Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבהחלט צריך לעסוק בנושא הירידה - אבל בזוית של "למה זה קורה" - ואיך אפשר לשפר את המצב כאן כדי לא לאבד אנשים טובים. אני לא רואה שום סיבה לתקוף את היורדים אישית. וכפי שציינת - זה כולל גם את מי שייצג את "רים" בארה"ב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אדם לא יורד סתם מן הארץ, נוצרה כאן סיטואציה מורכבת היום, של יוקר מחיה, תקרת זכוכית שאינה מאפשרת צבירת הון לעצמי להלוואת משכנתא, שימו לב כבר לא מדובר על לקנות דירה, אלא שיהיה לך כסף לשעבד את עצמך במשך 20-30 שנה לנכס, ולחיות בפחד שיפטרו אותך ויקחו את הבית.

החינוך מתחת לכל ביקורת, במקום לטפח נוער מתנדב, קשוב ובעל ערכים, אנחנו מקבלים נוער שתוי ומסטול, שמחדש ביצועים לשימי רון עם מייחל שוב לבואך בסוכה למטה ב2 בלילה כשכולם ישנים, ממשיך בנסיעה על קטנועים ללא קסדות, ומסתיים בדחיפת קשישה וגניבת התיק שלה, או עקיפה בתור לאיזה מקום ואבוי אם תפצה את הפה כי "נפתח לך את התחת יא בן של מישהי שעובדת במקצוע העתיק בעולם".

ישראל שאתה בא לסחנה או לכל פארק אחר, וערבים מגרשים אותך כאילו זה הפארק של אבא שלהם, ישראל שבה אתה עומד בפקק ובא איזה דרעק ויעקוף משמאל או מימין כדי להשתחל, או ככה גם בדואר או כל דבר עם תור, או אני רק שאלה.

ישראל שבה אתה לא מצליח להאכיל משפחה בשביעית המשכורת הממוצעת במשק, כש500 שקלים לא ממלאים רבע עגלה.

ישראל שבה אתה נקרא למילואים 60 יום בשנה אבל משלמים לך שוטף פלוס 30 הוצאות דלק, ותמיד טועים לך בגמר חשבון.

ישראל שבה אתה סטודנט ומעסיק יודע שאתה צריך את העבודה, ומוצץ לך את הדם עד הסוף עם הזכויות.

להמשיך למה אפשר לרדת מפה?

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אדם לא יורד סתם מן הארץ, נוצרה כאן סיטואציה מורכבת היום, של יוקר מחיה, תקרת זכוכית שאינה מאפשרת צבירת הון לעצמי להלוואת משכנתא, שימו לב כבר לא מדובר על לקנות דירה, אלא שיהיה לך כסף לשעבד את עצמך במשך 20-30 שנה לנכס, ולחיות בפחד שיפטרו אותך ויקחו את הבית.

החינוך מתחת לכל ביקורת, במקום לטפח נוער מתנדב, קשוב ובעל ערכים, אנחנו מקבלים נוער שתוי ומסטול, שמחדש ביצועים לשימי רון עם מייחל שוב לבואך בסוכה למטה ב2 בלילה כשכולם ישנים, ממשיך בנסיעה על קטנועים ללא קסדות, ומסתיים בדחיפת קשישה וגניבת התיק שלה, או עקיפה בתור לאיזה מקום ואבוי אם תפצה את הפה כי "נפתח לך את התחת יא בן של מישהי שעובדת במקצוע העתיק בעולם".

ישראל שאתה בא לסחנה או לכל פארק אחר, וערבים מגרשים אותך כאילו זה הפארק של אבא שלהם, ישראל שבה אתה עומד בפקק ובא איזה דרעק ויעקוף משמאל או מימין כדי להשתחל, או ככה גם בדואר או כל דבר עם תור, או אני רק שאלה.

