Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כשבועיים הזמנתי מאיביי גריל קדמי לרכב.

עלות הגריל בארץ מגיעה לאזור ה 2200 ש"ח לתחליפי.

עלות הגריל באיביי יצאה לי 710 ש"ח + 150 ש"ח משלוח.

היה נראה לי כמו עסקה משתלמת, כמובן שבדקתי באתר המכס לפני האם יש איזשהו קנס לגבי המוצר, לא ראיתי שכתוב במפורש בשום מקום משהו שיכול להזכיר גריל לרכב, אז הנחתי שזה משתייך ל "חלקי חילוף לרכב". שם כתוב שעד לסכום של 325 דולר, אין מכס על מוצרים, אבל יש סיכוי למס קניה בסך של 0-50%, לפי סוג המוצר. (שמזה מס קניה בעצם? זאת סך הכל מילה יפה יותר למכס, על מי הם מנסים לעבוד??)

יום ראשון האחרון הגיע הגריל לארץ וכמובן שעוכב במכס עד שיגיע בוחן משרד התחבורה (אלה עובדים רק בימי שני ורביעי ועד השעה 13:00), יום שני הגיע בוחן של משרד התחבורה ואישר את הגריל לשמחתי, אבל בגלל שהם עובדים עד 13:00, כנראה שלא הספיקו להזין את הסטאטוס ורק ביום שלישי בצהריים עדכנו את מצב החבילה.

משם היו לי שני אפשרויות, הראשונה היתה לחכות שיגיע הפתק שמודיע על עיכוב החבילה, וללכת באופן עצמאי למכס בתל אביב, למלא טפסים, לשלם 80 ש"ח עמלה (על זה שעיכבו לי את החבילה והיה צורך להביא בוחן משרד תחבורה או איזה שקר כלשהו), לאחר מכן לשלם מיסים במידה ויהיו לצאת עם החבילה מאושר לביתי.

האפשרות השניה היה לבצע את זה דרך עמילות דואר ישראל, ואז אין צורך להמתין עד שיגיע הספח, לחסוך הוצאות דלק, חניה, כאבי ראש מיותרים ויום עבודה. בתוספת עמלה של 100 ש"ח, בחרתי באפשרות הזאת, ורק ביום רביעי בבוקר החל תהליך השחרור.

היום התקשרו אלי מעמילות דואר ישראל ואמרו לי שיש לשלם 340 ש"ח נוספים, 18% מע"מ, 17% מס קניה, ועוד 40 ש"ח עמלת רישום.

המחיר שלפיו חישבו את ההוצאות היה המחיר כולל משלוח שהוא 860 ש"ח.

סך הכל עלות הפריט הוא 700 ש"ח, ויצא שבסוף שילמתי 1400 ש"ח, כלומר שילמתי 100% מיסים עמלות ושאר ירקות.

זה עדיין יוצא יותר זול מהמחיר שאני ישלם בארץ, ואני גם בספק אם אני יוכל למצוא הגריל הזה ספציפית, למען הסר ספק מדובר בגריל הזה:

http://www.ebay.com/itm/230713407473?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

השאלה שלי היא, האם יש מה לעשות בנידון? האם יש אפשרות להגיש ערעור? על סמך מה מי ולמה נקבע שיעור מס הקניה?

זה נראה לי סכום הזוי ביותר לשלם על רכיב שמוגדר כ"פטור ממכס".

אשמח גם לשמוע על מקרים דומים שקרו לאנשים (להרגיש שאני לא היחיד שדפקו אותו :x).

תודה לעוזרים.

פורסם

המוצר אמנם פטור ממכס, אבל לא פטור ממיסי קניה ומע"מ (פטור עד 75$).

המחיר לחישוב המסים הוא מחיר המוצר + מחיר המשלוח, כי מכירים את הישראלים שהיו מבקשים מהמוכרים לכתוב 74.99$ ועוד משלוח של 1500$ נניח.

זה סטנדרטי לחלוטין.

על פעולת עמילות המכס שילמת (80 שקלים), ועמלת רישום 40 שקל, מע"מ 18% ומס קניה 17%, כלומר סך כל המיסים שלך היה 35% ועוד 120 שקלים, סה"כ 421 שקלים, ובאחוזים זה 48% מעלות המוצר.

על הנוחות שלך שילמת עוד 100 שקל.

אני לא חושב שיש לך למה להגיש ערעור, שיעור המע"מ נקבע ע"י משרד האוצר, שיעור המסי קנייה נקבעים לפי קטגוריית המוצר (חלקי חילוף לרכב) ולפעמים גם ארץ המקור.

