Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות מעבודה במוסך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני לא יודע מה התוכן של הקורסים הנ"ל, אבל אני יכול להניח כמה הנחות:

1) במקום להשתמש בבוקסה פשוטה וידית ראצ'ט, במוסך משתמשים בפטיש אוויר (לרוב עם הבוקסות הלא נכונות, אלו שלא נועדו לאימפקט- מניסיון עם מוסך או שניים).

2) מלמדים להשתמש במד מומנט? יופי. איזה מוסך משתמש במד מומנט? (תשובה: למיטב ידיעתי, רק מוסך מרצדס).

3) מלמדים שמברג נועד לפתיחת ברגים. בפועל, לפתיחת וסגירת ברגים משתמשים במברגה והרבה ברגים קודחים, בעוד שהמברג משמש לפתיחת קופסאות שמן, הרמה של חלקים שונים בתור לום, בקיצור- כמעט הכל חוץ ממברג.

מסקנה: יש הבדל תהומי בין התוכן התיאורטי הנלמד בקורס לבין העבודה המעשית בפועל, כולל הסדנאות המעשיות שבקורס.

וכן, ראיתי במו עיניי את הדוגמאות הנ"ל קורות בשטח. אפילו נתקלתי כבר במברג שענים ששימש בתור לום. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות באותו הרגע.

ההנחות שלך יסודן בטעות כי אתה מניח שאנשים שראית עובדים במוסך ועושים שטויות עברו הכשרה מקצועית אמיתית או סתם כאלה שעובדים במוסך

מכונאות רכב זה אחד המקצועות שאפשר למצוא בהם הרבה עובדים במוסך שלא עברו שום הכשרה

שנית אני מניח שביקרת וצפיתה בכמה מוסכים מתוך האלפים שיש כדי לתת לנו לנו מסקנות מגוחכות לחלוטין ושגויות מיסודן

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את ההנחות שלי רשמתי כאן, בעקבות משהו ששמעתי בקורס מכונאות מטוסים שעשיתי בחיל האוויר: "מה שאתם לומדים עכשיו זה בסדר, אבל כשתגיעו לשטח, אתם תצטרכו לשכוח את רוב מה שלמדתם פה כי העבודה האמיתית שונה לגמרי". הציטוט אינו מדוייק, בכל זאת עברו 15 שנה מאז.

כמו כן, יש הכשרה ויש הכשרה, יש מוסדות טובים יותר ויש טובים פחות. לא יעזור כלום. תעודת "דוקטור למדעי אשכי הזבוב" מהטכניון יותר נחשבת מזו של המכללה לניגעל...:wink:

אין לי ניסיון כלל בתחום מכונאות רכב. לא בקורסים, לא בידע תיאורטי ולא בידע מעשי. אבל יש לי קצת ניסיון חיים והבנה של כמה דברים ממרומי גילי המופלג (מי שישמע, ממש מתושלח עשיתי מעצמי) ומהדברים שעשיתי בימי חיי.

ד"א, סעיף 3 שכתבתי? דע לך, ידידי, שמדובר על מכונאי מטוסים של חיל האוויר שעשו את השטויות האלו. כך שקשה לטעון שההכשרה לא הייתה טובה או נכונה. דוגמאות מהחיים, מה שנקרא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
את ההנחות שלי רשמתי כאן, בעקבות משהו ששמעתי בקורס מכונאות מטוסים שעשיתי בחיל האוויר: "מה שאתם לומדים עכשיו זה בסדר, אבל כשתגיעו לשטח, אתם תצטרכו לשכוח את רוב מה שלמדתם פה כי העבודה האמיתית שונה לגמרי". הציטוט אינו מדוייק, בכל זאת עברו 15 שנה מאז.

כמו כן, יש הכשרה ויש הכשרה, יש מוסדות טובים יותר ויש טובים פחות. לא יעזור כלום. תעודת "דוקטור למדעי אשכי הזבוב" מהטכניון יותר נחשבת מזו של המכללה לניגעל...:wink:

אין לי ניסיון כלל בתחום מכונאות רכב. לא בקורסים, לא בידע תיאורטי ולא בידע מעשי. אבל יש לי קצת ניסיון חיים והבנה של כמה דברים ממרומי גילי המופלג (מי שישמע, ממש מתושלח עשיתי מעצמי) ומהדברים שעשיתי בימי חיי.

ד"א, סעיף 3 שכתבתי? דע לך, ידידי, שמדובר על מכונאי מטוסים של חיל האוויר שעשו את השטויות האלו. כך שקשה לטעון שההכשרה לא הייתה טובה או נכונה. דוגמאות מהחיים, מה שנקרא.

כמכונאי מטוסים בעברי, עבדתי תמיד על פי הנוהל וללא סטייה ימינה או שמאלה.

