Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקלות יקרות זה לא רק מנוע וגיר, זה גם בולמים, חיישנים ועוד כל מיני שטויות.

לי היתה פולו 2003 שקניתי מזקן יד 1 וק"מ ברצפה, קניתי את הרכב אז ב 33K, הייתי בטוח שעשיתי את עסקת חיי.

הרכב הוציא לי את המיץ, השקעתי בו מעל 10K של תיקונים בשנה וחצי!!! (כל פעם חיישן, סליל הצתה, רדיאטור...)

אז גם רכב שלא נסע הרבה ולא תוחזק כראוי- יעשה בעיות ויבקר במוסך.

פורסם
תקלות יקרות זה לא רק מנוע וגיר, זה גם בולמים, חיישנים ועוד כל מיני שטויות.

לי היתה פולו 2003 שקניתי מזקן יד 1 וק"מ ברצפה, קניתי את הרכב אז ב 33K, הייתי בטוח שעשיתי את עסקת חיי.

הרכב הוציא לי את המיץ, השקעתי בו מעל 10K של תיקונים בשנה וחצי!!! (כל פעם חיישן, סליל הצתה, רדיאטור...)

אז גם רכב שלא נסע הרבה ולא תוחזק כראוי- יעשה בעיות ויבקר במוסך.

זה מיץ זה? זה בקושי כמה טיפות. ה206 שלי סחטה ממני בסביבות ה 25 אלף בקרוב ל4 שנים, כשהיא עלתה במקור 30...

ולפות"ש, ירידת הערך של הנסועה הגבוהה מה היא מגלמת בתוכה? את הבלאי המוגבר. ומה זה בלאי אם לא החלקים והעבודה הדרושים לטיפול?

אז שאלת הכדאיות הכלכלית פשוטה מאוד:

קח שני רכבים בני 3, האחד עם נסועה סבירה (נניח, 60-80 אלף ק"מ) ונמכר ב60 אלף, השני עם נסועה גבוהה (נניח מעל 160, או אפילו 180) ונמכר בחצי מהמחיר. אתה קונה רכב ל3-4 שנים.

כעת נניח ויש סט טיפולים מסוים שיש לעשות כל 90 אלף (סתם לדוגמה, טיימינג ומשאבת מים) - אז ב2 הרכבים יהיה עליך לעשות זאת, יחד עם שמנים פילטרים וכו'. הביטוח גם הוא יעלה אותו הדבר, צריכת הדלק תהיה דומה.

אבל - ברכב שעבר קרוב ל 200 אלף ק"מ, נניח שתאלץ לבצע החלפת בולמי זעזועים, תושבות מנוע, משולשים, ציריות, וכו' - שברכב עם הנסועה הקטנה יותר ייתכן ולא היית מגיע לאותם תיקונים בתקופת הבעלות.

קח את עלות התיקונים האלו חלפים+עבודה+מע"מ, קח את עלות הפסד ימי עבודה, קח פונטציאלית עלות של גרר עקב תקלה. קח גם את ההפרש הצפוי בירידת הערך. אם הסכום שיוצא לך קטן מ 30 אש"ח, אז זו קניה משתלמת... הבעיה היא שקשה מאוד להיערך בצורה כה מתמטית לבלתי צפוי.

במידה וכן נאלצת להשקיע 20-30 אלף בתיקונים הרי שבזבזת, יחד עם ימי עבודה, אותו הדבר שהיית מבזבז בקניה של רכב תקין ב60 אש"ח, רק שפרעת את זה לכמה תשלומים בהפתעה. אם אתה קונה רכב עם נסועה גבוהה כי אין לך את הכסף לשלם על המודל הזה בנסועה נמוכה, אתה מכניס את עצמך לאותו סיכון כלכלי. זה בדיוק כמו לקנות רכב יוקרה ישן כי אין לך את הכסף לרכב יוקרה חדש.

צריך לעשות קניה בהתאם ליכולת הכלכלית - וזה משהו שצריך להיחשב לא כעלות הרכישה מול עתודות המזומנים וזהו, אלא כעלות האחזקה החודשית\שנתית מול נתח ההכנסה הפנוי לעניין. ייתכן מאוד שחכם יותר לקנות רכב קטן יותר, או ישן יותר - אך כאמור זה לא חד משמעי והמזל גם הוא משחק פה תפקיד גדול.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

בהנחה ומקוריות הרכב היא ליסינג הרי שמחירון משוקלל הינו סביב 37K ש"ח. ז"א שמבוקש ממך מחיר שמאוד קרוב למחירון וזה בלי התייחסות למצב הרכב החיצוני, תאונות ופגישות שעבר, עד כמה הטסט קרוב וכו'.

