Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובה למתן

א . נניח והחישוב נוסחא שלך נכון ,הגעת לבד למסכנה שההספק יעלה

ולפחות באזור הצפון מלמדים באלקטרוניקה שההספק עולה גם צריכת הזרם

עולה

ב. אם המגבר לא בנוי לזרם גבוה יותר ממה שהיצרן קבע לו שום הגנה לא תעזור

לך מפני שההגנות מגנות מפני התנגדות גבוה מאד ביציאות(קצר) או מפני חימום יתר

על גבי רכיב ההגברה בלבד ולא על כל חום המגבר

מכאן נובע שיכול מאוד להיות שהפרינט של המגבר ינזק (אחד המוליכים המוטבעים בפרינט ישרף לפני הרכיבים שסביבו)ובמצב של מגבר ללא הגנה

מלאה דיודות ראשיות וקבלי הספק ישרפו גם הם

חברה לא המצאתם את הגלגל חכמים כמוכם מחברים גם מזגנים בבית על חוטים

של 1.5 מילימטר במקום 2.5 ושורפים בית

אם היצרן קבע שהמגבר יעבוד על 2*4 אום זה מה יש

דרך אגב שיטת חיבור מגבר 4 יציאות ל 2 יציאות נכונה

מהסיבה שההספק המתקבל יהיה גבוה יותר אך הסה"כ הכללי של המגבר נשאר

אותו דבר אם למשל המגבר הוא 250w* 4 סה"כ 1000 w

אותו דבר אם תחבר אותו בשתי יציאות תקבל בערך 500w*2 סה"כ 1000w

לכן לא הגברתה שום זרם מעבר למה שמימלה הוא היה עובד עליו.

פורסם
תגובה למתן

א . נניח והחישוב נוסחא שלך נכון ,הגעת לבד למסכנה שההספק יעלה

ולפחות באזור הצפון מלמדים באלקטרוניקה שההספק עולה גם צריכת הזרם

עולה

ב. אם המגבר לא בנוי לזרם גבוה יותר ממה שהיצרן קבע לו שום הגנה לא תעזור

לך מפני שההגנות מגנות מפני התנגדות גבוה מאד ביציאות(קצר) או מפני חימום יתר

על גבי רכיב ההגברה בלבד ולא על כל חום המגבר

מכאן נובע שיכול מאוד להיות שהפרינט של המגבר ינזק (אחד המוליכים המוטבעים בפרינט ישרף לפני הרכיבים שסביבו)ובמצב של מגבר ללא הגנה

מלאה דיודות ראשיות וקבלי הספק ישרפו גם הם

חברה לא המצאתם את הגלגל חכמים כמוכם מחברים גם מזגנים בבית על חוטים

של 1.5 מילימטר במקום 2.5 ושורפים בית

אם היצרן קבע שהמגבר יעבוד על 2*4 אום זה מה יש

משום מה אני חושב שיצרן שטען שהמגבר שלו יורד ל 2 אוהם גם חשב על עניין צריכת החשמל .

שהרי חכמים ממך וממני בנו אותו ואת הרכיבים שיש בו, לכן הוא יעבוד עם זה ללא בעיה כל שהיא.

פרט אולי לחימום יתר מה שתלוי באיזור שבו המגבר ממוקם וכו'.

ותאמת לא פגשתי עדיין מגבר הכי זול שיהיה ללא הגנה מחימום יתר.

פורסם

אתה רק יכול לשמוע את מה שאני יודע

אני לא יכול לומר את מה שאתה רוצה לשמוע

חכם יודע ללמוד מנסיונם של אחרים תתקין לפי דרכך

וכולנו נלמד ממך מה קרה (תודיע לנו עם הזמן)

הנסיון והזמן יעשו את שלהם ,בהצלחה בכל אופן

פורסם

אז מה שאתה טוען זה שכל היצרנים מבלפים? ז"א כל שעות הפיתוח במותגים וכו' הם חרטא ? ז"א שאין אפשרות למגבר לרדת ל 2 אוהם או 1 אוהם ?... אני לא מבין את הטענה שלך.. או שאני מפספס כאן משהו.

כי אם אני מבין נכון אתה טועה ובגדול ומטעה אחרים בגדול. בעניין התאוריה להריסת המגבר.

סתם לצורך העניין אני אישית עשיתי את זה דיי מזמן (כמה שנים אחורה) עם מגבר רוקפורד וזה עבר יופי במשך חצי שנה. (עד שלמדתי קצת יותר על איכות וכו'... ) נזק ? לא היה שום נזק.