ישראל שבה אתה לא מצליח להאכיל משפחה בשביעית המשכורת הממוצעת במשק, כש500 שקלים לא ממלאים רבע עגלה.

ישראל שבה אתה נקרא למילואים 60 יום בשנה אבל משלמים לך שוטף פלוס 30 הוצאות דלק, ותמיד טועים לך בגמר חשבון.

ישראל שבה אתה סטודנט ומעסיק יודע שאתה צריך את העבודה, ומוצץ לך את הדם עד הסוף עם הזכויות.

להמשיך למה אפשר לרדת מפה?

תאשים את ההורים

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
אני חושב שבהחלט צריך לעסוק בנושא הירידה - אבל בזוית של "למה זה קורה" - ואיך אפשר לשפר את המצב כאן כדי לא לאבד אנשים טובים. אני לא רואה שום סיבה לתקוף את היורדים אישית. וכפי שציינת - זה כולל גם את מי שייצג את "רים" בארה"ב.

מסכים בהחלט. הבעיה היא שמאוד קשה לעורר שיח בונה או שינוי בישראל. המחאה החברתית של לפני כמה שנים נשכחה די מהר, בין היתר גם בגלל מי שעמד בראשה (וחבל שכך). גם היום, מי שמדבר על ירידה או מוחה על המצב כאן נתפס לעיתים כ"סמולני הזוי" (ראה אפילו תגובות כאן) וככה קל להשתיק את הקולות ולהתעלם מזה שבכלל יש בעיה.

הנה, לדוגמא, מאמר בנושא של אחד מעיתונאי החצר, שממש התחלתי לסלוד ממנו לאחרונה - בן כספית, שזה בדיוק מה שהוא עושה. ולאור הקריאה שלו לוותר לחלוטין על ביקורת כלשהי על תקציב משרד הבטחון, סתם כדוגמא טיפוסית, סוף המאמר הזה שקישרתי אליו והקריאה לצאת לרחובות היא פשוט ציניות במיטבה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
רוני - סופרמרקט במרכז תל אביב יותר יקר מסיבה פשוטה: נדל"ן יקר שפירושו דמי שכירות גבוהים, מיסוי גבוה, אולי גם עלויות הובלה יותר גבוהות אם יש בעיית נגישות למשאיות. וכמובן שתשלום לעובדים מחוץ לשעות העבודה הרגילת שיש לשלם להם 125% ו-150% תמורת העבודה בשעות חריגות.

אני חייב לומר שבביקורים שלי בגרמניה, ובעוד כמה מדינות אירופיות גם אני הופתעתי מהמחירים הזולים של שורה ארוכה של מוצרים. מצד שני היו מוצרים יקרים - כגון לחם או פירות וירקות. גם בתוך אירופה יש הבדלים עצומים. דוגמא שהעליתי בשרשור אחר היום - שכירת רכב: בספרד שילמתי לפני 3 שנים פחות מ-200 אירו תמורת שכירת גולף לשבוע. בפינלנד, לפני 3 חדשים, שכירת גרסת הסטיישן לשבוע עלתה לי קרוב ל-600 אירו. לטיול מתוכנן לבלגיה - כ-180 אירו ל-4 ימים (כלומר כ-320 אירו.

מצד אחד, נכון שמחירי השכירות במרכז תל אביב הרבה יותר גבוהים מאזור התעשיה בפתח תקווה.

מצד שני, הייתי לפני שנתיים במצפה רמון בשופרסל העירוני - ציפיתי שהמחירים שם יהיו נמוכים המהרכז - וטעיתי בגדול. אין שם פשוט תחרות אז הם מרשים לעצמם לקרוע את התושבים במקום.

אם זו לא חזירות אז אני לא יודע מה כן...

