Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

שכן שלי הוא נכה ובעל תו נכה, הבניין מונה 8 דירות ויש לו 9 חניות פרטיות, וכאשר כל שכן מכניס רכב אחד (כמו שקבענו בישיבות וועד - מאחר ואין הן רשומות בטאבו) הכל בסדר גמור ולאף אחד אין תלונות.

יש לשכן רכב אחד, והוא תמיד החנה בחנייה אחת שהגיעה לו לפי הסידור הזה, אין לאף אחד תלונות והכל בסדר.

כעת העירייה החליטה להציב שלט השומר חנייה מסויימת עם מספר רכב לרכב של השכן עם תמרור, יש לציין שהשטח הינו פרטי-משותף והוא לא ברחוב או שייך לעירייה בשום מצב.

אציין שאין שום בעיה עם העובדה שהוא קבע את החנייה הזו כשלו מאחר ולכולם יש חנייה ואין שום מצוקה, אפילו הקירוב היחסי של החנייה אל דלת הכניסה לבנין זה בסדר גמור מאחר וכל שאר החניות קרובות גם כן.

השאלה היא כזו - האם לעירייה מותר להחליט על שטח חנייה כשטח השמור לרכב נכה? מאחר וזהו שטח השייך לבניין המשותף.

*** לא אעשה כלום עם המידע שיוצג כאן מאחר ואם השכן צריך את החנייה הזו לא יהיה אפילו איש אחד כולל אנוכי שיתנגד, פשוט תמוהה בעיניי שלאחר כל כך הרבה שנים (השכן קטוע רגל) פתאום יש שם שלט.

*** החניות אינן שמורות וכל אחד מחנה היכן שפנוי, שוב - אין מצוקת חנייה בכלל.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אם אכן השטח הינו שטח פרטי משותף. לדעתי אין לערייה סמכות עליו.

אגב, הזמנתי בעבר את העירייה בשביל לתת דוח והוראת פינוי לגרוטאת קטנוע החונה ליד לובי הבניין. נציג הפיקוח העירוני הודיע שאין אכיפה מכיוון שזה לא שטח ציבורי אלא שטח פרטי. גרוטאת הקטנוע עדיין נמצאת במקום כבר למעלה מ-5 שנים.

פורסם

זה גם מה שאני מניח, אין לעירייה שום סמכות על שטח פרטי, עכשיו ראיתי שהם ביצעו את הדבר הזה בכמה בניינים סמוכים (אך בעלי חניות רבות יותר) ופשוט הנחתי שזו חנייה בשטח של העירייה, כאן בוודאות אני יודע שאין זה המצב.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לא מדוייק לומר באופן מוחלט שאין לעירייה סמכות על שטח פרטי, כי הרי עברות/ חריגות בנייה לדוגמא היא כן יכולה לאכוף.

פורסם

בהחלט, בנושא הזה אתה צודק.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

לא שיש לי תשובה, גם בבניין שלנו העיריה שירינה חניה לרכב נכה של דייר בבניין. מדובר בעירית ירושלים. אם זה חוקי? נחכה לעו"ד בפורום.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם (נערך)

אתם יכולים להיות עוד יותר מתוחכמים: אם מדובר בשטח משותף לכל בעלי הדירות נראה שאפשר לקבוע הצמדת חניה לכל דירה, ולרשום אותה בטאבו. נמתין למשפטני הפורום, אבל לדעתי ניתן לבצע את הפעולה באמצעות רשם בתים משותפים, כמובן בתנאי שכולם מסכימים עח החלוקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט, זה משהו שעלה כאשר אנשים הכניסו שני רכבים (במקום לחנות אחד מהם ברחוב), אך הסכם שבעל פה לגבי הכנסת רכב אחד פתר את הבעיה.

כמו כן הצעתי את זה לא פעם למספר דיירים שהתלוננו כי אין להם חנייה - שפשוט יתפסו חנייה אחת וישימו בה מנעול או לחילופין שאנחנו (וועד הבית) נצבע ונשייך חנייה אחת כל דירה בלי שום רישום בטאבו.

