Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן.

ולגבי גדישה בסל"ד סרק, ההבדל הוא שבשונה ממצב סרק, בו אין גדישה, בסל"ד סרק אבל תחת עומס, יהיה גדישה מסויימת בטורבו דיזל. ממש לא הרבה, אבל ניתן למדידה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יש לי עוד הצעה, ברוח הרעיון הגאוני שלך: מנוע של אוטובוס משייט על 1,500 סל"ד. מה דעתך לשנות את יחסי ההעברה בתיבת ההילוכים ועל ידי כך לחסוך בדלק?

בעצם עזוב, יש לי רעיון עוד יותר גאוני בשבילך: תמכור את הבורה וקנה במקומה אוטובוס. בסרק הוא על כ-550 סל"ד, ככה שתחסוך דלק גם בסרק וגם בשיוט.

רגע, יש לי רעיון אפילו טוב יותר! תמכור את האוטובוס וקנה במקומו קטר דיזל. עם החסכון שתשיג ממנו אתה בעצם תתחיל לייצר סולר תו"כ נסיעה.

גאוני!

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

אוטובוס נוסע בדרך כלל כפי שהיצרן שיער שייסע, ולכן יחסי ההעברה שלו אמורים להיות מתאימים.

ברכב פרטי, כאשר אדם נוסע בסגנון אישי, אז כן יש מקום לשינוי יחסי העברה, וזה דבר שעושים בכל העולם. ביד שלי החזקתי גלגל שיניים מקורי VW שאותו אנשים מחליפים בתיבת ההילוכים שלהם, לשינוי יחס ההעברה לפי הסגנון שלהם.

סל"ד שיוט ברכב רגיל הוא מעל 2,000 סל"ד בהרבה מקרים, ולפעמים טוב שכך, ולפעמים יש מקום להחליף גלגל שיניים, כפי שתוכנן לגלגל שיניים שהיה ביד שלי, להורדת הסל"ד שיוט בחמישי בכ-400 סל"ד, לסביבות ה-1,800 (כמובן תלוי באיזה מהירות).

עריכה אחרונה על ידי yosle
פורסם (נערך)
כפי שציינתי, גאונות צרופה.

בינתיים לא שמעתי על אחד מאלה שהחליף את יחסי ההעברה למה שמתאים לו יותר, והתחרט. ואין לי שום רווחים בעסקים כאלה, אני רק מכיר את התחום הזה.

אתה לא מכיר אף אחד שעשה את זה, אבל לא כולם בעולם גאונים, יש אנשים שפשוט עושים מה שטוב להם, אחרי שהם בודקים כראוי.

בבקשה לא ללעוג סתם מחוסר יידע בתחום הספציפי. והדברים האלה הם בעיקר בטורבו דיזלים, שזה תחום שבארץ באמת לא מתעסקים בו לשדרוגים, אבל באירופה וארה"ב כן. לכן נראה לכולם כאן מוזר. אלא שרוב האנשים לא לועגים, אלא רק מביעים את דעתם, שיכולה להיות נכונה, או שלא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רגע, אז אתה רוצה לשחק עם הסל"ד בסרק או לשנות את יחסי ההעברה בגיר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
חשבתי שאוכל לדלג על המטרה כאן, אבל כנראה שלא...

יש גם עוד סיבה שזה חשוב לי, אבל מעדיף שלא להתווכח עליו, ואין לי עליו שאלות, לכן מעדיף לא לדבר על סיבה זאת גם כן :wink:

.

אני במיוחד לא רושם את שאר הסיבות לשינוי, כדי שלא יגיבו גם עליהם שלא לצורך.

אם אתה דואג להבהיר ב"תחזיקו אותי תחזיקו אותי" שיש עוד סיבות מהותיות, מדוע שלא תגלה אותן? אלא אם אתה בטוח שההתייחסות אליהן תהיה כאל שטויות, ואז אולי שווה לך לשקול מחדש את כל העניין כי זה באמת שטויות?

הורדת סל"ד סרק לא תחסוך בלאי בשל הויברציות (אלא אם תחזיק את הגז עם הרגל, ואז לא בטוח מה השגת), לא תחסוך בדלק בשל הצורך לתת יותר גז כדי לזוז בצורה סבירה וחוץ ממשחק או סיבה עלומה שאתה מונע מאתנו הנייטיבס לקרוא אין כל הגיון במה שאתה רוצה לעשות.

בשביל לשנות יחסי העברה בגיר מחליפים גלגל"שים, או גיר. מניסיון, זה עובד יופי. לא נגעתי בסרק, אגב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רגע, אז אתה רוצה לשחק עם הסל"ד בסרק או לשנות את יחסי ההעברה בגיר?