לגבי ההבדלים בתוך אירופה - אל תשכח שרמת השכר בפינלנד גבוהה משמעותית מישראל / ספרד.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אספ - התחשיב שלך גס ביותר:

1. כיצד אתה מגדיר "עשירון עליון" - לפי כלל האוכלוסין? לפי מספר המבוגרים מעל גיל 18? לפי בית אב? לפי הכנסה לעובד? לפי הכנסה לזוג? לפי ברוטו או לפי נטו? כל נתון כזה יתן לך ערך שונה לחלוטין במכנה.

2. יש לך נתון של מספר כלי הרכב שעלו לכביש. עליך להחסיר מהם אוטובוסים, משאיות, טרקטורים, רכבי עבודה נטו (כאלה שעומדים בלילה בחניון של חברת החשמל\הוט\העיריה). אין לך מושג מה מספרם מתוך אותם 177,000 כלי רכב.

3. ההנחה שרכב מוחלף כל 4 שנים גם היא חסרת בסיס עובדתי. אני בספק אם משרד הרכישוי מנפק לציבור מידע על כמות עסקות מכירת רכב מיד שניה, ובעקר על מאפייני כלי הרכב והמוכרים\קונים. באותה מידה אני יכול לטעון שהזמן הוא 3 או 6 שנים, אבל אני מסרב לעשות ספקולציות.

1- העשירון הגבוה מבחינת הכנסות נטו, פר בית אב או משפחה.

2- 177 זה בלי משאיות ושאר האופציות שציינת - אלו כלי רכב פרטיים בלבד, וציינתי את זה בדוגמא, אני לא מבין מה משמעות החזרה על כך.

3- אם היה בסיס עובדתי להנחה היא היתה עובדה, ולא הנחה... ובכל זאת. אני מכיר לא מעט משפחות מבוססות שמחליפות רכב בול כל 3 שנים, מיד בתום האחריות. אני לא מניח שכולם נוהגים ככה, אלא חלק קטן, קרוב ל2% מהאוכלוסיה, אלו שמבוססים כלכלית.

תפוחיז- אני אמרתי שכל ה7 מיליון מחליפים רכב כל 4 שנים? איך הגעת לזה? אני אומר ש2% מהאוכלוסיה מחליפים רכב, ואלו בדיוק 2% שמשתייכים למעמד הגבוה בחברה.

פורסם (נערך)

ואני מכיר לא מעט מבני העשירון העליון שמחליפים רכב כל 8-15 שנים. כנראה שאני מסתובב בין מבוססים מסוג אחר.

חוץ מזה, אם 2% מהאוכלוסיה מחליפים רכב כל שנה הרי ש-177000X50=8850000, כלומר בחישוב שלך יש בישראל קרוב ל-9 מיליון בתי אב. כיון שבישראל רק כ-8 מיליון תושבים יש לך שגיאה בסיסית בתחשיב, כיון שמספר בתי האב הוא כרבע מזה.

ואם חוזרים לעשירון העליון: האם זה לפי הכנסה לאדם, לבית אב או לנפש (כלומר - אם יש בבית האב זוג הורים ו-3 ילדים מחלקים את ההכנסה ל-5)?

הקו התחתון הוא שאין לך מושג מה המכנה בחישוב, כך שהוא תלוי לחלוטין באויר.

וד"א - קרוב לודאי שמוחלפות הרבה יותר מ-2% מהמכוניות בשנה. יותר סביר שס"כ התחלופה נעה בין 10-20%, הרי כמה מכוניות חיות למעלה מ-15-20 שנה? כמה כלי רכב חדשים מצטרפים לצי הישראלי, לאחר ניכוי כלי הכב המושבתים - שחלק גדול מהם צעיר, שמושבת בעקבות תאונה? איך זה מתחלק לפי אוכלוסין או בתי אב או כל מסגרת אחרת - אין לי מושג, וגם המספר שהבאתי הוא ספקולציה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בדיוק בגלל זה הצגתי זאת כהנחה (לא פרועה לחלוטין לדעתי) ולא כעובדה.