פורסם

שי זרקת פה יש של שטויות באויר,אם המגבר בנוי לעבוד ב2אום אז אין בעיה שהוא יעבוד ככה כי לשם כך הוא בנוי,וזה לא יגרום לו שום נזק,לא ראית אף פעם אנשים שמשתמשים במגבר 4 יציאות להגביר 2סאבים בשני גישורים? כל הערוצים במצב כזה עובדים ב2אום

פורסם

זה הסבר בכללי לכולם על המתחרש בעולם ההתנגדות וההספק.

יש לנו מגבר 4 ערוצים. ההספק שמסוגל לספק השנאי הוא מקסימום 400W אפקטיביים.

נתון לנו שהמגבר יציב ב2 אום בערוץ רגיל ומפה אפשר להסיק שהוא בגישור יציב מינימום ב4 אום.

נתון לנו שהמגבר הוא 90W RMS X4 ב4 אום.

אם נחבר למגבר 4 רמקולים 4 אום כול רמקול יקבל כ90W

זה אומר עוצמה כללית משכנו מהמגבר כ360W נישאר לנו 40 לא מנוצלים.

אם נחבר עליו זוג רמקולים 4 אום. ההספק שהוא יתן לנו זה 90W לכול רמקול.

נחבר שני רמקולים. 90W + 90W. נישאר לנו 400-180

220WRMS. זה ההספק שהסאב יכול לקבל מקסימום בגישור.

אם היינו מחברים רק סאב למגבר הזה. הוא היה מקבל קרוב 360W כי אין צרכנים על המגבר.

אז העוצמה של ערוץ בודד נכפיל אותה פי 4 זה ההספק בגישור. ופה אנחנו מקבלים הספק שהוא בדיוק כמו בתאורתי. כי אין חוסר כוח כח הספק נותן הכול ועוד נישאר כוח לתת.

(במקרה של מתן גם אם לא יהיו צרכנים הוא לא יכול לספק הספק כזה למרות שיש פונטציאל כי הכוח של הטרנזיטורים לא יכול לעבור את ה250WRMS).

אם נחבר שני זוגות רמקולים על 2 יציאות. וסאב אחד בגישור.

ההספק יתחלק כך: 100W לכול יציאה....

50W לכול רמקול. 200WRMS בגישור. כול היציאות עובדות על 2 אום. המגבר במקרה הזה הוציא את הכול. כמו בעוד כמה מקרים.

מסכנה שאפשר לחבר עוד אלנטים למגבר ברגע שאפשר.... מבחינת התנגדות. אבל ההספק הכללי נוצל גם עם זוג רמקולים וסאב. ואם נחבר עוד 2 רמקולים, זה לא יוציא מהמגבר יותר הוא הוציא כבר את המקסימום. פשוט הוא יוריד כוח מהסאב והרמקולים יקבלו חצי הספק.

במקרה הזה ישמע המערכת סאונד באוטו יותר חזקה.....(משום שיהיה פיזור),

למה אם אסור לחבר במגבר של 2 אום יציב עומס של 1 אום?.

משום שטבעי שהמגבר ינסה להוציא פי 2 הספק בהתנגדות 1 אום מאשר 2 אום.

ובמקרה כזה הטרנזיטורים יגיע לרמה הכי גבוהה שלהם או השנאי. והמגבר יפסיק לעבוד אם זה מתוך הגנה או הרס עצמי או פשוט הוא יעבוד אבל יתחמם ברמות מטורפות.

אם יש לך מגבר שהוא X הספק ב4 אום.

זה אומר שהוא X2 ב2 אום. (ינסה להוציא פי 2 הספק יחסית ל4 אום)

ואומר שהוא X4 ב1 אום. (ינסה להוציא פי 4 הספק יחסית ל4 אום).

אם יש לך מגבר שהוא יציב ב2 אום. אפשר לחבר גם 1 אום ואפילו 0.5 אום !. (במקרה שזה מגבר שאין לו בקרת עומס וחס את ההתנגדות הזאת לפי שהוא מזין אותה אפילו וכבר נכנס להגנה).

נחזור לעניין אפשר לחבר גם 1 אום וגם 0.5 אום. העיקר לא לעבור את ההספק המותר.

והמגבר יפעיל אותו בלי בעיה. (ואם יש ספקנים אז - מגבר קליפורניה בום "מעפן" הפעיל 4 סאבים בגישור של 1 אום, 0.5 אום לכול ערוץ בלי להתחמם יותר מידיי ובלי להינזק).

(קומבינה שלי מהעבר)

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

לא רוצה להישמע מפגר

אני עדיין לא בטוח שהבנתי נכון....

לפי הקומבינה שלך...

אם אני בונה קירור מספיק חזק למגבר

כדי שלא יתחמם (לא בכלל... אבל יתחמם פחות או יותר נכון יתקרר חזרה...)

