Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קוד לבוש באירועים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מי שמכיר אותי יודע שביומיום הלבוש שלי פשוט ותכליתי - לרוב זה יהיה מכנס ג'ינס, חולצת פולו/T ונעלי עור או ספורט. לפעמים כשבא לי אני עובר למכנס בד ו/או חולצה מכופתרת, אבל באמת לא משהו מפואר מידי.

מצד שני, כאשר אני מוזמן לאירוע, אני בכל זאת משתדל להיראות קצת יותר מכובד. למה? גם כי זאת הזדמנות ללבוש את הבגדים שאני פחות לובש, אבל בעיקר מכיון שאם אדם כיבד אותי בהזמנה להשתתף בשמחתו, אז מעבר להשתתפותי ולמתנה שאעניק לו חשוב לי שהוא גם ידע שאני מכבד את המעמד.

הסיבה שאני כותב את זה היא מפני שהיום השתתפתי בשמחה משפחתית שנערכה במסעדה מוצלחת באיזור המרכז. האאוטפיט שלי כלל מכנס בד בצבע שחור, חולצה מכופתרת בצבע לילך ונעלי עור. לא משהו מנקר עיניים או ססגוני בצורה מוגזמת, אבל גם בהחלט לא בגדי עבודה (לא בעבודה שלי, בכל אופן). כשהגעתי למקום, באופן טבעי התחלתי להתבונן בנוכחים שנמצאים פחות או יותר בקבוצת הגיל שלי. אם לשפוט לפי הלבוש שלהם ביחס לשלי, היה עוד אפשר לחשוב בטעות שאני אחד מבעלי השמחה: רובם היו עם מכנסי ג'ינס, מקצתם עם חולצת T ואפילו נרשמו שניים שהרהיבו עוז והגיעו עם שורטס וכפכפים. הזוועה...

שמתי לב שהתופעה הזאת מתרחשת בעיקר באירועים שנערכים בצהרים, שזאת בין היתר אחת הסיבות לכך שאני פחות מתחבר לאירועים כאלה.

אז כן, אני אומנם מאוד משתדל להתמקד במה שבתוך הקנקן מאשר בקנקן עצמו ואני בטוח שכל אותם עברייני לבוש משתתפים בכל לבם בשמחת בעלי האירוע, פשוט לא ברור לי: האם אני היחיד שהדבר הזה באמת מפריע לו, או שאני בסדר ורק העולם דפוק? :neutral:

עד מתי נאלץ לסבול בשמחות ובאירועים פיגועי אופנה כאלה?

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם זה חשוב לבעלי השמחה, הם יודעים להבהיר את זה מראש.

בחתונה שלי אנשים שאלו בעדינות אם זה בסדר אם הם יגיעו רק מכופתרים, ולא בחליפה. לא נרשמו הפרות חוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אלעד

גם אני נוהג כמוך, אין זה משנה אם האירוע הוא בשעות הצהריים או הערב.

תמיד אגיע במכנסיים מחוייטים, בחולצה מכופתרת ובנעלי עור, מתוך כבוד לעצמי ולאירוע.

נכון כפי שתארת אנשים רבים מגיעים בג'ינס ובסנדלים, מביש למדיי.

nitch

חליפות?

מי שיבקש שאגיע בחליפה לאירוע שלו, לא יראה אותי שם, הוא כנראה לא יתאכזב, אך בכל זאת מזג האוויר בישראל לא מתאים לחליפות גם בחורף.

פורסם
איפה התחתנת?

בגבעות מעל ניס בצרפת. כן, היה קריר, אבל זה היה במאי, וגם בארץ אפשר ללבוש ג'קט במאי.

בכל מקרה, כפי שאמרתי, לא דרשתי חליפות, אבל ג'ינס וסניקרס או שורטס וכפכפים לא היו מתקבלים בברכה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

צרפת. בארץ הפסקתי לקשור עניבה כיון שאני נראה יותר מפואר מהחתן.

50 עניבות נותרו מיותמות על המתלה.