כמובן שניתן לטעון אחרת, כמו תפוחיז, שאצל כל שלוש משפחות יש שני רכבים בני פחות מ4 שנים, לי אישית הטענה הזו נשמעת מגוחכת, בייחוד על פי הטיעונים שתפוחיז הציג.

למעשה כל מטרת הטענה שלי היתה להראות שעם הנתונים היבשים של כמה רכבים עולים בשנה על הכביש אפשר לטעון בדיוק אחרת, וזה לא יהיה מופרך לחלוטין.

-

ולצורך הדיון בלבד(שוב- אני לא באמת מאמין שרק העשירון העלייון קונה מכוניות חדשות..) אענה על ששאלת-

עשירון עליון רשמתי, לבית אב\משפחה.

177 זה המספר ברוטו- כמו שאמרת בעצמך מקודם - יש להוריד רכבי חברה ועבודה...

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם

כדאי לזכור גם מה בדיוק עולה לכביש.

במחיר של מזדה 3 אתם מקבלים שני רכבי מיני שצצו כמו פטריות ברגליים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

תראו איך הנפצה מטופשת אחת של Applez גרמה לכם להתחיל להסתבך בחישובים. הבנאדם הרי לא חושב לפני שהוא כותב, ואח"כ כשמעמידים אותו מול דברים הגיוניים (כמו מה שאספ כתב) הוא מגיב בשטות נוספת של שורה וחצי.

ב4-5 שנים האחרונות עלו בממוצע כל שנה סביבות ה200-240 אלף כלי רכב חדשים.

אם נוריד את החרדים והערבים(שכבות חלשות,אבל לא מהמתלוננות על יוקר המחייה) נישאר עם בערך 5-6 מליון ישראלים.

על אותם 5-6 מליון עלו כמליון רכבים חדשים,משמע רכב חדש בערך לכל משפחה וחצי,ובוכים על מילקי?

זה האמ-אמא של החישובים הפשטניים (והשגויים)

כמו שאספ כתב, פחות מ-180 אלף הם פרטיים ומתוכם חלק משמעותי מאוד הוא לשוק הליסינג. כמה משמעותי? לא זוכר מספרים מדויקים אבל סביב 70-80 אחוז, תלוי איך סופרים (תפעולי מול מימוני). לצורך העניין, צריך להוריד את התפעולי מהמספר. אם יש כ-300 אלף מכוניות כאלו בארץ והן מוחלפות כל 3 שנים, מדובר על 100 אלף מכוניות בשנה. זה משאיר לנו איזה 70 אלף מכוניות חדשות שנמכרות ליותר משני מיליון בתי אב. עכשיו בואו נחשוב לרגע חזק חזק: העשירון העליון הוא 200 אלף בתי אב, ונניח ויש להם רק רכב אחד (כן בטח...) והם מחליפים אותו פעם ב-3 שנים... 200 אלף מכוניות שמוחלפות בשלוש שנים... 70 אלף מכוניות בשנה... כפול 3... המממ...

יוריקה! מצאנו מי קונה מכוניות חדשות בישראל! זו מסעודה משדרות, אלא מה :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בהמשך לדבריו של רוני, כמה נתונים:

נכון לראש השנה 2014, בישראל 8.25 מיליון אזרחים.

בעניין משקי בית - מתוך הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה:

בשנת 2013 היו בישראל 2,312.6 אלף משקי בית. זוהי עלייה של כ-%2.4 בסך כל משקי הבית בהשוואה לשנת

2012. קצב זה גבוה מקצב גידול האוכלוסייה - 1.9. בראש כ-%83 ממשקי הבית עמד יהודי, ובראש כ-%14

עמד ערבי.

משק בית = אדם אחד או קבוצת אנשים הגרים יחד בדירה אחת באופן קבוע ברוב ימות השבוע ויש להם תקציב הוצאות משותף 6למזון. משק בית יכול לכלול אנשים שאינם קרובי משפחה

בהערכה גסה לחלוטין ואופטימית, כ 10% ממשקי הבית בישראל מחליפים רכב חדש כל שנה.

