Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות מעבודה במוסך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל יאוש אושריקו יש מספיק מוסכים שיודעים לקבל עובד חדש ולא מנוסה ולהכשיר אותו לעבודה בצורה טובה ויעילה

אולי זה לא יקרה במוסך הבא שתעבוד בו אבל זה יקרה קצת סבלנות ואם אתה מתחיל לעבוד באיזה מקום ואתה תתחיל בקרוב כי חסר מכונאים בענף ואתה מרגיש שיש אווירת עבודה לא נעימה תעזוב ותמשיך הלאה

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ידידי היקר, ממה שאני מבין מבין השורות אתה בוגר קורס של 10 חודשים בתחום ועם ותק של 4 חודשים במוסך למשאיות.

אם אני הייתי קולט עובד עם כזו הכשרה וכזה ניסיון הייתי מצפה ממנו לדעת לפתוח בורק ולדעת לעשות דברים באופן עצמאי עם הנחייה בלבד של איש מקצוע בכיר. בטח לא ברמה שאחרי חודש לא יודע לפתוח בורג סורר.

עם יד על הלב- האם קראת את כל השירשור לפני שהגבת? הבחור מסביר שהוא ביקש עזרה מאחד העובדים האחרים עם הבורג הסורר. לגיטימי. ועל זה הורידו לו את הראש.

לנושא, פתחתי את הקלאץ' ובסוף היה בורג (כולם עם בוקסת הלן), משהו היה דפוק שם כנראה מלכתחילה, פתאום בא אחד העובדים המבוגרים שלח אותי לשלוח איזה כלי, הלכתי לשאול את אחד העובדים איפה זה (יש להם ארגזי כלים) ובעל המוסך צעק עליי ואמר שאני לא מצליח לפתוח שום בורג כשעוד העובד לא הצליח עם בוקסה והפטיש.

בעבודתי החדשה, חלק מהתפקיד כולל התעסקות עם מנועים חשמליים- פירוק ברמה בסיסית והרכבה מחדש (גורמים גדולים, לא לרמת הליפופים). ברגים מעפנים מאלומיניום, שנחרשים בקלילות רבה. כבר יותר מפעם אחת הייתי עד לבורג שנחרש, שלפתי את הלדרמן וחילצתי אותו בעזרת הפלאייר, בלי שיבקשו ממני או אחרי שביקשו ממני עזרה לרגע.

יותר מזה, אחד התותחים של החברה, מנהל מחסן מסניף המרכז, מצא את עצמו נלחם במשך חצי שעה עם פירוק של חלק אחד ולא הצליח להסתדר איתו. נלחם ונלחם, ניסה כך ואחרת, קיבל ממני רעיון או שניים שלא עבדו, בסוף אמרתי לו (אחרי הפעם השביעית שהוא אמר "זה אף פעם לא קרה לי" תוך ציון מספר השנים שהוא עוסק בזה...) שאם זה לא הולך לו, שייקח רגע את המנוע למחלקה הטכנית שלנו, אולי להם יהיה רעיון או כלי שיעבוד. ואכן, שלח אותי עם המנוע הסורר, ותוך 10 שניות החלק פורק בהצלחה.

המנהל שלך עסוק בסוגיות אחרות לדעתי, והסיבה שבגינה הוא פיטר אותך נשמעת לי כמו תירוץ גרוע והזוי.

כולם נתקלים בבורג סורר מדי פעם, אבל כל עוד מצליחים לפתור את הבעייה ובזמן סביר, הכל בסדר. אולי רק עם העובד שביקשת ממנו עזרה היה עם הלקוח מספר 1 של המוסך ועצרת אותו מלהחליף את כל המנוע בשביל בורג מעפן, יש פה הצדקה, אבל לא נראה לי שזה המצב.