השאלה הייתה ברורה, איזה נזקים יכולים להיות בהנמכת הסל"ד.

לא הייתה שאלה האם אפשר ללעוג בפורום, שזה בהחלט לא חיובי, כמו

ברוח הרעיון הגאוני שלך.....גאוני!
וגם לא לגבי יחסי העברה, ואני באמת מבקש שלא להגיב כאן שלא בעניין של הנושא.

נכון, ברור שבשביל שינוי יחסי העברה מחליפים גלגלי שיניים. כמו גלגל שיניים שמיועד לכך שהחזקתי בידיים שלי בעצמי.

ושוב, הנושא הוא לא אם יש הגיון בשינוי סל"ד. כבר כתבו על זה כאן כל מה שאפשר, פעמיים לפחות...

פורסם

אתה יודע, אם אחד אומר שאתה שיכור, ניחא. אם שניים - לך לישון. מכל מקום, ענו לך גם על הנזקים, גם כאן יותר מפעם.

אולי אם תפרט את יתר סיבותיך, יוכלו להבין את בקשתך בקונטקסט המתאים ולסייע לך יותר. נכון לעכשיו, זה עבר את גבול הסיוע הטכני, בואכה אתנחתא קומית.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לשנות יחסי העברה בתיבת הילוכים זה סבבה, יש לזה תכלית.

להוריד את הסל"ד בסרק לא נותן לך כלום. המנוע מתוכנן לסל"ד מינימלי מסוים כדי לשמור על מינימום בלאי וצריכת דלק אופטימלית בעמידה, לא כי זה מותאם לצורת נהיגה של "שיווק להמונים".

אתה רוצה להתגלגל בפקק לאט יותר בלי גז? תשנה את ההילוך הראשון לגדול יותר.

אם סתם מתחשק לך לעשות ניסויים מפגרים באוטו תתקין לדים על הצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הלעג הוא לא בגלל שהעלת את הרעיון שלך, הלעג הוא בגלל שאנשים מסבירים לך כבר 2 עמודים למה הרעיון שלך פשוט לא נכון ביסודו ואתה מתעלם באלגנטיות ובוחר להקשיב בצורה סלקטיבית.

בכל מקרה, אם תבחר לבצע את השינוי הזה, אשמח אם תכתוב לפורום לאחר כמה חודשים בין האם הניסוי צלח וכך תעמיד במקום את כל מי שלא הקשיב לך ובין אם הוא לא צלח כדי שמי שיראה את השרשור הזה בעוד שנתיים ידע שהרעיון לא היה טוב בסופו של דבר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

אוקיי, אני אשתדל לזכור לעדכן כאן את התוצאות. העבודה על כך לא תהיה בשבועיים הקרובים בכל אופן. (כי קודם יש משהו אחר להסדיר, משהו שלא נושא הדיון, וגם בכלל המקום כאן לא נראה ידידותי היום למה שלא חייבים...)

ואף אחד לא שאל כאן אם הרעיון נכון, ולכן לא מפורטים שאר הסיבות, כי זה אמור היה שלא להיות נושא הדיון, די!

נחמד שאנשים רוצים לייעץ, אבל מותר לאדם להיות במקרה שבו הוא לא צריך ייעוץ! ומותר למקד את הדיון בנושא שבו זה נצרך.

אנשים לא צריכים לכתוב פעם שלישית בשרשור מה שאחרים כתבו לפניהם, רק כדי לומר שהשינוי מיותר, שגם את זה אמרו לפניהם, עם אותם נימוקים לגמרי, רק בצורה פחות מזלזלת.

פורסם

אם אתה לא צריך ייעוץ, אז למה השאלה? תלמד את כולם וזהו, כמו שאמרת - מותר לך. למיטב ידיעתי זהו פורום רכב, על אחת כמה וכמה פורום טכני. לא פורום פסיכולוגיה או ער"ן, לכן לחפש כאן חיזוקים חיוביים לא עובד, לפחות לא ב-11 שנים שאני חבר פורום.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
אלו בד"כ מנועי אוניות בנפח ליטרים רבים (מאד)
הם דומים לזה, נכון, ומה שאני הזכרתי זה בד"כ מנועי גנרטורים.

אם אתה לא צריך ייעוץ, אז למה השאלה?

למה צריך לומר שוב שהנושא לא היה אם כדאי, אלא שאלה טכנית טהורה - מה החסרונות בזה, ואיך השינוי בלחץ השמן.

זהו, אני חושב שעדיף לא להגיב יותר, אלא אם כן יהיה מישהו עם משהו חדש בנושא הטכני של העניין.

ותודה לכל אלו שאיכפת להם מהעניין, אבל אני לא יכול להיכנס לזה כי זה לא הנושא, ובכלל לא צריך להיות.

• תוכן חדש...