Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום לא נהגתי על רכב שלי, אז לא היה לי ממש מושג בכל נושא האחזקה. אני מתכוון לקנות רכב, ולכן חלק מהשאלות פה יראו בסיסיות למרבית האנשם שפה.

1. חוץ מהמלצות היצרן בחוברת הרכב לדרישות של טיפול שותף, חוץ בדיקה של מים,שמן,אוויר בגלגלים אחת לכשבועיים, יש עוד דברים בשוטף?

2. קראתי קצת והבנתי ששטיפה במכונת רחיצה, לאורך זמן מזיקה לרכב ועדיף שטיפה ידנית. באמת נכון? כשאני רוצה לתת את הרכב לשטיפה, לבקש רק שטיפה ידנית?

3. ספריי לניקוי חלונות, כמו שיש בבית, יעשה את העבודה לחלוןנות הרכב?

4. הגילדה המוכרת, אם יש לי כתם על הרכב/לשלשת, האם עדיף לנקות עם מים וטישיו ואז עם גילדה/רק גילדה/בלי גילדה?

5. מה מומלץ להחזיק ברכב על כל צרה שלא תבוא?(חוץ מכבלים)

אם יש למישהו עוד הארות, אשמח

תודה

פורסם

1. נראה לי שכתבת הכל.

2, 3 ו4. תפנה את השאלה לפורום דיטיילינג. תקבל עצות מעולות. באופן כללי שטיפות ידניות במכוני שטיפה הם עדיין מזיקות כי משתמשים במטאטא וזה יוצר סווירלים (שריטות קטנטנות על הלקה). ספריי לחלונות יעשה את העבודה, אבל תלוי למי. כל אחד והסטנדרטים שלו. אם אני רואה אפילו סימן ניגוב אחד על אחד מהחלונות/שמשות, אני משתגע. יש לי מגבת מיוחדת רק בשביל זה. לגבי הלשלשת, יש חומר פלא שנקרא ONR. שפריץ קטן בדילול המתאים, ממתין 20-30 שניות, ופשוט מנגב עם מגבת מיקרופייבר. עובד נפלא. בשביל להיכנס יותר לעומק, כמו שכתבתי בהתחלה, כנס לפורום דיטיילינג.

5. אני מחזיק ברכב סכין יפנית, מברג פיליפס, מברג רגיל (מינוס), פלייר, פלייר פטנט (ג'אבקה), איזולירבאנד ופנס קטן. בכולם יצא לי להשתמש.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

1. חוץ מהדברים שכתבת, אני משתדלת מדי פעם, בעיקר כשאני מסיעה עוד אנשים, לעשות בדיקה של אורות אחוריים+בלימה (מנצלת אותם שיעמדו מאחור ויאשרו לי שהכל תקין ודולק לפני שהם נכנסים לרכב).

2. זה לא שהשטיפה מזיקה, זה שהמברשות האוטומטיות עושות "סווירלים" בצבע (שריטות מעגליות קלות). זה בולט במיוחד על צבעים מטאליים כהים, ויש אנשים שזה מחרפן אותם. אפשר לפתור את זה בקלות ע"י ביצוע פוליש, אבל מכיוון שגם לעשות פוליש בתדירות גבוהה זה לא להיט (כל פוליש מוריד שכבה דקה מהציפוי של הצבע), יש כאלה ששוטפים רק ידנית ורצוי בעצמם, ועם תורה הדוקה לגבי השימוש הנכון בספוג/סמרטוט/שמפו/המס' המומלץ של דליי מים וכדומה. רוב המקומות שעושים שטיפה אוטומטית לא עושים שטיפה ידנית. אם תרצה לעשות רק כזו תצטרך ללכת למקום שבו שוטפים ידנית, או להיכנס לפורום "דיטיילינג" כאן ולהתחיל ללמוד את הנושא כדי לעשות זאת בעצמך.

3. כן. ואני אגלה לך שלנגב את החלון עם נייר עיתון זה ה-דבר.

4. בעיקר לשלשת ציפורים וגם כתמים של פירות עץ- מומלץ לנקות ברגע הראשון שאתה רואה אותם וכל עוד הם טריים. ככל שיישארו יותר זמן על הרכב כך ייפגעו יותר בצבע. אם אתה מוריד אותם כשהם טריים, כל טישו ומים יעשו עבודה מספקת. אם תדאג להגן על האוטו בשכבת ווקס איכותית, פוטנציאל הנזק מתקלות כאלה יפחת משמעותית.

5. כבלים, משולש אזהרה תקין, אפוד זוהר בתוך תא הנהג בהישג יד. אישית יש לי תמיד לפחות נורת דרך אחת ספייר (למקרה שנשרפת לי נורה בלילה), סט פיוזים ספייר, פנס לדים בתא הכפפות (ללא סוללות, נטען עם מנגנון דמוי דינמו) ומברג עם ראש מתחלף. הדבר שעדיין אין לי והיה יכול להועיל לי במס' מקרים כבר: פנס ראש.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

אני תמיד מעיף מבט גם על רמת נוזל הבלמים ועל רמת נוזל הגה כח.

מים לבדוק גם במיכל העודפים אבל הכי חשוב ברדיאטור עצמו.

אני מחזיק ברכב תיק קטן עם מספר כלים - מברג, פלאייר, מספריים, אולר קטן מסוג לדרמן, מפתח שוודי, פיוזים,מד לחץ אויר, ופנס

בנוסף אני מחזיק קצת שמן מנוע (בסביבות ליטר) וקצת נוזל קירור.

והכי חשוב - קומפרסור. הציל אותי מספר פעמים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

1. היכן ניתן לרכוש את החומר ONR?

