשור אפילו, כל התירוצים לא מעניינים.

לא נותנים לנהוג לפני קניה - תודה ושלום. גם אם זה רכב סופר נדיר שאין שני לו בארץ.

גם כשאני בתור מוכר - כל מי שבא לראות מקבל סיבוב.

פורסם

לא קראתי את השרשור.

אף אחד לא נוגע במכונית שלי, לא בשגרה ולא במכירה.

מי שרוצה, אני אעשה לו סיבוב או אקח אותו לבדיקה.

לא חייבים לקנות ממני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
חברים באמת די לצביעות. הפוסט הבא שיפתח כאן על ידי אדם שקנה רכב בלי נסיעת מבחן יכלול סקילות באבנים והטחת האשמות בדמות " אתה מפגר".

לא ראיתי מקרה אחד של צביעות בשרשור הזה. כל מי שאמר שהוא לא מאפשר נסיעת מבחן לקונה, מכר את האוטו בכל זאת!

זאת אפילו לא צביעות אם אתה לא מאפשר נסיעת מבחן בתור מוכר, אבל דורש כשאתה קונה. רימית מישהו? הסתרת משהו? יש מי שמוכן לקנות בלי סיבוב? סבבה!

מוכרים יכולים לדרוש מה שהם רוצים. ב10 שנים אחרונות נראה שדווקא הקונים מתחזקים אז ממש אין על מה להתלונן (סתם, אני אמצא משהו :lol: )

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...