בהתחשב בעובדה שחלק מהם זה רכבים מסחריים, ליסינג וכד', זה פחות מ 10%.

אם נסכם את הנתונים ל-3 שנים, אז כ 3 מתוך 10 משקי בית בישראל, קונים רכב חדש אחת ל-3 שנים (ושוב, זה פחות מזה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וזה כמובן פשע להחליף רכב. גם לנסוע לחו״ל חו״ח(למרות שזה זול מחופש בארץ).

ועוד אחר כך להגיד שזה גם יקר, אז אתה בכלל עוכר ישראל.

אנשים יורדים מהארץ כי נמאס להם ממכלול הדברים כאן, והם מבינים ששם, אצל הגויים,

הם יקבלו דירה יפה בשכונה טובה, חינוך טוב, נימוס, משטרה נורמלית, וגם בסופר הם

ישלמו פחות, וכל זה עם אותו מקצוע שיש להם בארץ. נכון, זה רחוק מהמשפחה,

ואין את תחושת השייכות שיש כאן יחד עם כל הישראלים, אבל להם זה מתאים.

לגבי הנושא המקורי, המחאות הן של קהלים שונים. רוב הרוכשים בampm הם יחידים,

שרוב שעות היום בעבודה, בילויים וסתם דברים אחרים בחיים, וזה לא ממש משנה להם

אם הם יחסכו עוד עשרים אחוז על סל הקניות שלהם, כי הדלק והזמן שהם יבזבזו על

קניות בחנויות הדיסקאונט יעלה להם יותר.

מחאת המילקי, או הקוטג׳ היא משהו אחר, כנגד יוקר המחיה הכולל בארץ, וכל פעם המוצר

המייצג הוא סתם סימפטום, ולא באמת משנה כמה עולה מילקי.

פורסם

שאני אבין, אתם עדיין מתווכחים אם חרא פה או לא?

יש עוד כאלה שחושבים שהטיפטוף זה גשם?

אפשר להתחלף איתכם?

אשמח לחזור לאופוריה שהייתי שרוי בה אחרי השחרור מצה"ל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אתם יכולים לרדת על תפוחי כמה שבא לכם,

אבל אף אחד לא מצמיד לכם אקדח לרקה ומכריח אתכם לקנות מילקי.

לא ב-2 שקל ולא בחצי יורו.

חלק מהאחריות הכלכלית מוטל, הפלא ופלא, גם על הצרכן עצמו.

אי אפשר להטיל את כל האשמה על ״המערכת״.

הערה ל-agent amos:

בתזמון נכון של מבצעים (כי אני צרכן נבון עם זיכרון של פיל) אני מצליח להגיע מאוד-מאוד קרוב למחירי המוצרים שהבאת,

ועוד בלי לבזבז דלק על רכב, ברשתות הגדולות, בלי שום כפרים וסיפורים.

נ.ב.:

לגבי אחוזים של אוכל שנזרק - 20% לא מפליא אותי בכלל. הצצה מקרוב לפח הקרוב לביתכם תאשש זאת.

ולא, זאת לא זכות יסוד מולדת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בתכלס אתה צודק. כשחיים בקקה, מתנהלים כמו בקקה. סליחה על ההגזמה כי אני לא באמת חושב שקקה פה.

אפשר להסתדר פה אבל זה לא הכי נח.

תאשים את ההורים

מה הקשר להורים?

בגלל שהחינוך גרוע? אולי להורים אין מספיק זמן לשבת עם הילד כי הם עובדים במשמרות כדי לממן לו את הספרי לימוד והמורים הפרטיים.

המציאות היא שאנשים עוזבים כי נמאס להם ולא רואים עתיד ביחס לחברים שלהם בחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...