פטור ממכס אינו פטור ממסים, מכס הוא רק אחד מהמסים האפשריים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני שמח לשמוע מכל הסיפור הזה שבכלל הגיע לך המשלוח מאיביי. כי לי כבר כמה לא הגיעו

פורסם

נראה לי הזוי ביותר לשלם מיסים על עלות המשלוח, המשלוח הוא שירות שאני משלם עבורו לחברת השילוח, התשלום לחברת המשלוחים הרי כלול בתוכו את כל המיסים שחלים על אותה חברה בארץ מוצאה. אז למה אני צריך לשלם מיסים כפולים על המשלוח?

בנוסף שלחתי להם את החשבונית אשר שם מפורט באופן הכי ברור כמה שילמתי את המוצר וכמה על המשלוח.

לפני כחצי שנה הזמנתי גם מוצר שידעתי מראש שאני אצטרך לשלם עליו מיסים, ואת המיסים למוצר הזה חישבו לפי הערך של המוצר עצמו בלבד, ללא עלות המשלוח. זה גם היה כתוב בחשבונית המצורפת, הם לא התייחסו שם לעלות המשלוח.

אז נראה שכל פקיד מכס עושה מה שבא לו ומחשב את גובה המיסים לפי ראות עיניו. אחרת אין לי הסבר אחר לנושא הזה.

מה שאני מנסה להגיד זה, שאם היה משהו קבוע כמו שיש לשאר המוצרים אז אולי הייתי מקבל את יותר בקלות ( כמו שהזמנתי לפטופ ומערכת לרכב בעבר).

אבל שבאתר רשות המיסים כתוב שיכול להיות מס קניה בשיעור של בין 0 ל 50 אחוז על חלקי חילוף לרכב, אתה לא יודע למה לצפות.

ברור שאני שמח שזה לא יצא האחוז המקסימאלי, אבל זאת הנקודה שלי, מי קובע את שיעור מס הקניה? הפקיד שבודק את החבילה באותו רגע? על סמך מה הוא מחליט?

מיותר לציין שכבר שילמתי הכל כמו ילד טוב ועכשיו אני סתם פורק לחץ.

אה כן, והחבילה תהיה אצלי רק ביום שני או שלישי הבאים, למה? כי שחררו את החבילה לאחר השעה 15:00 ביום חמישי, וההפצה של דואר ישראל כבר לא מבצעים שינוע, אז רק ביום ראשון יעבירו את החבילה למרכז השילוח הקרוב לביתי, ורק ביום שני היא תצא להפצה, אבל ביום שני השליח עובד רק עד 16, ואני הרי מגיע הביתה ב 18.

אז ביום שלישי אני אצטרך לקחת את הספח שהוא ישאיר לי על הדלת, להפסיד שעת עבודה וללכת לקחת את החבילה בעצמי.

שתהיה לנו שבת שלום.

פורסם (נערך)

המשלוח הוא חלק מהעלות הסופית של כל מוצר. גם המחיר של חבילת הגבנ"ץ שאתה קונה בסופר מגלם בתוכו את משלוח החלב למחלבה ואת משלוח המוצר המוגמר לסופרמרקט. את המע"מ אתה משלם על הכל.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם (נערך)

m3x7r3m3 - אתה טועה, המחיר לחישוב המיסים הוא ערך המוצר/טובין בלבד - ואת המיסים משלמים על הערך הכולל (טובין+משלוח).

זאת אומרת שחבילה שערכה 70$ + 30$ משלוח פטורה ממס, כי ערך הטובין לא עולה על 75$.

חבילה שערכה 80$ + 10$ משלוח תשלם מס לפי שווי של 90$ בהתאם לפריט המיובא.

עוד דבר, את המע"מ משלמים גם על המכס/מס קניה - זאת אומרת שקודם כל מוסיפים מכס/מס קניה (תלוי פרט) ועל הסכום הזה מוסיפים מע"מ.

נניח פריט ב-100$ + 17% מס קניה = 117$ + 18% מע"מ = 138.06$ (סך הכל 38.08% מיסים, ולא 35%).

עריכה אחרונה על ידי Yarin
פורסם
אני שמח לשמוע מכל הסיפור הזה שבכלל הגיע לך המשלוח מאיביי. כי לי כבר כמה לא הגיעו

גם לי ככה, הדואר הזה הזוי לגמרי, פשוט לא מתפקדים.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...