2. מה זה מיכל העודפים? מה ממלאים בו במידה וחסר?

3. אפשר המלצה לקומפרסור?

פורסם

מיכל עודפים, או מיכל עיבוי, זה איפה שנמצאים המי קירור שלא נמצאים ברדיאטור עצמו.

המיכל נמצא בדרך כלל ליד הרדיאטור.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

3. כן. ואני אגלה לך שלנגב את החלון עם נייר עיתון זה ה-דבר.

מניסיון רב עם מספר חומרים, עיתונים, מגבות שונות וכל מה שאפשר ואי אפשר לנקות איתו חלונות, המשפט הזה לא נכון.

יש לי בעיה קשה עם ניקוי החלונות ברכב, ועד שזה לא מושלם אני פשוט לא יכול להפסיק.

הדבר היחיד שהביא את החלון לידי שלמות, שיהיה שקוף לחלוטין וללא סימני ניגוב כלל, זה מגבת מיקרופייבר מסויימת שאני משתמש בה היום.

כל אחד ורמת הניקיון שהוא רוצה להגיע אליה.

אצלי החלונות זה קריטי ברמות קשות עד כדי כך שזה ידיר שינה מעיניי במידה ולא ניקיתי כמו שצריך. כל נסיעה שבה אני אראה השתקפות של סימני הניגוב על החלון אני אכעס על עצמי מאוד.

מי שזה פחות קריטי בשבילו, בהחלט יכול לנגב עם עיתון, עושה אחלה עבודה, אבל לא פרפקט.

Always go sideways

פורסם

לגבי מיכל עיבוי, גם בו ממלאים את המים הירוקים?

מניסיון רב עם מספר חומרים, עיתונים, מגבות שונות וכל מה שאפשר ואי אפשר לנקות איתו חלונות, המשפט הזה לא נכון.

יש לי בעיה קשה עם ניקוי החלונות ברכב, ועד שזה לא מושלם אני פשוט לא יכול להפסיק.

הדבר היחיד שהביא את החלון לידי שלמות, שיהיה שקוף לחלוטין וללא סימני ניגוב כלל, זה מגבת מיקרופייבר מסויימת שאני משתמש בה היום.

כל אחד ורמת הניקיון שהוא רוצה להגיע אליה.

אצלי החלונות זה קריטי ברמות קשות עד כדי כך שזה ידיר שינה מעיניי במידה ולא ניקיתי כמו שצריך. כל נסיעה שבה אני אראה השתקפות של סימני הניגוב על החלון אני אכעס על עצמי מאוד.

מי שזה פחות קריטי בשבילו, בהחלט יכול לנגב עם עיתון, עושה אחלה עבודה, אבל לא פרפקט.

עם איזה חומר ניקוי אתה משתמש, ואיזו מטלית?

פורסם

החלונות עוברים ניקוי עם ONR כחלק מהשטיפה של הרכב, אבל אני לא משפשף את החלון עם הONR. הONR פשוט עף על החלון כשאני מנקה את הגג/דלת אז אני כבר יוצא שהחלון קיבל ניקוי, אחר כך משתמש במגבת מיקרופייבר לניגוב החלון על מנת להוריד את כל הנוזלים, ואז משתמש במגבת המדהימה שדיברתי עליה מקודם שפשוט מעלימה את כל כתמי הניגוב ומשאירה חלון נקי וחלק ללא סימנים.

אגב, המגבת המדוברת ניתנת לרכישה באיביי, 4 מגבות עולות כ120 ש"ח. הם נקראות המגבות של "הקוריאני" בפורום דיטיילינג.

אבל אני מדגיש, אני ממליץ לך בחום להיכנס לפורום דיטיילינג ולהתחיל לחפש ולקרוא. כמות המידע שם עצומה.

Always go sideways

פורסם
החלונות עוברים ניקוי עם ONR כחלק מהשטיפה של הרכב, אבל אני לא משפשף את החלון עם הONR. הONR פשוט עף על החלון כשאני מנקה את הגג/דלת אז אני כבר יוצא שהחלון קיבל ניקוי, אחר כך משתמש במגבת מיקרופייבר לניגוב החלון על מנת להוריד את כל הנוזלים, ואז משתמש במגבת המדהימה שדיברתי עליה מקודם שפשוט מעלימה את כל כתמי הניגוב ומשאירה חלון נקי וחלק ללא סימנים.

אגב, המגבת המדוברת ניתנת לרכישה באיביי, 4 מגבות עולות כ120 ש"ח. הם נקראות המגבות של "הקוריאני" בפורום דיטיילינג.

אבל אני מדגיש, אני ממליץ לך בחום להיכנס לפורום דיטיילינג ולהתחיל לחפש ולקרוא. כמות המידע שם עצומה.

נכנסתי לעיין שם קצת, יש שם סרטון שמראה ניקוי בשיטת onr, איפה קונים את השפריצר הזה?

ומה היחס ששמים מים וחומר?

פורסם
מה מומלץ להחזיק ברכב על כל צרה שלא תבוא?(חוץ מכבלים)

פנקס ועט, דף עם כל פרטי הרכב, הביטוח, הרשיון והנהגים הקבועים בו, מפתח גלגלים צלב, נורת ספייר אחת לכל סוג שיש ברכב.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמו שרשמו הייתי מוסיף לבדוק מפלס נוזל בלמים. מספיק אחת לחודש.

ולבדוק שכל הנורות בדש בורד נדלקות בעת ההתנעה. אחרת יכולה להיות לך תקלה (ואפילו חמורה) ופשוט לא תהיה לך דרך לדעת.

וכמובן הכי חשוב להיות קשוב לרכב: רעשים, צריכת דלק, התנהגות וכו'

• תוכן חדש...