לדעתי זו אינה מציאה כלל, בטח שלא במחיר הזה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

החשיבה שלך לא נכונה.

עדיף לרכוש רכב נורמלי עם פריסה לתשלומים ולא גרוטאה עם 200 אלף ק"מ.

את כל מה שתחסוך ולא תשלם לבנק, אתה תשלם למוסכים, לאט ובהפתעה. כל פעם במקום לשלם 500 ש"ח בחודש לבנק, אתה תשלם פעם ב-3-4 חודשים במכה אחת למוסך + ימי עבודה שתפסיד + חוסר אמינות של הרכב + חוסר יכולת למכור את הרכב בעוד 3 שנים ביותר מ-5000 ש"ח, כי תהייה לך יונדאי עם 250 אלף ק"מ וזה כבר חומר למגרשים בכפרים בגליל.

פורסם

לפני כמה חודשים בטיפול ראיתי הונדה ג'אז בערך שנת 2005 במוסך מורשה הונדה שגמעה מעל 350000 ק"מ עם אותו מנוע וגיר.

שוחחתי עם הבחור- הוא נוסע כל יום מאשקלון לירושלים.

אם מתחזקים את הרכב כראוי- הרכב יכול להחזיק המון ק"מ. נכון שלטווח הקצר לא שווה לו למכור אבל אם הכל עובד כראוי והרכב טופל כראוי-

אולי הוא יכול לעשות עיסקה טובה.

בחו"ל המרחקים הרבה יותר גדולים מכאן, הרכבים גומעים הרבה יותר ק"מ מאשר כאן בישראל.

אם הוא יקנה אותה ב 30K והמצב של הרכב טוב + , אני חושב שזו יכולה להיות עיסקה טובה לטווח הארוך.

פורסם

ד"ר סובארו: אשראי צריך להחזיר, וירידת הערך של הרכב החדש גורמת לכך שהעלות תהיה הרבה יותר גבוהה מהאלטרנטיבות.

כמי שנסע לא מעט שנים במכוניות בנות עשרה עם מאות אלפי קילומטרים - אני יכול לבשר לך שאחזקה קפדנית גורמה לכך שגם עם רכב בן 15 עם 300+ אלף ק"מ ניתן להגיע למצב שלא תכנס למוסך יותר מפעם בשנה לטיפול, תחזוקה מונעת וטסט.

הנחת העבודה ברכב כזה צריכה להיות שבסוף התקופה ערכו יהיה זניח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עכשיו, יד על הלב - כמה רכבים אתם מכירים, בישראל, שנוסעים מרחקים כאלה ומתוחזקים בקפדנות?

התחזוקה בישראל היא חאפרית ככל האפשר, כפועל יוצא מעלויות אחזקה אסטרונומיות.

רוב הסיכויים שרכב כזה הוא מוזנח, יחסית רקוב מבפנים.

האשראי שצריך להחזיר ידוע מראש. ירידת ערך היא יחסית לערך הרכב. רכב של 35K עם 200 אלף ק"מ יימכר בעוד 4 שנים ב-5000 ש"ח גג, כי מי בדיוק הולך לשלם מחיר נורמלי על רכב בן 8 עם 250 אלף ק"מ?

במקרה של רכב ב-65K, הוא יימכר בעוד 4 שנים ב-30K בערך או קצת יותר, כי זה מה ששווה רכב משפחתי בן 6...זה הכל.

שניהם הפסידו 30K במהלך התקופה.

רק מה - בינתיים הבחור ברכב השחוק שילם על אחזקה, הפסיד ימי עבודה, אולי אכל איזה תקיעה בצד הדרך - ובזבז כסף.

תקזז את הכסף על אחזקה מיותרת + הפסד זמן במוסכים, מהכסף על תשלום ההלוואה - אולי תקבל רווח, אולי תקבל הפסד.

רוצה להמר?

• תוכן חדש...