Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני ואישתי מצפים לילד ראשון, בבעלותנו סוזוקי סוויפט 2008, אנחנו ממש מרוצים מהרכב ואוהבים אותו, אבל מה לעשות שתא המטען האחורי הוא בדיחה, ואין שם מקום לעגלה.

ברכישת הרכב השקעתי הרבה זמן עד שמצאתי אחת במצב כזה טוב, זה היה בשנת 2011 יד ראשונה עם 30 אלף קילומטר.

עכשיו אנחנו יד שניה עם 49 אלף קילומטר, כמו שאפשר להבין אנחנו לא נוסעים הרבה, בבוקר אני נוסע לעבודה בערך 6-7 קלומטר, ובערב חזרה הביתה, נסיעות קצרות בסופ"ש וזהו.

אפרסם את הרכב ביד 2, במחירון לוי יצחק הוא מופיע 53 אלף, אבל ביד 2 לאחר שקלול של היד והקילומטר זה עולה ל56 אלף. כמה ריאלי למכור את הרכב?

בכל מקרה, אוסיף קצת ואצליח להעמיד תקציב של 65-70 אלף ש"ח, איזה בחירה תהיה טובה עבורנו?

לא נוסעים הרבה,בעיקר בתוך העיר,חייב שיהיה תא מטען שיכיל עגלת תינוק. אני לא מתכוון לרכוש רכב שהיה בליסינג או השכרה, מידיים פרטיות בלבד.

אהבתי את המראה של הקיה ריו 5 דלתות, אבל קראתי ביקורות פושרות על הרכב שהוא חלש וכבד.

יש המלצות?

פורסם

בשעה טובה הרכב נמכר.

אני במצב שאף פעם לא נתקלתי בו, אני לא מוצא כיוון לאף רכב שאני מספיק אוהב.

איזה רכבים מומלצים לזוג עם תינוק בדרך בתקציב של 65-70 אלף ש"ח?

חייב להיות אוטומט.

פורסם

מסכים איתך בנוגע לקיה ריו...על פניו, רכב עם נתונים נחמדים מאוד אבל משום מה

דווקא הקיה סיד משכה לי את העין...

קראתי ביקורות ממש טובות על הרכב בכמה מקומות וגם יצא לי להרגיש אותו פעם אחת...

רכב שבהחלט מיישר קו עם שאר המתחרות האירופאיות בקטגוריה ומציע נתונים טובים ביחס לעלות יחסית נמוכה.

פורסם

אם אהבתם את הסוויפט אולי שווה לנסות את אחותה הגדולה ה-SX4?

לזוג עם ילד אחד דגם ההאצ'בק יספיק בהחלט (הסדאן מכוערת לטעמי), היא דיי מרווחת בפנים ויש גם דגם עם פלסטיקה חיצונית דמויית ג'יפון. החיסרון הבולט הוא רק 4 כוכבים במבחן הריסוק.

הסיד וה-I30 הן אפשרויות טובות בהחלט, היונדאי נפוצה יותר והסיד נאה יותר לטעמי, לשתיהן 5 כוכבים במבחן הריסוק ואבזור בטיחותי מלא גם בדגמים הבסיסיים.

גם טויוטה אוריס, פולקסוואגן גולף והונדה סיויק האצ'בק יוכלו להתאים לכם.

בהצלחה וחג שמח.

פורסם

סוזוקי אף פעם לא הצטיינו בעיצוב (הסויפט יוצאת מכלל זה). לעומת זאת מצטיינים בשימושיות. הרעיון של SX4 נראה טוב, אבל במצבך הייתי בוחר דווקא בסדאן - תא מטען של למעלה מ-500 ליטר עם פתח רחב יהיה שימושי ביותר. התנאי - לרכוש מדגם 2010 ומעלה (מנוע 120 כ"ס).

לגבי ה-NCAP - הוא מלפני מתיחת הפנים. הגרסה המעודכנת לא נבחנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום אור,

אם הייתם מרוצים מהסוזוקי שלכם ומכרתם אותה רק בגלל שהיא הייתה קטנה מידי, אז לדעתי הפיתרון הוא לקנות סוזוקי אחרת, גדולה יותר. לסוזוקי יש רכב משפחתי נהדר בשם SX4. היא קצת יותר גדולה מהסוויפט, ככה שיש לה תא מטען גדול יותר שיספיק לעגלה. המושב האחורי שלה מרווח מהמושב האחורי של הסוויפט. אבל בגרסת ההאצ'בק 5 דלתות שלה היא עדיין די קטנה ומתאימה מאוד למי שנוסע בעיר. חוץ מזה שיש לה את כל היתרונות שהכרתם בסוזוקי סוויפט שלכם – צריכת דלק טובה, אמינות ועלויות אחזקה נמוכות.