אז אני יכול להוריד מגבר של רוקפורד 450S מ4 אום בגישור ל2 אום ולהכפיל את העוצמה שלו?

או שאני יכול לרדת ל2 אום בתנאי שההספק שהוא יוציא יישאר 450 RMS?(יעני מאפשר לי לחבר את כל סוגי ההתנגדויות העיקר שלא יעבור את הניצולת המקסימלית...)

פורסם

אנני לא מבין הרבה תגובות פה !

אם המגבר יכול לעבוד ב 2 גישורים

אין סיבה שהוא לא יכול לעבוד בצורה שאני חיברתי אני חייב לציין שלפני חצי שנה חיברתי ככה למשחך חודשיים לפחות ולא היה בכלל בעיות !

ולגבי מה שתמיר אמר אם מגבר כמו שלי הוא עבד בקלות ב 1 אום!

( רק שתמיר שינה כמה דברים )

פורסם
לא רוצה להישמע מפגר

אני עדיין לא בטוח שהבנתי נכון....

לפי הקומבינה שלך...

אם אני בונה קירור מספיק חזק למגבר

כדי שלא יתחמם (לא בכלל... אבל יתחמם פחות או יותר נכון יתקרר חזרה...)

אז אני יכול להוריד מגבר של רוקפורד 450S מ4 אום בגישור ל2 אום ולהכפיל את העוצמה שלו?

או שאני יכול לרדת ל2 אום בתנאי שההספק שהוא יוציא יישאר 450 RMS?(יעני מאפשר לי לחבר את כל סוגי ההתנגדויות העיקר שלא יעבור את הניצולת המקסימלית...)

\

אם אתה שואל מבחינה של אפשרי או לא

אז אני לא יודע תמיר כבר יענה לך לזה ( אני לא רוצה להטעות כי אני לא בטוח )

בכול מקרה לך זה לא יהיה כדאי מהסיבה הפשוטה שאתה פותח את המגבר ומשנה כמה דברים בפנים ומיותר להגיד שבאותה רגע נגמר לך האחריות למגבר...

פורסם
זה הסבר בכללי לכולם על המתחרש בעולם ההתנגדות וההספק.

יש לנו מגבר 4 ערוצים. ההספק שמסוגל לספק השנאי הוא מקסימום 400W אפקטיביים.

נתון לנו שהמגבר יציב ב2 אום בערוץ רגיל ומפה אפשר להסיק שהוא בגישור יציב מינימום ב4 אום.

נתון לנו שהמגבר הוא 90W RMS X4 ב4 אום.

אם נחבר למגבר 4 רמקולים 4 אום כול רמקול יקבל כ90W

זה אומר עוצמה כללית משכנו מהמגבר כ360W נישאר לנו 40 לא מנוצלים.

אם נחבר עליו זוג רמקולים 4 אום. ההספק שהוא יתן לנו זה 90W לכול רמקול.

נחבר שני רמקולים. 90W + 90W. נישאר לנו 400-180

220WRMS. זה ההספק שהסאב יכול לקבל מקסימום בגישור.

אם היינו מחברים רק סאב למגבר הזה. הוא היה מקבל קרוב 360W כי אין צרכנים על המגבר.

אז העוצמה של ערוץ בודד נכפיל אותה פי 4 זה ההספק בגישור. ופה אנחנו מקבלים הספק שהוא בדיוק כמו בתאורתי. כי אין חוסר כוח כח הספק נותן הכול ועוד נישאר כוח לתת.

(במקרה של מתן גם אם לא יהיו צרכנים הוא לא יכול לספק הספק כזה למרות שיש פונטציאל כי הכוח של הטרנזיטורים לא יכול לעבור את ה250WRMS).

אם נחבר שני זוגות רמקולים על 2 יציאות. וסאב אחד בגישור.

ההספק יתחלק כך: 100W לכול יציאה....

50W לכול רמקול. 200WRMS בגישור. כול היציאות עובדות על 2 אום. המגבר במקרה הזה הוציא את הכול. כמו בעוד כמה מקרים.

מסכנה שאפשר לחבר עוד אלנטים למגבר ברגע שאפשר.... מבחינת התנגדות. אבל ההספק הכללי נוצל גם עם זוג רמקולים וסאב. ואם נחבר עוד 2 רמקולים, זה לא יוציא מהמגבר יותר הוא הוציא כבר את המקסימום. פשוט הוא יוריד כוח מהסאב והרמקולים יקבלו חצי הספק.

במקרה הזה ישמע המערכת סאונד באוטו יותר חזקה.....(משום שיהיה פיזור),

למה אם אסור לחבר במגבר של 2 אום יציב עומס של 1 אום?.

משום שטבעי שהמגבר ינסה להוציא פי 2 הספק בהתנגדות 1 אום מאשר 2 אום.