רשימת הכלים שלקחתי איתי לכל עבודה הייתה ברורה, מד כוח הסגירה, מידת המברג וכו'.

היחידים ש"חרשו" ברגים הם החשמלאים/אלקטרונאים יימח שמם וזכרם ולא בגלל שלא היה להם נוהל עבודה מסודר אלה בגלל שהם היו עצלנים וחאפרים והם ידעו שבורג חרוש לא הם ייחלצו אלה המכונאי (אני), כמובן שגם המכונאי יכל לזרוק ז*ן אך הוא ידע שאם הוא ייקרא למבנאי שיחלץ את הבורג הוא זה שימתין לו ויצטרך בכל מקרה לעבוד איתו.

פורסם
אבל מדוגמא מהחיים לא רק שממנה הנחה הנחות על הכשרות מקצועיות של הענף אלא גם הסקת מסקנות וזה טעות כפולה שלך

ההנחות שרשמתי קשורות יותר לאיך אנשים עובדים אחרי שעברו קורס, בלי קשר לתוכנו, מאשר לאיכות הקורס שלגביה אין לי מושג כי לא עברתי קורס שכזה.

משם גם המסקנות הגיעו.

זה לא אומר שאני מזלזל בקורסים שיש, להיפך. בלי קורסים כאלו, הרבה אנשים לא היו יכולים לעבור לעסוק במה שהם רוצים ואוהבים. אבל בין הקורס לבין מה שקורה בפועל, יש כמה הבדלים בסופו של דבר.

למשל:

אתה רוצה להגיד לי שבקורס מלמדים לשים בורג קודח בכל מקום? כי זה משהו שעושים כמעט בכל מוסך שראיתי עד היום, ולפחות אחד מהעובדים של אחד המוסכים עבר קורס כלשהוא.

טרונצ'ו, הדור שלי (ודומני שגם שלך, להבנתי אנחנו קרובים בגיל) היה קצת שונה מהדור של היום.

הדור של היום מורגל לסיפוק מיידי, ואיכות העבודה גם נראית בהתאם. "למה להחליף ביט ממספר 2 למספר 1? נעבוד עם הגדול וזהו", ואז הבורג נחרש.

היה לי לקוח ביטחוני גדול, שאהב לרכוש ביטים עם ציפוי מיוחד נגד שחיקה. ציפוי יהלום או משהו כזה. כמובן, היו לי הרבה תלונות על כך שהברגים נשחקים להם כל הזמן :lol:

פורסם

טעות ראשונה אתה מגיע למסקנות עם מידע מאוד מצומצם

טעות שניה המסקנה שלך שגויה

טועות שלישית שאתה לא מבין את הטעוצ הראשונה שלך

אני עברתי קורס שכזה לפני הרבה מאוד זמן ואני גם הייתי מעורב במערך ההדרכה של בית ספר מקצועי מוסיים ואני מכיר את התוכנית הכשרה דיי טוב אתה לא מגיע מגיע אחרי הקורס של מכונאות בסיסית לעבוד במוסך בלי שום רקע לעבודה אמיתית של מוסך יש כמובן עוד הרבה ללמוד אבל אתה לא קלולס

פורסם

מי שקובע את רמת החאפריות הוא המנהל המקצועי של המוסך.

אם הוא ידאג שיהיו כלים נכונים ושיעבדו איתם לא ישתמשו במברג בתור לום. במוסך שכו אני מטפל ברנו אין דבר כזה שבורג ייסגר בלי טורק בר מתאים (אפילו אם זה הבורג של הגלגל) או שיעבדו עם כלי לא תקין/לא מתאים. אתה כלקוח צריך להבין שלדברים האלה יש עלות שחלקה מתגלגל אליך ולהיות מוכן לשלם אותה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שלא יצהיר שבא ללמוד

עדיף שלא ילמד.

שידפוק ברגים עם פטיש, שישכח לחבר צינורות בלם, שיתניע מנועים בלי טיימינג, שישרוט וידפוק רכבים של לקוחות, שלא ישים אטמים על ראשי מנוע, וכו'

העיקר שלא, חס וחלילה, להשקיע בחפיפה שלו. :roll:

אין בעיה עם מי שלא יודע, ורוצה ללמוד. אבל אלה שלא יודעים, ולא רוצים לדעת (או כאלה "אני עבדתי 20 שנה במוסך בטורקמניסטן, ואתה לא תגיד לי מה לעשות") זה עובדים מהסוג הגרוע ביותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמנמניאק, לא הבנת את מה שכתבתי.

אם אתה מציג את עצמך כבוגר קורס של 10 חודשים ואחרי עוד 4 חודשים של עבודה אני מבין שאתה יודע משהו ומסוגל לעבודה עצמאית. אני מקבל אותך כאדם שיודע ומסוגל ולא כאדם שאני חייב להצמיד לחצי שנה כשולייה של מישהו עם ידע. אם אתה לא יודע אז תציג את זה בר4יון העבודה ואז אני אחליט אם אני יכול לקלוט אותך, באיזה תפקיד ובאיזה תנאים.