אפשרות נוספת היא באמת יונדאי i30 או קיה סיד. אלו שתי מכוניות שהם אחיות די תאומות ושתיהן יוכלו להתאים מאוד למשפחה עם ילד קטן. שים לב שלשני הרכבים יש גרסה רגילה וגרסה ארוכה יותר, CW או סטיישן, אני חושבת שהדגם הקצר יתאים לכם יותר בשלב זה.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

שלום לכולם.

אני ואישתי מצפים לילד ראשון, בבעלותנו סוזוקי סוויפט 2008, אנחנו ממש מרוצים מהרכב ואוהבים אותו, אבל מה לעשות שתא המטען האחורי הוא בדיחה, ואין שם מקום לעגלה.

ברכישת הרכב השקעתי הרבה זמן עד שמצאתי אחת במצב כזה טוב, זה היה בשנת 2011 יד ראשונה עם 30 אלף קילומטר.

עכשיו אנחנו יד שניה עם 49 אלף קילומטר, כמו שאפשר להבין אנחנו לא נוסעים הרבה, בבוקר אני נוסע לעבודה בערך 6-7 קלומטר, ובערב חזרה הביתה, נסיעות קצרות בסופ"ש וזהו.

אפרסם את הרכב ביד 2, במחירון לוי יצחק הוא מופיע 53 אלף, אבל ביד 2 לאחר שקלול של היד והקילומטר זה עולה ל56 אלף. כמה ריאלי למכור את הרכב?

בכל מקרה, אוסיף קצת ואצליח להעמיד תקציב של 65-70 אלף ש"ח, איזה בחירה תהיה טובה עבורנו?

לא נוסעים הרבה,בעיקר בתוך העיר,חייב שיהיה תא מטען שיכיל עגלת תינוק. אני לא מתכוון לרכוש רכב שהיה בליסינג או השכרה, מידיים פרטיות בלבד.

אהבתי את המראה של הקיה ריו 5 דלתות, אבל קראתי ביקורות פושרות על הרכב שהוא חלש וכבד.

יש המלצות?

פורסם

סוזוקי SX4 הוא רכב טוב סה"כ, צריכת דלק לא רעה ונוחות סבירה. אני אישית לא חובב גדול של סוזוקי (כוויות מהסוויפט) אבל קראתי דברים טובים על הSX4.

קיה סיד הוא רכב מצוין, נוח מבפנים ונעים, ומתאים אם רוב הנסיעות שלך עירוניות. i30 גם רכב טוב, מעט יותר חלש מהסיד אבל יעשה את העבודה. מוטב שתתנסה בעצמך וגם תבין את ההבדלים במחירים.

פורסם

לי יש הרבה נסיון עם סוזוקי - היו לי באלנו, שתי ליאנות (בליסינג), וכעת SX4 סדאן וסויפט. מבחינת מקום בתא המטען ה-SX4 מציעה נפח גדול מאד יחסית לקטגוריה, עם פתח התענה רחב מאד (וד"א - גם הליאנה היתה דומה מבחינה זו). השבוע הטענתי אותה אחרי שיבה מחו"ל - 3 מזוודות, שני תיקי גב, ארגז של קניות בדיוטי-פרי, ולא הוצאתי את הארגז עם כל מיני שטויות שאשתי סוחבת תמיד ועוד כמה אבזרים. התא נסגר ללא קושי ולמעשה היה מקום לעוד קצת ציוד.

קרוב לודאי שה-SX4 הקצרה גם תתאים לצרכים, אבל זאת בתנאי שלא יהיה ילד נוסף בשנתיים הקרובות, כיון שבמצב זה תא המטען כבר לא יהיה מספק.

אם אהבת את הסויפט אני מציע לך לקחת את העגלה ולגשת לסוכנות סוזוקי כדי לבדוק את הסויפט הנוכחית. יתכן שהסויפט 2011 ומעלה תתאים לך, למרות תא המטען הקטן יחסית. אני הייתי במצב של ילד בן שנתיים + תינוק עם סקודה פייבוריט והסתדרתי טוב, קרוב לודאי שתוכל להסתדר גם עם סויפט בעיצובה האחרון, כמובן בתנאי שיש לך עגלה בגודל סטנדרטי ולא איזה טנק מוקטן.

מיטל - לגבי צריכת דלק, כיון שאני מחזיק ב-SX4 מ-2010 ובסויפט 2013 אני יכול להעיד שיש הפרש של כ-20-25% בצריכת בדלק, כמובן לטובת הסויפט. מצד שני - הרחבת משפחה כרוכה בהרבה הוצאות, ההפרש בצריכת הדלק מתגמד לעומת עליית ההוצאות בסופרמרקט ובסופרפארם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...