כמנהל אני לא הייתי מפטר עובד על בקשת עזרה מעובד אחר, גם אם זה עבור בורג סורר- ואפילו (כמו שציינו פה) שניתן ללמוד איך לצמצם את התופעה ע"י נהלי עבודה שניתנים ללמידה מבעל ניסיון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש גם מקרים הפוכים

עבד אצלי פעם מכונאי שלא היה חדש כל כך אבל גם לא ותיק וכמעט כל עבודה שלו היו נזקים אם זה נזקיים מידיים של ברגים נגזרים או תפוסים עקום חלקים חדשים נהרסים בהרבתם ואם זה נזקים שבאים לך בעבודות חוזרות בקיצור מכונאי לא רק שלא רווחי אלא אתה מפסיד עליו בלתקן אחריו

אחרי שבוע היה ברור שיש כאן עסק עם לא יוצלח בעל ידים שמאלניות שהיה עדיף שהולך לעבוד בהייטק עכשיו לך תסביר לבחור שאתה מפטר אותו כי בחר במקצוע הלא נכון

פורסם (נערך)

מה אתה עושה עכשיו מחפש מוסך חדש?

לדעתי תמשיך עם המקצוע,בסופו של דבר תמצא מוסך מקצועי עם מנהל מקצועי.

אני יכול להעיד בעצמי על המוסך שאני מטפל בו-כל העובדים ערבים בלי יוצא מן הכלל.פעם אחת לא שמעתי שם צעקה/מרמור/קללה. תמיד כשאחד מהם לא מצליח משהו מגיע עוד עובד ועוזר בלי בעיה.

המוסך נקי כמו מרפאת שיניים ואחרי כל סיום תהליך על רכב כל עובד מנקה אחרי עצמו עם השואב הענק הזה שגם שוטף את הרצפה.

יש צדיקים בסדום.

אגב,לדעתי המנהל הוא הבן אדם הכי פחות מקצועי שם. מבלי להעליב אותו,אני אוהב את הבן אדם ומכיר אותו מאז שאני ילד אבל כל פעם שהוא נוגע לי באוטו הוא עושה פאדיחה.

אז החבר'ה פה די צודקים שהם אומרים שזה שמשפיל אותך כנראה פחות מקצועי ממך.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

השאלה הכי חשובה היא - עד כמה את המוכן לעבוד ואוהב את המקצוע הזה ? כי אם כן ומאוד אני לא רואה שום סיבה לא ללכת ולנסות את מזלך במוסך אחר עד שתמצא את מבוקשך, ניסיון נרכש עם הזמן , ככה זה , אף אחד לא נולד יודע , כך את הזמן , תשתה כוס קולה טובה עם קרח ותעבור למקום התעסוקה הבא שלך .

לסיום- הזכרת שזה מוסך של המשפחה , אם הבנתי נכון - אולי מוטב שעזבת שם . לעניות דעתי ,לעיתים,לא מערבבים עסקים במשפחה , לא הכי בריא .

פורסם

אגב,לדעתי המנהל הוא הבן אדם הכי פחות מקצועי שם. מבלי להעליב אותו,אני אוהב את הבן אדם ומכיר אותו מאז שאני ילד אבל כל פעם שהוא נוגע לי באוטו הוא עושה פאדיחה.

אז החבר'ה פה די צודקים שהם אומרים שזה שמשפיל אותך כנראה פחות מקצועי ממך.

מנהל של עסק ממש לא חייב להבין מה הפועלים שלו עושים. זה עוזר, כמובן, אבל ממש לא הכרחי. לא חסר עסקים שבהם בעל הבית לא מבין מהחיים שלו, אבל בשביל זה בדיוק הוא יודע את מי להעסיק.

פורסם

ברווז ידידי,

קראתי את הכל וקראתי שהוא ביקש עזרה.

מה שעוד קראתי זה שהוא הציג את עצמו כבוגר קורס של 10 חודשים ואחרי 4 חודשי עבודה על משאיות. כשאליי בא אדם שמציג את עצמו כך אני לא מצפה שידע הכל ויהיה עצמאי אבל גם שלא יצהיר שבא ללמוד.