ספריאל, ההצעה אכן במקומה, אך אין שום סכסוך ואין לי ספק כי 100% מהדיירים (כולנו בשכנות טובה) יסכימו שהחנייה המדוברת תהיה שמורה לשכן הנכה, כמו כן לגבי ההצעה לטאבו שהרי הכל כעת עובד בצורה טובה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

קודם כל - נראה שאתה בר מזל ויש לך שכנים טובים.

הבעיה היא שיום אחד מישהו יצא מהבניין, ואינך יודע מי יחליף אותו. הפתרון שהצעתי הוא פתרון של קבע - לכל דירה תוצמד חניה קבועה ולא יהיו יותר סכסוכים בעניין. נכון שיש כאן עניין פרוצדוראלי שכמובן כרוך בהוצאות כלשהן (צריך עורך דין, אני מניח שצריך אדריכל\מהנדס שיכין תשריט ועוד כמה כאלה), אבל המחיר זול לעומת סכסוך שעלול להתגלע בעתיד, וגם מעלה את ערך הדירות ("חניה צמודה בטאבו" הוא משפט מפתח ביד 2).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבניין עתיד לעבור פינוי בינוי (הליכים מתקדמים, היום קיבלנו מכתב מעו"ד לאסיפת דיירים ששם יוכרזו תאריכים), כך שהעתיד פחות רלוונטי ולכל אחד יוקצו 1-2 חניות בטאבו.

בכל מקרה השאלה היא משפטית ופחות רלוונטית לעיקר :-) אבל אלו הם בהחלט דברים שעלו באסיפות דיירים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

עדכון - למרות שאין תשובה חד משמעית, העובדה שתקעו עמוד במדרכה לא מוצא חן בעיני השכנים, כמו כן העובדה שהדבר לא נראה חוקי מאחר ומדובר בשטח פרטי.

ינסו להגיע להסכם עם השכן ככל הנראה בדרכים נעימות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

אם יחסי השכנים תקינים, אין מצוקת חנייה ובכל מקרה אתם לקראת פינוי-בינוי, מה הטעם לפתוח חזית בנושא?

אם העירייה הציבה את התמרור בתוך החצר, כל טענה בעניין צריכה להיות מופנית כלפיה ולא אל השכן. אם התמרור הוא בשטח ציבורי מחוץ לחצר, העירייה רשאית להציבו (אפשר לבדוק אם הוצב כחוק).

פורסם

לפות"ש - אגב, איך אתם יודעים בוודאות שהעיריייה הציבה התמרור ולא מישהו מטעם השכן? על פניו, אם השטח מוגדר כשטח פרטי של הבניין ולא שטח ציבורי, אין לעיריה עניין להתעסק במהלכים שכאלה. ויותר מכך, תמרור חניית נכים ,יוצב ברוב המקרים המוחלט רק בהעדר חניה מוצמדת לאותו הנכה, ולפי מה שאתה אומר, אצלכם אין זה המצב.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

יש כאן ברחוב חניות שניתן בקלות להסב לחנית נכה, מה גם שהיא ממש מטרים ספורים מהבניין, אך נראה כי ההעדפה של העירייה זה לפלוש לשטחים פרטיים, לכן לא נתקלתי בהרבה חניות נכים ברחובות פה (הרצליה) ונתקלתי בהרבה חניות נכים בשטחים פרטיים - ותהיתי כיצד יכול להיות שזה אושר - אך עד שזה לא הגיע לביתי לא התעניינתי עד כדי כך.

התמרור נראה תקני לחלוטין כמו כל תמרור אחר של חניית נכים, למעט העובדה שהחנייה לא נצבעה, למעט זה יכול להיות שהוא גם הזמין בעל מקצוע שיבצע את זה עבורו.

COMMANDER - בהחלט, כפי שאמרתי, אנשים מבינים את מצוקת השכן ובהחלט יבואו לקראתו - לכל הפחות אני, הכעס בהחלט מופנה כלפי העירייה שפלשה לשטח פרטי כאילו היה שלה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

אתה יכול להוציא במשרדי הטאבו המקומיים בעלות נמוכה את תשריט הבניין ולראות בדיוק איזה חלק הוא נחשב שטח המשותף של הבניין ואיזה לא.

אגב, אם הבניין הולך לפינוי בינוי סביר מאוד שיש לעו"ד המלווה את התשריט.

• תוכן חדש...