Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לנו פג'ו 5008 שנת 2011.

נתקלתי במספר בעיות ואני רוצה לברר עוד מידע לפני שאני ניגש למוסך:

1. במהלך נסיעות ארוכות, המזגן מפסיק להזין אוויר לתא הנוסעים. בתחילת הנסיעה, הכל תקין. לאחר נסיעה של כשעה בערך (לפעמים זה שעתיים, תלוי גם בעליות וכולי) זרימת האוויר לתא הנוסעים נפסקת. אנחנו שומעים את המדחס פועל בעצמה (בערך באזור המנוע שממוקם מאחורי תא הכפפות) אבל אין זרימת אוויר כמעט לתוך תא הנוסעים. אחרי שהאוטו עמד זמן מה והתקרר, המזגן עובד שוב תקין והאוויר זורם בחופשיות לתא הנוסעים בשורה הקדמית והשורה האמצעית.

2. זרימת אוויר לשורה האחרונה. עד עכשיו חשבנו שאין מיזוג כלל בשורה האחרונה (האוטו אצלנו רק חודשיים). היום ראיתי שיש שם פתחי מיזוג אבל האוויר יוצא משם בעצמה נמוכה מאוד. זה קורה כל הזמן (בניגוד לסעיף הקודם ששם זרימת האוויר נחלשת כמעט לאפס אחרי מאמץ). אני מניח שזה קשור לבעיה הקודמת שתיארתי. זרימת האוויר בשורה האמצעית תקין (צריך ללחוץ על כפתור REAR בשביל להפעיל אותה).

3. מים לא יוצאים במתזים של החלון האחורי. אני שומע את המשאבה עובדת אך לא יוצאים מים כלל. ממה שיצא לי לקרוא, מדובר בבעיה ידועה בפג'ו 5008, שבה הצינורות נהרסים אחרי תקופת שימוש מסוימת.

4. האם ניתן לפתוח את הדלת האחורית (הדלת החמישית) מבפנים? אני שואל זאת מטעמים של בטיחות מכיוון שבדך כלל ילד אחד או יותר יושב שם.

אשמח לכל הסבר ואם יש המלצות לבעלי מקצוע\מוסכים באזור קיבוץ געתון (נהריה\מעלות) אשמח לקבל.

בברכה ותודה,

חגי חדד

פורסם (נערך)

אין אפשרות לפתוח את הדלת תא מטען מבפנים.

לשורה השנייה יש פתחי איוורור בקורות הדלת , אבל לדעתי את צריכה מומחה מזגניסט. יש אחד בבני ברק, עמוס מזגנים, מאד מקצועי , אולי שאתם באיזור תשמעו מה יש לו לומר.

אבל יש עוד כמה דברים יותר חשובים על המנוע שאתם צריכים לבדוק . האם הוחלף למשל מותחן שרשרת תזמון ?

יש לכם היסטוריית טיפולים ? אם לא מיד לגשת למוסך סיטרואן ולבקש הדפסה מלאה. אולי הבעיה במזגן היא בעייה חוזרת.

לגבי מתזים... יש תהליך של ניקוב עם סיכה , לא משהו מסובך. במסגרת המזגן יסדרו גם את זה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

חגי שלום

לשאלתך הראשונה, כנראה שמדובר בתקלה של התחממות, או בחיישן חום שמזייף ומדמה התחממות ומוציא את המזגן מכלל פעולה. הרעשים שאתה מתאר כ"מדחס עובר" אלה בעצם רעשים של מאוורר שעובד במהירות מוגברת כשהרכב נכנס למצב חירום.

לגבי שאלה מספר 2. המזגן האחורי בכל רכב עובד בעוצמה נמוכה יותר מהקדמי.

לגביי שאלה מספר 3. לא ידוע על שום מחלה כזאת שהמתזים מפסיקים לעבוד. כנראה מדובר בשימוש בסבון מתזים לא איכותי שיוצר גושים במים ולכן סותם את צינורות המתזים.