לא מפטרים אדם על סמל אירוע אחד או אפילו על כמה כשלונות ונזקים (אלא אם מדובר במשהו מכוון) אלא על צורת עבודה מתמשכת. אף אחד לא לוקח עובד אם הוא לא צריך אותו אבל גם אף אחד לא מחזיק עובד שלא מתאים לעבודה (ואי ההתאמה לא עושה מישהו מהם לא בסדר. פשוט זה לא מתאים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לחלוטין מסכים עם החלק השני של דבריך, אבל לאף אחד מאיתנו אין את המידע לגבי מה בדיוק קרה שם ואיך הסיטואצייה הזו התחילה והתפתחה. כך שלא ניתן לדעת על סמך תיאור חפיף באיזה פורום נידח (:wink:) מה באמת קורה מאחורי הקלעים.

לגבי "שלא יצהיר שבא ללמוד": איפה פה הבעייה?

אם החלטת לקחת עובד כזה, אם יש בעייה- היא בך, על שלקחת אותו. אני מעדיף עובדים מהסוג הזה, האמת. חלק לא יסתדרו, אבל האחד או שניים שכן, יותאמו למעשה אליי ולא יגיעו "עם דיעות קדומות". זו גם גישה שיכולה לייעל את המקום.

שנית, מה הקשר בין זה לבין העובדה שהוא ביקש עזרה ופוטר?...

פורסם

הפיטורין תמיד הם בגלל הצטברות של דברים ולא אירוע נקודתי.

תראה, אין שום בעיה עם עובד שבא ואומר שהוא בא ללמוד ושאין לו ידע. יש בעיה עם מי שבא כמומחה ובעל ידע ומתגלה ככלום (כמו למשל "מהנדס" שהיה לי ועובד היום כעובד ייצור כי הכישורים שלו הם אפס אבל הוא אדם טוב ובאמת מאוד משתדל).

פורסם

אושריקו, גם את רומא לא בנו ביום אחד וגם בעל המוסך שעבדת אצלו לא ידע בצעירותו לפרק מנוע ולהרכיב, שים הכל בפרופורציה.

אין שום דבר פסול בעיניי לא להבין דברים או לא לדעת והרצון שלך ללמוד, או לפחות כמו שאתה מציג אותו, ראוי לציון.

קח שתי נשימות, הכל בסדר - תצבור ניסיון ומשם ההתנהלות המקצועית בעבודה תבוא לך בקלות.

שיהיה בהצלחה.

תסתכל על ההזדמנות שקיבלת - לעבוד במקום אחר עם יחס יותר טוב ועדיין תרכוש מקצועיות - לא הכל שחור...

שאלת תם - האם מנהל המוסך / מנהל עבודה ביצע לך שיחה אישית / ראיון כניסה לעבודה?, האם נהוג בעולם המוסכים?

פורסם

תראה, אין שום בעיה עם עובד שבא ואומר שהוא בא ללמוד ושאין לו ידע. יש בעיה עם מי שבא כמומחה ובעל ידע ומתגלה ככלום.

שנינו יודעים שמה שלומדים בקורס ומה שלומדים תוך כדי עבודה הם 2 דברים שונים לחלוטין. כך שעובד שטוען שעבר קורס X ויש לו 4 חודשי ניסיון, מראש צריך לקבל יחס של מתחיל עם ידע תיאורטי בלבד.

אין שום דבר רע בידע תיאורטי בלבד, אבל ברוב המקרים, צריך את הידע המעשי יותר מהתיאורטי כדי לעשות משהו.