ד"א - גם לכנסים המקצועיים הפסקתי לקחת עניבות. כל עוד איני מרצה - וכבר הרבה שנים לא הייתי במעמד זה - אני מעדיף סתם חולצה מכופתרת (וז'קט, בגלל מיזוג מוגזם ברוב מרכזי הכנסים). לפני כחצי שנה הייתי בכנס בארץ, והתגלגלתי מצחוק: באיזה הצגה של חוקרים צעירים הופיעו 8 אמריקאים וישראלי אחד (אם כי ייצג את המוסד האמריקאי שבו היה בהשתלמות באותו זמן), והיה די משעשע לראות אותם מצטלמים בתמונה קבוצתית - שמונה ענקים בחליפות ובאמצע ישראלי אחד קטן קומה בחולצה עם כפתור עליון פתוח. לא הפריע לו לתת את ההרצאה הטובה ביותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני משתדל לחיות עפ"י "האדם עושה את הבגדים" ולא ההפך.

אני לא חושב שזה מביש כי לדעתי ההגעה לאירוע היא עיקר העניין ולא איך מגיעים. מה רע בבגדי יום-יום נקיים, במיוחד כשמדובר באירוע משפחתי במסעדה? זה לא טקס מצטייני הנשיא ואתה מכיר את רוב הנוכחים.

כמובן שלא צריך להגיע בבוקסר מלוכלך וגופיה מיוזעת.

למרות שהמקרה הזה שונה כי זה היה בשבת, בד"כ בצהריים אנשים מגיעים מהעבודה ולא תמיד יש להם אפשרות לעבור בבית ולהחליף בגדים. כשהאירוע בערב ובאולם הסיפור שונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם כבר קוד לבוש, אני אתעלק על השרשור (ברשות הבעלים).

כאשר אומרים בארה"ב שקוד הלבוש באירוע הוא business casual, למה בדיוק הכוונה?

חיפשתי בגוגל, ובחלק מהמקרים זה מתואר כמו הלבוש שאלעד תיאר (חולצה מכופתרת, מכנס מחויט ונעלי עור), אבל יש כאלו שמוסיפים עניבה או אפילו חליפה.

דבר נוסף - בהנחה והולכים על האופציה הראשונה (הפשוטה יותר), מה עושים כאשר קר? מה נהוג לשים מעל לחולצה (מעיל וכדומה)?

פורסם

Business Casual הוא לא החלטי לגבי העניבה, אבל כשיש ספק אין ספק. אכן מדובר על חולצה מכופתרת ומכנסיים מחוייטות עם נעלי עור. בדרך כלל במקומות חמים אפשר לוותר על העניבה. מה שטוב בעניבות הוא שהן לא תופסות הרבה נפח, אפשר להביא בכיס ולענוב במקרה הצורך.

לגבי קור, לובשים Sport Jacket, מה שמכונה בעברית בלייזר. הווה אומר, ג'קט שהוא לא בהכרח חלק מחליפה, לא מאותו בד בדיוק כמו המכנסיים ובגזרה מעט יותר נוחה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני בגישה שצריך להגיע מכובד.

אפשר לבוא בג'ינס וחולצה מכופתרת לאירוע צהריים אבל לא סניקרס ובטח לא שורטס.

למזלנו בארץ האוירה פחות רשמית והמקסימום שצריך באירועים רשמיים לרוב לא עובר את הז'קט. כל פעם שיש לי אורחים מחול בתערוכות או לפגישות אני צריך לשכנע אותם להוריד את העניבה או את הז'קט כי לא צריך את שניהם.

בארה"ב בשנים האחרונות גם התחילו להשתחרר מהעניבות וגם באיטליה כבר תיתקל במעט מאוד אנשים עם אניבות אבל תראה אותם תמיד עם ז'קט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בגבעות מעל ניס בצרפת.

תיארתי לעצמי עוד לפני שענית שהאירוע לא התקיים בארץ. עכשיו אני רואה שההערכה שלי לא היתה שגויה. אני מניח שאין צורך להסביר, בטח לא לך, שאי אפשר באמת להשוות בין הסטנדרטים של הארץ לבין הסטנדרטים של מרבית מדינות העולם המודרני...

אני משתדל לחיות עפ"י "האדם עושה את הבגדים" ולא ההפך.

אני לא חושב שזה מביש כי לדעתי ההגעה לאירוע היא עיקר העניין ולא איך מגיעים. מה רע בבגדי יום-יום נקיים, במיוחד כשמדובר באירוע משפחתי במסעדה? זה לא טקס מצטייני הנשיא ואתה מכיר את רוב הנוכחים. (1)

כמובן שלא צריך להגיע בבוקסר מלוכלך וגופיה מיוזעת.