ובמקרה כזה הטרנזיטורים יגיע לרמה הכי גבוהה שלהם או השנאי. והמגבר יפסיק לעבוד אם זה מתוך הגנה או הרס עצמי או פשוט הוא יעבוד אבל יתחמם ברמות מטורפות.

אם יש לך מגבר שהוא X הספק ב4 אום.

זה אומר שהוא X2 ב2 אום. (ינסה להוציא פי 2 הספק יחסית ל4 אום)

ואומר שהוא X4 ב1 אום. (ינסה להוציא פי 4 הספק יחסית ל4 אום).

אם יש לך מגבר שהוא יציב ב2 אום. אפשר לחבר גם 1 אום ואפילו 0.5 אום !. (במקרה שזה מגבר שאין לו בקרת עומס וחס את ההתנגדות הזאת לפי שהוא מזין אותה אפילו וכבר נכנס להגנה).

נחזור לעניין אפשר לחבר גם 1 אום וגם 0.5 אום. העיקר לא לעבור את ההספק המותר.

והמגבר יפעיל אותו בלי בעיה. (ואם יש ספקנים אז - מגבר קליפורניה בום "מעפן" הפעיל 4 סאבים בגישור של 1 אום, 0.5 אום לכול ערוץ בלי להתחמם יותר מידיי ובלי להינזק).

(קומבינה שלי מהעבר)

תמיר

תמיר אז לפי מה שאתה אומר,המגבר שלי מוציא 75X4 בשני גישורים 200X2 אז זה אומר ביחד 400RMS ואני משתמש בו בגישור אחד ושני יציאות מחוברות לרמקולים אז זה אומר שההספקים יהיו 75X2+ 250 כי לפי מה שאתה אומר זה אמור להיות ככה לא?

נשמע לי מוזר התאוריה הזאת שלך

פורסם
תמיר אז לפי מה שאתה אומר,המגבר שלי מוציא 75X4 בשני גישורים 200X2 אז זה אומר ביחד 400RMS ואני משתמש בו בגישור אחד ושני יציאות מחוברות לרמקולים אז זה אומר שההספקים יהיו 75X2+ 250 כי לפי מה שאתה אומר זה אמור להיות ככה לא?

נשמע לי מוזר התאוריה הזאת שלך

זה תאוריה במקרה שהמגבר לא מוגבל להוציא יותר מ200W (טרנזיסטורים, דרייורים וכו..) אם הוא לא מוגבל. ההספק יעלה.... כמו שאמרתי ההספק בקליפורניה מוגבל ל250.

הם הוא יפעיל הרבה צרכנים על המגבר כול הכוח יתחלק בינהם והיציאה של הסאב לא תוכל להפיק את המקסימום. אבל כשאין עומס הוא יגיע למקסימום של 250WRMS (ואם היה אפשר הוא היה נותן יותר אבל זה המגבלה של המכלול הגברה...טרנזיסטורים וכו...).

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

העובדה שמגבר יציב ב4 אוהם, לא אומרת שמותר לחבר לו רק אלמנטים ב4 אוהם. משום שהוא יכול להיות יציב גם ב1 אוהם, וב2 אוהם, ובחצי אוהם, ואין זה אומר דבר למעשה.

אמרת משהו לגבי הגישור, שמאוד העלה בי גיחוך קל, אם יש לך הגברה של 4 יציאות, וחיברת לכל יציאה אלמנט, (נניח כל יציאה 50 וואט) הרי לך שקיבלת סך הכל בערך 200 וואט מההגברה שלך.

אך אם חיברת 2 גישורים, גישור לכל אלמנט, הרי לך שקיבלת פחות או יותר כפול 2.5 , זה כמובן "בערך" ונתון שמשתנה בין כל מגבר למגבר, הנקודה פה , שההספק משתנה מאוד, מ200 ואט, אתה כבר כימעט מגיע ל300, משמע אין לי מושג מה גרם לך להגיד את מה שאמרת.)

לגבי ניסיון של אחרים, לא צריך את הניסיון של מתן, או של שאר חברי הפורום, באפליקציה הקודמת שלי.

חיברתי את האלפיין V12 , כל ערוץ, עם שני מידים של 4 אוהם(כל אחד), במקביל לסט קומפוננט של4 אוהם, אתה טוב בנוסחאות, תעשה אתה את החשבון כמה אוהם המגבר ראה..

בכל אופן המגבר היה מגיע למצב רתיחה, בימי הקיץ ה-ח-מ-י-ם, ולאחר שעות עבודה ממושכות, אינו נפגם ואינו להעלה עשן, והמשיך לעבוד ללא מצב הגנה ולו הקטן ביותר ..

אז הנה לך, ניסיון מעשי ולא על הנייר.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...