מקום עבודה הוא לא בית ספר. הוא צריך להתפרנס ולהרויח על עבודתך. אם הוא לא רואה את עצמו מוציא את המשכו3ת שלך תוך חודש חודשיים אז לא תהיה שם.

פורסם

חלק מכל מקום עבודה הוא הכשרת עובדים בטח כאשר הם חדשים

גם אצלי כשמגיע מכונאי חדש גם הוא הוא ותיק צריך ללמד אותו על המותגים ונוהלי עבודה

פורסם

ברור אבל נשאלת השאלה מה זה להכשיר.

גם אליי כשבא עובד חדש יש עקומת הכשרה אבל אם בא מישהו שהוא כוון cnc אז אני מצפה שאחרי שבוע שבועיים הוא כבר יצטרך רק הכוונה מידי פעם ושלא אצטרך ללמד אותו מה זה אופסט ואיך משתמשים במיקרומטר.

פורסם
טעות ראשונה אתה מגיע למסקנות עם מידע מאוד מצומצם

טעות שניה המסקנה שלך שגויה

טועות שלישית שאתה לא מבין את הטעוצ הראשונה שלך

אני עברתי קורס שכזה לפני הרבה מאוד זמן ואני גם הייתי מעורב במערך ההדרכה של בית ספר מקצועי מוסיים ואני מכיר את התוכנית הכשרה דיי טוב אתה לא מגיע מגיע אחרי הקורס של מכונאות בסיסית לעבוד במוסך בלי שום רקע לעבודה אמיתית של מוסך יש כמובן עוד הרבה ללמוד אבל אתה לא קלולס

נתחיל מהסוף: מעולם לא טענתי שום דבר לגבי קלולס. בקורס מלמדים אותך דברים. עד כאן ברור ומובן היטב. אבל בין מה שמלמדים בקורס ומה שקורה בעולם האמיתי, שלא בתנאי מעבדה, יש הבדל.

בקורס אם תישען על רכב ההדגמה ותשרוט אותו, לא קרה כלום. במציאות, יהיה צריך לתקן את זה. סתם דוגמא הזוייה מהראש. אף אחד לא יתקן שריטה שנעשתה במוסך...:roll: לפחות לא במוסכים שאני ראיתי.

אני אכן מגיע למסקנות עם מידע מצומצם. כתבתי כבר איזה 3 פעמים: לא עברתי כזה קורס. לא יודע מה תוכן הקורס. אפילו לא בדקתי לגבי קורס שכזה שום דבר אף פעם. אבל, מכל מה שאני ראיתי עד היום, במו עיניי, הגעתי למסקנות האלו.

אם אתה מציג את עצמך כבוגר קורס של 10 חודשים ואחרי עוד 4 חודשים של עבודה אני מבין שאתה יודע משהו ומסוגל לעבודה עצמאית. אני מקבל אותך כאדם שיודע ומסוגל ולא כאדם שאני חייב להצמיד לחצי שנה כשולייה של מישהו עם ידע. אם אתה לא יודע אז תציג את זה בר4יון העבודה ואז אני אחליט אם אני יכול לקלוט אותך, באיזה תפקיד ובאיזה תנאים.

חלק מהאחריות של המנהל זה לוודא מה העובד יודע ומה לא, החל בשלב הראיון ובהמשך בתקופת הניסיון. לא חסרים גם מנהלים שלא מסוגלים להבין את זה, ולוקחים עובדים לא נכונים בגלל זה. כמו כן, חלק מהעניין זה להיות ספקן- להטיל ספק עד שהוכח לך שאין צורך. הכוונה היא, לבדוק את העובד החדש בתדירות גבוהה יחסית, ולראות מה הוא עושה ואיך.

ואחרי שכל זה נאמר:

עובד שלא מתאים למקום אחד, יכול להיות בדיוק העובד הנכון למקום אחר.

פורסם

בזה ברווז אין ספק.

לכל מקום עבודה יש את התרבות הארגונית שלו ומה שמתאים לאחד לא מתאים לשני.

פורסם

אני אכן מגיע למסקנות עם מידע מצומצם. כתבתי כבר איזה 3 פעמים: לא עברתי כזה קורס. לא יודע מה תוכן הקורס. אפילו לא בדקתי לגבי קורס שכזה שום דבר אף פעם. אבל, מכל מה שאני ראיתי עד היום, במו עיניי, הגעתי למסקנות האלו.

.

אז פה המקום להעמיד אותך על טעותך במסקנותיך וכן להמליץ לך להחליף מוסך כי אלו שאתה מבקר בהם כנראה לא משהו

• תוכן חדש...