למרות שהמקרה הזה שונה כי זה היה בשבת, בד"כ בצהריים אנשים מגיעים מהעבודה ולא תמיד יש להם אפשרות לעבור בבית ולהחליף בגדים. כשהאירוע בערב ובאולם הסיפור שונה.(2)

1. תחשוב על זה ככה: אתה ואהובתך יוצאים לחופשה החלומית שתכננתם במשך תקופה כל כך ארוכה. הזמנתם את הקרם-דה-לה-קרם של בתי המלון וקיבלתם סוויטה שהעיפה לכם ת'סכך. אתם לא מבזבזים זמן מיותר, ניגשים למיטה ומתחילים לעסוק באופן נמרץ בקיום מצוות ומעשים טובים. עכשיו תחשוב על אותה הסיטואציה, כשעל הכרית של כל אחד מכם ממתין פרלין איכותי, ולקינוח אהובתך גם מפתיעה אותך עם לנז'רי משובח במיוחד. ברור שגם בלי כל אלה אתה הולך לכייף, אבל ההימור שלי הוא שבתסריט השני הטעם הטוב יישאר לך עוד קצת. אותו דבר, לפחות בראייתי, הוא בהתאמת לבוש מכובד לאירוע.
  2. אם הגעת לאירוע ישירות מהעבודה אז נכון, יש לך נסיבות מקלות. מצד שני, אם אתה מראש יודע שמהעבודה אתה ממשיך לאירוע, אתה יכול לדאוג להצטייד מראש לכל הפחות בחולצה אלגנטית.

אם כבר קוד לבוש, אני אתעלק על השרשור (ברשות הבעלים).

בשמחה

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אוקיי, תודה, אני אקח איתי עניבה בכיס.

אגב, עדיף לקנות את הלבוש בארץ או בחו"ל (מבחינת איכות ומחירים)? אני כנראה אצטרך עוד מכנס מחויט אחד, חולצה מכופתרת, עניבה ואת הבלייזר, ובינתיים המקסימום שקניתי זה חולצות מכופתרות/מכנסיים מחויטים בזארה/רנואר.

פורסם
צרפת. בארץ הפסקתי לקשור עניבה כיון שאני נראה יותר מפואר מהחתן.

50 עניבות נותרו מיותמות על המתלה.

מת על עניבות

שם בכל מצב אפשרי,

בית כנסת, אירוע, חג.

דבר יפה ואלגנטי

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. תחשוב על זה ככה: אתה ואהובתך יוצאים לחופשה החלומית שתכננתם במשך תקופה כל כך ארוכה. הזמנתם את הקרם-דה-לה-קרם של בתי המלון וקיבלתם סוויטה שהעיפה לכם ת'סכך. אתם לא מבזבזים זמן מיותר, ניגשים למיטה ומתחילים לעסוק בעניינים כאלה ואחרים. עכשיו תחשוב על אותה הסיטואציה, כשעל הכרית של כל אחד מכם ממתין פרלין איכותי, ולקינוח אהובתך גם מפתיעה אותך עם לנז'רי משובח במיוחד. ברור שגם בלי כל אלה אתה הולך לכייף, אבל ההימור שלי הוא שבתסריט השני הטעם הטוב יישאר לך עוד קצת. אותו דבר, לפחות בראייתי, הוא בהתאמת לבוש מכובד לאירוע.
  2. אם הגעת לאירוע ישירות מהעבודה אז נכון, יש לך נסיבות מקלות. מצד שני, אם אתה מראש יודע שמהעבודה אתה ממשיך לאירוע, אתה יכול לדאוג להצטייד מראש לכל הפחות בחולצה אלגנטית.

עניין של השקפה. כשאדם לובש בגד מגונדר אני מניח שהוא רוצה להרשים מישהו שלא מכיר אותו. כשהוא מגיע לאירוע שבו הרוב מכירים אותו, זה קצת מוזר. למה הרשמיות? כולנו מכירים אותך.

אולי באירועים עם אנשים זרים זה משאיר טעם טוב. ככה סתם, על מי אתה מנסה לעבוד? :wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תיארתי לעצמי עוד לפני שענית שהאירוע לא התקיים בארץ. עכשיו אני רואה שההערכה שלי לא היתה שגויה. אני מניח שאין צורך להסביר, בטח לא לך, שאי אפשר באמת להשוות בין הסטנדרטים של הארץ לבין הסטנדרטים של מרבית מדינות העולם המודרני...

חצי מהאורחים היו מהארץ. בכל אופן גם לאירועים בארץ אני משקיע ואנשים יודעים את זה, על הם הקפידו לשאול.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...