פורסם

זה לא ממש ככה קורסים של מכונאות כוללים עבודה בסדנא שמדמה עבודות תיקון שונות וכן עבודה מעשית במוסכים אז בסיום הקורס אתה לא מגיע לעבוד במוסך תלוש לגמרי

פורסם
שנינו יודעים שמה שלומדים בקורס ומה שלומדים תוך כדי עבודה הם 2 דברים שונים לחלוטין. כך שעובד שטוען שעבר קורס X ויש לו 4 חודשי ניסיון, מראש צריך לקבל יחס של מתחיל עם ידע תיאורטי בלבד.

אין שום דבר רע בידע תיאורטי בלבד, אבל ברוב המקרים, צריך את הידע המעשי יותר מהתיאורטי כדי לעשות משהו.

ברור שאין שום דבר רע בכך אבל השאלה היא אם הוא התקבל כבעל ידע תיאורטי שלא יודע מאיזה צד מחזיקים מברג או כאדם עם ידע תיאורטי אבל עם ניסיון בעבודת כפיים. יש מקומות שישמחו ויוכלו להכשיר מתחיל עם ידע תיאורטי בלבד ויש כאלה שהמבנה שלהם לא מאפשר להם את זה.

פורסם
זה לא ממש ככה קורסים של מכונאות כוללים עבודה בסדנא שמדמה עבודות תיקון שונות וכן עבודה מעשית במוסכים אז בסיום הקורס אתה לא מגיע לעבוד במוסך תלוש לגמרי

אני לא יודע מה התוכן של הקורסים הנ"ל, אבל אני יכול להניח כמה הנחות:

1) במקום להשתמש בבוקסה פשוטה וידית ראצ'ט, במוסך משתמשים בפטיש אוויר (לרוב עם הבוקסות הלא נכונות, אלו שלא נועדו לאימפקט- מניסיון עם מוסך או שניים).

2) מלמדים להשתמש במד מומנט? יופי. איזה מוסך משתמש במד מומנט? (תשובה: למיטב ידיעתי, רק מוסך מרצדס).

3) מלמדים שמברג נועד לפתיחת ברגים. בפועל, לפתיחת וסגירת ברגים משתמשים במברגה והרבה ברגים קודחים, בעוד שהמברג משמש לפתיחת קופסאות שמן, הרמה של חלקים שונים בתור לום, בקיצור- כמעט הכל חוץ ממברג.

מסקנה: יש הבדל תהומי בין התוכן התיאורטי הנלמד בקורס לבין העבודה המעשית בפועל, כולל הסדנאות המעשיות שבקורס.

וכן, ראיתי במו עיניי את הדוגמאות הנ"ל קורות בשטח. אפילו נתקלתי כבר במברג שענים ששימש בתור לום. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות באותו הרגע.

פורסם

,,

3) מלמדים שמברג נועד לפתיחת ברגים. בפועל, לפתיחת וסגירת ברגים משתמשים במברגה והרבה ברגים קודחים,

בעוד שהמברג משמש לפתיחת קופסאות שמן, הרמה של חלקים שונים בתור לום, בקיצור- כמעט הכל חוץ ממברג.

מסקנה: וכן, ראיתי במו עיניי את הדוגמאות הנ"ל קורות בשטח. אפילו - לא ידעתי אם לצחוק או לבכות באותו הרגע.

תודה על זריית פצע על המלח .

אני עכשיו בוכה קלות - ניקבתי את גומיית הסראונד של רמקול BOSE די יקר .

למה - כי התעצלתי ולקחתי מברגה שחמלית נטענת במקום מברג , ולא הידקתי טוב את המברגה , היא קפצה מראש הבורג וניקבה ת'גומייה .

לרמקול יש ארבעה חוטי חיבור , וגריל פלסטיק מודבק עליו - רק מהמחשבה לפרק כהכנה לתיקון אני בוכה .

מסקנה - יצאתי אהבל ( עכשיו כעונש אני כותב :lol: לשמוע בכל הברווז , לשמוע לברווז , לשמוע ולא לקצר הליכים )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...