לגבי המלצה למוסך, היינו שמחים לקבל אותך אצלנו לבדיקה ללא חיוב וללא התחייבות, אך ברור לנו שזה קצת רחוק.

חשוב לדעת כי ברכבים אלו, שהינם חדשים בכבישי ארצנו, כדאי מאוד להגיע למוסכים מורשי יבואן, שכן לרוב רק להם יהיה הידע המספיק בכדי לפתור את התקלות בצורה מיטבית וללא הוצאות מיותרות.

המון הצלחה!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
שלום לכולם,

יש לנו פג'ו 5008 שנת 2011.

נתקלתי במספר בעיות ואני רוצה לברר עוד מידע לפני שאני ניגש למוסך:

1. במהלך נסיעות ארוכות, המזגן מפסיק להזין אוויר לתא הנוסעים. בתחילת הנסיעה, הכל תקין. לאחר נסיעה של כשעה בערך (לפעמים זה שעתיים, תלוי גם בעליות וכולי) זרימת האוויר לתא הנוסעים נפסקת. אנחנו שומעים את המדחס פועל בעצמה (בערך באזור המנוע שממוקם מאחורי תא הכפפות) אבל אין זרימת אוויר כמעט לתוך תא הנוסעים. אחרי שהאוטו עמד זמן מה והתקרר, המזגן עובד שוב תקין והאוויר זורם בחופשיות לתא הנוסעים בשורה הקדמית והשורה האמצעית.

2. זרימת אוויר לשורה האחרונה. עד עכשיו חשבנו שאין מיזוג כלל בשורה האחרונה (האוטו אצלנו רק חודשיים). היום ראיתי שיש שם פתחי מיזוג אבל האוויר יוצא משם בעצמה נמוכה מאוד. זה קורה כל הזמן (בניגוד לסעיף הקודם ששם זרימת האוויר נחלשת כמעט לאפס אחרי מאמץ). אני מניח שזה קשור לבעיה הקודמת שתיארתי. זרימת האוויר בשורה האמצעית תקין (צריך ללחוץ על כפתור REAR בשביל להפעיל אותה).

3. מים לא יוצאים במתזים של החלון האחורי. אני שומע את המשאבה עובדת אך לא יוצאים מים כלל. ממה שיצא לי לקרוא, מדובר בבעיה ידועה בפג'ו 5008, שבה הצינורות נהרסים אחרי תקופת שימוש מסוימת.

4. האם ניתן לפתוח את הדלת האחורית (הדלת החמישית) מבפנים? אני שואל זאת מטעמים של בטיחות מכיוון שבדך כלל ילד אחד או יותר יושב שם.

אשמח לכל הסבר ואם יש המלצות לבעלי מקצוע\מוסכים באזור קיבוץ געתון (נהריה\מעלות) אשמח לקבל.

בברכה ותודה,

חגי חדד

שלום חגי

האם הצלחת לפתור את בעיית המזגן?

יש לי את אותה בעיה בפיג'ו 5008 שלי, הייתי במספר מוסכים מורשים ואף אחד לא מצא בעיה.

אשמח לדעת אם יש לזה פתרון

בברכה

מיכאל

• ספונסר פורום
פורסם

חגי שלום,

אכן יש לבדוק את מערכת המיזוג אצלך. יש מכוניות בהן מערכת המיזוג קופאת (ממש עם קרח) ומפסיקה להעביר אוויר קר. רק אחרי שהקרח נמס המיזוג חוזר לפעולה תקינה.

לגבי המתז האחורי, שימוש במים רגילים עלול לייצר אבנית אשר תסתום את החרירים ו/או את הצינורות. צריך פשוט לבדוק.

אנחנו ממליצים לפנות למוסך המהנדסים בעכו. בהחלט אפשר לומר שעזרה מקארספורום הפנה אותך.

בהצלחה,

תחזור לעדכן.

• ספונסר פורום
פורסם

עזרה שים לב שזה פוסט מ2014, אני מניח שהתקלה נפתרה מאז, למיכאל, אתה מוזמן לקפוץ אלינו לבדיקה ללא חיוב.

אורן

• תוכן חדש...